- 11 Aralık 2018
- 40.441
- 251.291
- 598
Tabiki de uyarılar
Tabiki de uyarılar ama konu sahibinin eşinin konuşması ve davranışları çok aşağılayıcı. Insanı teşvik eden cinsten değil de inadına yaptirtacak cinsten. Hem kız zayifken kendi yine kiloluymus ama kız bunu guzel bir sekilde diyet uapmaya ikna etmiş ona hakaret yagdirmamis.
Diyorum ya kilo almak tamam gerçekten sağlıklı değil, gençken göze gözükmüyordur belki ama ilerleyen yaşlarda sağlığınızı bozuyor ama kilo sorununu çözmenin bile naif bir çözümü varken insan karısına öküz gibi oldun der mi? Kendi koca göbeğine bakmadan hem de, neden hep kadınların üzerinde bu baskı kuruluyor?Mune muhteşemsin.Gerçekten sürekli kadınların üzerindeki bu baskıyı anlayamıyorum.Üstelik burada kadının kadına yaptığına da anlam veremiyorum.Öyle yorumlar geliyor ki sanki kadın suçlu.Kilo alsa suçlu,kilo veremese suçlu.Makyaj yapmasa suçlu.
Haklisin mune. Ama ben kendi adima kocamin kasli yada smokinli olsun demiyorum. Ama yatakta benden tarafa döndugunde koca karnı yan yatıyo resmen. Rahatsiz oluyorum ya. Bir soyledim 2 soyledim olmus koca 7 yıl. Tatliliktan anlamiyosa ben artik cirkinlesicem.Kilolu olmak sağlıklı değil tabii, yaş geçtikçe bir sürü sağlık sorununa neden oluyor ama eşler kırıcı olmamalı, kadına öküz gibisin demesi hiç hoş değil, adamda kiloluymuş, baklava kaslı fit her daim bakımlı erkeklerle evli değiliz, o zaman neden sadece kadınların üzerinde baskı kuruluyor?
Neden saçını arkadan topladı, eşofmanla gezdi, kilo aldı diye kadınlar yeriliyor?
Erkekler yatağa bile smokinle mi giriyor:)))
Eşim dahi olsa benimle böyle konuşamaz ne hakla neden izin veriyorsunuzHerkese merabalar..
Daha once actigim konular evliligimle ilgili esimle yasadigimiz sorunlar ,esimin narsist oldugunu dusunmem, bana karsi asagilayici konusmalari sinirlenince kufur hakaret etmesi.. en son kavgamizda tepki koydum ve farketti, bu surede kufur etmedi sinirlenmedi ve dikkat etmeye calisiyor.. yalniz bu esnada bir olay yasadik onu paylasip fikrinizi almak istiyorum. Esimle hersey duzelirse en azindan hakaret kufur sozel siddet sona ererse cocuk dusunuyorum, aslinda bu raddelere gelmeden once hep dusunuyoduk ve esim benim kilo vermemi bekliyo bunun icin. 8 kilo kadar fazlam var ve bu sekilde hamile kalirsam uzerine dahada alip bi daha zor verecegimi dusunuyor. Aslinda cok mantiksiz degil cunku su halde bile nefsime hakim olamiyorum, asiri bi kilom yok ama evlendikten sonra 36 bedenden 40 bedene ciktim. 38 olmak hedefim..
Konu su, gecen gun dedimki cidden neden takiksin bu kadar kiloma? Oda okuz gibi oldun evde yatiyosun hergun insan bi spor yapar bisey yapar bossun ayip dedi. Hamile kalirsan uzerine tam okuz gibi olcaksin ve veremiceksin o kilolari dedi. 100 kg karim olmasinida istemem dedi. Bende ayip ediosun sadece goruntum icinmi kilo vermemi istiyosun cok bencilce sende kilolusun ama benden boyle bi soz duydunmu dedim. Oda sende benim 150 kg olmami istemezsin heralde dedi. Seni oyle sisman gorsem yuzune bakasim gelmez heralde dedi. Sinirle konustu boyle..
Sizce bu tavir normalmi ? Nedir bunun mantigi?
Ben evlendikten sonra aldigim kilolari hic veremedim 2 senedir kilo verme uzerine konusuoruz esimle ama bi yol alamadim bana gaz vermek ve inat etmem icinde yapio olabilir yada kilo vermedigim icin sinirli. Buna hakki varmi?
Bu arada kendisi benden daha kilolu duruyor ben zayifim yaninda. Ilk evlendigimizde hatta flort ederken ise ben cok cok zayiftim ve esim baya kiloluydu.. onu tesvik ettim diyet icin yardim ettim ama hic okuz gibisin ayi gibisin demedim...
Bu öküzü baba yapmazdım net. 76 kiloyla hamile kaldım 103le doğuma gittim. 6 ay oldu 80 kiloyum. Boyum 173cm. Vermem gereken 15 kilom daha var ama eşim bu zamana kadar benimle o şekilde konuşmadı. Aksine ben diyet yaparken hep teşvik etti. Bence eşiniz düzelmedi bi süreliğine numara yapıyo.Herkese merabalar..
Daha once actigim konular evliligimle ilgili esimle yasadigimiz sorunlar ,esimin narsist oldugunu dusunmem, bana karsi asagilayici konusmalari sinirlenince kufur hakaret etmesi.. en son kavgamizda tepki koydum ve farketti, bu surede kufur etmedi sinirlenmedi ve dikkat etmeye calisiyor.. yalniz bu esnada bir olay yasadik onu paylasip fikrinizi almak istiyorum. Esimle hersey duzelirse en azindan hakaret kufur sozel siddet sona ererse cocuk dusunuyorum, aslinda bu raddelere gelmeden once hep dusunuyoduk ve esim benim kilo vermemi bekliyo bunun icin. 8 kilo kadar fazlam var ve bu sekilde hamile kalirsam uzerine dahada alip bi daha zor verecegimi dusunuyor. Aslinda cok mantiksiz degil cunku su halde bile nefsime hakim olamiyorum, asiri bi kilom yok ama evlendikten sonra 36 bedenden 40 bedene ciktim. 38 olmak hedefim..
Konu su, gecen gun dedimki cidden neden takiksin bu kadar kiloma? Oda okuz gibi oldun evde yatiyosun hergun insan bi spor yapar bisey yapar bossun ayip dedi. Hamile kalirsan uzerine tam okuz gibi olcaksin ve veremiceksin o kilolari dedi. 100 kg karim olmasinida istemem dedi. Bende ayip ediosun sadece goruntum icinmi kilo vermemi istiyosun cok bencilce sende kilolusun ama benden boyle bi soz duydunmu dedim. Oda sende benim 150 kg olmami istemezsin heralde dedi. Seni oyle sisman gorsem yuzune bakasim gelmez heralde dedi. Sinirle konustu boyle..
Sizce bu tavir normalmi ? Nedir bunun mantigi?
Ben evlendikten sonra aldigim kilolari hic veremedim 2 senedir kilo verme uzerine konusuoruz esimle ama bi yol alamadim bana gaz vermek ve inat etmem icinde yapio olabilir yada kilo vermedigim icin sinirli. Buna hakki varmi?
Bu arada kendisi benden daha kilolu duruyor ben zayifim yaninda. Ilk evlendigimizde hatta flort ederken ise ben cok cok zayiftim ve esim baya kiloluydu.. onu tesvik ettim diyet icin yardim ettim ama hic okuz gibisin ayi gibisin demedim...
Bir diyet programı hazırlayın, programı beraber uygulayın, evde biri makarna pilav yerken diğerine limonlu salata yedirmek motivasyonu kötü etkiliyor, birlikte spor salonuna yazılın veya eşininde uygun olduğu saat aralıklarına yürüyüşler sıkıştırın, beraber yürüyün, bizde kilo sorunu yok ama hayatımızdan çıkardığımız sağlıksız ürünler var, misal eve hiç margarin almam ki yanılıp da kızım bile yemesin diye, hazır çorba almam gibi örnekler çoğaltılabilir, evde herkes uygulayınca uyması daha kolay oluyor.Haklisin mune. Ama ben kendi adima kocamin kasli yada smokinli olsun demiyorum. Ama yatakta benden tarafa döndugunde koca karnı yan yatıyo resmen. Rahatsiz oluyorum ya. Bir soyledim 2 soyledim olmus koca 7 yıl. Tatliliktan anlamiyosa ben artik cirkinlesicem.
Geçen konunuzda size herkes değişmeyeceğini yazdı ama siz hala değişirse çocuk düşünüyorum diyorsunuz. Neden? Çok mu seviyorsunuz bu adamı? Sizi o evde tutan ne?
Hanımefendi esiniz size "öküz" diyor yani bi baskası size boyle bir hakarette bulunsa onu kolundan tutup sarsıp hoop sen benim karimla nasıl boyle konusursun haddini bil demesi gereken esiniz size ÖKÜZ gibi olmuşsun diyor.
Sizin degerlendirme yetiniz o kadar baskilanmiş ki bu normal mi diye soruyorsunuz?
Normal olan eslerin evlendikten sonra da cekici olmaya gayret etmeleri, esini her anlamda tatmin edecek goruntude ve davranista bulunmalarıdır.
Evet eslerin birbirinden daha bakimli olmayi , kilo vermeyi talep etmeleri normal.
Kimse evlenirken begenip aldigi esinin giderek sismanlayip formunun bozulmasini istemez.
Buraya kadar normal.
Ancak herseyi soylemenin bir usulü, edebi, adabı var.
Siz incecik olsaniz bile boyle konusan bir okuzle ayni ortamda bulunmak isteyecek misiniz?
Lutfen kendinize hakaret ettirmeyin. Sinır çizin. Izin vermeyin.
Valla ben kilo konusunda gerginim. 2 yıldir 40 bedenden 38 dusememek neden ?
Esimde kilo aldi vermek icinde cabalamiyor. Tamda eşiniz gibi dusunuyorum. Hersey degil belki ama önemli bir husus.
Artik bende kırıcı konusuyorum. Gecen gun dedim kusura bakma kilo ver ben seni begenmiyorum boyle diye.
Çocuk yapmayın diyeceğim ama siz bu öküzü bir öküz yavrusu sahibi yapacaksınız muhtemelen. Sonra o çocuk mutsuz anne yontulmamış baba arasında hezeyanlar içinde büyüyüp ruh sağlığı bozuk bir insan olacak.
Eşler birbirinden bazı konularda dikkat etmesini isteyebilir. Diğer tarafın da bunu dikkate alması gerekir. Hakaret etmesini hiçbir şekilde mazur göstermez ama niye bu konuda bir çabanız yok anlayamadım.
Ayrıca evlenince neden iki beden genişleyecek kadar kilo alınır? Hamile kalsanız, çocuk doğursanız, emzirseniz anlarım da bir insan sırf evlendi diye niye 10-12 kilo alır?
Eşini seven biri böyle konuşmaz. Seni sevdiğinden emin misin? Bence bu adamla çocuk işini biraz daha düşün.
bakin cidden alginizda b8r problem var sizin agir olucak belki ama yazik bir önceki konunuzda insanlar seferber oldu neler yazıldı ama sizin asla o adami bırakma niyetiniz yok belli bari çocuğa yazik etme gercekten o bebegin gunahina girme kendin alismisin belli hakaret küfür asagilama kaniksamis durumdasin ayrilmazsinda asla ama cocuga yazik hala cocuk dusunuyorum deme ben burdan sinir oldum vallahi yaacikcasi cok cabalamadim, hep basliorum 2-3 gun sonra birakiyorum. kararli olmak gerekiyo bende saldim kendimi o dogru
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?