Eşimle ailesi arasında sorunlarım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir kzıım var ve 2 çocuğum olsun istiyorum.
Ayrıca bu konuyu açtıktan sonra evi terk ettim ve eşim tövbe etti ve artık bana karşı eskisi gibi değil.
Zaten bu kızım için son şans biliyor.
Kızım babasına çok düşkün babasını çok seviyor.
Öyle böyle değil.
Evladım için herşeye değer
Konunuzu açalı 15 gün olmuş.
Burada kimse kimsenin kötülüğünü istemiyor, size yazılanlar sizi kendinize getirmek için yazılmış ama

Belli ki siz fevri kararlar veriryorsunuz.

Madem son bir şans diyorsunuz, eşinizi bir süre gözlemleyin ama bu 15 gün olmasın, en az 6 ay belki 1 yıl.
Evliliğinizdeki sorunların çözüldüğüne emin olmadan
2. Çocuğu düşünmeyin.

Ayrıca bu konuyu açtıktan sonra evi terk ettim ve eşim tövbe etti ve artık bana karşı eskisi gibi değil.
Öyle böyle değil.

Başınıza gelen her şey müstehak o zaman
Şu adama 2.çocuğu ne yazarsanız yazın akla mantığa sığdıramazsınız

Allah akıl fikir versin ya cidden.

İki günde bir dayak yediğiniz adamdan yeniden çocuk mu düşünüyorsunuz koştur koştur.

Tövbe etmişmiş, 2 güne hersey düzelmiş bak sen.

Kızınızı da bahane etmeyin boşuna, babasının annesini sürekli dövdüğü bir ortam onun için en büyük kötülüktür. Ama bunu anlayacağınızı hiç sanmıyorum. İnşallah bu evliliğe bir çocuk daha nasip olmaz.
Yazıklar olsun kınadığınız başınıza gelsin deyince herkes aaa aaa yapıyor. Çocuk nasip olmasın ne demek. Yazıklar olsun.
Bir kadın olarak bir kadına nasıl bunu söyleye biliyorsunuz.
Allah gönlünüze göre versin inşallah.
Sen benim şartlarımı biliyor musun hayat şartlarımı biliyor musun. Geldiğim aileyi kaldığım yeri
Gel gör de yorum yap.
Yazık diyorum Allah var elhamdülillah.
Ben cahilim Ve bu benim cahaletim.
Nasihat etmenize birşey diyemem.. Düşündüğünüz içinde Allah razı olsun.
Ama çocuk nasip olmasın demek çok ağır.
Ya size dönerse bu söz.
Benim şartlarımı bilmeden kınamayın.
Ne dersem boş.
Sağ olun Allah razı olsun

Konunuzu açalı 15 gün olmuş.
Burada kimse kimsenin kötülüğünü istemiyor, size yazılanlar sizi kendinize getirmek için yazılmış ama

Belli ki siz fevri kararlar veriryorsunuz.

Madem son bir şans diyorsunuz, eşinizi bir süre gözlemleyin ama bu 15 gün olmasın, en az 6 ay belki 1 yıl.
Evliliğinizdeki sorunların çözüldüğüne emin olmadan
2. Çocuğu düşünmeyin.
Evet haklısınız.
Dün eşime çocuk istemiyorum sana güvenmiyorum dediğim zaman kara kara düşündüğü yüzünün düştüğünü fark ettim.
Bu konuya askıya almak çok iyi bir fikir.. Eşimde bu zaman içinde düşünür düzeltir kendini

ve bazi Insanlar celladina asik olur
Aşık değilim. Gerçekten çaresizim.
Kayınbabam git annene annende kal git dediği zaman bile eşim yanımda sustu ve ben de gidemedim bile..
Eğer gidemedimse emin ol şartlarım bunu gerektiriyor.. Çaresizlikten.
Ama artık kendimi çok güçlü hissediyorum ezdirmiyorum ailesi ile konuşmuyorum
Ve eşimi alttan almıyorum..

hmm.ailenle aranı açtın demek.şimdi,eşin için pasif diyorsun ama sende kendini başkasının savunmasını istiyon?eşin bile olsa başkası sonuçta.eşin bence çokda pasif değil, seni dövüyormuş.önce kimseden bişey bekleme,eşinden bile.sonra kim senle konuşursa konuşsun konuşmayanda yoluna baksın.neden birileri senle konuşmuyo diye üzülüyorsun?sen kendi hayatına bak.eşin ile sıkıntıları pek kimselere anlatma
Hayır anlatamadım. Kendimi savunabilirim. Ama eşimde benim arkamda durup haksızlık yapıldığı zaman benim adıma üzülebilir.
Ben kayınbabama cebap verince saygısız oluyorum. Eşim kendi savunsun o zaman. Benim susmam lazım ise

Aşık değilim. Gerçekten çaresizim.
Kayınbabam git annene annende kal git dediği zaman bile eşim yanımda sustu ve ben de gidemedim bile..
Eğer gidemedimse emin ol şartlarım bunu gerektiriyor.. Çaresizlikten.
Ama artık kendimi çok güçlü hissediyorum ezdirmiyorum ailesi ile konuşmuyorum
Ve eşimi alttan almıyorum..
Caresiz olmaniza uzuldum
Ayrilmak konusu kapandiysa lutfen bir daha aile sirlarinizi es ailesine anlatmayin birde ezdirmeyin Evet kendinizi kendiniz savunun
Ikinci cocugu da biraz zaman vérin bence

Yazıklar olsun kınadığınız başınıza gelsin deyince herkes aaa aaa yapıyor. Çocuk nasip olmasın ne demek. Yazıklar olsun.
Sen benim şartlarımı biliyor musun hayat şartlarımı biliyor musun. Geldiğim aileyi kaldığım yeri
Gel gör de yorum yap.
Ya size dönerse bu söz.
Ne dersem boş.
Şartlarınizla yeni bir çocuğun ne alakası var ?
Gidecek yerim yok mu diyorsunuz, bu evliliğe mecburum mu diyorsunuz tamam diyelim. Yeni bir çocuk neden? Neden yani?
Zaten var bir çocuğunuz, onunla kendinize yeni bir yol bulmaya çalışın. Bugun tek çocukla boşanamazken iki çocuk olunca yerinizden kımıldama ihtimaliniz olmayacak.

Ve geri döner dönmez ikinci çocuk kafasına girmişsiniz.

Sizi iki günde bir döven kocanızin iyi bir baba olduğunu falan da sanmıyorum.

Cehalet sizin cehaletiniz olmuyor, çocuklar evde olan ufak bir tartışmadan bile etkilenirken neden annelerinin gün aşırı dayak yemesine, mutsuzluğa şahit olsun?Neden yüzü gözü mor, dudağı patlamış bir anneleri olsun yani başında? Hiç mi düşünmüyorsunuz bunları?

Size çocuk nasip olmasın demedim. Bu evlilik içinde diye özellikle belirttim. Allah var ve hepimize akıl fikir vermiş kullanalım diye. Daha da uzatmak istemiyorum.

Son düzenleme:
Öyle böyle değil.
Kafanız mı güzel ya ne yiyip içip böyle düşünüyorsunuz?
Dayakçı kocaya 2.çocuğu yapıp o çocuğa da dayağı izletmek mi istiyorsunuz? Sizin gibiler çocuk sahibi olmamalı. Keşke devlet el stsa.

Evdeki eşi baskılamak her zaman daha kolaydır.Çünkü sorunu çözmek için anasına babasına kardeşlerine eşine dostuna dert anlatmak oo uzun iş.. Evdekini baskılarım olur biter sorun çıkarmasın mantığı işte...
ne uğraşacak...

Gel gör de yorum yap.
Ya size dönerse bu söz.
Ne dersem boş.
Ya ağzında kınadığını yaşamadan olmezsiniz lafzini dolamış geziyorsun, niye ?
Çünkü verecek bir cevabın yok değil mi ?
Peki şimdi ben sana soruyorum.
Sen kimi kinadin da bu hale düştün ?

Şartlarınizla yeni bir çocuğun ne alakası var ?
Gidecek yerim yok mu diyorsunuz, bu evliliğe mecburum mu diyorsunuz tamam diyelim. Yeni bir çocuk neden? Neden yani?
Zaten var bir çocuğunuz, onunla kendinize yeni bir yol bulmaya çalışın. Bugun tek çocukla boşanamazken iki çocuk olunca yerinizden kımıldama ihtimaliniz olmayacak.

Ve geri döner dönmez ikinci çocuk kafasına girmişsiniz.

Sizi iki günde bir döven kocanızin iyi bir baba olduğunu falan da sanmıyorum.

Cehalet sizin cehaletiniz olmuyor, çocuklar evde olan ufak bir tartışmadan bile etkilenirken neden annelerinin gün aşırı dayak yemesine, mutsuzluğa şahit olsun?Neden yüzü gözü mor, dudağı patlamış bir anneleri olsun yani başında? Hiç mi düşünmüyorsunuz bunları?

Size çocuk nasip olmasın demedim. Bu evlilik içinde diye özellikle belirttim. Allah var ve hepimize akıl fikir vermiş kullanalım diye. Daha da uzatmak istemiyorum.
İki tanık az gelmiş üçüncuyu de ekleyeyim diyor.
Çocuk dogurursa kocası dovmekten vazgeçecek sanıyor, değişse benim babam değişirdi.
Zira 4 çocuk sahibi.

Gel gör de yorum yap.
Ya size dönerse bu söz.
Ne dersem boş.
Bu evlilikte sana çok mu lazım çocuk ?
Kadın sana dua etmiş.
Evet ben de senin için aynısını diliyorum.
Umarım çocuğun olmaz bu adamdan bir daha.
Haketmiyor.
Doğacak yavru da böyle bir aileyi haketmiyor.
Yazık gunah.
Allah akıl vermiş kullanalım diye.
Kullanalım lütfen
Çaresiz olabilirsin ama bu caresizligine başka bir çocuğu daha alet etmeye hakkın/hakkınız yok.
Hala aynı yere takılip sanki suratına küfür etmişler gibi ilginç ilginç tepkiler veriyorsun.

Çocuk dogurursa kocası dovmekten vazgeçecek sanıyor, değişse benim babam değişirdi.
Zira 4 çocuk sahibi.
Kızıyor şuan yazdığıma ama çocuklar sandığından çok daha fazla etkileniyor aile içinde şahit olduklarından.
Herşey çok güzelmiş gibi eve döner dönmez İkinci çocuğu düşünmek cidden akıl alır gibi değil.
Ne desek anlamayacak gibi duruyor malesef.

Zira 4 çocuk sahibi.
Yooo Yooo hayır, kocasını değiştirme umudu yok, tamamen kendi vicdanının sesi ile alakalı. Tek çocukla kapıyı çekip çıkıp gitmesi kolay oluyor, ama kocasız hayat da çok zor anlayamazsın sen. :KK43: 2 tane 3 tane olacak ki, tek dayakta can havli ile dışarı atamayacak kendini, kocasız da kalmayacak haliyle. Vicdanının '' Kendine bunu neden yapıyorsun? '' sorularına '' Çocuklarım için. '' diyebilecek. Tabi ki beddua addeder, bu evlilikte çocuğun olmasın dileğini. Biz olmamış çocuğa dua ediyoruz gelmesin de bu cümbüşün içine düşmesin diye.

Evdeki eşi baskılamak her zaman daha kolaydır.Çünkü sorunu çözmek için anasına babasına kardeşlerine eşine dostuna dert anlatmak oo uzun iş.. Evdekini baskılarım olur biter sorun çıkarmasın mantığı işte...
ne uğraşacak...
Nasıl baskılarsınıs mesela

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X