• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ortak olduğu şirket hk.

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.379
158
Merhaba hanımlar.
Buraya konu açtığımda en azından çevreme bulaşmadan sakinleşmeyi başarıyorum 😅 o nedenle her fikir benim için önemli. Konum uzun okuyanın gözlerine sağlık😗

8 yıllık evliyim, 1.5yaşında oğlum var. Çalışıyorum ve iyi bir işim var.

Eşim evliliğimizin ilk 4 yılında iş konusunda biraz basiretsizdi. İlk 5 yılı evi ben geçindirdim neredeyse.

4 yıl önce eşim babası ile ortak bir işe girdi. İşe başladıklarında da (o zaman işten çıkartılmıştım) tazminatımın 20 bin tl'sini işe başlamaları için sermaye olarak verdim.

K.pederimin geçmiş sorunlarından dolayı işletmeleri eşimin üzerine şahıs firması olarak devam etti.

Bu süreçte işin ilk kurulduğunda ben de dahil olmak üzere k.peder, k.pederin ailesi ben ve eşim çok fedakarlıklar yaptık. İş ilk oturana kadar. O günden günümüze bazı zamanlar yeri geldi kocamı unuttum. Hala neredeyse öyle, üretim için sabahın 4ünde işe gidip akşama kadar çalıştığı oluyor.

Bugün geldiğimiz noktada bu işletme 1 mio tl civarında değere ulaştı.

Son 2 yıldır eşimin erkek kardeşi de onlarla birlikte . Fakat üretim tarafında olmadığı için ne abisi ne babası kadar emeği yok işletmede. Günümüzün gençlerinden; para harcayım, marka giyeyim, daha daha... Yani dün bana kendisine alfa romeo araç almaktan bahsediyordu.

Neyse dün çok tesadüf şekilde eşimin babası (k.pederin eşi üzerine) kardeşi ile şirket kurduğunu öğrendim. Ve eşimin sadece payı %10.

Şimdi zaten babası ile yürüttüğü iş ile ilgili olarak şirket kurmasına lafım yok. Fakat kardeşi diyince bir öfke doldum. Kardeşini çok severim mevzu bu da değil.

Mevzu babaları kardeşine istediği hisseyi versin; eşimin bu konuyu bana sormadan yapması mevzu. Asıl mevzu bizim yıllarca sıkıntıyı çekip, beş kuruş katkısı olmadan kardeşinin %45 hisseyi alması.

Ben yıllarca çalışıp emek verdiğim parayı koydum oraya sermaye. Aylarca kocamı görmedim neredeyse aynı sofraya oturmadım. Benim hakkım, çocuğumun hakkı yenilmiyor mu burada. İşletmenin büyümesi devam ediyır; başka illerden şube teklifleri geliyor vb. Yarın eşime senin payın şu bay bay dense ne olacak vs türlü milyon tane şey.

Az önce dayanamayıp eşimi aradım ve sordum neden böyle diye; (bir de normalde herşeyden bana bahseder ama bu konu 1.5aydır resmen gizlenmiş) bir konu var izah edeceğim dedi. Zaten telde konuşulacak bir konu da değil.

Zaten kendi maaşım var, ev ile ilgili bir harcamam yok. Bana kazandığımın hesabı ı soran yok. Evimde eksiğim gediğim yok çok şükür. Eşim bir dediğimi de iki etmez elinden geldiğince.

Netice itibariyle ne yapardınız yerimde olsanız? Bu arada kayınbiraderim k.pederim ve eşim benim fikrime saygı duyar, beni sever ve sayarlar. K.pederim ve k.biraderimden birşey istesem eşimden önce onlar yapar.

Teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için.

Aslına bakarsanız durum böyle ise size de hisse vermeleri gerekirdi. Para emek ortaklığı şeklinde kurulabilirdi. Erkek kardeş ise elbette aile şirketinde pay alsın ama ne zaman alsın. Uzunca bir süre emek verdikten sonra...
Ben sigortalı bir çalışanım. İstesem de isteseler se ortak olamam.

yeni kurulan şirketle ilgili söz hakkınız olduğunu düşünmüyorum. sonuçta o şirketin ayrı bir sermayesi ve gelir-gideri olacağını düşünüyorum.

ama mevcut şirketin %45 hissesi kardeşe neden verilmiş? o sıkıntı.
Hayır mevcut işletme yani şahıs işletmesi bu firma üzerinden devam edecek.

Bunu daha önce öngörmeniz gerekecektir,
Ailede bir erkek daha olduğundan
Şimdi sadece ortalık karışır kardeşler birbirine girer sizde suçlusu olursunuz, zengin ama huzur yok dedikleri bu olsa gerek

K.pederin eşi (cici kayınvalide diyelim) üzerine onun hissesi.
Yani burası da ayrı bir mevzu ama ona takılmıyorum.
yani şu an tek bir şirket var. sizin eşinin payı %10, kardeşin payı %45, kv payı %45 öyle mi?
ve kuruluş sermayesini siz vermiş olmanıza rağmen. eşiniz anlatsın bakalım neymiş o durum? bu kadar da saf olmaz heralde.

Ben sigortalı bir çalışanım. İstesem de isteseler se ortak olamam.

Yanlış bilgi öncelikle isterseniz ortak olursunuz şirkete hatta bağkur ödemezsiniz avantajınız olur. Yanlış hatırlamıyorsam 2011'de torba yasayla bu durum düzeltildi. Yani Sgk'lı olarak devam ediyorsunuz. Tanıdığınız bir mali müşavir varsa bence bir yardım alın ve hakkınızı yedirmeyin. Sermaye koyup şirket açtırmışsınız, üstüne eşiniz çalışup didinmiş zamanınızdan fergat etmişsiniz. Şuan ihtiyacınız yoktur olabilir ama ilerde çocuklarınız için önemli bir durum. Eşinizle iletişiminiz iyiyse bu konudaki rahatsızlığınızı güzel bir dille anlatın. Kesinlikle sizin hakkınız.

Anlattığıniz kadarıyla aşırı haksızlık var.
Sermayeyi veren sizsiniz, payı az olan eşiniz.
Az emeği olduğu halde yüzde 45 pay kardeşin.
Amaç ne yani, hiçbir mantığa uymuyor gibi duruyor..
Evde hiç bir eksiginizin olmaması, rahat geçiniyor olmanız hakkınızı yedirmeniz anlamına gelmiyor.
Sizden fazla evladinizin hakkı, hesabı var bence.

Anlattığıniz kadarıyla aşırı haksızlık var.
Sermayeyi veren sizsiniz, payı az olan eşiniz.
Az emeği olduğu halde yüzde 45 pay kardeşin.
Amaç ne yani, hiçbir mantığa uymuyor gibi duruyor..
Evde hiç bir eksiginizin olmaması, rahat geçiniyor olmanız hakkınızı yedirmeniz anlamına gelmiyor.
Sizden fazla evladinizin hakkı, hesabı var bence.
Sevgili bendim, hiç birşeye ihtiyacım yok'u aslında tamah ediyor gibi görünmemek için özellikle belirttim.
Kayınpederim eşimin çocukluk ve gençlik yıllarında iyi bir iş sahibiymiş bu vakitler oldupu gibi. O zaman bu k.biraderim çocukmuş. Gel zaman git zaman batmışlar herkes bir yere savrulmuş.
K.biraderim hala der ki o zaman beni geleceğimi kimse düşünmemiş. Varlık carken benim geleceğim için kimse kenara birşey koymamış. Haklı. Zor şartlarda üni. Okudu.
Şimdi ben oğlum bunu yaşasın istemiyorum.
Bugün böyle yarın herşeyin daha iyisi oşacak diye bekliyoruz. Ya olmazsa peki?
Oğlum benden hakkımı neden aramadın diye hesap sorar mı?
Yani bir yandan ailesiyle para pul muhabbeti yapan bir kadın olmak istemiyorum bir yandan da içimdeki gerçek kesenmakası çıkartıp haşinleşmek istiyorum

Bunu daha önce öngörmeniz gerekecektir,
Ailede bir erkek daha olduğundan
Şimdi sadece ortalık karışır kardeşler birbirine girer sizde suçlusu olursunuz, zengin ama huzur yok dedikleri bu olsa gerek
Çok güldüm yorumunuza.
Öncelikle ağzınızdan bal damlıyor diyelim inşallah zengin de oluruz.
Ama huzurumuz neden olmasın yaşanılan problemler ve daha sonrasında çıkabilecek tüm problemler gayet medeni çerçevede konuşularak sonuca erdirilebilir.
Ben haksızsam suçlu olurum fakat haklıysam suçlu olmam ki burada da onu soruyorum zaten. Haklı mıyım değil miyim?

Merhaba hanımlar.
Buraya konu açtığımda en azından çevreme bulaşmadan sakinleşmeyi başarıyorum 😅 o nedenle her fikir benim için önemli. Konum uzun okuyanın gözlerine sağlık😗

8 yıllık evliyim, 1.5yaşında oğlum var. Çalışıyorum ve iyi bir işim var.

Eşim evliliğimizin ilk 4 yılında iş konusunda biraz basiretsizdi. İlk 5 yılı evi ben geçindirdim neredeyse.

4 yıl önce eşim babası ile ortak bir işe girdi. İşe başladıklarında da (o zaman işten çıkartılmıştım) tazminatımın 20 bin tl'sini işe başlamaları için sermaye olarak verdim.

K.pederimin geçmiş sorunlarından dolayı işletmeleri eşimin üzerine şahıs firması olarak devam etti.

Bu süreçte işin ilk kurulduğunda ben de dahil olmak üzere k.peder, k.pederin ailesi ben ve eşim çok fedakarlıklar yaptık. İş ilk oturana kadar. O günden günümüze bazı zamanlar yeri geldi kocamı unuttum. Hala neredeyse öyle, üretim için sabahın 4ünde işe gidip akşama kadar çalıştığı oluyor.

Bugün geldiğimiz noktada bu işletme 1 mio tl civarında değere ulaştı.

Son 2 yıldır eşimin erkek kardeşi de onlarla birlikte . Fakat üretim tarafında olmadığı için ne abisi ne babası kadar emeği yok işletmede. Günümüzün gençlerinden; para harcayım, marka giyeyim, daha daha... Yani dün bana kendisine alfa romeo araç almaktan bahsediyordu.

Neyse dün çok tesadüf şekilde eşimin babası (k.pederin eşi üzerine) kardeşi ile şirket kurduğunu öğrendim. Ve eşimin sadece payı %10.

Şimdi zaten babası ile yürüttüğü iş ile ilgili olarak şirket kurmasına lafım yok. Fakat kardeşi diyince bir öfke doldum. Kardeşini çok severim mevzu bu da değil.

Mevzu babaları kardeşine istediği hisseyi versin; eşimin bu konuyu bana sormadan yapması mevzu. Asıl mevzu bizim yıllarca sıkıntıyı çekip, beş kuruş katkısı olmadan kardeşinin %45 hisseyi alması.

Ben yıllarca çalışıp emek verdiğim parayı koydum oraya sermaye. Aylarca kocamı görmedim neredeyse aynı sofraya oturmadım. Benim hakkım, çocuğumun hakkı yenilmiyor mu burada. İşletmenin büyümesi devam ediyır; başka illerden şube teklifleri geliyor vb. Yarın eşime senin payın şu bay bay dense ne olacak vs türlü milyon tane şey.

Az önce dayanamayıp eşimi aradım ve sordum neden böyle diye; (bir de normalde herşeyden bana bahseder ama bu konu 1.5aydır resmen gizlenmiş) bir konu var izah edeceğim dedi. Zaten telde konuşulacak bir konu da değil.

Zaten kendi maaşım var, ev ile ilgili bir harcamam yok. Bana kazandığımın hesabı ı soran yok. Evimde eksiğim gediğim yok çok şükür. Eşim bir dediğimi de iki etmez elinden geldiğince.

Netice itibariyle ne yapardınız yerimde olsanız? Bu arada kayınbiraderim k.pederim ve eşim benim fikrime saygı duyar, beni sever ve sayarlar. K.pederim ve k.biraderimden birşey istesem eşimden önce onlar yapar.

Teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için.
Kağıda değil gönüle atılan imzalar sahte olmasın. Önemli olan Bir sıkıntıda Kimin kime yüzde yüz koştuğudur. Varsın yüzde 10 olsun

Ben esimin is meselelerine genelde karismam, onun da aile uyeleriyle cesitli ortakliklari var mesela,tek olarak ayri yuruttugu isi de var,hic ilgilenmiyorum sahsen. Ve kendi isin oldugu zaman o bahsettiginiz kocayi unutma,ayni sofraya oturamama,ayni anda uyuyamama gibi sorunlar hep yasaniyor. Ben de oglumun dogumunda isten ayrilirken tazminatimi,issizlik maaslarini,ogluma gelen altinlara varana kadar esime vermistim,kiminle ne is yaptigiyla ugrasirsam isin icinden cikamam. Bence bosuna kendi kafanizi yoruyorsunuz

Kağıda değil gönüle atılan imzalar sahte olmasın. Önemli olan Bir sıkıntıda Kimin kime yüzde yüz koştuğudur. Varsın yüzde 10 olsun
Eşim daha çok sizin gibi düşünür.
Bir kaç ay önce eşimle ayrılma düşüncem vardı. Hatta oturdum konuştum. Dedi ki "gel etme eyleme, bak çok kahrımı çektin, çok sıkıntı çektin; tam rahat edeceğin zaman; istersen çalışma otur evde ama şimdi boşanma"
Yani bilmiyorum ki hangiai doğru olan.

Back