esimin sozleri

Bir de şu var, kilolu bir insan da birine çekici gelebilir. Onu öyle beğenmiş evlenmiştir o ayrı mesele. Sonrasında zayıflamaya zorluyorsa kibar bir şekilde dile getirse bile yanlış.
Eşimle tanıştığımda normal kilolu ama göbekli bir adamdı. Hala öyle, o göbek erimiyor. Bundan sonra da erimeyeceğinin farkındayım. Bu konuda onu zorlarsam ben hata etmiş olurum. Ama göbeğin yanında bir de 20 kilo daha alır yuvarlanarak gezmeye başlarsa dur bakalım orda deme hakkına sahibim.
Konu shaibi de eşini kilolu olduğu halde beğenmiş, evlenmiş.

Diyorum ya kilo almak tamam gerçekten sağlıklı değil, gençken göze gözükmüyordur belki ama ilerleyen yaşlarda sağlığınızı bozuyor ama kilo sorununu çözmenin bile naif bir çözümü varken insan karısına öküz gibi oldun der mi? Kendi koca göbeğine bakmadan hem de, neden hep kadınların üzerinde bu baskı kuruluyor?
Her konuda bu böyle ama, kadın aldatılır bakımlı değil miydin, kırmızı gecelik giyseydin denir, mesele sizin görüntünüz değil aslında, 7/24 biblo gibi gezen alımlı kadınlar dahi aldatılıyor.

Sevmek çok başka birşey, sevmek bu kadar yüzeysel değil, yürekle oluyor o iş.

Haklisin mune. Ama ben kendi adima kocamin kasli yada smokinli olsun demiyorum. Ama yatakta benden tarafa döndugunde koca karnı yan yatıyo resmen. Rahatsiz oluyorum ya. Bir soyledim 2 soyledim olmus koca 7 yıl. Tatliliktan anlamiyosa ben artik cirkinlesicem.

Kilolu istemiyorsa hakkıdır ancak bu şekilde söylemesi haddi aşması demektir.

Haritada yolunuz sisli değil, ne olacağı ileride sizi neler bekleyeceğiz çok açık.

Evli kalmakta ısrar ediyorsanız bunu bilmelisiniz asla değişmeyecek.

Çocuk durumunu ertelemelisiniz , sadece bunu demek geldi içimden.

N nilayblt sizi Ender Saraç ile yaptığımız bir sohbeti aktarayım isinize yararsa kullanirsiniz.

Kilo almanin psikolojik boyutlarindan biri de cevreden kendini korumakmis. Yani bedenin yag bagladikca dis dunyaya karsi bir koruma kalkani olusturuyormussun.

Evlendiginizden beri giderek kilo almanizin nedeni belki de agir elestirlire ve hakarerlere karsi bir siper olusturmaktir bilincaltinizda.

Mesela deyin ki kocaniza sen bana bi ay hic elestiri yapma, hakaeret etme 5 kilo vercem. Verirsiniz de zaten 36 bedenmissiniz onceden.

Diger yorumlarda da yazildiği gibi erkekler cidden cok tuhaf hic kendi goruntulerine bakmadan dunya guzeli istiyorlar.

Eşim dahi olsa benimle böyle konuşamaz ne hakla neden izin veriyorsunuz
Böyle bi evliligede cocuk getirmeyin
Ne kadar çirkin bi ağzı eşinizin ne biçim laflar bunlar
Evet kiloyu verin ama kendiniz için verin

Tabii ki de normal değil. Bir insanla mutlu bir evlilik yürütüp bunu çocukla taçlandırabilmek için tek kriter şiddet uygulamaması, hakaret etmemesi olmamali ya. Saygı bir bütündür. Karşısındakini olduğu gibi kabullenerek sevebilmek, düşünceli olmaktır. Yetiskin erkek annesine 100 kilo annem olmasını istemem demez değil mi? Çünkü onu seviyor,saygı duyuyor. Eşine de bu şekilde hırçın olmamali. Fiziksel değişiklikler elbet eşler arasında konuşulabilir ama bu şekilde değil.
Çocuk meselesine gelince benim icin evlilikte karı kocanın sevgisi taşacak kadar çok olmalı ki bu sevgiye bir evlat da dahil olabilsin. Ben bu konuda hassasım ama kimisi dayak da yese aldatilsa da çocuk yapmaya devam eder. Çocuk için hayal ettiğiniz maddi manevi ortamı ve şuan ki aile hayatınızı kıyaslayıp ona gore karar verin bence.

Bu öküzü baba yapmazdım net. 76 kiloyla hamile kaldım 103le doğuma gittim. 6 ay oldu 80 kiloyum. Boyum 173cm. Vermem gereken 15 kilom daha var ama eşim bu zamana kadar benimle o şekilde konuşmadı. Aksine ben diyet yaparken hep teşvik etti. Bence eşiniz düzelmedi bi süreliğine numara yapıyo.

Bir diyet programı hazırlayın, programı beraber uygulayın, evde biri makarna pilav yerken diğerine limonlu salata yedirmek motivasyonu kötü etkiliyor, birlikte spor salonuna yazılın veya eşininde uygun olduğu saat aralıklarına yürüyüşler sıkıştırın, beraber yürüyün, bizde kilo sorunu yok ama hayatımızdan çıkardığımız sağlıksız ürünler var, misal eve hiç margarin almam ki yanılıp da kızım bile yemesin diye, hazır çorba almam gibi örnekler çoğaltılabilir, evde herkes uygulayınca uyması daha kolay oluyor.

Bir de çocuk mu düşünüyorsunuz
İnanılır gibi değil. Böyle böyle yapılan çocuklar yetişkin olunca etraf sorunlu tiplerle doluyor.
Siz yarın Marrlin Monroe olsanız ne eşiniz ne de siz mutlu olamazsınız ki. Siz ve eşiniz böyle olduğunuz sürece mutluluk çok ama çok zor. Hayat kaş, göz, saçtan ibaret değil.
Akıldır çekici olan, kaş, göz değil.
Şakın ama şakın çocuk yapmayın.

Sizin gündeminiz, eşinizin kilonuza laf etmesi ve bebek sahibi olmaksa benim bu konuya yorumum yok ne yazık ki...
Bir önceki konunuzda yapılan yorumlara ve harcanan vakte yazık gerçekten.

Geçen konunuzda size herkes değişmeyeceğini yazdı ama siz hala değişirse çocuk düşünüyorum diyorsunuz. Neden? Çok mu seviyorsunuz bu adamı? Sizi o evde tutan ne?

o konudan sonra dikkat etmeye basladi bende denemek istedim.. en azindan biseyleri degistirmeye istekli diye dusundum

"Benim bedenim benim kararım" diyeceksiniz.
Sizi zorlamaya bile hakkı yokken hakaret ediyor asla izin vermeyin buna.
Bence çocuk düşünmeyin, "her şey düzelirse" düşünürüm demişsiniz o biraz zor, böyle biriyle de biraz imkansız görünüyor.

malesef esim kaba konusabiliyo boyle. yani hakaret kufurlere dikkat ediyo bu ara dedim ama yinede kilo icin boyle sozler soyleyebiliyo duzelmis haliyle bile..

aslinda ben evlendikten 1 sene icerisinde 13 kilo aldim ve bi kac senedir esim bana kilo ver diyip duruyo. gitgide dozaji arttirdi cunku ben veremiyorum ve oda benden umidi kesti sinirlenip kirici olmaya basladi. cok kilolu degilim bu arada boyum uzun ve evlenirken cok zayiftim zaten. suanda kilo vermem gerekiyo evet bende farkindayim ama bi turlu yapamadim bunu henuz.... esimin uslubuda bana karsi gitgide acimasizlasti..

acikcasi cok cabalamadim, hep basliorum 2-3 gun sonra birakiyorum. kararli olmak gerekiyo bende saldim kendimi o dogru

eger kendine hakim olabilirse biraz saygili davranir kufur hakaret etmezse cocuk dusunuyorum. bunun icinde vakit verdim kendime acele etmeyecegim.

yemek kulturlerimiz cok farkli esimle, onlar yagli agir yiyolar, bende evlendim heves ettim mutfaga guzel yemekte yaparim severim, oyle alistim midemde buyudu heralde. kilo vermek icin cok cabalamadimda acikcasi, aslinda vericek bi 8-9 kilom var, ama yemeklere hic dikkat etmiyorum cidden.. esimde hamile kalirsan uzerine 20 kg ekle diyo, sen suanda veremiosun cocuktan sonrada hic vaktin olmicak ne spor ne bisey o zaman nasi verceksin diyo.

acikcasi cok cabalamadim, hep basliorum 2-3 gun sonra birakiyorum. kararli olmak gerekiyo bende saldim kendimi o dogru
bakin cidden alginizda b8r problem var sizin agir olucak belki ama yazik bir önceki konunuzda insanlar seferber oldu neler yazıldı ama sizin asla o adami bırakma niyetiniz yok belli bari çocuğa yazik etme gercekten o bebegin gunahina girme kendin alismisin belli hakaret küfür asagilama kaniksamis durumdasin ayrilmazsinda asla ama cocuga yazik hala cocuk dusunuyorum deme ben burdan sinir oldum vallahi ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…