Esimle ayri sehirlerde yasamaya karar verdik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kemal Sunal'ın filmi var ya sunnetciyi çağırıyorlar, "kesme" diyorlar.
Sünnetçi de "göstermeye mi cagirdiniz" diyor
Konu sahibi de Aynı o hesap. Alan razı, satan razı.
İsterseniz açık ilişki yaşayın, ikinizin de ayrı sevgilileri olsun. Ama evlilik birliginiz sabit olsun, mutluluğu böyle bulun.
Kime ne yani, siz mutluysaniz neden konu açıyorsunuz?
Gelen yorumları da asla kabul etmiyor, "hayır öyle değil" deyip duruyor.
Konu sahibinin sorunu bence saf ve herkesi kendi gibi gören biri olması. Mesela ayda birkaç kere kendi gece eve gelmediyse zaten sebebi Ayşe Fatma ile içip sohbet etmesi,sonra "gece oldu,araba kullanmayım" diye bir kenarda uyuması. Ve adamı da kendi gibi görüyor, "o da içip eğlenip arkadaşının kanepesinde uyumustur" diye düşünüyor. Hiç aklına gelmiyor ki içtikleri yerde gecelik ilişki arayan bir kadına karşılık vermiş olabilir mi. Çünkü kendi gencecik ve sekiz yıldır sadakatle bağlı olduğu bir adam var. Bilmiyor yani kadınlar bardan ne kadar kolay adam kaldırıyor yaşamamış,böyle bir ihtiyac duymamış.
Aldatilsa bile yüz sene geçse asla anlamaz. Çünkü anlamak için bir didiklemek şart.
Benim Türkiye'nin en ücra köşesinde dağ köyünün de mezrasında bir başına görev yapan bir öğretmen sevgilim vardı. Adamin 1 cuması tatil olsun hemen mezradan köye otostop (ya da kimse geçmezse yayan) , köyden ilçeye minibüs,oradan şehre otobüs, oradan havaş,uçak,bir daha Havaş, otogardan şehirler arası otobüs,ondan da minibüs ile benim yanıma gelirdi:) zebil olurdu yollarda..bana hediye yollamak isteyip dagda bir şey bulamayınca köy bakllaindan çikolatalar falan alıp koli ile gönderirdi baş karakterin ben olduğu ,benim cumlelelimi söylediği tiyatro oyunları yazardı, günde beş saat benimle konuşurdu, uzakken mektuplar atardi,yakına gelince sabah çiçek alır kahvaltı hazırlar öyle uyandırirdi. Onla merdiven bile cikmazdim,hep kucağında taşırdı.
Konu sahibi gibi 'ideal iliski' içinde olduğumuzu zannediyordum ve asla herhangi bir seyinden şüphelenip bir şeyine bakmadım, çünkü hem sonsuz güveniyordum hem de adam yokluk icindeydi yani o dağ başında kimi neyi bulacak.
Derken yengeç hislerim bir anda dürtükledi, 'benim telefonum çekmiyor,ver senden arayayim' diye telefonu alıp çağrı listesine baktım, gece arabaya bakayım diye çıktığında biriyle konuştuğunu gördüm, o numaranın mesajlarına girdim (whatsappsiz yıllar) eski kız arkadaşı ile mesajlasiyorlarmis,o gün yilbasiydi. Kız 'aramani beklerdim' falan demiş, çıkmış onla konuşmuş
Tabii sonrası kavga dövüş içerikli bir şeyler :) terkettim gitti.
Ama konu sahibi gibi herkesi kendi gibi gören , adamın yaptığı jestleri vs aşktan sanan, didiklemeyen , özel alana mudahale anlamında adamın açık ekranına bile göz ucuyla bakmayan biri olsaydım bu serefsizligi asla bilmeyecektim, "gayet mutlu aşk dolu bir hayatımız var- uzak mesafe bizi birbirimize bağlıyor,her tatilde koşuyoruz. Anılar biriktiriyorum" diye ortamlarda uzak mesafenin ilişkiye nasıl iyi geldiğini anlatacaktım belki (Allah korusun) evlenecektim.
Konu sahibi de bir an "çiftler birbirine sonsuz guvenmelidir- özel alana yapılan müdahale kişiliğe yapılmıştır" modundan çıkıp adamı kurcalarsa neler neler bulur.
Şimdi eski mesajlarına da baktım, adamın villada her sene bir hafta erkeklerle olmasına laf eden birine "anonim olmasak foto atardım" demiş, "villayı bazen ben seçiyorum" demiş.
Biz ortada villa yoktur demiyoruz. Ama o villada her an uygunsuz şeyler dönebilir diyoruz.
Konu sahibi o kadar saf ki, muhtemelen iyi bir insan. ailesi falan da özgür yetiştirmiş, hiç birinin arkasından oyun cevirmek zorunda kalmamış. Oysa 'mervelerdeyim' diye bir gercek var. İnsanlar mervelerden ailesine foto atar,o gün evet başta mervelerdedir. Ama günün devamında konuya hasan da dahil olabilir
Ya da "arkadasimin düğününe gidiyorum" diye evden çıkar,bir ton giyinir suslenir, 'gece beni eve bırakırlar merak etmeyin' der, gider sevgilisiyle telefonları çalmadan , rahatsız edilmeden geceyarisina kadar takilmanin keyfini cikarir.
Yani insanoğlu boyledir - gizli bir iş yapacağı zaman kilifina uydurur, bir şekilde yapar.
Esimin beni aldatmasi ya da benim aldatmam soz konusu olamaz, eger baska birine bir gram bir sey hissedersek bunu aninda konusup iliskimizi bitirecek netlige ve rahatliga sahibiz
Bu dünya öyle bir dünya değil. Kimse de (hele ki sadece) bir gram birine bir sey hissetti diye çok sevdiği karısını bırakıp yuvasini dagitmaz.
İdealde evet, doğru.
Sözlerde bin kere söyle.
Ama gerçekliği yok.
Bunun rahatlıkla da bir ilgisi yok. Yillardir sevdiği, görmekten zevk aldığı karısını bırakıp neden yoksunluk çeksin ki, neden hayatı komple değişsin kolayca iki kişiyi idare etmek varken? Siz belki inanıyorsunuzdur bunu böyle yapacağınıza ama dünya böyle bir yer değil. Bir dalı tutmadan hiç bir maymun öteki dalı birakmaz

Enteresan.
Anlayamadığım şey, evlenmek demek onla hayatı paylaşmayı istemek demek.
Tek başıma sırtladığım her şeyin yükünü sırtımı gözü kapalı dayadığım insan olsun, bir sarılmasıyla hafifletsin, eve gideyim de ona anlatayım, beraber şunu yapalım tadım yerine gelsin demek değil mi?
E yok ki evde, siz ayrı şehirlerde bambaşka hayat yaşayarak yeni yetme ergen ilişkisi gibi haftasonu kaçamaklarıyla nereye kadar?
Şart değildi evlilik ya da amacı bu değil.
İnsanların ayrı alanları ve kocaman kesişim kümesi olan çift hayatları olmasını daima savurum, sizinki teğet geçiyor.
Burada da evlilik olmuyor bana göre.

Ben anlamadım ya genel eşe yüklenmiş burda ama adamın suçu yok ki. Zaten eşi için İstanbul’a gelerek fedakarlık yapmış eşi sırf deprem olur diye keyfi olarak Ankara’ya geçmiş. E sonra adam niye geçmiyor? Niye geçsin ya eşya mı bu. Adam düzen kurmuş benimsemiş olamaz mı, gitmek istememesi en doğal hakkı.
Bu arada İstanbul’da depremden kaçarsınız ama Ankara’da sele kapılırsınız o iş hiç belli olmaz.

Ben eşi haklı buldum konu sahibesinin kafasına esiyor hoppp başka bir şehir. Sonra birkaç ay geçiyor ordan da başka bir şehir. Konu sahibesinin kafasında kavak yelleri esiyor, adam peşine takılıp gitmemekte çok haklı ben olsam ben de gitmezdim.

Deniz İns insan ismi olan değildir ya

Yengeç on numara yorum olmuş.
Ben eşime çok güvenen bir kadındım mesela
Bak 19 yıllık evliyim.
Aldatma konusu değil ama çok başka bir mevzuda o kadar büyük konuştuğum şeyle karşılaştım ki.
Artık aldatma bile olsa ''asla'' dememeyi öğrendim.
Bak bunu öğrenmek 19 yılımı aldı :)
O sebeble bu işin artık kurdu olmuş her kadının fikri benim için fazla önemli.
Hatta geçenlerde konu açmıştı kadının biri teşekkür ediyordu.
Burada tek bir düşünce şekli yok.
Bir çok deneyimin ortaya çıkardığı düşünce ve yorumlama şekli var.
Umarım gözünü açar da yaşadıgı şeyi artık elde avuçta bulunmaz nimet olarak görmekten vazgeçer.
Tepeden aşağı çakılmanın o hissi çok fena olur çünkü.

Belki evi kapatmama fikrini bu sebeple söyledi yapamazda geri döner diye. Konu sahibi heyecan geldi diyor ama kaç yıllık bi heyecan olacak bu ben onu merak ettim? Hadi tayin olur, zorunlu görev olur gidersinde böyle keyfi gittiği için kocası içten içe kızıyorda olabilir. Mutlu görünüp arkadan iş çeviriyorda olabilir çokta güvenmemek lazım.

İki haftadır eşimle farklı illerdeyiz. İkimiz de çok zorlanıyoruz. Çok özledik birbirimizi. Oğlum babasını, babası da oğlumu çok özledi. Biz yapamadık konteynerda yaşayalım da tek aynı yerde olalım diye gidiyoruz artık. Burada ailemin yanında çok rahattım ama yok olmuyor. O yüzden çok tuhaf geldi bana durumunuz. İnsan neden evlenir ki zaten? Birlikte yaşamak istediği için değil mi?

Tamam hadi siz yapin o zaman, ben yapamayagim gulesim geliyor

Bu arada karsilasmayiz hic merak etmeyin, sizinle ayni konumlarda olabilecegimizi hic sanmiyorum.
yaklaşık 30 yıldır çayyolunda oturuyorum beybi. büyük ihtimalle araştırıp buralara gelmişsindir sende. ilkokulum, ortaokulum,lisem, üniversite çevrem hep çayyolunda geçti. o yüzden senle karşılaşma ihtimalini düşündüm, orantısal olarak yüksek geldi ve midem bulandı.

bizim buralarda bile gülerler sana canısı.

Harika nickiniz ve Laz Ziya hayranlığınız yüzünden Willy hanım sizi yaşadığı elit muhitlere yakıştıramamış olabilir ahahahah.

Tam gelişine olmuş yalnız

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya aslinda siz kizacaksiniz diye birkac kez yazmak isteyip vazgectim, ama bu gece bir fikir alayim dedim :)
Mutluyuz da iste bir soru isareti oluyor aklimda hep cevremden cok yorum aldigimda
Mutluysan sorun yok ama ben yapamam mesela olmaz yani mümkün değil hele eşim asla.... Tencere kapak olayı hem bizde hemde sizde gerçekleşmiş....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…