esimin sozleri

Cocuk yapmak icin evli olsam yapardim coktan, 4 senedir evliyiz.. hep duzelir degisir diye diye devam ettim ayrilmadim..

Sana bir sır vereyim mi ?
O adam değişmeyecek
Ve sen bu hakaretleri günden güne kafanda normallestireceksin ...
Ve bi süre sonra hakaret arsizi gibi ne dese koymayacak ...
Yaz bunu bi kenara...

Bu adama değil çocuk, böcük bile vermem ben! Terbiyesiz ve hadsiz..

Ben incecik boylu bir kızdım. Evlendim, ilk günden hamile kaldım, üstüne hipotroidi oldum dr test yapmadığı için doğumdan sonra öğrendim.

Neyse bu nedenle 31 kilo aldım. Doğum yaptım ve vücudumdan nefret ettim. Günlerce ağladım, depresyona girdim. Bu zamanda eşim tek destekçimdi. Olsun yine de çok güzelsin, sen bebeğimi doğurdun daha ne olsun, taş gibisin derdi.
Nerde taş, bildiğin patates çuvalı olmuştum. İnanmıodum ama ruhumu okşaması hoşuma gidiyordu. Sonra beni destekledi iki senede 27 kg verdim. Neden uzun dersen troid çok zorladı.

Herneyse demem o ki daha kilo almadan öküz diyen hödük kocan, eğer çok kilo alır da veremezsen seni ruhen bitirir haberin ola.

Hem çocuk isterler hem de ebru şallı gibi fit ol derler. O zaman tek diyeceğim şey, keşke erkekler doğursaydı, ne acımasız bi dünya be...

Esinizin destekliyo olmasina ve kilolari vermenize sevindim. Malesef benim bi hamilelik durumundan degil evlendigimden beri aldigim fazla kilom var, 2-3 senedirde veremedim. Cok degil belki 8-9 kilo ama iste ustume yapisti. Esim ne olursa olsun bu laflari etmemeli cok yanlis ama ediyo, kendide kilolu olmasina ragmen. Hamile kalinca boyle konusmazmis hamilelik farkli biseymis ama simdi vermezsen sonra nasi vericeksin toplu kiloyu diyo.. aslinda sorun onun tarzi..

Koca delisi veya bos kafali degilim, bir dongunun icinde sıkısıp kalmisim sadece cikamiyorum. Bagimlilik diyebilirsin yada baska bisey kendi hakettigim degeri gormedigimi biliyorum, arada bi duzeliyo hersey guzel gorunuyo sonra yine bi olay oluyo bana agir bisey diyo, sonra yine basa sariyoruz. Icinden cikamiyorum

Ablacim ne dongusu Allah askina, adam surekli seni asagiliyor farkinda misin? Adam markette azarliyor seni hem de baska insanlarin onunde bu cocuklara bile yapilmiyor.
Bak yukarda da yazmislar senin kocan iflah olmaz bir edepsiz ve terbiyesiz, aslinda duzeldigi falan yok sen oyle goruyorsun. Senin kocan iflah olmaz. Cocuk diye tutturmussun, bu adam cocuguna da hakaret eder. Sen kendin kufru hakareti kendine reva goruyorsun belki ama cocugun ne gunahi var? Cocugun buyuyunce buraya konu acmasini ister misin baslik aynen su: Buyurken babamdan psikolojik siddet gordum, ezik ozguvensiz bir insan oldum, kendimden 20yas buyuk biriyle yanlis evlilik yaptim mutsuzum. Bu evlilikten cikan kiz evlat aynen boyle olur, hayatta baska sansi yok.

Üyelerin size anlatmak istediği, sorun kilonuz değil eşiniz, adam sizi her fırsatta aşağılıyor demek ki, şu an hamile kalsanız belki 20 kilo daha alacaksınız, olabilir de, ki hamileliğimde 20 kiloya yakın kilo aldım, üstelik boyumda 1,5 metre ama eşim öküz ayı gibi sözler sarf edemez, hamile kalsanız yine aynı sözleri duyacaksınız, evliliğinizi bebek kurtarır, adam bebekle düzelir sanıyorsanız da yanılırsınız, bebeklerin yontulmamış bir adamı düzeltme gibi bir özellikleri yok, saygılı, huzurlu bir yuva da doğarlarsa sevgiyi pekiştirirler ama evlilik kurtarıcısı olamazlar.

Haklisiniz, evet esim kaba kirici konusabiliyo.
Bu sartlarda cocuk nasil olur bilmiyorum, esim bi sure dikkat eder gibiydi kendine sozlerine, bana karsi daha tahammullu sevgi dolu davraniyodu ama bu yazdigim olayla birlikte yine bi gecici degisim oldugunu dusundum ..

Ablacim ne dongusu Allah askina, adam surekli seni asagiliyor farkinda misin? Adam markette azarliyor seni hem de baska insanlarin onunde bu cocuklara bile yapilmiyor.
Bak yukarda da yazmislar senin kocan iflah olmaz bir edepsiz ve terbiyesiz, aslinda duzeldigi falan yok sen oyle goruyorsun. Senin kocan iflah olmaz. Cocuk diye tutturmussun, bu adam cocuguna da hakaret eder. Sen kendin kufru hakareti kendine reva goruyorsun belki ama cocugun ne gunahi var? Cocugun buyuyunce buraya konu acmasini ister misin baslik aynen su: Buyurken babamdan psikolojik siddet gordum, ezik ozguvensiz bir insan oldum, kendimden 20yas buyuk biriyle yanlis evlilik yaptim mutsuzum. Bu evlilikten cikan kiz evlat aynen boyle olur, hayatta baska sansi yok.

Bende ayni sekilde soyledim esime diyoki ne var nilay diye bagirdim ne dedim senin adin nilay degilmi bunun hakaret oldugunu dusunuosan annene babana soyle dedi (ismini onlar koydu anlaminda) yani bunuda anlamazliktan geldi kendini hakli cikarmaya calisti...
cocuk icin suanda dusunmuyoruz zaten, olursa yazin planliyoduk hatta bunuda konuda belirtme sebebim esimin kilo vermeden yapmicaz diye sart kosmasi, yoksa cocuk icin bi acelem yok, evet anne olmayi cocugumun olmasini istiyorum umarim huzurlu saglikli sevgi dolu bir yuvada olurda. Bunun icin aksiyon almak lazim herkesin dedigide bu dogru, yapamadim henuz napicagimi bilmiorum esime bi yandan hep sans verip affediyorum icimde. Uzuluyorum ayrilacak olmamiza, onada sinirsiz sonsuz sans veriorum duzelsin diye 1 duzelse 3.de bisey diyo hepten basa donuyo.. onu ve iliskimizi kendimden oe koyuyorum cok net.. oda beni siginti gibi goruyodur zaten egosu cok yuksek

Yani konu sahibesi kusura bakmayın ama kocadelisi ve boşkafalısınız insanlar size ne yazsa boş:KK51:
Diğer konunuza da insanlar sayfalarca yazdı çizdi
Adam size hayvanca hakaret ediyor siz hala bu adama yapışmış çocuk da çocuk diyorsunuz:ruh:Neden?Neden?
Yine yorumuna sonuna kadar katılıyorum
İnsanın karşısına Leonardo Di capro gelse en iyi haliyle bunları söylese 1 aya kalmaz soğursun
Ama bence başka bir durumda var konu sahibi eşinin kariyer olarak kendinden yüksek gördüğü için sesi çıkmıyor
Bir başka konuda da aynı konu sahibi gibi biri var oda eşin parası için dünya kadar hakarete ayrılmıyor

Kendileriyle denk yada daha aşağıda gördükleri bir erkek yapsaydı kıyamet kopardı

Yorumları okumadım ama tahmin ediyorum ki herkes aynı konu üzerinde yoğunlaşmıştır.Bana eşşek diyen bir hanımla davalıyız şuan hakaretten....farkındamısınız eşiniz size öküz diyerek hakaret ediyor :kusmuk:gaza getirmek/inat için herne sebeple söylenirse söylensin iletişiminiz çok kötü..ve siz bu sağlıksız ortama şu olursa bu olursa çocuk getirecem diyorsunuz cidden şoktan şoka girdim

Yine yorumuna sonuna kadar katılıyorum
İnsanın karşısına Leonardo Di capro gelse en iyi haliyle bunları söylese 1 aya kalmaz soğursun
Ama bence başka bir durumda var konu sahibi eşinin kariyer olarak kendinden yüksek gördüğü için sesi çıkmıyor
Bir başka konuda da aynı konu sahibi gibi biri var oda eşin parası için dünya kadar hakarete ayrılmıyor

Kendileriyle denk yada daha aşağıda gördükleri bir erkek yapsaydı kıyamet kopardı

Ben kendimi esimden asagida gormuyorum, tanistigimizdada kariyeri vs benimle denkti gayet, zamanla yukseldi bende hep calistim isi yeni biraktim.. ne yaptiysak beraber yaptik maddi olarakta yiginla borc odedik birlikte.. benim sebebim bu degil

1-Yaşınız geçiyordur, çocuk sahibi olmak uğruna bir daha ne zaman evlenip de çocuğum olucak kaygısıyla devam ediyorsunuz.
2-Toplumumuzda halen maalesef geçerli olan dulluk müessesini tüm anlamlarıyla taşımak istemiyorsunuz.
3-kocanızı çok seviyorsunuz
4-maddi manevi sebeplerle bağımlısınız
Ya da bilmediğimiz sebeplerle bir şekilde devam ediyorsunuz, ededebilirsinşz. Sizin gibi çiftlerin ileri dönemlerine rsstlamışızdır muhakkak. Erkeğin kadına saygısız davrandığı, dolayısıyla çocukların da anneye hor davrandığı evliliklerden olur sizin evliliğiniz. Ya sesinizi çıkarın, saygı duymasa da eşiniz mış gibi yapsın, ya da böyle devam ederek çocuklarınızın önünde ezik anne profiline sahip olmayı göze alın. Niye kendinize kıymet vermiyorsunuz. Sorun kilonuz, konuşmanız, sakarlığınız ya da her hangi bir şeyiniz değil. Sorun kocanızın odunluğu. Ne kilolara hamile kalanlar var... Keşke böyle adamlar üremese, kadınlar buna araç olmasa da nesil biraz düzelse.

Sizin bunca psikolojik şiddeti kabullenmenizi geçtim (o adamı terketmediyseniz kabullenmişsinizdir benim gözümde), bir de o adamla aynı evde büyüyecek bir çocuk yapmayı planlıyorsunuz?
Siz ne yaşarsanız yaşayın, zaten bu adamı kendiniz isteyerek almışsınız, ama şu çirkin dünyanıza o bebeği getirmeye asıl sizin hakkınız yok. Kendinizi de biran önce kurtarın bence.

Birde ben sizin bu konuları niye açtığınızı merak ediyorum, isterseniz hergün de konu açabilirsiniz tamam ama bir önceki konuda bir sürü şey yazıldı size, daha eski konularınız var 2017 'ye kadar, siz hep aynı şeyleri yaşamışsınız değişen hicbirsey yok, sizde farklı bir adim atmıyorsunuz, bir döngünün içindeyim ile başlayan cümleyle sürekli aynı şeyleri söylüyorsunuz. Onlarca yorum yazılıyor ama sizin fikriniz de en ufak değişim olmuyor.

Eşinizin değişmeyeceğini sizin de asla ondan ayrılmayacağınızı düşünüyorum, çocuk konusunda kendinize acımıyorsunuz ama olabilecek o çocuğa acıyıp vazgeçseniz keşke bu fikirden..

Eger basindan beri biliyosaniz beni o zaman ne sureclerden gectik bilirsiniz, benim kendi hatalarimi konustuk hep burda baslarda ama sonra oyle bi noktaya geldiki benimkiler solda sifir kaldi, meger hep kendimi suclamisim esimin davranislari icin, oysa onun duzelmeye degismeye hic niyeti yok cunku sorumluluk almiyo hep bana yukluyo sen degis bende yapicam falan. En basitinden dun bi magazadaydim bisey alicaktim orda kasada bekliodu 2 dk surmedi nilay diye bi bagirdi dondum kim bagiriyo diye kocam, bu bile cok kaba bi hareket degilmi? Bunu soyledigimde anlamio bide hakliymis gibi gelicem hemen dedin gelmedin diyo yanima gelip soyleyebilirki toplamda 2 dk bile surmedi... bu kaba davranislarin sebebi benmiyim beni mi sevmiyo deger vermiyo nedir bilmiorum cunku ilk tanisip evlenmeye karar verdigimizde boyle bu tip seyler yasamadik... nisanlandiktan sonra arada bi sinirlenip bagirip hakarete varan konusmalari oldu ama bu raddede degildi

Böyleleri maalesef kendilerini hatalı görmedikleri için değişme çabasına bile girmezler, Ve herşeyi onun gözünde sen hakketmişsindir maalesef ..
yıllar geçtikçe gitgide dozu arttıracak maalesef ..
sen elinde mesleği olan eğitimli bir kadınsın eşine hiçbir mecburiyetin Yok .. kimse vazgeçilmez değildir bunu bilmediği sürece seni hasta edecek .. evet eşini sıkıyordun ilk zamanlar belki ama yurt dışında bocaladın belkide ..
eşin empati yoksunu, asla seni gerçekten anlamayacak hatta anlamaya bile çalışmayacak ..
önce umut etmekten vazgeçmelisin..
psikolojin ne zaman eşinden vazgeçmeye hazır olur bilemiyorum, ama eğer çocuk konusunu gerçekten ertelediysen önce bir işe girmelisin bence senin ciddiyetini görmeli eşin ..
deliye güvenip kuyuya inilmez misali, bu evliliği çocukla taçlandırmak kendine ve bebeğine vereceğin en büyük ceza ..

ay eski konularınızı okudum, önceki konunuzu da biliyorum.
siz aklınızı kiraya verdiniz herhalde ya da mazoşistsiniz. böyle bir adama çocuk veren kadının açtığı dert konularını okumak anlamsız artık bana göre

1-Yaşınız geçiyordur, çocuk sahibi olmak uğruna bir daha ne zaman evlenip de çocuğum olucak kaygısıyla devam ediyorsunuz.
2-Toplumumuzda halen maalesef geçerli olan dulluk müessesini tüm anlamlarıyla taşımak istemiyorsunuz.
3-kocanızı çok seviyorsunuz
4-maddi manevi sebeplerle bağımlısınız
Ya da bilmediğimiz sebeplerle bir şekilde devam ediyorsunuz, ededebilirsinşz. Sizin gibi çiftlerin ileri dönemlerine rsstlamışızdır muhakkak. Erkeğin kadına saygısız davrandığı, dolayısıyla çocukların da anneye hor davrandığı evliliklerden olur sizin evliliğiniz. Ya sesinizi çıkarın, saygı duymasa da eşiniz mış gibi yapsın, ya da böyle devam ederek çocuklarınızın önünde ezik anne profiline sahip olmayı göze alın. Niye kendinize kıymet vermiyorsunuz. Sorun kilonuz, konuşmanız, sakarlığınız ya da her hangi bir şeyiniz değil. Sorun kocanızın odunluğu. Ne kilolara hamile kalanlar var... Keşke böyle adamlar üremese, kadınlar buna araç olmasa da nesil biraz düzelse.

Yasim geciyor bence 30 yasindayim, maddi bagimliligim suanda var ama ise girip calisabilirim meslegim var.. bu durumu evliyken degistirmeye calisiyorum olmadigi zaman isyan ediyorum ama ayrilma noktasina gelmiyorum hic. Neden oldugunu bilmiyorum bende..
tabiki surekli olarak asagilandigim bir evliligim yok. Ama oldugu zaman sozleri cok agir.. severek isteyerek evlendik bana cok deger verdigi zamanlarida biliyorum, neden degistigini ve bana degersiz davrandigini cozemiyorum cocuk degildik evlndigimizdede bunu cozmeye calisarakta 4 senem gecti

Birde ben sizin bu konuları niye açtığınızı merak ediyorum, isterseniz hergün de konu açabilirsiniz tamam ama bir önceki konuda bir sürü şey yazıldı size, daha eski konularınız var 2017 'ye kadar, siz hep aynı şeyleri yaşamışsınız değişen hicbirsey yok, sizde farklı bir adim atmıyorsunuz, bir döngünün içindeyim ile başlayan cümleyle sürekli aynı şeyleri söylüyorsunuz. Onlarca yorum yazılıyor ama sizin fikriniz de en ufak değişim olmuyor.

Eşinizin değişmeyeceğini sizin de asla ondan ayrılmayacağınızı düşünüyorum, çocuk konusunda kendinize acımıyorsunuz ama olabilecek o çocuğa acıyıp vazgeçseniz keşke bu fikirden..

Ayrilmamak nedense daha kolay geliyo ayrilmaktan. O yuzden hep oraya harciyorum vaktimi nasi degisebilir duzelebiliriz diye, eger duzelirse cocuk istiyorum. Aslinda bende kendimi saydirmiyorum, saygi gostermesi icin sinirlari olmali, bana istedigini soyluyo sonra yine barisiyoruz herhangi bir yaptirimimda yok.

Böyleleri maalesef kendilerini hatalı görmedikleri için değişme çabasına bile girmezler, Ve herşeyi onun gözünde sen hakketmişsindir maalesef ..
yıllar geçtikçe gitgide dozu arttıracak maalesef ..
sen elinde mesleği olan eğitimli bir kadınsın eşine hiçbir mecburiyetin Yok .. kimse vazgeçilmez değildir bunu bilmediği sürece seni hasta edecek .. evet eşini sıkıyordun ilk zamanlar belki ama yurt dışında bocaladın belkide ..
eşin empati yoksunu, asla seni gerçekten anlamayacak hatta anlamaya bile çalışmayacak ..
önce umut etmekten vazgeçmelisin..
psikolojin ne zaman eşinden vazgeçmeye hazır olur bilemiyorum, ama eğer çocuk konusunu gerçekten ertelediysen önce bir işe girmelisin bence senin ciddiyetini görmeli eşin ..
deliye güvenip kuyuya inilmez misali, bu evliliği çocukla taçlandırmak kendine ve bebeğine vereceğin en büyük ceza ..

Kendinde hak goruyo kufur etmeyi yada sinirlendiginde beni asagilamayi, sen beni sinirlendirme bu noktaya getirme uzatma bende etmeyeyim diyo, sorumluluk almiyo. Bendede yaptirim olmasi gerekir bana kufur hakaret bisey dediginde ona gore bi tepki koymuyorum ya sinirim bozuluyo agliyorum o zamanda ciddiye almiyo ya asagiliyo heh agla simdide falan diyip yada gormezden geliyo. Onun karsisinda ne kadar guclu olursam o kadar iyi, bende aksine cok zayif bi karakter oldum gitgide.. boylede bi dongu icerisinde devam ediyoruz..
Bebek konusunda herkes ayni seyi soylemis, iyi dusunup karar vermek gerekicek..

Back