bu laflar bna söylense mutsuzluktan dünyaları yer iyice şişerdim heralde.Herkese merabalar..
Daha once actigim konular evliligimle ilgili esimle yasadigimiz sorunlar ,esimin narsist oldugunu dusunmem, bana karsi asagilayici konusmalari sinirlenince kufur hakaret etmesi.. en son kavgamizda tepki koydum ve farketti, bu surede kufur etmedi sinirlenmedi ve dikkat etmeye calisiyor.. yalniz bu esnada bir olay yasadik onu paylasip fikrinizi almak istiyorum. Esimle hersey duzelirse en azindan hakaret kufur sozel siddet sona ererse cocuk dusunuyorum, aslinda bu raddelere gelmeden once hep dusunuyoduk ve esim benim kilo vermemi bekliyo bunun icin. 8 kilo kadar fazlam var ve bu sekilde hamile kalirsam uzerine dahada alip bi daha zor verecegimi dusunuyor. Aslinda cok mantiksiz degil cunku su halde bile nefsime hakim olamiyorum, asiri bi kilom yok ama evlendikten sonra 36 bedenden 40 bedene ciktim. 38 olmak hedefim..
Konu su, gecen gun dedimki cidden neden takiksin bu kadar kiloma? Oda okuz gibi oldun evde yatiyosun hergun insan bi spor yapar bisey yapar bossun ayip dedi. Hamile kalirsan uzerine tam okuz gibi olcaksin ve veremiceksin o kilolari dedi. 100 kg karim olmasinida istemem dedi. Bende ayip ediosun sadece goruntum icinmi kilo vermemi istiyosun cok bencilce sende kilolusun ama benden boyle bi soz duydunmu dedim. Oda sende benim 150 kg olmami istemezsin heralde dedi. Seni oyle sisman gorsem yuzune bakasim gelmez heralde dedi. Sinirle konustu boyle..
Sizce bu tavir normalmi ? Nedir bunun mantigi?
Ben evlendikten sonra aldigim kilolari hic veremedim 2 senedir kilo verme uzerine konusuoruz esimle ama bi yol alamadim bana gaz vermek ve inat etmem icinde yapio olabilir yada kilo vermedigim icin sinirli. Buna hakki varmi?
Bu arada kendisi benden daha kilolu duruyor ben zayifim yaninda. Ilk evlendigimizde hatta flort ederken ise ben cok cok zayiftim ve esim baya kiloluydu.. onu tesvik ettim diyet icin yardim ettim ama hic okuz gibisin ayi gibisin demedim...
Merak ettim kilonuz kac ki?gercekten buyutulecek kilonuz varmiHerkese merabalar..
Daha once actigim konular evliligimle ilgili esimle yasadigimiz sorunlar ,esimin narsist oldugunu dusunmem, bana karsi asagilayici konusmalari sinirlenince kufur hakaret etmesi.. en son kavgamizda tepki koydum ve farketti, bu surede kufur etmedi sinirlenmedi ve dikkat etmeye calisiyor.. yalniz bu esnada bir olay yasadik onu paylasip fikrinizi almak istiyorum. Esimle hersey duzelirse en azindan hakaret kufur sozel siddet sona ererse cocuk dusunuyorum, aslinda bu raddelere gelmeden once hep dusunuyoduk ve esim benim kilo vermemi bekliyo bunun icin. 8 kilo kadar fazlam var ve bu sekilde hamile kalirsam uzerine dahada alip bi daha zor verecegimi dusunuyor. Aslinda cok mantiksiz degil cunku su halde bile nefsime hakim olamiyorum, asiri bi kilom yok ama evlendikten sonra 36 bedenden 40 bedene ciktim. 38 olmak hedefim..
Konu su, gecen gun dedimki cidden neden takiksin bu kadar kiloma? Oda okuz gibi oldun evde yatiyosun hergun insan bi spor yapar bisey yapar bossun ayip dedi. Hamile kalirsan uzerine tam okuz gibi olcaksin ve veremiceksin o kilolari dedi. 100 kg karim olmasinida istemem dedi. Bende ayip ediosun sadece goruntum icinmi kilo vermemi istiyosun cok bencilce sende kilolusun ama benden boyle bi soz duydunmu dedim. Oda sende benim 150 kg olmami istemezsin heralde dedi. Seni oyle sisman gorsem yuzune bakasim gelmez heralde dedi. Sinirle konustu boyle..
Sizce bu tavir normalmi ? Nedir bunun mantigi?
Ben evlendikten sonra aldigim kilolari hic veremedim 2 senedir kilo verme uzerine konusuoruz esimle ama bi yol alamadim bana gaz vermek ve inat etmem icinde yapio olabilir yada kilo vermedigim icin sinirli. Buna hakki varmi?
Bu arada kendisi benden daha kilolu duruyor ben zayifim yaninda. Ilk evlendigimizde hatta flort ederken ise ben cok cok zayiftim ve esim baya kiloluydu.. onu tesvik ettim diyet icin yardim ettim ama hic okuz gibisin ayi gibisin demedim...
yani inan sana ne desek ne yazsak bomboş hic etkisi yok ve sen o hakeretleri asagilamalari o kadar hak ediyorsunki daha fazlasinida edicek zamanla çünkü senin kendine zerre saygin yok hala kıvıriyorsun lafi ordan burdan taş olsa çatlar onca hakareti duysa ha sana şunu soylıyım ayni senin durumunda gorumcem var enistenin konumu cok iyi ama gorumcemi surekli ezmis toplum içinde azarlama hemen hakaret etme neyse 30 yillik evli ve keske bir imkan olsa da gorsen som durumunu soyliyim eniste bey yurt ici yurt disi geziyor çocuklar meslek sahibi oldu gitti ve gorumcem dunyaya küstü kimseye gidip gelmez kursa etkinlige gitmez robot gibi ya kocası ne dese yapıyor ve surekli evde iste geleceğin bu ama cocuk yapma yazik o evlatlara gorumcemin 2 kizi var 30 yaslarda babalari yüzünden hala evlenmek istemiyorlarKendinde hak goruyo kufur etmeyi yada sinirlendiginde beni asagilamayi, sen beni sinirlendirme bu noktaya getirme uzatma bende etmeyeyim diyo, sorumluluk almiyo. Bendede yaptirim olmasi gerekir bana kufur hakaret bisey dediginde ona gore bi tepki koymuyorum ya sinirim bozuluyo agliyorum o zamanda ciddiye almiyo ya asagiliyo heh agla simdide falan diyip yada gormezden geliyo. Onun karsisinda ne kadar guclu olursam o kadar iyi, bende aksine cok zayif bi karakter oldum gitgide.. boylede bi dongu icerisinde devam ediyoruz..
Bebek konusunda herkes ayni seyi soylemis, iyi dusunup karar vermek gerekicek..
Kendinde hak goruyo kufur etmeyi yada sinirlendiginde beni asagilamayi, sen beni sinirlendirme bu noktaya getirme uzatma bende etmeyeyim diyo, sorumluluk almiyo. Bendede yaptirim olmasi gerekir bana kufur hakaret bisey dediginde ona gore bi tepki koymuyorum ya sinirim bozuluyo agliyorum o zamanda ciddiye almiyo ya asagiliyo heh agla simdide falan diyip yada gormezden geliyo. Onun karsisinda ne kadar guclu olursam o kadar iyi, bende aksine cok zayif bi karakter oldum gitgide.. boylede bi dongu icerisinde devam ediyoruz..
Bebek konusunda herkes ayni seyi soylemis, iyi dusunup karar vermek gerekicek..
Ben evlenip kilo alanlara sinir oluyorum. Karşınızdaki sizi öyle sevmedi ki neden hemen üçkağıtçılar gibi kendinizi salıp kilo alıp başka birine dönüşüyorsunuz.
Tamam eşinin fiziki görünüşünden çok huyu suyu önemli elbette ama dış görünüş de önemsiz değil. Ben açıkçası ilk başta tatlı dille uyarıp ondan sonra sert konuşmaya başlardım eşimle ne bu hal diye.
Tabi sağlık konuları nedeniyle kilo alımları başka bir mevzu ona kimsenin kızma hakkı yok.
Önce kararlı ve güçlü olmakla başlamalısın, öyle değilsen bile öyle gözükmeyi başarmalısın en azından .. belki bu şekilde eşini tedaviye ikna edebilirsin .. şu şartlarsa asla düşünmemen gereken çocuk konusunda bile hala acaba ile yaklaşıyorsun .. eşin bu halinden seni kaybetmekten asla Korkmaz, korkmadığı içinde asla çabalar gözükme zahmetine bile girmez ..
bence aranızda çıkan ilk tartışmada artık tavrını koy ve biryerden başla ..
Tartismada nasi bir tavir koymaliyim sizce?
Psikologla gorusuyorum o bu sekilde seninle konusamam diyip yanindan ayril diyodu mesela, iceri gec baska yere git evdende cikabilirsin ama yaninda kalip dinleme hakaretlerini yada baska sozlerini fazla konusturmadan kalk diyodu boyle prim verilmedigini gorunce degisebilir diyo.
Cocuk umut sadece su sartlarda olmamali tabi
Evlendigimizin ilk senesinde 13 kilo ve yapisti kaldi ustume daha sonra veremedimde acikcasi cok cabalamadim ve esimde hep soyledi soyluyo, gitgide sert kaba konusmaya basladi iste.
Bu sekilde onune gecebilecegini umuyo hirs yaparim kilo veririm diye dusunuyo ama boylede cok kirici oluyo benim acimdan, zaten baska konulardada sinirlenince agzini bozdugu icin kilodan ziyade o soruna gidiyo aklim..
cok ilginc soylediginiz sey, belkide oyle bisey yasadim. ilk 1 sene icinde 13kg aldim ve oylede kaldi zaten. aralarda uzerine 3-4 kg daha alip verdim. suanda sabit bu kilodayim.. canim sikilinca bunalinca yemek yeme aliskanligim oldu.
Daha güzel 25 yıllara inşAllah:)
Basit bişey değil. Dil yarası diye şarkı bile yaptılar.
Bide insanın canını en çok sevdiği acıtıyor.
Sevdiğin için sözleri yaralıyor ama yine sevdiğin için bırakamıyorsun da.
Böyle yıllarca sürüp gidiyor malesef.
Aynen öyle.Seni en çok tanıyan, zayıflıklarını en çok bilen, dolayısıyla seni zayıf yerinden vurarak canını en çok acıtabilen kişi de aynı kişi çünkü...
Aynen öyle.
Mesela eşim bişey söylediği zaman alınıp kırılabiliyorum.
Benim söylediğime neden alınıyorsun ki niyetimi biliyorsun sonuçta diyor.
Bende kırılıyorum çünkü seni seviyor ve söylediklerini önemsiyorum diyorum.
Başka biri aynı şeyleri söylese büyük ihtimalle takmam bile.
Yaşasın kötülük diyorsunuz yani:)Ben de eşimi en hassas olduğu yerlerden vuruyorum çok kızınca, yalan değil...
Yaşasın kötülük diyorsunuz yani:)
Neyse olur arada:)
Hala cocuk da cocuk
Cocuk da cocuk
Cocuk olsun gerisini bosver
Cocuk olsun ben anneligi tadayim da cocuk kavgali ailede buyuse de
Olur
Offff
Kocanla anlasamiyorsun
Cocuk olunca kocan degismiycek
Bak bunu yaz bir kenara.
Onemli degil dersen dogur ne diyim
Hakediyor o zaman ne diyim.Yok çok çok nadir oluyor, gerçekten çok kızarsam. Çok canım yanarsa.
Ben esimle tanistigimda 90li kilolardaydim (2007) evlenecegimiz zaman diyet yaptim 83 kilo oldum dugunumde (2011) cocuk olasiya kadar kilo alip vermelerim oldu 2013, 2016 ve 2018 cocuklarimiz oldu ve en yuksek olan 107 rakamini gordum. Su an dikkat ediyorum 102 kiloya dustum.
Esim tanistigimiz ilk gunden beri kiloma dair en ufak bir imada bulunmadi (kendisi 183 boyunda ve 73 kiloydu gerci o da simdi 80 oldu ☺). Bazen babam derdi kizim bak damatla 10 gibi duruyorsunuz dikkat et azicik kendine kendi sagligini dusun diye.
Esimi bazen sikistiriyorum kilom hakkinda ne dusunuyorsun diye ben senin dis gorunumunu degil insanligini kalbini sevdim diyor benim icin problem degil ama kilo vereceksen sagligin icin ver diyor.
Gecen bi baslikta okumustum biri esiyle yolda yururken arkadan laf atmislar bi kadina bak bi adama bak diye. Esime dedim biz bu durumda olsak napardin dedim. Karakolluk olurduk direkt dedi.
Demem o ki insan sevdigine ne olursa olsun deger verir ve onun kalbini kirmak istemez ve baskalari tarafindan kirilmasinada musade etmez.
Bence kilo bahane. Esinin tutumu kisiligi belli. Emin olmadan cocuk yapma. Eger yaparsan ve ayrilma karari alirsan olan cocuga olur yazik gunah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?