eşimin öğretmesi mi direksiyon dersi mi ?

tanımadığın adamdan ogren daha iyi. kocan burnundan getirir. ehliyet aldn mi

Allah ım ben de ehliyeti alırken kullandım geçen sene daha hiç kullanmadım ve babam öğretecek siz bunu yazınca ben kasıldım buarad

önce ders alıp hem kuralları arda serpiştiriyorlar sonra yakından ders almak gerekiyor demek ki

Sansliymissin eşin sakin biri demekki . Tabi öğreten o olduğu için hala etkisindesinizdir bi nevii öğretmenlik yapmış size :)
çok sakin değil aslında ama cesaret verir. ilk günler "bas gaza" diye bağırdığını "basamam" diye ağladığımı bilirim. benim cesaretim yoktu (daha önce yaşadığım bi kaza yüzünden) aşmam gereken en büyük engel buydu. çok fazla pratik yapcak vaktim de yoktu, en kısa zamanda trafiği çıkmalıydım. zorunluluk olunca daha çabuk öğreniyosun. tek başına çok kalabalık olmayan yerlerde gezinmeni tavsiye ederim, ben sık sık yapıyordum bunu..

Kızlar allah aşkına ben pratik yaptırırım size,bırakın kocalarınıza minnet etmeyin. Banada iyi gelir belki valla ben ciddiyim ücrette istemiyorum bende kafa dagıtırım

Ne anne baba, ne hoca..Tek başınıza çıkmadan öğrenemiyorsunuz.
Ben bizim arabayı çala çala, babam uyuduktan sonra kaçıra kaçıra öğrendim..Babam arada kızınca araba hırsızı der hala bana
Ayrıca yaşadığınız ve rezillik diye adlandırdığınız şeyler hepimizin başına gelen şeyler..Zamanla oturacak her şey..

Benim mesela hala park sorunum var..bir arabanın gireceği yere girerken bir sürü hamle yapmak zorunda kalıyorum..Onca yıllık şoförüm, bir aşamadım bu park sorununu.

Ama keşke manuel viteste öğrenseydiniz de sonra otomatiğe geçseydiniz.

Esim hep derdi ki baktin olmuyo yak 4lüleri
Sizin sorununuza gelince ne var ki bunda göz göze gelmissiniz die sizinle dalga gecen olursa bile hahahah deyip gecin..
Hem ne guzel gidip gelmissiniz ..
gene iyisiniz sizinki otomatik manuel olsaaa istop ta istop snra o vites gecinleri hönk hunk bide kırmızı ısık yok mu korkulu rüyalarim...
ben pes etmeyince eşim pes etti manueli satip otomatik olucuk cuk cuk...

evet bende cok kacırdım hatta birgün otoparkta babamla karsılaşmıştım

Takmayın kafanıza ya hu :) herkes anne karnında öğrenmiyor ki olabilir...
Ben de 1 yıl önce öğrendim. Çalıştığım yerin park yeri var gepgeniş yer ama ben orada bile bir sürü kişinin arabasına tamponumla öpücük kondurdum herkes arabasını benden uzaklara park ediyordu..
Kaldırımlara çıktım direklere kapılara vurdum, ters şeride girdim yanlış yerden döndüm daha bir sürü şey...İlk zamanla herkes yapar bunları.
Ben de eşimden öğrendim güya ama aynı sizdeki gibi eli el freninde gözünü yola dikmiş bağırış çağırış panik halde öğretmeye çalıştı o öyle yaptıkça ben daha çok telaş edip daha çok hata yapıyordum. İşe araba ile gidip gelmeye başlayınca tam olarak öğrendim.
Şimdilerde artık çok rahat kullanıyorum eşim de etrafa hava atıyor karım iyi kullanıyor diye ama bir de bana sor neler çektirdi
En iyisi hoca ile çalışmak ve de tek başına pratik yapmak. Yoksa öğrenilmiyor.

Bu msjlardan sonra biraz rahatladim yani tek ben değilmişim diye valla kizlar ben bu isi basaracam galiba hissediyorum aslinda erkeklerin bi konuda da faydasi olsa sasiricam trafik onlara ait sadece sanki herseyde olduğu gibi orda da üstünlük kurmaya çalışıyorlar keske diyorum bazen sadece bayanlar olsa yollarda en azindan elimizde sopayla inip dalmayiz karsidakine hele şu bayan sürücü diye dalgaya almalari tam nefretlik

Adam sanki yanlis bisey yapmisim gibi bakti ya da bana oyle geldi zaten butun kornalari ustume aliniyorum trafikte cok alingan ve hassasim heralde :)

Ehliyet kurslari yeterli olmuyo trafikte daha bir suru kural var zamanla ogreniyosun onlari ancak ama seni korkutmak istemem bazilari cabuk ogreniyo belki seninde yatkinligin vardir benim gibi degilsindir

herkesin başına gelebilir ablacım bence sıkıntı etmeyin bu kadar alışana kadar biraz yoğun yerlerde kullanmayın bide dikkatli olun yani bu vites olaylarına falan . yavaş gidin kimse size yavaş gidiyorsunuz diye kızamaz zamanla düzelir. Rabbim kaza bela vermesin İnşaallah

Ooo biz esimle ne kavgalar ettik. En sonunda buldum bi bayan hoca ondan ders almaya basladım.. Hatta almaya devam ediyorum. En once hocalar insanın kendine guvenmesini saglıyor.. Kocalar ıse kendine olan guvenini yıkmakta bire bir.. Hoca dedi mesela yarın al arabayı tek basına dolan.. Sakın korkma rahat ol sakin ol.. Sen ustasın diğerleri acemi oyle dusun.. Kimler kimler araba kullanıo sen mı kullanamıcaksın dedı.. Cok rahatlattı.. Ertesi gun bi cesaret cıktım yola.. Ya inanın insan kendi basına nasıl rahat ediyo oyle.. Yanınızda kimse olmayınca iş basa dustugu için çok daha dikkatli oluyosunuz.. Anam ben o gun bi gezdim bi gezdim :)) aksam esım geldi. İnanmadı tek cıktıgıma.. Hocamın. Hep sölediği seyler.... Panik yok,acelemiz yok, sakiniz, cesuruz, kararlıyız.. Once bu guven veren terimleri söylüyo sonra asıl konulara... Sakın seridinden cıkma, serit degistirecegın zaman 1 saniyede aynaya bak müsaitse sinyal verip gec.. Takip mesafeni koru... Daha cok var böle.. Ama dedğim gibi alın anahtarı cıkın.. Önce cevrede dolanın sonra yavaş yavaş acılmaya baslayın... Koca insanı sinir edio...

Amin camın inşallah cok sağol :)

Aynen hocalar in kocalar out artik boyle igrenc espirilere de basladim cok fena :) ama cidden hocaniz cok iyi cesaret veriyomus benim suan ders almak gibi durumum yok artik kendi kendime ogrenicem inşallah

Bir atasözü vardır KOCADAN HOCA OLMAZ

Ben tecrubeliyim canım bu konuda tabiki eşinden değil bir hocadan yada bir tanidigindan al :) ben ilk öğrenirken onun yüzünden çok panik yaptım ve sonra kendi kendime öğrendim :) hala daha her arabama bindiginde sürekli laf söylüyor ve aynı eski acemiligime dönüyorum...Valla laf aramızda bende onun araba kullanisini begenmiyorum ben daha iyiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…