Eşimle aram bozuldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zor okudum yahu bu nasıl yazıdır.
Eşin de ailesinden ayrılmaya alışamamış üstüne de bu olaylar oldu diye üzülmüş , büyütmeyin , geçer ...

Yaşınızı bilmiyorum ama bence biraz olgunlaşın.
Madem evinizde insan istemiyorsunuz eşinizle evlenmeden önce konuşmalıydınız "ben yabaniyim" diyerek..

Amma büyütmüşsünüz. Ben kv ve kp de hata göremedim. İyi bile katlanmışlar..
Eşiniz kırılmakta haklı..
5 yıllık evliyim ama şimdiki gelinler de pek bir narin..

Eşin ve kayınpederin kayınvalidenizin sözlerine çok itaat ediyorlar belli fakat sizin de devamlı hastayım öyleyim böyleyim demeniz biraz ayıp olmuş sanki sonuçta ilk kez gelen insanlar ha onlarınki ayıp değil mi valla bence onlar da şuursuz yeni evlisiniz sonuçta.
Benim annem babam evlendiğimde gelse ve kocamı sebep gösterip ağlayıp gitseler büyük kavga ederdim eşiniz çok sakin ve duygusal biri belli ki. Konuşun güzelce çözersiniz bence. Biraz zaman geçsin, toparlanıp evliliğe alışın siz onları davet edersiniz güzelce ağırlarsınız konuyu uzatmayın yazık daha çok yenisiniz.

Bir aylık evli çiftin evine hadi geldi, kaldılar diyelim. Ne mevlütü ne misafiri. Evlenen sizsiniz. Fellik fellik geziyor olmanız lazım o akrabadan bu akrabaya. Ayıp geliyor bana taze evliye kalmalı gitmek falan. İki insan birbirine, evliliğe adapte olmaya çalışıyor. İnsanlar gezecek yer arıyor.

Kızlardeşim evleneli bir ay oldu. Kayınvalide ile altlı üstlü oturuyorlar. Kadın daha bir kere balkonda çiğdem çitlemeye çıkmış kardeşime(maşallah). Biz de farklı şehirdeyiz, annem babam da gitmediler, akıllarına da gelmedi.

Yalnız siz de bir şeyi defalarca söyler durursanız göze batarsınız. Bir kere söyleyin, yerinde tam söyleyin.

Dış iltihabindan dolayi boğaz ağrısından dolayi yüzünuz şişiyor ve suratına bak yeni gelin suratımı diyorsunuz eee pess vallahi .. Kayinvalideniz geliyor eee büyük diye hoşgeldine geliyorlar diye ayrı bir surat ,kadin hazir gelmisken mevlut yapmak istiyor yeni gelin Mevlütü hevesi var belliki verdiğiniz cevap "ben yenı evlendım ve saglık sorunum var vucudum değişti iltihabım var suan bıle agır tempoda zorlanıorum " aldığın cevap "biz yaparız zorlanmassin " diyorlar yardım ediyorlar sen yine ara tafradasin. . KUSURA bakma ama çok nazlisin ve daha nenyapsin acaba kayinvalide ve kayinpeder ?? Buna sonra söyle senden izin alsinlar ve senin not defterine saglik sorununa ve vücudunun değişkenlik göstermediği günlere denk getirsinler plan programlarını ...

Yeni evli insanlara çöreklenen aile efradına gıcık oluyorum. Bir yalnız bırakmazlar ki birbirlerine ve yaşantılarına alışsınlar.

Bence fikrini ve isteklerini söylemekle iyi etmişsin. Eğer alttan alırsan eşin tepene koyar ailesini. Herkes yeni duruma alışmak zorunda. Eşine tatlılıkla de ki, elimden geleni yaptım onları mutlu etmek için ama hepsini bir kalemde silip attılar emeklerimin. Ben üzerlerine titrerken onlar hatamaı arayıp durdular. Ben küçüğüm, hoşgörülmek yerine tenkit ediliyorum, sen olsaydın benim ailemden uzaklaşmaz mıydın?

Kendini ezdirme, baştan kurallarını koy, prensipli ve saygılı davranırsan uzun vadede sen kazanırsın. Tatsızlık uzamasın diye sineye çekersen daha da beter olurlar.

Ayrıca gelip 15 gün 1 ay kalmak ne demek her canları istediğinde?? Kızlarının evi olsa kalabilirler miymiş acaba bu kadar uzun? Biz Türk milleti bir beceremedik mesafeli seviyeli ilişkileri. Büyükler hassas davransalar kendilerinden bıktırmasalar küçükler başlarında taşırlar aslında.

ne demek istediğimiz zaman geliriz istediğimiz kadar kalırız. birde hiç memnun ayrılmadık ne demek. ne çirkin laflar. keşke biraz bunlarla zamn geçiripte evlenseymişsin.

bence eşini hoşnut et. anası 1 pofpofluysa sen 100 pofpofla. eşine hep gülümse olabildiğince cici ol. kocan belli ki tümden öküz değil öyle olsa bunu yap demezdim

Çok özür dilerim yazımdan dolayı. Konu o kadar uzundu ki sadece kısa nasıl anlatabılırım diye düşündüm. Ben de istemezdım üzgün gitsinler ama hastayken ister istemez suratınız düser onlara karsı degıl istemsiz. İçimden hep kendılerini dusunduklerini bır arkadasın dedıgı gibi akrabalarına ben bak bır haftalık gelınıme de gelırım benı kabul eder mevlidimi de yaparım kalırım da bnım oglum bize baglı ızlenımı aldım. Soylemek ıstemıyorum ama hava attı. Benım hasta olup gozle gorulur bır sekılde soyledıgımın gerceklesmesıne sınırlendı. Konusnu acıncada suc bastırma gıbı hıssettım.Eşimi bır anda sankı cektıler benden sogudu.

Tek taraflı değil her iki tarafında eksikleri var gibi geldi bana. Ama kaynananız ve kayınpederiniz bana kötü insanlar gibi gelmediler. Siz biraz evinize gelen misafire davranış şeklinizi sorgulamalısınız bana kalırsa. Buna gelin-kaynana çerçevesinden değil de insani yönden bakmanızı tavsiye ederim. Eevinizde misafir gelen insanlara hastayım, yoğun tempo, yüzüm şişti vs gibi tepkilerinizi belli etmeniz hiç hoş değil bence. Kaldi ki bu insanlar eşinizin ailesi. Ben yeterince saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum eşinizi seviyorsanız. Çünkü çok çok abest bir şey yapmış görünmüyorlar. Yardımcı bile olmak istemişler. Evime gelen misafiri bu şekilde yollamamak ve eşimi üzmemek için elimden gelenin fazlasını yapardım. Eşinize de bir nebze hak verdim. Benim de ailem üzgün gitseydi bende çok üzülürdüm. Bir de böyle bakın.

Valla direndim ama pes ettim 167273. Şu bu’dan sonra

Başlardan anladığım devamlı misafir gelmiş sizde surat asmışsınız haklı olarak bu da sorun olmuş. En başta size yüklenilmesine bu kadar müsemma gösteren kocanıza kızın kaynanaya falan değil.

Böyle şeyler erkeklerde bitiyor o ses çıkarmazsa herkes istediğini söyler de yapar da.

Yeni evlenen insanların evine uzun süreli yatılı misafir hos değil burda haklisin,bir yigin misafirde ağırlamışsın ama hergün surat asmaniz olmamış tabiki yüzünüz şişken , ağrılı sancili olan durumdan bahsetmiyorum, onlar geldiğimizden beri boyle suratın asik hep dediklerinde evet ben böyleyim biseyi istemezsem, canim sıkılır asarim demişsiniz demek ki hastalik ani dışında olmuş surat asmalar. Burda hatalisin herseyi yapmışsiniz kabul etmişsiniz ama onca emeği surat asarak mahvetmişsiniz. Tabiki yoruldunuz , evlilik farkli o kadar misafir ağırlamak kolay değil ama iste surat asmak onların kendilerini hakli çıkarıyor. Eşinizle kimsenin yanında tartışmayin. Internet olayi haklısınız netsiz duramaz diye pir dönmüş ama iste bunu kv denizn yanında eşinizi azarlamaniz fitili ateşlemiş.
Kadın oğluma neler yapıyor moduna girmiş dökmüş saçmış. Tayin olayini anlamadim onların olduğu sehiri mi yazdırmadilar esin pasif kalmis burda, herkes olayi büyütmüş es arasini bozacak hareketler yapmislar. Herkeste hata var ama en büyük hata yeni evli insanların evine gelip at koşturmak olmuş. Düzelir zamanla insallah ama kp de olaya dahil cok degisik seyler.

Kızlar cok guzel agırladım yanı iş yaptırmadım desem yeridir kız kardesıne bıle. Cok heves ettım. Evet nazlıyımdır ama hastalık bıyutuna ulasmam sizce de normal mi en sonn 4 sene once atesım cıktı. Kotu ınsanlar demıyorum ama kızları olmadıgımı hissettım kızı hasta oldu aglamalar feryatlar evımde bu surede karnı agrıdı gıdıslerını hatırlıyorum hastaneye sok oldum. Kız kardes tabi cok olagan bır sekılde anne ıyıyım telas yapma dıodu. Ee ben bunları gordum atesım cıktı yuzum oyle oldu gram itina olmadı pnlara demedım esıme dedjm onu nasıl olduysa duyup bizi boyle yrım bırakıp gitti.

Sadece hastayken suratım asıldı ıkı gun. Daha öncesi asmıs olsam zaten sprun onceden açılırdı. Eski konuları acmaları benı endişelendirdi. Eşimi sankı sogutmak ıstedıler. Kım uzup gider ki bu sekılde her dedıklerini yaptığımız halde. Ben dedıgjnız gibi cok ılgılı olmalıyım esıme cok kırgınım ona ama suan kırgınlık yapsam oda soguk daha kotu olacagız gibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…