• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle aramızda cinsel soğukluk

Ben sabahtan beri yazıyorum bunu ama inatla pijamanın tüm gün evde giyilebileceğini savunuyor hatunlar.
Çocukluktan gelen alışkanlık bence bu. Annem pijamayla on dakşka dolaştırmazdı beni, günlük giysilerimle yatağa girersem de çok kızardı. Pijama giyilecek, dişler fırçalanacak, ayaklar yıkanacak öyle girilecek o yatağa :KK53:

Kesinlikle aliskanlik 😄 Annem elinden gelse sokaktan gelince bizi kapida yikayacakti 😂 asla disari kiyafetiyle oturamazdik koltuga 😄
Hala oyleyim. Isten gelir gelmez banyoya gecip kiyafetlerimi cikarip kirlilige atiyordum. dus alip oyle cikardim ordan. Kucuk cocuklarla calisinca eve temiz gelmek mumkun olmuyordu. 😂 hele ilk 2 sene köy okulunda olunca resmen efil efil inek kokuyordum 😂
Simdi tabi dogum iznindeyim evdeyim ama yine ayniyim. Yataktan kalkar kalkmaz pijama yada gecelik ne varsa o an ustumde cikaririm. Rahat bi tayt tisort geciririm ustume. Onlarla da yataga girmem. Ben bile ustume sinen terden yemek kokusundan rahatsiz oluyorum esim cekmek zorunda mi sanki 😒

Evrede giyilecek rahat kıyafetler var. Başörtüsü yerine de bandana tarzı takabilirsiniz.

Is kıyafetle bitmiyor elbet ancak hayatınıza değişiklik kaynakta başlangıçtır.

Ben sabahtan beri yazıyorum bunu ama inatla pijamanın tüm gün evde giyilebileceğini savunuyor hatunlar.
Çocukluktan gelen alışkanlık bence bu. Annem pijamayla on dakika dolaştırmazdı beni, günlük giysilerimle yatağa girersem de çok kızardı. Pijama giyilecek, dişler fırçalanacak, ayaklar yıkanacak öyle girilecek o yatağa :KK53:

Kimse yataktan çıktığı pijamayla butun gun evde oturup sonrada gece aynı pijamayla bi daha yatilir demiyor inatla.

Pijamayi ev giysisi olarak kullanabiliriz diyorum sadece. Sabah kalkıp ben de üzerimi değiştiriyorum ama yine başka bir pijama giyiyorum ev giyisi olarak, sadece adı pijama ama ben evde giymek için kullaniyorum bazilarini.

Pijama giymek istemeyen giymesin yine ama temizlik konusuyla alakası yok bunun.

Yatak pijaması ayrıdır, (evde pijama giyiyorsanız) o pijama ayrıdır/öyle olmalıdır. Evde pijama giyiyorsan gece yatarken yatak için kullandığın pijamaları giyersin, sabah üstünü yine değiştirirsin. Evde giydiğin kıyafetle yatmak zaten çok kabul edilebilir bir şey değil.

Bakım büyük önem taşıyor. Bana göre kıyafet seçimi de bakımın üstünü tamamlıyor. Her gün özenin, bu kıyafetlere bürünün diyen yok ama arada küçük süslenmeler yapmak zor olmamalı. Erkeğin hoşuna gider böyle şeyler. Artı olarak pijamayla da geziyorsan saçın toplu, taranmış olsun. Güzel kok, hortlamış gibi gezme evde.

Bazıları iş ona bakmaz, öyle düşünen erkek her türlü atlar demiş ama bakımsızlık cinsellikten kişileri uzaklaştırabiliyor.

Eşle iç çamaşırı seçmek nedir.ayiptir bile benim gorusumce.bir süre sonra der ki evde ki böyle kimbilir disardakiler nasıl.dermi? Acaba?karı koca arasında bir çizgi olmali
Abla senin kafa komple gidik. İyi arada sevişmişsiniz de o çocuklar olmuş. Karı koca arasında ne çizgisi yahu? Evlenmişsin hala evlenmeden olmaz ayağı.

G
güldürdün beni teşekkür ederim
Adam hiç birşeyi üstüne almıyor.kizim kustu bu akşam.sebebi benim işim.hakli olabilir.cunku çok gerginlim.cocuklar hissediyor hele ki küçük yaslarda.e kkya içimi açayım rahatlatır derken msjlar iyice gerdi beni.dedim ben değil sensin sebebi gerginligimin.bana kızdı kes sesini ne saçmalıyon fln dedi.ne alaka ben fln dedi.oyle ise gitti şimdi.kusesim hiç konusmayasim var onunla.

Ben o cümleyi sizi kırmak için söylemedim ama çok inatçısınız.
Kimse sizi germeye uğraşmıyor. Gelen bütün önerilere bir bahaneniz var. Hayatınızdan memnunsanız bize bir şey söylemek düşmez ama memnun değilsiniz ki konu açmışsınız. O zaman önerilere bu kadar kapalı olmayın.

Bu duruma gelmenizde kimin daha suçlu olduğunun bir önemi yok şu an. Ama eşiniz zamanında çabaladıysa ve hep eli boş döndüyse şimdi çabalaması gereken sizsiniz.

Önce eş olmaya ve cinselliğe bakış açınızı değiştirerek başlayın. Eşten utanmak, sırf erkek diye hep ondan adım beklemek normal değil.
Bir adım atın ve bu konuyu konuşun. Kendi başınıza çözemeyecekseniz de beraber terapiye gitmeyi teklif edin.
Daha çok gençsiniz. Sandığınızın aksine eşiniz de genç. Böyle hayat geçmez.

Açık şeyler giyinmek bana kendimi huzursuz hissettiriyor.evdr bile olsam çocuklar var balkona çıkıyorum perdeler açık oluyor kapı çalıyor vs.evin içinde şort askılı hiç giymedim.giyememde sanırım.
giyebilirsiniz aslında.namazlığınız varsa hemen atarsınız üstünüze. kapalı değilim ama yazın askılı şort giydiğimde eve biri geldiğinde öyle yapardım.gayet pratik aslında. Fiziğiniz gayet hoş görünüyor. Bence biraz özen göstermelisiniz.

Adam hiç birşeyi üstüne almıyor.kizim kustu bu akşam.sebebi benim işim.hakli olabilir.cunku çok gerginlim.cocuklar hissediyor hele ki küçük yaslarda.e kkya içimi açayım rahatlatır derken msjlar iyice gerdi beni.dedim ben değil sensin sebebi gerginligimin.bana kızdı kes sesini ne saçmalıyon fln dedi.ne alaka ben fln dedi.oyle ise gitti şimdi.kusesim hiç konusmayasim var onunla.
Kızınız kustu sebebi gerginliğiniz mi? Eşinizle böyle iletişim kuramazsınız, suçlayarak sebebi sensin diyerek olmaz, normal bir zamanda, çocuklar uyuyunca konuşmaya çalışın. Suçlayarak değil, değişmeye açık olarak, birşeyleri düzeltmeye çalışırak konuşmayı deneyin.

Buradan verdiğiniz cevaplardan değişime açık olamadığınız çok belli, eşiniz daha önce adım atmış sizden olumlu bir dönüş olmamış şimdi siz biraz çabalayın. Şikayet var sizde ama bir çaba yok.

Kimse sizi germeye uğraşmıyor. Gelen bütün önerilere bir bahaneniz var. Hayatınızdan memnunsanız bize bir şey söylemek düşmez ama memnun değilsiniz ki konu açmışsınız. O zaman önerilere bu kadar kapalı olmayın.

Bu duruma gelmenizde kimin daha suçlu olduğunun bir önemi yok şu an. Ama eşiniz zamanında çabaladıysa ve hep eli boş döndüyse şimdi çabalaması gereken sizsiniz.

Önce eş olmaya ve cinselliğe bakış açınızı değiştirerek başlayın. Eşten utanmak, sırf erkek diye hep ondan adım beklemek normal değil.
Bir adım atın ve bu konuyu konuşun. Kendi başınıza çözemeyecekseniz de beraber terapiye gitmeyi teklif edin.
Canım yeni konu açtım.biraz daha açıklarım.bakarmisin oraya

Konu sahibi bizden kocasıyla konuşmamızı ya da sihirli bir formül verip durumu düzeltmemizi istiyor gibi bir his var içimde. Sihirli değnek elinde ama kullanmamakta ısrarcı.

Sıkıldınız benden biliyorum ama yeni açtım konu orda biraz daha acikladim.hem.rahatlamak için.hemde anlaşılır olsun diye.

Konu sahibi bizden kocasıyla konuşmamızı ya da sihirli bir formül verip durumu düzeltmemizi istiyor gibi bir his var içimde. Sihirli değnek elinde ama kullanmamakta ısrarcı.

Konuyu açarken gelecek cevapların "amaaan biz de öyleyiz" olacağını düşündü bence.
Herkesin öyle olmadığını görünce bocaladı, bahaneler buldu ve atarlandı.
Bugün evde de bu yüzden gerildi sanırım.
Ama dediğiniz gibi her şey kendi elinde.

Hangi yayından veya hangi yazardan okudunuz bunu bir söyler misiniz? Hiçbir yerde 2 yaşına kadar anne koynunda uyusun veya uyansın yazdığını görmedim. Ben de ogretmenim.. Bunun onla da çok alakası yok benden çok iyi çocuk yetiştiren velilerimi görüyorum çünkü. Ama hiçbir uzmanın sizin dediginizi yazdığını görmedim okumadim. İlk 2 yaş çocuğun özgüveni oluşması açısından önemli ama çocuğunuzu koynunuzda uyutup koynununuzda uyandıran diyen kimler. Yazın biz de okuyalım aaa diyelim hem.
Aynen katılıyorum ☝🏻
Büyük kızımı doğar doğmaz yanımda yatırdım hep ortamızda yattı 2 yaşından beri de odası vardır.
Şimdi ilk okul öğrencisi hala ortamızda uyumak istiyor..
Çok güzel bir odası istemediği kadar hikaye kitapları ama hiç birisi cazip gelmiyor uyku saati hep bir ağlama oflama puflama.
Küçük kızımı (3 yaşında) bir kere bile koynumda uyutmadım
Hiç kokusunu bilmem..
Doğar doğmaz beşiği odası, odasında sadece bir beşiği ve halısı var ama nasıl sahipleniyor bnm beşiğim yatağım diye.
Kesinlikle başka hiçbir yerde uyumuyor odası hariç..
Sabah ablası okula gidiyor gel kızım yatakta bnmle uyu diyorum kesinlikle reddediyor..
Bnmm yatağım var annecim babam aldı diyor.
Büyük kızım özgüvensiz problemli bir çocuk oldu bizim yanlış tutumumuz yüzünden ama küçükte gerçekten bilinçli davrandık aynı hatalara düşmemek için ama inanın özgüveni dili herşeyiyle 6 yaş çocuklarla kapışır.
Ayrıca anne koyun diye birşey yoktur bakın doğaya hayvanlar bile doğum yaptıktan sonra yavrularını yalnız tek savunmasız bırakarak yiyecek aramaya çıkar ..
Bu da yavru hayvanların özgüvenini ve tehlikelere karşı savunmasını kendi başlarına sorunlarını çözmesine ..
En önemlisi hayata karşı tehlikelere savunma güçleri yetişir.

Eşle iç çamaşırı seçmek nedir.ayiptir bile benim gorusumce.bir süre sonra der ki evde ki böyle kimbilir disardakiler nasıl.dermi? Acaba?karı koca arasında bir çizgi olmali
Konu sahibinin bu yorumunu gördükten sonra akıl veren, yol gösteren herkesin boşa çabaladığını fark ettim. Böyle saçma tabuları olan aklı fikri evdeki böyle dolardaki nasıl dedirtmeme derdine olan birine hiç yol gösteremezsiniz. Eşinizle önce eş olmayı öğrenin, yok gurur yaparım, yok eşle seçilmez çizgi olmalı gibi saçma kalıpların sizi bu noktaya getirdiğini fark edin ve gerçekten gelişim. Pes yani pes.

Gel sarılalım olur mu o kadar iyi anlıyorum ki seni zira benimde kemiklerim ağrıyor insanlıktan çıkmış durumdayim ev tasicam 1 aydan rezillik akiyo her yerden ama bebi gözümün yaşı kurumuyor artik cok yoruldum bunaldim çünkü
Dedigin gibi evden cikarken haykirir kucagima alirim markettte hastanede gormen lazim herkese bize bakar o seviyede bagirip cagirir sabrimi zorluyor sürekli kizim ne kadar sosyal uyumluysa bu konularda oglum o derece zorluyor beni
Daha az önce esya toplarken inan bir yeri toplamaya calisiyorum bes yeri halledip çıkıyor tükendim bu sene inan tukendim enerjim cekildi.Senin işin de cok zor ikisi erkek ve küçükler seneye krese gidicekler mi ne yapmayi düşünüyorsun offf col karisik olsu ama icimden geldigi gibi yazdim inan ki
Biz iki kişi çocukların hakkından gelemiyoruz.
Tek kişi de tek çocuğumun hakkından gelemez çünkü sürekli kucak, ağlama, dağıtma, 5 dk durmama, tuvalete bile beraber gitme, uyurken yanından kalkılırsa uyku terörüne bağlama vb şeyler mevcut.
Dolayısıyla ha sen şurada oyun oyna da ben yatağı toplayayım denemiyor, özenle ya o yatağı geri bozuyor ya da başka şeyleri döküyor.
Evde zarar gören eşyaların haddi hesabı yok, son maceraları duvar kağıtlarımızı yırtmak.
Öyle az buz değil bayağı 1 metrekareden fazla olacak şekilde örgütlenip ksşla göz arası yırtıyorlar.
Valla büyüğü 3, küçüğü 2 ye girmek üzere olacak, kreşe vercem.

Ben hep derim ki böyle çocuğa sahip olanlar anne değil, anadır diye.
Ne çektiğimizi ancak aynı dilden konuşanlar anlar.

Yurdum kadını bihter ziyagil olmuş. Çok abarttılar. Benim gibi düşünen biri olması çok mutlu etti beni:))
Cinsellik şekille bitmiyor
Geçen bir arkadaşım itiraf etti, evde yaz kış saten tiril tiril gecelikle gezermiş.
Kocasına da bayağı güzel yine çeyizlik türü pijamalar giydirirmiş.
Ev içinde şık ev kıyafetleri varmışmış, e kadınım göz zevki yok muymuş...
Evde sadece masada bir şeyler yenirmiş, tv karşısında asla uyumamazmış falan filan.
Kadın konuştukça adamın gözlerindeki acıyı derinden hissetim.
Nispet yapar gibi benim koca kişisi anlatıyor ‘benim hanım eve at getirsem kabul eder hayatımıza renk mutluluk getirir diye ne kuralı yahu’ diyor.
Ev dediğimiz yer, hem bedenen hem de ruhen çıplak ve özgür olduğumuz alan.
Aman neyin süsü püsü ev kuralları Allah aşkına?
En yalın halimle kocamla olamadıktan sonra ne evlilik, ne ev neye yarar acaba?

Bütün yazılarınızı okudum ve "helal be" dedim. Maşallah sabrinizda takdir edilecek şekilde.

Benimde kızım var daha 3 aylık. Doğduğundan beri 9 da yatar sabaha kadar bir kere falan emmeye kalkardı. Uyku düzeni çok iyi falan derdim.
Iki haftadır aynı şeyleri yapiyorum ama uyumuyor. Gece 1 e kadar kök söktürüyor.
Daha bu aylarda ne uyku eğitiminden bahsediyorlar anlamıyorum. Sakin, uykuyu seven bebekleri olanlar uyku eğitimiyle yaptıklarını sanıyorlar. Her bebek asla aynı değil!
Yok yahu, bizim evde sürekli bağır çağır sesleri var.
Sabırlıdan çok, dirayetliyim sadece.
Yoksa sürekli ‘off oğlum, yapma çocuğum, kafasını ısırma, ay yeter bir durun, kırma onu’ diye cıyak cıyak bağırıyorum.:rolleyes::rolleyes:

Benim ilk oğlum dünyalar kadar zor bir bebekti, hala öyledir canı sağolsun.
Tek iyi yanı hatırlıyorum, akşam 11 gibi uyur sabah 6 ya kadar uyanmazdı.
4. Ay bitti, hoop çocuk saat başı kalkıyor oldu.
Ne oldu falan dedik, 20 dklık uykulara geçti.
Ne yapsak nafile, cıyak cıyak ağlıyor, gündüz 1 saat uyusun diye 3 saat uğraşırdım defalarca uyanırdı.
O dönem ayakta sallamayo denedim, kabul etmedi.
Kucağımda salladım, uyudu koyunca uyandı derken şuan 2 buçuk yaşında, bizimle yatıyor ve gece ortalama 6 kez falan ağlar.
İşte bunlar hep büyüme atağı ve gelişim çağı.
Biz nasıl evriliyor, 3 sene önce bayılarak yediğimiz şeyi bugün sevmiyorsak, bebekler de öyle.
Bu eğitimlerin yöntemlerin tek atladığı nokta, mizaç.
Beden, karakterle doğuyor kim ne derse desin.

Back