• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ve eşimin ailesinin devamlı eltimi bana övmeleri

N nebilimben Ben sana katılmıyorum arkadaşım.Neden meydanı eltisine bırakıp çekilecek ki kenara!
Bu da bir bakış açısı ama İnsan mücadele ederken yoruluyor gerçekten
T bir kaldıysa sen iki kal diyorsun ama eee ben kalmak istemiyorum sırf uğraşacağım diye neden istemediğim bir şeyi yapayım ? Valla olan insanın kendisine oluyor uğraşmaya değmez

Bence siz eltinizden hazetmediğiniz için herşey size batıyor. Karısının yemeklerini neden size nispet olsun diye övsün ki misafir geldiği zaman erkeklerin eşlerinin yemeklerini övüp teşekkür etmesi bir nezakettir ve bunun için illa mantı açması gerekmiyor yani onu yapamayanlarda var demek ki sizin eşiniz sizi övmüyor buradan bir gıcık olmuşsunuz.

Ayrıca eşinin ailesi severse sevsin boşverin sizinle de kötü değillermiş ki. Yok oğlumu kıskanıyorlar benden falan deyip mesafe koyarsan uzak durabilirler ama sana sorun yaşatan yok ki.. Sen eşinin ailesinde kalmadığın için eşin öyle demiş. Kendi hayatınıza bakın kim kimi överse övsün siz kendinizi biliyorsanız neden sorun ediyorsunuz? demek ki kayınvaliden de ona olan tavrının farkında ki senin yanında ezdirmem onu diyor. Başka gayeler bulun eltinizi takacağınıza

Şu kk da öğrendiğim bir şey varsa o da, hizmette kusur etmeyenlerin ezildiği, degerinin bilinmediği. Hep aynı hep hiç sasmiyor. Siz de yapmayın ya yapmayın yaranamazsiniz. Siz de eşinize kardeşini ovun, x çok seviyor karısını, sürekli iltifat ediyor övüyor deyin. Bir de kayinbabada yatılı kalmak ne ya? Sebep?

Y Yokgibiyim eltinizi size övmeleri aslında çok iyi !
kayınpeder konuşuyor mu ? siz de '' ne güzel Allah bozmasın'' deyin
sizden bir şey istediklerinde '' T yapsın nasılsa benden daha iyi yapar '' deyin
onlar övdükçe karşılık olarak '' evet çok haklısınız '' diyip siz de onlar gibi başlayın övmeye ,
mesela T şu yemeği çok iyi yapar mı dediler ? siz de ''aaa evet biliyorum ondan güzelini yapanı görmedim hele bir de şu yemeğini yeseniz onu daha güzel yapıyor '' deyin

eşiniz T bilmem kaç gün babamda kaldı sen kalmazsın mı dedi , hiç umursamayın '' evet onun kadar iyi bir insan değilim ama düşün tek gelin olsaydım ne olurdu en azından T daha hayırlı bir gelin'' deyin

bana da başlarda eşim yapardı , kaynanam yapardı hiç oralı olmadım
eşiniz aslında neden yapıyor biliyor musunuz? T babamda iki gün kaldı sen kalmazsın deyip aslında sizin '' öyle mi o 2 gün kaldıysa ben 5 gün kalırım deyip rekabete girdirip babasının işini gördürecek !

benim de kaynanam bana derdi '' bana bişr şey olsa X bana bakar sen bakmazsın '' diye
bazen kavga arasında eşim de derdi yengem sen gibi degil diye
ben de aynen bu şekilde dedim '' hakkımda böyle düşünmeniz beni çoook mutlu etti , çünkü aynen düşündüğünüz gibi bir insanım , aynen hasta olsan sana bakmak istemem , ama ne güzel işte açıkta kalmayacaksın sana bakacak eltim var , inşallah ben sizden daha çok dua ederim inşallah Allah aranızdaki muhabbeti daha daha arttırır hatta senin beklediğinden bile daha da güzel bakar ki sana , bana hiç sıra gelmez inşallah '' dedim o gün bugündür kıyaslama bitti , eşimden de kaynanamdan da

akıllarınca gelinleri kızıştırıp kendi işlerini gördürecekler , ben diyeceğim ki yaaa demek hakkımda böyle düşünüyorsunuz eltim bakarsa ben daha iyi bakarım ben öyle bir insan değilim diyeceğim , yooo hiç de değil aynen öle bir insanım evet bakmam sana dedim!
ses yok bir daha

kimbilir bunu hiç düşündünüz mü belki de sizi de eltinize övüyorlar ?
Haklısınız sizi çok iyi anladım işlerini gördürmek için kıyas yapıyor olabilirler bizi eltimle rekabete sokmak isteyebilirler. Ama beni ona övdüklerini zannetmiyorum çünkü ben ne yaparsam yapim benim yaptığım fedakarlıkları görmüyorlar,benden nefret ediyorlar o yüzden beni eltime övmezler.Yemeğe çağırdım herkesi mükemmel ağırladım.Nispet eder gibi Allah iyilerle karşılaştırsın diyorlar sanki ben çok kötüyüm.Ama eltime gelince gelinime toz kondurmam diyorlar.Eltim oğluna kayınbabamın adını verdi ondan mı bilmiyorum,ben oğluma vermedim o ismi.

bravo t 'ye.
bütün ailenin övgüsünü kazanmış.
kaynınızi da tebrik ederim.yemek yapti diye karısının elini öpen adam az bulunur.
büyük ihtimal siz daha yeni evli sayılırsınız.
eltinizde eski gelin belliki.
bunlar genelde oluyor.her bir araya geldiğinizde eltinizi dinlersiniz.
bekar kayniniz varsa evlenince onada sizi anlayirlar büyük ihtimal.
takmayin kafaya sayginizida kaybetmeyin.zamanla değişir umarim..
Tam tersi canım. Biz iki eltiyiz ben büyük gelinim. Ben 3 senelik evliyim,eltim 2 senelik evli ve benden 3 yaş küçük

eşizinize "keşke T ile evlenseydin, kala kala bana kaldın" diyin ve susun. kendi anlasın terbiyesizliğini.

eş ailesine saygısızlık yapmayın sanırım o konularda sıkıntı var, o kız da yapmadığından senin gözüne sokuyorlar. fedakarlıkta yapmayın, hizmette etmeyin ama saygısızlıkta yapmayın.

İşte en büyük hatayı orda yapmışsın kayınbabana neden oğlunun adını vermedin arkadaşım.İlk ismi kayınbabanın adı olurdu ikinci isim senin istediğin isim olurdu.Bazı aileler manyaklık derecesinde isim koymaya çok önem veriyorlar.Bu nedenle eltin kıymete binmiş.İlk gelinsin ve eltinden önce oğlan doğurmuşsun kayınbabanın ismini vermez mi insan!Az mantıklı olun ya.Sonra da neden eltim çok seviliyo diye konu açıyosun.Tabiki sevilir fırsatı kaçırmamıış zeki biriymiş.

Bence siz eltinizden hazetmediğiniz için herşey size batıyor. Karısının yemeklerini neden size nispet olsun diye övsün ki misafir geldiği zaman erkeklerin eşlerinin yemeklerini övüp teşekkür etmesi bir nezakettir ve bunun için illa mantı açması gerekmiyor yani onu yapamayanlarda var demek ki sizin eşiniz sizi övmüyor buradan bir gıcık olmuşsunuz.

Ayrıca eşinin ailesi severse sevsin boşverin sizinle de kötü değillermiş ki. Yok oğlumu kıskanıyorlar benden falan deyip mesafe koyarsan uzak durabilirler ama sana sorun yaşatan yok ki.. Sen eşinin ailesinde kalmadığın için eşin öyle demiş. Kendi hayatınıza bakın kim kimi överse övsün siz kendinizi biliyorsanız neden sorun ediyorsunuz? demek ki kayınvaliden de ona olan tavrının farkında ki senin yanında ezdirmem onu diyor. Başka gayeler bulun eltinizi takacağınıza
Size sorun yaşatan yok ki demişsiniz.Emin misiniz. Neler çektirdiler bana. Bir kayınbabanın bu çocuk sana anne demicek yüzüne bile bakmıcak seni unutcak sende arkasından öyle bakcan kalcan demesi beni aglatmasi oglumun benim kucağıma gelmesini bile istememesi size normal geldi demek ki. Ben bu yüzden mesafe koydum onlara. Eltimi sevsinler sorun o değil,eltimi sürekli bana övmesinler yeter ki

Benim eltinin hamaratligi da ovulur ve ben hep ovulsun istiyorum. Çünkü ben tembelim ve onun yaptıklarını yapmak istemiyorum. Dolayısıyla övme ayinlerinde ben de aktif olarak yer alıyorum. "Süpersin çok hizlisin müthiş bir ev kadınısın" diye. İnşallah hep o ovulur ve benden bir beklentileri olmaz. Siz niye rahatsız oluyorsunuz onu anlamadım. Ne güzel işte o kalsın orada siz evde rahat edin.
Ama kocam da eltimi övüyor bana

Size sorun yaşatan yok ki demişsiniz.Emin misiniz. Neler çektirdiler bana. Bir kayınbabanın bu çocuk sana anne demicek yüzüne bile bakmıcak seni unutcak sende arkasından öyle bakcan kalcan demesi beni aglatmasi oglumun benim kucağıma gelmesini bile istememesi size normal geldi demek ki. Ben bu yüzden mesafe koydum onlara. Eltimi sevsinler sorun o değil,eltimi sürekli bana övmesinler yeter ki
canım konusu açıldığında sert bir şekilde konuyu kapatın özellikle size övüyorlar anlamadınız mı
kapatın herkese kapınızı onlar mutlu mesut yaşasınlar orda uzak durun kimse için değmez canınızı uzmeye içinize atacağınıza yüzlerine söyleyin onlar buraya konu açsın

Eğer kıskanmadığını iddia ediyorsan eltini geçmek için savaşma taktiğini kullanacaksın:
1)Eltin kv lere 1 kez gidiyorsa sen 2 kez gideceksin,o 3 kez kalıyorsa sen 4 kez kalacaksın
2)Surat asmak mutsuz olmak yok.Özellikle kb na terliğine kadar getir ceketini bile sen tut giyinirken ,sana laf çarpıttığında haklısın baba de yeri gelince sus tabiki sana kötü davrandıklarında haklı bir durumda laf söylediklerinde suratını asmadan işi şakaya vurarak lafını söyle ama asla kırıcı olma.
3)Eşinle ailesinin yanında asla ama asla tartışma eşine laf söyleme surat asma aksine mutlu ol neşeli davran.
4)Kv nin günü olur misafiri olur mutlaka gidemesen bile bir çeşit tatlıdur tuzludur yap yolla.Özellikle son günlerin popüler tariflerinden araştır bul yap.
5)Biraz koca tarafını yağlayacaksın,güleryüzlü hürmetli olacaksın.Her laflarına cevap verip küsmeyeceksin biraz işi yüzsüzlüğe vuracaksın.
6)Asla ama asla eltini kıskandığını belli etmeyeceksin.Hepimiz insanız kıskançlık duygusu her insanda var ama işin özeti bunu belli etmemek.Ve eşine sakın eltini ailesini eleştirme bak bakalım bu yaptıklarına rağmen eşin hala eltini övüyor mu.

İşte böyle böyle o çok övdükleri gelinlerinden senin de bir farkının olmadığını anlayacaklar.Sadece birazcık kendinde o enerjiyi bul.Bu saydıklarım zor şeyler değil.
Ben de sana katılamıyorum bacım.Niye kendinden bu kadar fedakarlık etsin ki? Sanki işe mi yarayacak?İnan ki bunları yapsa'ohh ayakta uyutuyoruz enayiyi, zaten salağın teki yüzüne tükürüyoruz o yağmur yağdı sanıyor.Bize cevap vermekten aciz..Her işimizi görüyor.İyisi mi biz bunu sağmaya devam edelim ''derler.Örnekleri var çünkü.
Eğer yaptıklarınız boşa gidiyorsa yapmayıverin.İyiliği enayilikle karıştıranlara asla iyilik yapmayın.Haa hatanız yokken laf söylüyorlarsa da bundan böyle hata yapmamak için kendinizi kasmayın.Zaten söylüyorlar bari hak etmiş olursunuz zorunuza gitmez.

Üzülüyorum ben bu kadınlara
Koca bir ömrü (beş para etmez adamlar için)
Heba ediyorlar
Eminim ki baban benimle nasıl böyle konuşur desen babasını savunur
Acaba boşuna mı uğraşıyorsun
Canına yazık ne kuzu

Ben de sana katılamıyorum bacım.Niye kendinden bu kadar fedakarlık etsin ki? Sanki işe mi yarayacak?İnan ki bunları yapsa'ohh ayakta uyutuyoruz enayiyi, zaten salağın teki yüzüne tükürüyoruz o yağmur yağdı sanıyor.Bize cevap vermekten aciz..Her işimizi görüyor.İyisi mi biz bunu sağmaya devam edelim ''derler.Örnekleri var çünkü.
Eğer yaptıklarınız boşa gidiyorsa yapmayıverin.İyiliği enayilikle karıştıranlara asla iyilik yapmayın.Haa hatanız yokken laf söylüyorlarsa da bundan böyle hata yapmamak için kendinizi kasmayın.Zaten söylüyorlar bari hak etmiş olursunuz zorunuza gitmez.
Katılıyorum
Sen kendini kanıtlamaya çalışırken onlar bak nasılsa hizaya soktuk diye düşünüyorlar
Allah rızası için birazda idare etmeyin
Vallahi caniniza yazık

Ben olsam ben de onlara başkasını overdim mesela kV mi övdü atıyorum benim kuzenin kV side söylemiş esin mi övdü şu komşunun kocası da boyleymis vs gibi anlayan anlar

Benim eltim bir kaşık çorba yapmaz,insanları evine yemeğe kolay kolay davet etmez 2 sene de en fazla 2 dir. Ağzı bozuktur çocuğuyla ilgilenmez gezmeye düşkündür,buna rağmen övülmesi normal mi
Bu kadar seviliyorsa vardır bir nedeni. Siz göremiyor olabilirsiniz ama görenler görmüş. Açıkçası ben etrafınızdakilerin birleşip sırf sizi kıskandırmak için böyle yaptıklarını sanmıyorum.

İyi geceler arkadaşlar.Çok düşündüm en sonunda konu açmaya karar verdim.Eltimi kıskanmıyorum kıskanmam için bir eksiğim de yok zaten. Sadece eltimin sürekli bana övülmesinden rahatsızım.Eltimle sorunlarım var evet beni ezmeye çalışması,beni çok eleştirmesi, beni dalgaya alması ve insanların içinde beni küçük düşürmeye çalışması en büyük oyunları. Bu eltim benden 3 yaş küçük ama beni ezmeye çalışan bir tip. Neyse o konuya girmiyim.Diğer insanlara noluyor anlamıyorum. Kaynanam kayınbabam geldi geçenlerde bize gündüzden.Kaynanam başladı eltimi övmeye baş harfi T eltimin. Kaynanam diyor ki bana, T şöyle iyi böyle iyi hiç saygıda kusur etmez çok iyi,asla T ye toz kondurmam,asla T ye laf söyletmem. Gözlerini kocaman açarak konuşuyor bunları. Bende dondum kaldım ,Ne güzel iyi anlaşıyorsunuz demek ki daha da iyi olun dedim,ama ne gerek vardı övmeye ben T ye laf söyleyin demedim ki. Sonra kaynım ne zaman karşılaşsak beni görünce T ye aşkım demeye başlar elini öper koklar karısını. Aşkım şu yemeğin çok güzel olmuş yok bu yemegin çok güzel olmuş. Yandan yandan bana bakarak över karısını.Övdüğü yemeklerde ıspanak,taze fasulye,görende mantı yaptı zannetcek herkesin içinde övüyor ve bunu devamlı yapıyor banane senin karının yemeklerinden,üstelik ben o gün kan şekerim düşüp bayılmıştım zar zor ayılttılar,gözümü zor açmışım iki lokma yemek yiyom, kaynım karısını bana övme derdinde. Eşim de aynı kaç gündür ağlıyom.Yok T haftada üç gün kayınbabamlara gidiyormuş kaynıma ses etmiyormuş. Yok T, kayınbabam ona da laf söylüyormuş ama T ses etmiyormuş benim gibi kafasına takmıyormuş. T bir kere 2 gece eşiyle çocuğuyla kayınbabamda yatılı kalmışlardı birkaç ay önce.Eşim o zamanda dedi. T, 2 gün babamlarda yatılı kaldı sen olsan kalmazdın dedi. Napim kayınbabamın laflarına dayanamıyorum, devamlı oğlumu benden kıskanıyor.Oğlumun bana anne demesini benim kucağıma gelmesini istemiyor böyle laf denir mi ya annesiyim ben onun. Ama t bayramlarda yatılı kalmaz ben hep kalıyom orda o görülmüyor, 2 gün kaldı T eşimin gözünde yükseldi.Geçenlerde de eşim yine bana T yi övdü cumartesi gün. Neymiş T görümcemin evine gidiyormuş ben gitmiyormuşum bıktım artık ya,kocama bağırdım bana T yi övme artık yeter dedim ya.Baya kavga ettik eşimle. Hayır bu aile bana yaptıkları zulümleri T ye yapmıyorlar ben ilk gelinim çok çektim, T de zulüm görmediği için sık sık onlara gidip geliyor eşiyle oğluyla.Üstüne birde herkes onu bana övüyor bu nedir ya bıktım artık, ben ondan daha fazla fedakarlık yaptım bu aileye,mutfaktan çıkmadım mükemmel hizmet etcem diye ettimde ama T bir kere insanları evine yemeğe davet etmez ama en kıymetli gelin oldu. Bana da laf söylemeseler bende daha çok gider gelirdim eşimin ailesine.Eltim kayınbabamın adını oğluna verdi diye mi oluyor anlamıyorum.Ama eşimin 2 senedir eltimi bana övmesine, bak T ailemin yanına devamlı gidiyor ses etmiyor demesine dayanamıyorum artık nolur yardım edin kendinizi benim yerime koyun kızlar :kızgın:

Sen ezilip sustugun icin boyle durumdasin. Genelde hep bu boyledir. Susan fedakarlik gosteren insanlarin kiymeti bilinmez. Uzak duran istifini bozmayip yuzlerine karsi iyi ama arkalarini döndüklerinde arkasndan konusan gelin her zaman iyidir. Sen sadece esinle arayi iyi tutmaya bak. Kaynbiraderinde anlamadim sana ne diye nispet yapiyo ki eski sevgiliye yapar gibi. Hadi kadinin kadinla cekismesini anlarimda erkek ne şaşmış? Desene 7den 70e cocuktan beter 0 zeka olan bir aileye gelin gitmissin. Sen zamaninda yaptgn iyiligi hoslugu birak Allaha havale et. Ve gerekiyosa esinin yaninda hepsine iyi davran evlerine git gel ne derlerse gormezden gel. Esinle beraber yap ama esine dillendirme bak soyle boyle yapiyolar diye. anladin mi magdur kadini oyna. Onlara boylesi yaraniyosa sende oyle yap. Dinsizin hakkindan imansiz gelir bu seferde boyle dene. Hep.iyilik nereye kadar tepene cikar horon teperler yoksa..... indiremezsin... bol sans...

eşinin yapması olmsa mesele değil ama o da kiyasliyormus bence bi erkek kapı kapanıp herkes evine gittigi zaman ailesiyle kalacağını ve onun ailesinin siz olduğunu unutmamali

Back