- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.076
- 548
yalan deyince aklima geldi ben 16 yasimdayken babam beni yurt disina gondermisti dili az cok biliyordum gelissin diye dil okuluna gonderdi. ben gittim iki gun sonra babami aradim baba okul cok kotu ara kaydimi sildir biraz da para gonder ben baska okula yazilicam dedim kaydimi sildirdik ben de baska okula yazilmadim 3 ay o parayi ezdim guzelce. sonra da sanki okuldan donuyormus gibi geldim. babam sertifikayi sorunca da sonra gelecek falan dedim.işte o biraz da yalan algısı ile ilgili
örneğin kimseye hayatımı anlatmam, bir arkadaşım demişti ben düdüklü tencere alıyorum tüm ofis biliyor sen ev alıyorsun kimse duymuyor
ev almış söylememiş ayrı sordum yalan söyledi ayrı diyebilirsin ama birileri o ev alınması aşamasın da sorsa idi de düşünmüyorum derdim
sonra işten çıkarıldım annem bir sene sonra öğrendi, yahut eğer o an hoş olmayan bir şey varsa kimseye anlatmam hele aileden birilerine asla
evet yalan mı belki dibine kadar yalan ama km ler ötedeki annem neden endişe etsin
mesela işten çıkarıldım deseydim zırt pırt iş buldun mu para göndereyim mi vs diyecekti ne gerek var
bir yıl sonra düzenim oturunca anlattım oldu bitti
yahut ev satın alırken bir sorun olmuştu her şey günlük gülistanlık gibi anlatmıştım
bir kaç yıl sonra olanları anlattım o zaman anlatmamıştın dedi evet dedim o zaman sinirliydim, anlatsam senin de canın sıkılırdı ama şimdi komik diye anlatıyorum
yalan kavramı benim için sizin kadar mutlak değildir
örneğin eşim sigara içerdi yıllarca ama annesi benim oğlum asla sigara içmez derdi
hayır anne ben sigara içiyorum demek ne kazandıracak ki bırak takmasın kafasına
ya da işte ameliyat olacaktı, "aman bir şeyim yok iyiyim" dedi herkese
oldu sonra ameliyatı, iyileşti
tüm sülaleye neden bunu anlatsın
ee konuşurken "iyi misin" diyene "evet iyiyim" demek de yalan ama tüm hayatımı kamuoyu önüne dökmem gerekmez ki
yahut telefon çaldı hiç seninle konuşasım yok, açmıyorum sonra da duymamışım deyip geçiyorum, yani açıp "seninle konuşasım yok, şimdi çekemeyeceğim" mi diyeyim
babam bu yedigim halti gecen sene ogrendi galiba. gecen seneye kadar da adam 8 sene her yerde lafi acilinca “aa evet ben de yassy’i dil okuluna gondermistim” diye anlatti
sonra ben dedim artik baba ya boyle olmustu ama tabi ben cocuktum diye. babam da once bi durdu adamin nefesi daraldi resmen, sonra neyse sonuca bakalim dilin gelisti sonuc olarak, bir daha yapmazsin zaten dedi gecti.
konudakilere kiyasla 628262 kat buyuk bir yalan benimki ama sonuc olarak istedigimiz sonuca ulastik benim dilim gelisti. konudakiler de ayni yani sonucta degisen hicbir sey yok, zarar goren kimse yok. bu kadar buyutmek bence konu sahibinin kendisine zarar ama psikolojik destek aliyormus galiba.