arkadaşım durumun ablmaın durumuyla çok benziyo..yazıcaklarımı dikkatlice okumanı öneriyorum inş hayatndaki değişiklik için işe yarar..
eniştemin ailesi hiçbirseklde destek olmadı,bizde nişan takldktan sonra atmak çok ayıplanır o yuzden çok sabrettk ablamın nişan sürecinde...eniştem bizi en başından beri kullanmış ve biz bunu hep iyi niyetnden sandık şimdi şöyle...eniştem borcum var diyerek nişanda taktklarnı bizden geri aldı düğünde tekrar takıcam diye hepsni aldğı gibi yine kredi borcum var bunalıyorum ailem destek çıkmıyor yuzum kara vs..gibi cümleler...bizde 5 kardeşz ve annemn yıllardr bizim için brktrdği 5 bilzeik(burma)28 çeyrek,5 tam altın hepsni yavaş yavaş enişteme verdi babamdan gizli..sırf ablamın yuvasnı kurulsun diye...eniştem öyle mahçup tavrlar içindeydki hepsni halldicem geri vericem falan filan...
sonra düğünü falan biz yaptık gelinlk şubu..enşteme inandık samimiyetne sonra ev kiraladılar ablam daha yeni evli buzdolabı yok düşünün,eniştem onuda ben alıcam demşti ama almadı annem baktı onuda almıyor annem aldı buzdolabınıda takstle....sonra ablam hamile kaldı...ve hergün bize gelmeye başladılar..eniştem sorumsuzln sınırını aştı....doğalgazları bozuldgu için evlerde bize yarm saatuzaklıkta ve tam 1 ay bizde kaldılar...yani evine tamirci çağırtamıcak kadar aciz biri....babamlar baktı olmuyor onuda biz hallettk.....sonra balmın hamilleği risklydi ve sürekli bizde kalıyodu..eniştemde bu durumdan oldkça memnundu öyleki faturalrnı bile biz ödemye başladık....ablam üzülmesn diye ağzmzı açmıyoruz ablam da hamile o sıralar zamanla düzelir diye umut ediyoruz.....ablamn herseyn farknda pişmanlklar içinde fakat konduramıyor sevdği adama bu davranşları....oda susuyor zamana bırakıyor...
babamlar baktı böyle olmayacak bizim kendmze ait olan binada bi kiracı çıkartım zemin katı ablama açtılar...1,5 yıl zemin katta otrdular ,üst katlara göre biraz küçük zemin kat ama çokta değil...sonra bebk doğdu o arada tabi,eniştem taşncam falan dedi bebek burda küçük sığmıyor falan....eniştem öyle sormsuzki bebek doğduğu gün işinde çok yoruluyor diye karambolle işinide bıraktı....tüm masraflar üzermze kaldı yine...sigortası yoktu ablmnda onunda....işi gücü yok taşncam dio..alştı tabi herseyi babamların karşlamna..
sonrao ara bi üst kat boşandı ve oraya taşındlar ablamlar...şuan hala burda otruyolar...ailem asla bi laf bi söz söylemedi enişteme taki şu olay olana kadar....enişteme yeni işinde babam ve abim ayarladı..iyide maaş alıyordu ama öyle kötü olmaya başladıki...ne kızıyla ilglenıyo nede evne ekmek alıyo.....ne bez ne süt...ablamn dolabı bomboş...hep annem onlar için alşverş yapardı...sonra geçtğmz ramazn ayında abllam yakalıyor enştemi,eniştem bizi aylarca kandrmş ailem destek olmadı onlar yok artık hayatmda benım ailem sizsnz vs...hepsi koca bi yalanmış.....aldğı maaşı oldgu gibi ailesne veriyor ve bizde servs aracını tamiri bakımı vs...maaşım oraya gdıo diyodu hep....
abimde araştrıo hersey ortaya çıkıyor....ablam ilk orda tepksni gösteryo..bavulnu eline veriyor...sonra erkek akrdeşlerm tek tek enştemle konusuyorlar,babam ayrı annem ayrı kardeşlerm ayrı.....erkeksin sen,koca ,eş olmanın sorumlulnu bil,o kız çocğu senin parçan eşin namusun...aile değerleri bizm için öenmli.....vs gibi baya baya güzellkle anlatuyolar...sonrada bu işin burda bttğini söylüyolar......iş boşanmaya gidiyo..herkesn gözü açlıyo tabi.....
eniştem günlerce yalvar yakar özürler....bi şans daha verin falan filan netcede ablam çocuğu için bi şans daha veriyor....eniştem kendi çabalryla iyi bi işe giriyor bi arkadşyla ortak bi işe...kazancnı ablamın elne veryor,hergün elleri kolları dolu ablamn evne geliyor...eskden bırak evllk yıl dönmü kutlamayı dogum gnü kutlamayan eniştem ablama sürprzler hazrlamya başlıyor...işten yorgun gelip ablama ve kızına zaman ayrmaya ev işlernde yardmcı olmaya başladı....
eniştemn ailesi annesi babası daha torunlarının yuzunu bile görmeye gelmedler....nasıl insanlar anlamıyorum...babam hepsni oturup anlattı böyle yapan ,senin çocğuna canına parçana sahp çıkmayan insanlara sen namusun olan eşinin kızının rskını nasıl senin hiçbr kötü günnde yanında olmayan insanlarla paylaşrsın birde tamamnı...biz bugüne kadar sustysak kızımız için onun mutluluğu için susutuk vs....kimse aptal değil demeye getrdi...
yani enştem bizim hep saf oldmuzu düşünüyordu bu olaya kadar...öyle olmadgnı anladı...şimdi çooookkk uzun zamandr haftasonlarını kızını eşni gezdrmeye ayrır...alşverşlere götrur....adam gibi adam olmaya başladı....eş olmanın sorumlklarnı artık anladı sanıyorum....şuan birikmni yapıyoar ablam enştem maaşını ablamın eline saıyor..yakında daire alcaklar allhn iznyle..ve anneme olan borcnuda zamanla kapatacğna dair söz verdi...annmde herseye rağmen kızımı kızını mutlu et mal mulk önemli değil dedi...
baya uzun yazdım ama durumun çok benzıyodu yazamdan geçemedim....
bence sizde ailenzde artık tepksni göstermeli....ablamın hamillek süreci berbat geçti enştem yuzunden kızı doğmda ölmden döndü ablamda aynı şeklde...dilerim aynı şeyler başnza gelmez kafanza bu olayları takmaktan...
böyle evlilik olmaz...eşiniz artık sorumluğnu bilmeli....
Canım çok Teşekkür ederim...
Yazdıklarını sonuna kadar okudum.Sanki kendimi gördüm yazında...Enişten allahtan ablanı aldatmamış..Benden farklı tarafı bu hikayesinin..geri kalan kısmı aynı benim ve ailemin yaşadıkları...onlarda ben üzülmiyim diye ses çıkarmıyolar ama için için onlarıda yıprattığını biliyorum..Ama elden bişey gelmez bizde boşanmak çok ayıp karşılanır.Boşanıp el sevindirmekte istemiyorum.Boşanmak işin kolay kısmı..Zor olan eşimi geri kazanmam..bunun için mücadele edicem..Bi umudum çocuğum olursa belki düzelir.klasik mantık biliyorum ama işte..umut fakirin ekmeği..Babası yok benim eşimin küçükken beyin kanamasından kaybetmişler..bu sebepten bide erkek olursa BELKİ......
HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..