• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle ailem kavgalı 1 yıldır görüşmüyorlar

Eşim ailemden rahatsız olabilir zaten başta sorun yaşadık aileler arasında. Ben illa kök aile ile görüşelim demiyorum sadece iki aileminde düşman gibi olması beni hzursuz ediyor varsın görüşmesinler ancak bayram gibi özel günlerde senede 2 gün 15 dk bir araya gelinebilir. En kötüsü de hem hasta hem lohusayken eşimin bir anda aileme öfkeleneceği tuttu. En zor zamanlarımda annem evime gelemedi tek kaldım.Daha önce olsaydı ya da 3 yıl önce yaşanan olaydan hemen sonra böyle bir tepki verseydi anlardım. Biriktirip de tam doğumdan sonra mı olması gerekirdi

Eşiniz ve aileniz birbirlerine bıçak çekmiş insanlar ne diye bir araya getirmeye çalışıyorsunuz, tekrar mi huzursuzluk çıksın istiyorsunuz?
Ayrıca kusura bakmayın bana problemli taraf aileniz gibi geldi. Çünkü babanız kocanıza bıçak çekmiş olmasına rağmen esinzi hâlen sizinle devam ediyor. Başkası olsa bu durumu asla kabul etmez boşanırdı.

Ailem suçsuz demedim zaten. Birbirileriyle görüşsünler sürekli de demiyorum sadece düşmanlık istemiyorum bnm ailem benim evime gelemiyor bu dueum beni çok üzüyor sadece

Ailem suçsuz demedim zaten. Birbirileriyle görüşsünler sürekli de demiyorum sadece düşmanlık istemiyorum bnm ailem benim evime gelemiyor bu dueum beni çok üzüyor sadece
Ablacım baban bıçak çekmiş yani. Bir zahmet evine gelemesin. Daha neler okuyacağım ya

Öyle sadece özel günlerde görüşünler demekle olmaz bu işler. Bazı olaylar bir kere yaşanır ve onarılmaz sonuçları olur.
Ayrıca madem çok üzülüyorsunz bu tür durumlara aileniz ve eşinizin karşı karşıya getirecek durumlar yaratmanız gerekirdi.

Açıkcası hem yeni doğum yapmıştım hem de bebeğim küvözdeydi. Ayrılmak da bir seçenek evet ama çocuktan sonra daha zor.

Lütfen boşanmayın. Ortada bir bebek var. Su akar yolunu bulur. Yuvanızı dağıtmayın.

Babanız dengesiz ve anormal biri. Eşiniz, sizi kök ailesiyle görüştürmeye zorlamıyor. Siz de zorlamayın.

Eşiniz yeniden evlenir konu sahibi. Boşanmış erkekler kolaylıkla tekrar yuva kurabiliyor toplumumuzda. Siz baba evinde sinir hastası babanızla çocuk büyütemezsiniz perişan olursunuz.

Eşinizin üzerine varmayın kan çıkacak. Sizin yerinizde olsam kocamın tarafını tutardım. Kocamı ezdirmezdim.

Herkes kapısını kapattığında bi başınıza kalıyorsunuz maddi manevi sıkıntılarla toplumsal baskılarla. Anne babalar da vefat ettiğinde yapayalnız kalırsınız.

Eşinizi sakinleştirmek mutlu etmek sizin elinizde.

Eksik anlattığınız birkaç olay var kesinlikle. Yani kinci olmak/olmamak değil mesele. Eşiniz küçük bir olaydan patlamış gibi gelmedi bana. Normal bir insan yani dogal yasam akışına uymuyor bu anlatilan kisimlar.Size hak verelim istemişsiniz de kinci değilim ben demişsiniz.
Ben de esimin ailesi ile görüşmüyorum çünkü bana göre görgüsüz insanlar ve ruh sağlığım için bunu yapmak zorundayım. Bana bicak çekilse ben bosanirim. Huzuru kök aileler ile görüşmeye çok bağlamış kalmışsınız. Babam ben çocukken kendisi ailesi ile görüşmeyi kesti. Annem babam mutlu mesut yaşıyorlar. Hatta babam hepimizden daha neşeli bir tip. WhatsApp durumu bile hayat güzeldir yazan bir adam. Abartmayın su kayinvalide/kayinpeder anne baba durumlarını. Sizin aileniz eşiniz.

Konu sahibi ailesinin kocası ve evladı olduğunu anlayamıyor.

Bizim toplumumuzda niçin kayınvalide ve kayınpederle görüşme zorunluluğu baskısı var aklım almıyor.

Kayınvalide kayınpederle görüşülmez ise niye evlilikler sarsılıyor ? Ne istiyor bu yaşlılar gelinlerinden / damatlarından ?

Evladını seven ana baba kızını / oğlunu boşatmaz.

Bence de konu sahibi hadiseleri eksik aktarıyor ve kocasını suçluyor. Adamcağıza acıdım.

Öyle sadece özel günlerde görüşünler demekle olmaz bu işler. Bazı olaylar bir kere yaşanır ve onarılmaz sonuçları olur.
Ayrıca madem çok üzülüyorsunz bu tür durumlara aileniz ve eşinizin karşı karşıya getirecek durumlar yaratmanız gerekirdi.
Mesela nasıl bir durum ben yaratamadığım için soruyorum

Siz bir şey olmamış gibi huzurla devam edebilir miydiniz evliliğime zarar vermek istemiyorum ama huzurlu da olamıyorum tam anlamıyla. Tabiki mükemmelsiniz olamayız

Evliliğinizle babanızın ne alakası var hanımefendi ??

Kocam ve babam anlaşamıyorsa hele ki babam haksız ise niçin yuvamı dağıtayım ?

Sizin evliliğiniz kocanız ile babanızın iyi anlaşmasına mı bağlı ? Görüşmesinler görüştürmeyin. Ne istiyorsunuz anlamadım ki

Babanız sinir hastası eşinizi üzüyor sinirlendiriyor.

Evladınız babasından uzakta mı büyüsün ?

Baba evine dönerseniz mutlu olacak mısınız ?

Niye kendinizi tercih yapmak durumunda hissediyorsunuz ki he deyip geçin. Kocanıza daha ılımlı sevecen yaklaşın

Eşim ailemden rahatsız olabilir zaten başta sorun yaşadık aileler arasında. Ben illa kök aile ile görüşelim demiyorum sadece iki aileminde düşman gibi olması beni hzursuz ediyor varsın görüşmesinler ancak bayram gibi özel günlerde senede 2 gün 15 dk bir araya gelinebilir. En kötüsü de hem hasta hem lohusayken eşimin bir anda aileme öfkeleneceği tuttu. En zor zamanlarımda annem evime gelemedi tek kaldım.Daha önce olsaydı ya da 3 yıl önce yaşanan olaydan hemen sonra böyle bir tepki verseydi anlardım. Biriktirip de tam doğumdan sonra mı olması gerekirdi

3 yil önce ne oldu tam olarak

Siz bir şey olmamış gibi huzurla devam edebilir miydiniz evliliğime zarar vermek istemiyorum ama huzurlu da olamıyorum tam anlamıyla. Tabiki mükemmelsiniz olamayız
Eşiniz hiçbir şey olmamış gibi devam etsin, yüzyüze baksın istiyorsunuz ama.

Ben ettim. Eşimin annesi ayrı dert, benim ailem de ayıla bayıla beni evlendirmediği, arada birtakım tartışmalar olduğu için bikaç yıl soğuk duruldu ailelere, eşim işi gücü bahane edip benimle gitmedi aileme, ben de annesine ilk gittiğimde saçma sapan şeyler yaptığı için yemin ettim daha yalnız gelmem oğlunun işi gücü rast gelir keyfi yeter anca öyle diye, öyle böyle epey yıl geçti, biz ailelerle yumuş yumuş koyniş koyniş olmadık diye ölmedik. Huzurlu bir evliliğimiz oldu. Kimse kimseyi istemedikleri ile yüzyüze bakmaya zorlamazsa rahat edilir. Böyle üstelemeleriniz yüzünden 2.bıçak vakası çıkabilir dikkat edin.

Evliliğinizle babanızın ne alakası var hanımefendi ??

Kocam ve babam anlaşamıyorsa hele ki babam haksız ise niçin yuvamı dağıtayım ?

Sizin evliliğiniz kocanız ile babanızın iyi anlaşmasına mı bağlı ? Görüşmesinler görüştürmeyin. Ne istiyorsunuz anlamadım ki

Babanız sinir hastası eşinizi üzüyor sinirlendiriyor.

Evladınız babasından uzakta mı büyüsün ?

Baba evine dönerseniz mutlu olacak mısınız ?

Niye kendinizi tercih yapmak durumunda hissediyorsunuz ki he deyip geçin. Kocanıza daha ılımlı sevecen yaklaşın
He diyip geçiyorum ama sürekli bir baskı üstümde huzursuzluk var üzerimde nasıl aşacağımı düşünüyorum

He diyip geçiyorum ama sürekli bir baskı üstümde huzursuzluk var üzerimde nasıl aşacağımı düşünüyorum
Koca koca yetişkin insanlar sonuçta. Kendileri arayı düzeltmek isterse kendileri uğraşsın, yoksa sen hiç karışma. Bunun için stres olmaya değmez.

Kafanıza çok takıyorsunuz. Başka uğraşlar bulun kendinize. Tekrar söylüyorum boşanırsanız babanızla hayat çok zor olur. Olan size olur. Kocanız hayatına devam eder. Çocukla ziyan olursunuz.

Evlenirken aile cüzdanı veriyorlar. Orada kocanızın ve sizin resmi ve bilgileriniz var.
Bu ne demek biliyor musunuz ? Siz ve kocanız bir ailesiniz, kocanız sizin ailenizdir. Yavrunuz da var. Sizin anne babanız ve kayınaileniz dış kapının dış mandalıdır. Sizin bu hayatta önceliğiniz kocanızı ve evladınızı mutlu etmektir.

Herşeyin bir usulü zamanı var. Zamanla ilişkileri düzelebilir. Kocanızı bi salın varmayın üzerine. Ölene dek görüşmeseler ne olur ? Olaylara kocanızın gözünden bakmayı empati yapmayı düşündünüz mü hiç ?

Üzerinizde baskı felan yok siz kafanızda kuruyorsunuz

Kocanız ve bebeğiniz asıl ailenizdir.

Kafanıza çok takıyorsunuz. Başka uğraşlar bulun kendinize. Tekrar söylüyorum boşanırsanız babanızla hayat çok zor olur. Olan size olur. Kocanız hayatına devam eder. Çocukla ziyan olursunuz.

Evlenirken aile cüzdanı veriyorlar. Orada kocanızın ve sizin resmi ve bilgileriniz var.
Bu ne demek biliyor musunuz ? Siz ve kocanız bir ailesiniz, kocanız sizin ailenizdir. Yavrunuz da var. Sizin anne babanız ve kayınaileniz dış kapının dış mandalıdır. Sizin bu hayatta önceliğiniz kocanızı ve evladınızı mutlu etmektir.

Herşeyin bir usulü zamanı var. Zamanla ilişkileri düzelebilir. Kocanızı bi salın varmayın üzerine. Ölene dek görüşmeseler ne olur ? Olaylara kocanızın gözünden bakmayı empati yapmayı düşündünüz mü hiç ?

Üzerinizde baskı felan yok siz kafanızda kuruyorsunuz

Kocanız ve bebeğiniz asıl ailenizdir.
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için o kadar haklısınızki.. işte aileler yok dindir yok anne baba hakkıdır diye diye yük bindiriyorlar bizler de afallayıp kalıyoruz

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için o kadar haklısınızki.. işte aileler yok dindir yok anne baba hakkıdır diye diye yük bindiriyorlar bizler de afallayıp kalıyoruz

Öyle bir şey yok. Ana baba hakkı bir yere kadar. Evladını seven ana baba evladının yuvasını yıkmaz ki.

Sizin evladınızın hakkı ne olacak ? Niçin evladınızın kul hakkına giriyorsunuz ? Evladınız babasını haftada bir görecek. Kocanız başkasıyla yeniden aile kurduğunda üzülmeyecek misiniz ?

Ana babalar başımızda baki değil. Hayatta yapayalnız kalırsınız.

Boşanmak çözüm değil inanın. Çocuksuz boşandığım halde travmalarım geçmiyor.

Bu videoda kaynana yerine babanızı koyun öyle izleyin.

P.S : Ben ateistim. Siz inançlı birisiniz. Yuvanızı yıkmamanız ve evladınızı babadan uzak büyütmemeniz için linki paylaştım.

Back