• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimle ayri sehirlerde yasamaya karar verdik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ya gülüyoruz sana kızım artık tedavi ol. bulacağım seni ankara'da.

madalyon diye bir yer var bak hiç gittin mi orada senin bu minnoş dertlerine derman olurlar. istersen götüreyim seni
🤣🤣🤣🤣🤣Ankara değince,bir de madalyon deyince aklıma değişik bir konsept geldi.Dayili,tarlalı falan🙄.

Ulan eşimin işinden dolayı dağ başında kırsalda ilçelerde yaşadım be alemin fedakarı biz miydik :KK14:
Bence olması gereken bu.
Biz ilk evlendiğimizde İstanbul’da yaşıyorduk. Babam vefat etti. Antalya’ya taşındık. 3 senenin ardından şimdi tekrardan İstanbul’a dönmeyi düşünüyoruz. Bütün bu süreçlerde hep ortak karar aldık.
Evlilik müşterek bir hayat kurmaktır. Herkes kafasına göre takıldığı bir hayat evliliğe ters.

Cok gecmis olsun size.
Allah korusun boyle bir sey yasarsam olurum ben de herhalde zaten.
Ama durum ben depremden korkuyorum gittim bay, sen kal burada ol gibi degildi. Birlikte Ankaraya gidelim dedik, zaten deprem herkesi inanilmaz etkilemisti, esim de Ankarayi sevmedigi halde tamamdi bu konuda.
Sonra evi acik tutma olayi olunca durum buna evrildi, bu hafta ful beraberiz Ankarada mesela ama gecen hafta esim Istanbulda kalmayi tercih etti.
konu sahibi bence evliliğinizin gidişatını belirleyen eşiniz. bohem bir yapısı var gibi. çok da evlilik insanı değil şeklinde bir imajı var. kişisel görüşüm sizin de bundan hoşnut olmadığınız ve sürece eşlik etmek zorunda kaldığınız yönünde. içten içe siz de gerçek bir evlilik yaşamadığınızın farkında ve bunun özleminin içindesiniz bence. olmuyorsa yolları ayırabilirsiniz. insan sadece sevmediği için değil hayata bakışı yaşayış tarzı farklıysa da ayrılabilir. bunlar doğal şeyler bence. Ama önce bu oyuna eşlik etmeyi bırakıp kendinize dürüst olmanız gerekiyor. bu sizin yaşamak istediğiniz evlilik birliği değil

Herkese Merhaba
Oncelikle bu dert degil sadece fikir almak istiyorum.
Belki daha onceden konulardan haberdar olabilirsiniz, esimle cok bireysel ancak cok mutlu bir evliligimiz var.

Depremden birkac ay once Antalyada mutlu mesut yasarken cok guzel bir is teklifi almistim ve Istanbula tasinmamiz gerekti. Aslinda bu buyuk bir karar ve tercihti bizim hayatimizda cunku cok memnun oldugumuz tum duzenimizi hic sevmedigimiz, kaotik Istanbul icin degistirdik.
Esim evden calistigi icin cok dert etmedi, biraz uzulduk ama kariyerimi bu yaslarda insa etmek adina risk alarak tasindik. Zor olsada kucuk tatli bir duzen kurduk burada.
Sonra maalesef ki deprem yasandi ve Istanbul depremi korkusu sardi beni, henuz birkac aylik olan duzeni degistirmek istedim, tekrar Antalyada donmek mumkun olmasa da sirketin diger ofisi Ankaraya gecmeyi basardim ancak Istanbula sik seyahat sartiyla.
Neyse, asil soruya geliyorum.
Esim bu sirada Istanbula alisti ve Ankaraya hic sicak bakmiyor, deniz yok diye :)
Istanbula sik seyahat edecegiz bu ev de acik kalsin derken kendimizi Ben Ankarada esim de Istanbulda yasarken bulduk :))
Gecmisimizde de 6 yil mesafe iliskisi oldugu icin pek de zorlanmadik. Mesela gecen 2 hafta esim Istanbulda Ben Ankaradaydim ve hafta sonlari yuz yuze gorustuk. bu hafta full beraberiz.
Bazi aksamlar birbirimizi cok ozlesek de sanki bu duzen bize farkli bir heyecan tutku ve eglence getirdi.
Bir yandan her sey cok yolunda, bir yandan da bu kadarinda da bir yanlislik varmis gibi geliyor.
Cevremdekiler bireyselligimize olan duskunlugumuzu bildigi icin yargilasa da pek sasirmadi, ama bir kesim asla dogru olmadigini savunuyor. Sizin fikrinizi merak ediyorum.
Nekadar süre farklı şehirlerde yaşanacak. Bi kac sene tolere edilir. Fazlası evliliği sarsar

Herkese Merhaba
Oncelikle bu dert degil sadece fikir almak istiyorum.
Belki daha onceden konulardan haberdar olabilirsiniz, esimle cok bireysel ancak cok mutlu bir evliligimiz var.

Depremden birkac ay once Antalyada mutlu mesut yasarken cok guzel bir is teklifi almistim ve Istanbula tasinmamiz gerekti. Aslinda bu buyuk bir karar ve tercihti bizim hayatimizda cunku cok memnun oldugumuz tum duzenimizi hic sevmedigimiz, kaotik Istanbul icin degistirdik.
Esim evden calistigi icin cok dert etmedi, biraz uzulduk ama kariyerimi bu yaslarda insa etmek adina risk alarak tasindik. Zor olsada kucuk tatli bir duzen kurduk burada.
Sonra maalesef ki deprem yasandi ve Istanbul depremi korkusu sardi beni, henuz birkac aylik olan duzeni degistirmek istedim, tekrar Antalyada donmek mumkun olmasa da sirketin diger ofisi Ankaraya gecmeyi basardim ancak Istanbula sik seyahat sartiyla.
Neyse, asil soruya geliyorum.
Esim bu sirada Istanbula alisti ve Ankaraya hic sicak bakmiyor, deniz yok diye :)
Istanbula sik seyahat edecegiz bu ev de acik kalsin derken kendimizi Ben Ankarada esim de Istanbulda yasarken bulduk :))
Gecmisimizde de 6 yil mesafe iliskisi oldugu icin pek de zorlanmadik. Mesela gecen 2 hafta esim Istanbulda Ben Ankaradaydim ve hafta sonlari yuz yuze gorustuk. bu hafta full beraberiz.
Bazi aksamlar birbirimizi cok ozlesek de sanki bu duzen bize farkli bir heyecan tutku ve eglence getirdi.
Bir yandan her sey cok yolunda, bir yandan da bu kadarinda da bir yanlislik varmis gibi geliyor.
Cevremdekiler bireyselligimize olan duskunlugumuzu bildigi icin yargilasa da pek sasirmadi, ama bir kesim asla dogru olmadigini savunuyor. Sizin fikrinizi merak ediyorum.
Yanii..Mantıken ve toplumun normlara göre evet saçma ama bir taraftan da
__ayy kızzz keşke benimkiyle de böyle arada bi görüşseeeekkk diye içimden gecmedi değil
😂
"Görmeyince göresin,görünce öldüresin geliyorsa kocandır o " sözü bana yazılmış sanki 😥
Arada uzak kalmak iyidir bence ilişkiye heyecan katar, keşke benimki de gitse 😄

Sürdürülebilir bulmuyorum ben bahsettiğiniz tarzda bir evliliği ki ben eşine alan bırakan,kendi alanım olsun isteyen bir insanim evlilikte ona rağmen sıcak bakamadım.
Birde geçici bir süre değil yani,belirsiz bir süre. Atıyorum 1 seneliğine iş icin bir yere gidilir ama bilirsin 1 sene sonra dönecek,kaldığım yerden devam edeceğim ona göre davranırsın ama bu durumda olumsuz bakıyorum ben.
Hamile kalsanız o dönemi tek mi geçireceksiniz mesela en basitinden,bebek doğunca eşiniz gelip 2 gün sevip gidecek mi?
Babam bir süre haftasonları yada 15 günde bir geliyordu sadece ben çocukken işi gereği. Çok mutsuz olduğumu hatırliyorum,annemin 3 çocukla epey yıprandığını hatırlıyorum mesela ben. Babamda evde olsaydı belki biraz yükü hafiflerdi.
Benimde 2 çocuğum var,iş gereği maksimum 3 ay idare edilebilir bir süre benim için. Gidip geliyoruz yakın vs demeyin kolay değil sürekli gidip gelmek. Bir zaman sonra yorgunum şu bu deyip ertelemeye başlayacaksınız gidip gelmeyi. Süre uzayacak.
Ayrı yasanacaksa evlenmenin bir manası yok bence.

Ben sizin evli olmadığınızı düşünüyorum. Buraya yazdıklarınızda hayal ürünü. Önceki konunuzuda okumuştum. Ordada böyle hissettim. Ama her konunuzda özgürlük, bireysellik diye diye sürekli çıtayı yükseltiyorsunuz, tebrik ederim.

Bu kadar bireyselliğe düşkün olan evlenmez çünkü evlenmekteki amaç zaten sevdiğinle sürekli birlikte olmaktır.

Resmiyet için, hasta olunca bilgi versinler falan demişsiniz de buda olmaz. Anne babanız, kardeşiniz, dostunuzada bilgi verirler. Hiç evlenmeyenler ne yapsın o zaman?

Evli değilsiniz, hayal kurup, şöyle bir evliliğim olsa nasıl olurdu deyip gelip burda yazıp çiziyorsunuz. Yada öğrencisiniz, ya teziniz var ya toplumun nabzını ölçüyorsunuz.

Bence sizin de içinize çok sinen bi durum değil. O yüzden böyle danışıp fikir alıyorsunuz çünkü sizi hiç rahatsız etmese başkalarının ne dediğini önemsemezdiniz diye düşünüyorum. Antalyayı severken İstanbula gitmek de farklı Bi durum sadece deniz mi amaç? İki şehir de farklı havası suyu enerjisi. Orayı bırakıp gidiyor ama istanbulu bırakmıyor, peki sizi niye bırakıyor? İstanbul size göre ya daha cazip ya da sizi daha az seviyor. Günü geceyi aynı evde her gün birarada geçirmekle sevgili gibi haftada 2 gün görüşmek arasında dağlar kadar fark var. Eşim benim işim dolayısıyla zorunlu olarak gittiğim yere keyfi olarak gelmese boşanmayı düşünürdüm. Ben onun işi için hiç alakam olmayan yerlerde yaşadım gün saydım. Fedakarlık olmazsa sabır olmazsa o evlilik olmaz.

Yani İstanbul vf Ankara'da ev kiraları çok uçuk,bunu biliyoruz.Eee Antalya'da da evleri var sanırım.Nereden geliyor bu değirmenin suyu😆?
Antalya’dakini kapamışlar Borellus sanırım. İstanbul’da ve Ankara’da evleri var. Ev hanesine aylık 80 bin filan giriyordur evleri kira ise. Bu tarz bir evlilikte de heralde herkes kendi oturduğu evi ödüyordur 🙂

Yani İstanbul vf Ankara'da ev kiraları çok uçuk,bunu biliyoruz.Eee Antalya'da da evleri var sanırım.Nereden geliyor bu değirmenin suyu😆?
Hayat gercekten cok pahali, kira konusunda Istanbulda cok sansli olduk, o yuzden eski kira fiyatindan diyebilirim.
Ama cok sukur genciz enerjimiz var, bol bol calisiyoruz kazaniyoruz, sonra da keyfimize harciyoruz :)

Başkalarının fikri sizin için çok mu önemli merak ediyorum?
Degil aslinda, yani keske hic onemli olmasa.
Ama insan ister istemez etkileniyor, eger %0 etkilenen varsa ben tebrik ediyorum ama ben yapamiyorum.
Cogu zaman gulup geciyorum, ya da aciklama yapiyorum, ya da hihi evet deyip gecistiyorum. Ama bazen bunlari basaramayip dusunuyorum yorumlari falan.
Yoksa bugune kadar hep sadece kendi fikrimle geldim

Bence sizin de içinize çok sinen bi durum değil. O yüzden böyle danışıp fikir alıyorsunuz çünkü sizi hiç rahatsız etmese başkalarının ne dediğini önemsemezdiniz diye düşünüyorum. Antalyayı severken İstanbula gitmek de farklı Bi durum sadece deniz mi amaç? İki şehir de farklı havası suyu enerjisi. Orayı bırakıp gidiyor ama istanbulu bırakmıyor, peki sizi niye bırakıyor? İstanbul size göre ya daha cazip ya da sizi daha az seviyor. Günü geceyi aynı evde her gün birarada geçirmekle sevgili gibi haftada 2 gün görüşmek arasında dağlar kadar fark var. Eşim benim işim dolayısıyla zorunlu olarak gittiğim yere keyfi olarak gelmese boşanmayı düşünürdüm. Ben onun işi için hiç alakam olmayan yerlerde yaşadım gün saydım. Fedakarlık olmazsa sabır olmazsa o evlilik olmaz.
%100 icime siniyor en dogrusu bu diyemiyorum zaten o yuzden belki de etkilenip fikir soruyorum, hak veriyorum size.
Sadece biz sorun hissetmiyorken, herkesin bunun bir sorun ve duzeltilmesi gereken bir sey oldugunu soylemesi tabi ki etkiliyor beni ister istemez cok az da olsa. Antalyadan is icin gelmistik, kariyer icin ikimiz de tum rahatimizi birakip fedakarlik yaptik. Esime hayir gel desem zaten gelir bosanma durumuna gerek yok, ama ben diyorum ki bu sistem bana da keyifli komik gelmeye basladi, o yuzden ona bir sey soylemiyorum. Olay bu sekilde evrildi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back