esimin sozleri

bu laflar bna söylense mutsuzluktan dünyaları yer iyice şişerdim heralde.
ama ayıp etmiş bence.
bernde düğünden sonra kg aldım verdim snra yine aldım şimdi vermeye çalışıyorum geçen kızkardeşim bnm zayıfken giydiğim kot eteği giymişti . bende yakında alcam o eteği senden dedim eşimde şuan olmazmı sana dedi yok dedim olmaz olsun yine olcak yaaa dedi sarıldı. belki eşler birbirini uyarabilir ama eşinizin tavrıyla değil. bencede bi süre daha cocuk düşünmeyin

Merak ettim kilonuz kac ki?gercekten buyutulecek kilonuz varmi

Bu kilo takıntısı nedir ya. ben demiyorum kilolu olmak çok güzel yaşasın şişmanlık falan. Ama bende kiloluyum evet veremiyorum. Ve o kadar yoğun çalışıyorum ki eve gelince koştur koştur çamaşır bulaşık ay oram bozuldu buram cıktı ya başlarsam nasıl yetişir insan. Yada siz evdeymişsiniz belki zaman olarak viraz daha fazla vaktiniz var ama nasıl güvenli bir evlilik bu. Kilo değil başka fiziksel bisey başımıza gelebilir gelecekte. Nolcak sonra. Yapmayın çocuk falan.

yani inan sana ne desek ne yazsak bomboş hic etkisi yok ve sen o hakeretleri asagilamalari o kadar hak ediyorsunki daha fazlasinida edicek zamanla çünkü senin kendine zerre saygin yok hala kıvıriyorsun lafi ordan burdan taş olsa çatlar onca hakareti duysa ha sana şunu soylıyım ayni senin durumunda gorumcem var enistenin konumu cok iyi ama gorumcemi surekli ezmis toplum içinde azarlama hemen hakaret etme neyse 30 yillik evli ve keske bir imkan olsa da gorsen som durumunu soyliyim eniste bey yurt ici yurt disi geziyor çocuklar meslek sahibi oldu gitti ve gorumcem dunyaya küstü kimseye gidip gelmez kursa etkinlige gitmez robot gibi ya kocası ne dese yapıyor ve surekli evde iste geleceğin bu ama cocuk yapma yazik o evlatlara gorumcemin 2 kizi var 30 yaslarda babalari yüzünden hala evlenmek istemiyorlar

Ben evlenip kilo alanlara sinir oluyorum. Karşınızdaki sizi öyle sevmedi ki neden hemen üçkağıtçılar gibi kendinizi salıp kilo alıp başka birine dönüşüyorsunuz.

Tamam eşinin fiziki görünüşünden çok huyu suyu önemli elbette ama dış görünüş de önemsiz değil. Ben açıkçası ilk başta tatlı dille uyarıp ondan sonra sert konuşmaya başlardım eşimle ne bu hal diye.

Tabi sağlık konuları nedeniyle kilo alımları başka bir mevzu ona kimsenin kızma hakkı yok.

Önce kararlı ve güçlü olmakla başlamalısın, öyle değilsen bile öyle gözükmeyi başarmalısın en azından .. belki bu şekilde eşini tedaviye ikna edebilirsin .. şu şartlarsa asla düşünmemen gereken çocuk konusunda bile hala acaba ile yaklaşıyorsun .. eşin bu halinden seni kaybetmekten asla Korkmaz, korkmadığı içinde asla çabalar gözükme zahmetine bile girmez ..
bence aranızda çıkan ilk tartışmada artık tavrını koy ve biryerden başla ..

Evlendigimizin ilk senesinde 13 kilo ve yapisti kaldi ustume daha sonra veremedimde acikcasi cok cabalamadim ve esimde hep soyledi soyluyo, gitgide sert kaba konusmaya basladi iste.
Bu sekilde onune gecebilecegini umuyo hirs yaparim kilo veririm diye dusunuyo ama boylede cok kirici oluyo benim acimdan, zaten baska konulardada sinirlenince agzini bozdugu icin kilodan ziyade o soruna gidiyo aklim..

Tartismada nasi bir tavir koymaliyim sizce?
Psikologla gorusuyorum o bu sekilde seninle konusamam diyip yanindan ayril diyodu mesela, iceri gec baska yere git evdende cikabilirsin ama yaninda kalip dinleme hakaretlerini yada baska sozlerini fazla konusturmadan kalk diyodu boyle prim verilmedigini gorunce degisebilir diyo.
Cocuk umut sadece su sartlarda olmamali tabi

Bence psikoloğun önerisi çok mantıklı, karşılıklı tartışmaya girmek eşinin işine gelir ..
ama tartışmadan sonra eşin iyi olmaya karar verdiğinde sakince çok kırıldığını ve sana böyle davranamayacağını belirtmelisin (tabi sözde kalmamalı bu tavrın )
Çocuk sizin durumunuzda umut olamaz ancak ancak sizi çok daha berter bir çıkmaza sürükler ..

sağlık sorunu yoksa çabalayıpta kilo verememek mümkün deği! kendinizi kandırmayın... bende 90 kiloyken abim fena dalga geçerdi annem ablam da tatlı dille uyarırdı dinlemezdim hakaret etseler takmazdım ... bir gün kendi fotoğrafımı görmemle beynimde şimşek çaktı o saatte karar verdim zayıflamaya 3 ayda 30 kilo verdim ... "çok çabaladım" karşılığını aldım... ama kendim istedim başkasının lafını takmadım hiç sizde kendiniz için isterseniz verirsiniz kocam istiyor spor yapayım diye başlarsanız 3 günde pes edersiniz tabi

cok ilginc soylediginiz sey, belkide oyle bisey yasadim. ilk 1 sene icinde 13kg aldim ve oylede kaldi zaten. aralarda uzerine 3-4 kg daha alip verdim. suanda sabit bu kilodayim.. canim sikilinca bunalinca yemek yeme aliskanligim oldu.

Evde mi oturuyorsunuz sürekli? Bence kendinize bir hobi, bir çevre edinin. Sizi gaza getirir, eşinizin gözünde de güçlü ve mutlu kadın imajınız olur. Çalışın diyeceğim de , bazıları hemen tepki veriyor oysa bir kadının çalışması sosyalleşmesi için büyük bir adım, ama tabi sizin kararınız. Can sıkıntısından yemeye vurmuşsunuz kendinizi. Eşiniz de sizi evlendiğiniz haliyle görmek istiyor ama çok şekilci bir insan yani güvenilmez, bu huyunu iyi tartın derim. Bu kadar yazıldı gerçi, boşanmayacaksınız aşikar bari kendinize saygı gösterin ve göstertin.

Seni en çok tanıyan, zayıflıklarını en çok bilen, dolayısıyla seni zayıf yerinden vurarak canını en çok acıtabilen kişi de aynı kişi çünkü...

Seni en çok tanıyan, zayıflıklarını en çok bilen, dolayısıyla seni zayıf yerinden vurarak canını en çok acıtabilen kişi de aynı kişi çünkü...
Aynen öyle.
Mesela eşim bişey söylediği zaman alınıp kırılabiliyorum.
Benim söylediğime neden alınıyorsun ki niyetimi biliyorsun sonuçta diyor.
Bende kırılıyorum çünkü seni seviyor ve söylediklerini önemsiyorum diyorum.
Başka biri aynı şeyleri söylese büyük ihtimalle takmam bile.

Ben de eşimi en hassas olduğu yerlerden vuruyorum çok kızınca, yalan değil...

Ya bu anne olma duygusu bazı insanlarda nasıl bir körlüğe sebep oluyor anlamıyorum...Geçen bir tanıdıkla konuştuk, gelini öğretmen ve eşi istemediği halde sırf anne olmak istiyorum diye ard arda 2 çocuk yaptı. Benim hormonlarda mı var bir sıkıntı, anlamıyorum. Mutlu ortamı sağlamazsam, çevremdeki ultra baskıya rağmen çocuk düşünmüyorum. Benim yüzümden mutsuz olursa vicdan azabından ölürüm çünkü. Ki ben huzursuz bir ailede büyüdüm...

deli misiniz boyle adama ne cocugu. dogum yaptktan sonra emzirdikten sonra aman memen sarkti aman vajinal genisleme var aman etin yumusadi artik cekici degilsin falan der. boyle adama cocuk verilir mi ya. bu sefer kadinligina laf etmeye baslar hepten kadinlik gururun kirilir.

Konuya gelip tekrar bir bakayim dedim. Esinizi ornek gostermissiniz de, eşiniz zaten kilolu seviyor ya da sorun etmiyor. 92 kiloyken incecik degildiniz saniyorum, 92 kiloyu problem etmeyen, 107yi de problem etmez zaten cok olagan ustu bir durum yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…