- 20 Kasım 2014
- 354
- 256
-
- Konu Sahibi limonlusoda123
bizde zaten dün akşamdan sonra arabayı satmaya karar verdikne yalan söyliyim "yazın evi satıcam sizi de kapının önüne koyucam" diyen bir kayınpederim olsa, arabayı satar, kalan kredisini kapatırdım.
600 TL boşa çıkardı böylece.
elimde arabadan para kalmışsa taşınma parası yapıp 600 TL.lik , hiç yoksa 1+1 ev arar bulur çıkardım herhalde.
ne halleri varsa görsünler.
eşin de arada kalıyormuş, kalsın..
işleri sorumsuzca kurup batırırken düşünseydi, ya da "sizi kapıya koyucam" diyen babasına "baba ayıp ediyorsun" diyebilseydi.
verdiğiniz öneriler için teşekkür ederim
Eşimle tabikide bu yüzden evlenmedim 5 yıl çıktık sverek evlendim,tabikide sonuçta bizi tanımadığınız için bu tarz yorumlar yapmanız gayet normal paraya zerre değer veren biri değilim bu sebepten bu zamana kadar hiç birşeyim olmadı
eşime laf söyleyince bana söylemiş olmuyorlarmı ben anlamadım sen nişanlandığından beri belimizi doğrultamadı ne demek ben kimseye bağımlı yaşamıyorum
zaten olayın aslına bakarsanız ev dedenin bütün dairelerin tapusuda hala dededin üstüne ve şu anda dedede bizim hakkımız olduğunu düşünüyor çünkü o çocuklarına vermiş çocuklarda kendi çocuklarına ve sizde kendi çocuğunza vericeksiniz diyo dede vasiyet gibi bişey
ben zaten kendi ayaklarım üzerinde yeteri kadar duruyorum çalışmayan kimseye faydası olmayan bir kadın değilim rica edicem tek taraflı bakmayın olaylara
ve son olarakta bize evi vererek iyilik yaptılar ya benim anlayışıma göre yapılan iyilik sürekli kafaya kakılmaz eğer sürekli bu konuyu konuşucaksan yapmıycaksın en başından bu kadar basit.
çok haklısınız belki bana demediler ama benim huyum bu eşim değil bir başkası bile olmuş olsa benim sevdiğim insana laf söylenince ben dayanamıyorum ki bu üstelik çok sevdiğim canımın yarısı eşimse hiç dayanamyırum çünkü eşim çata çat kavga eden çok falz hakkını savunan bir insan değil kalbi fazla temiz herşeyi iyi tarafından görüyorEşinize söyledikleri söze sizi katmadılar ise , asıl hedef siz değil iseniz aslında yaptıkları kendi oğullarına serzeniştir. Yerinizde o anda kim olsa kendi üstüne alınırdı farkındayım. O sözün hedefi ek bir ima yok ise siz değilsiniz. Onlar oğullarına kızmışlar ve onu eleştiriyorlar. Pek tabii ki eşi olarak siz de bu durumdan üzüntü duyuyorsunuz.
Konuya dışarıdan bakarak ayrıştırmayı deneyin bu şekilde daha az yıpranırsınız.
Sizin ayaklarınızın üstünde durmadığınızı söylemedim. Konunun ilk başındaki bakış açınızın hatalı olduğunu ifade ettim.
Günün birinde vazgeçtiğiniz mala , eşyaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Sizin konunuzda bu mal ev olmuş. Ben karşı tarafında kendince haklı gerekçeleri olduğunu düşünüyorum.
kızlar ben şimdi eşimle konuşsam babasına kira vermeyi teklif etsem nasıl olur
gururumu ezdirmiş olurmuyum?
İçlerinde hala bize muhtaçlar düşüncesi olurmu?
Haklısınız ama belki duyulursa utanırlar diye tahmin etmiştim halbuki ben siz tam tersini düşünmüşsünüz çünkü bizim oturduğumuz çevrede bu çok ayıp oğlundan kira almakneden bağımsız bir eve çıkıp kira vermektense, babasına vermeyi tercih ediyorsunuz ki?
yani gurur meselesini bilemiycem ama " istedik, kapıya koymakla tehdit ettik, aldık " diyebilirler.
"demek ki paraları varmış" düşüncesi oluşur o kesin.
Haklısınız ama belki duyulursa utanırlar diye tahmin etmiştim halbuki ben siz tam tersini düşünmüşsünüz çünkü bizim oturduğumuz çevrede bu çok ayıp oğlundan kira almak
yeni bir eve çıkma düşüncesi depozito taşınma masrafları falan çok sarsıcak bizi en azından 750/800 kira vericeğime 500-550 babasına veririz diye düşünmüştüm
tabi eşim bunu kabul edicekmi o var bide çünkü o evin kendi hakkı olduğunu düşünüyor kv gaz veriyor orası senin diye ama kp yanında kv sesi çıkmıyo bize bunları söylerken
bu akşam konuşucam eşimle bakalım o nediycekayıbı bilseydi hiç lafını etmezdi kayınpeder bence.
tabii gene de siz şartlarınızı en iyi bilensiniz.
biz anlattığınız kadarıyla yorumlayabiliyoruz.
yani maddi durumunuz neye elverecek, kira almaya başlayınca utanıp vaz mı geçecek ya da "ohh" mu diyecek...
hakkınızda hayırlısı olsun.
çok haklısınız belki bana demediler ama benim huyum bu eşim değil bir başkası bile olmuş olsa benim sevdiğim insana laf söylenince ben dayanamıyorum ki bu üstelik çok sevdiğim canımın yarısı eşimse hiç dayanamyırum çünkü eşim çata çat kavga eden çok falz hakkını savunan bir insan değil kalbi fazla temiz herşeyi iyi tarafından görüyor
Belki hatalı anlatmış olabilirim çünkü okadar kırgındım ki sabah ilk defa eşimin ailesine karşı böyle bi çıkışta bulundum ve napıcağımı bilemez halde anlattım size olanları
gerçi şimdi sorarsanız hala kendimi haklı görüyorum çünkü bu ev bize verilen bir evse ikidebirde konusunu yapmasınlar yok değilse ise baştan bu şekilde konuşulucaktı çocuk oyuncağı değilki bu
ben eve harcadığım 40,000 tl yi ev almak için peşinat yapardım eşyalarımıda daha az kaliteli alırdım şimdiyekadar borcun yarısı bitmiş olurdu.
Zaten kiraya çıkma konusunda bu sebepten bu kadar kararsızım yukarıda yorumlarımın birinde yazdım insanlık hali ben şimdi bu evden bir hışımla çıkarım sonra allah korusun geri dönmek zorunda kalırsam çok kötü olur
evet üzülerek söylüyorum ki haklısınız herşey eşim yüzünden dediklerinizin hepsi doğru evet oğullarına kızdılar,evet hatalarından ders almasını beklediler,evet bir kaç iş batırdığı için kızgınlar ama bunların hiç birinde benim suçum yok aksine bütün dişimle tırnağımla ona destek oldum oğullarına laf söylerken bir zahmet ben yokken söylesinler.limonlu soda , onların açısından da bir bakmayı deneyin. Yıllar içinde belki oğullarına kızdılar belki oğullarının yaptığı hatalardan ders almamasını kabullenemediler. Evlendiğiniz günden bu yana eşinizin bir kaç batık girişimi olduğunu ifade ettiğiniz için bu olasılıklar söz konusu olabilir. Belki şu anda içinde bulundukları mali bir zorluk var. Birden çok nedeni olabilir.
Siz evlenirken belki maddi olarak sizin de bir kaç yıl içinde toparlanıp kendi evinize geçeceğinizi varsaymış olabilirler.
Umarım bundan sonrası için her şey istediğiniz gibi olur.
evet üzülerek söylüyorum ki haklısınız herşey eşim yüzünden dediklerinizin hepsi doğru evet oğullarına kızdılar,evet hatalarından ders almasını beklediler,evet bir kaç iş batırdığı için kızgınlar ama bunların hiç birinde benim suçum yok aksine bütün dişimle tırnağımla ona destek oldum oğullarına laf söylerken bir zahmet ben yokken söylesinler.
benim önüme dün kağıdı atıyo al bunu öde diyo bu nedemek ben ödemek zorundamıyım ne hakla böyle bişey yapıyor madem oğluna kızdı gitsin ona yapsın.
anlatmak istediğim tamda bunlar aslında benim hiç bir suçum olmadığı halde benim ailem destek oluyor ve ağızlarını açmıyorlar ama kocamın ailesi oğulları suçlu olduğu halde(onların oğulları derken bunu söylemek istemiştim az öncede) hala benim üstüme geliyorlar
boşanın ozaman dediğinde ben kapıdan çıkmaz üzereydim yazıklar olsundedim kapıyı çarpıp çıktım 1 dakika falan sonra eşim çıktı noldu ne konuştu bilmiyorumKp'rin boşanın o zaman dediğinde eşin ne yapıyordu?
Bunların bu kadar tepkilerine eşin ne diyor?
Hakkımızda hayırlısı olur inşallah artık;
limonlu soda , umarım eşiniz şapkasını önüne koyar düşünür ve daha temkinli ilerler bundan sonrasında. Tartışma anında bir anda söylenilmiş sözlere siz alınır mısınız o anda düşünülememiştir. Siz yokken söyleselerdi ; eşiniz size anlattığında da : neden ben yokken söylediler acaba ? bilmediğim ne var ? diye düşünecektiniz.
Eşiniz aile desteklerine biraz fazla güvenmiş gibi gözüküyor dışarıdan bakınca. Yanlış anlamayın sadece kendi ailesine değil sizin ailenize de.
Bundan sonrasında az az birikim yapmaya çalışın ve annenizden aldığınızı mesela ilk etapta bir miktarı da olsa geri vermeye çalışın. Evet anneniz sizden bunu talep etmiyor ancak günün birinde annenizin yardıma ihtiyacı olur ise en azından bir birikimi olsun elinde.
Eşiniz ayağını yorganına göre uzatmayı öğrenmeli ki bundan sonrasında hayat sizin için daha mutlu , huzurlu olsun.
ne istiyolar bu gelinlerden anlamıyorum ki bekarken oğulları umurlarında değil evlenince bir anda kıymetli oluyoBenim herşeyimi annemle babam ve eşim aldı kayinvalidem parası olmasına rağmen hep oğluna aldirtti sonra takıları satip borçları kapadık bir kere olsun ailem ağzını açmadı hiç unutmam bir keresinde kv dem burası oğlumun evi herşeyi oğlumla ben yaptım dedi ve o günden sonra bitti benim için sevmiyorum sevmicem ama eşim için saygıda kusur etmiyorum biseye ihtiyacı olsun kosarim ben ailemden böyle gördüm o utansın şimdi bin pisman herkese beni övüyor ama beni kaybetti
Sana tavsiyem eşine simsiki saril bosnma lafını dahi etme ve ezdirme kendini onlara karşı susma sen kazanırsın ama ayrı eve çık daha fazla üzerinizde hak iddia etmesinler laf sokmasinlar diye çık eşine tatlı dille anlat madem arabayı saticaksin küçük bir ev tut yettiğini kadar peşin kirasını yatır rahat et en azından