- 28 Şubat 2011
- 13.754
- 15.165
-
- Konu Sahibi denizkizi7
Canım ben yurtdışındayım tesadüfen Türk bir hoca ile tanıştık o yardımcı oldu bana..Kızlar bende bu yaz hoca ile öğrenmek istiyorum nereden buluyorsunuz ki özel hoca? eşimle olmuyor sinir ediyor beni
ya o el frenini zırt zırt çekiolar ya banyo terliğiyle vurucan ağzına ağzına.hoca ne güzel anlatıo hiç kasmadan.
Matematik öğrenmek isteseniz eşinizden değil bir öğretmenden ders alacaksınız öyle değil mi? Bir insan bir şeyi çok iyi bilebilir ama öğretme yeteneği herkesde yoktur. Hele ki araba kullanmayı öğretmek inanışmaz zor bir iş. Ama bizim ülkemizde nedense babadan, kıcadan, abiden öğrenilmeye çalışılıyor, doğal olarak olmuyor. Bir sene çok uzun bir süre. Bir profesyonelden ders alsaydınız muhtemelen yaklaşık 11 aydır araba kullanıyor olurdunuz.Mrb bayanlar lyakin zamanda otomatik vites araba aldık benim daha kolay ogrenebilmem için. Ben yeni yeni kullanmayı öğreniyorum ama çok stresliyim resmen arabadan indikten sonra kendimi sıkmaktan bütün vücudum kasilmis oluyo. Yarım saat zor kendime geliyorum. Eşimle araba kullanmayı öğrenmek zaten işkence gibi her denemeden sonra kavga ediyoruz . Bana hic cesaret vermiyo durmadan el frenini cekiyo en ufak bi hatamda ben bi yıldır surekli olmasada alıştırma yapiyorum. Hala böyle davranmasi hevesimi kırıyor. Bugün tek başıma yakin bi yere gidcektim sürekli dikkatli ol diyip durdu en son vazgectim dedim gitmicem. Ama ben böyle ogrenemem ki eşimin bu kadar mudahale etmesi normal mi hic begenmiyo benim araba kullanmami evlenmeden once bundan daha iyiydim. Cok moralim bozuluyor gidip arabayi duvara carpasim geliyo onla surerken sakin kalmam lazim benim halbuki ders mi alsam ne dersiniz ? Ya da tek başıma mi ogrenmeliyim ?
Haha :) Hele babadan..
Yeni arabayı kaldırmayı öğreniyorum daha..
Deniyorum deniyorum yapamıyorum..
Arabalar da geçiyor, şu da geçsin öyle diyip duruyorum..
En son babam dedi ki, "bekle kızım şu uçak ta geçsin acelemiz yok..."
Arabaya carpcam diye cekiyo kendisi.de bazen hizli kullaniyo carpcak gibi ben tak diye elfrenini ceksem onun hoşuna gider miydi acabaEş ile öğrenmek zor
Araba oyomatikmiş yavaş yavaş geze geze öğreneceksin
Otomatik araba yokken ben ders aldım o da gıcık sen mi sürüyor hoca mı belli olmuyo bazen
Sadece araba senin olmadığı için kasmıyorsun çarparsam sürteesem diye
Eşin de ilginç oto arabada el frenini niye çekiyor geriye kaçmaz frene başardan durur sadece istop etmediği için hep gider
Müdahale zorlaştırıyor birde benim eşim örneğin az kelime kullanır anlaşamıyoruz döndür diye örneğin
Ben de diğer yöne çeviriyorum
Öyle değilmiş önce çevirdiğim yere hızlı döndürecek mişim
Kısaca trafik olmayan saatlerde al çık öğrenirsin
Bir yıl derken hani ayda bir iki ayda bir alistirmalar yapiyodum uzun süreli yapmadim hic ama artik yapcam karaliyim bu defaBir yılda pratik yapmak için uzun bir süre sanki. Eşiniz bu kadar baskı yapmasa belkide şimdiye şoförlüğünüz daha iyi olacaktı. Yada siz bu konuda pek iyi değilsiniz bilemiyorum.
Her iki durumda da bu işin uzmanından ders almalısınız. Onların özel araçları oluyor sizin hatanıza rahatlıkla müdahale edebiliyorlar.
Valla benim eşim öğretmeye kalktı zaten sabırsızdır tövbe ettim o kadar yani.Bu sene yazın bir hocadan ders almayı düşünüyorum.Eşten alma sinirlerin harap olur sonra:))
Kendileri de cok iyi kullandiklarindan değil bence trafikte erkekler kendilerine gore kural koymuş kuralları takan yok . Bi erkek kaza yapsa karşı taraf hatalıdır hep ama bi bayan yapsa bayan işte normal derlerBencede kesinlikle ders almalısınız. Aynı şeyi biz yaşadık bir dönem eşim sürekli müdahale ediyordu. Adam 20 yıldır araba kullanıyor benim de onun gibi olmamı istiyor bir anda sanki. Böyle mi olur, gaza yüklensene biraz, gaz veriyorum yavaş ol çenesi hiç durmadı. Ne zaman araba kullanmaya gitsek gülerek gidip kavga ederek dönüyorduk. Hevesimi yerle bir etti resmen. Bıraktım bende artık hevesim kaçt. Geçenlerde dedim ki direksiyon dersi alacağım sen öğretemiyorsun olan hevesimi de kırıyorsun, bana verdiği cevap olabilir tabii al ama mümkünse bayan hoca olsun :) Bir karışmadığın o vardı ona da karıştın tam oldu dedim bende.
Eşin çok detayciymis canım iyiki arabanin icat edilisinden başlamamışBiz eşimle sadece bi kere çalıştık. Onda da eşim bu debriyaj olayını kafamda oturtayım diye bana böyle böyle yap demek yerine arabanın mekanizmasını anlatmaya başladı:) tabi benim kafam çok karıştı bildiğimi de unuttum:) Hala gülüyorum aklıma geldikçe:)
Kendileri de cok iyi kullandiklarindan değil bence trafikte erkekler kendilerine gore kural koymuş kuralları takan yok . Bi erkek kaza yapsa karşı taraf hatalıdır hep ama bi bayan yapsa bayan işte normal derler
Zaten ya evliliğim bitcek ya da arabayi öğrenme hevesim çünkü çok gerildik dun eşime ilk defa o kadar bağırdım kes sesini mudahale etme bana yeterrr diye kendimi kaybetmisimBaba koca abi bunlar en son öğretecek insan olmalı. zira aile faciasına sebepler :))
1 sene ama çok dolu dolu geçmedi arada bir kullandim hep tam bi heves geliyo başlıyorum sonra geri hevesim kaciyo bu defa kullanicam ama karaliyim birazdan tek başıma yakin bi yere gidip gelcem hattaMatematik öğrenmek isteseniz eşinizden değil bir öğretmenden ders alacaksınız öyle değil mi? Bir insan bir şeyi çok iyi bilebilir ama öğretme yeteneği herkesde yoktur. Hele ki araba kullanmayı öğretmek inanışmaz zor bir iş. Ama bizim ülkemizde nedense babadan, kıcadan, abiden öğrenilmeye çalışılıyor, doğal olarak olmuyor. Bir sene çok uzun bir süre. Bir profesyonelden ders alsaydınız muhtemelen yaklaşık 11 aydır araba kullanıyor olurdunuz.
Ben esimden öğrendim 3 ay için de trafiğe falan cikmistim sizin bir yıl olmuş baya uzun süre en iyisi hocayla konuş o ders versin ama öncelikle senin rahat man lazım sen çok kastigin için kullanamıyorsun bence ayrıca otomatik vites le öğrenme sonradan manueli kullanamazsinMrb bayanlar lyakin zamanda otomatik vites araba aldık benim daha kolay ogrenebilmem için. Ben yeni yeni kullanmayı öğreniyorum ama çok stresliyim resmen arabadan indikten sonra kendimi sıkmaktan bütün vücudum kasilmis oluyo. Yarım saat zor kendime geliyorum. Eşimle araba kullanmayı öğrenmek zaten işkence gibi her denemeden sonra kavga ediyoruz . Bana hic cesaret vermiyo durmadan el frenini cekiyo en ufak bi hatamda ben bi yıldır surekli olmasada alıştırma yapiyorum. Hala böyle davranmasi hevesimi kırıyor. Bugün tek başıma yakin bi yere gidcektim sürekli dikkatli ol diyip durdu en son vazgectim dedim gitmicem. Ama ben böyle ogrenemem ki eşimin bu kadar mudahale etmesi normal mi hic begenmiyo benim araba kullanmami evlenmeden once bundan daha iyiydim. Cok moralim bozuluyor gidip arabayi duvara carpasim geliyo onla surerken sakin kalmam lazim benim halbuki ders mi alsam ne dersiniz ? Ya da tek başıma mi ogrenmeliyim ?
Sorma birgün biri (çok ilgili değil herhalde, biraz da büyük) internete girmek istemiş işte nasıl diye sormuş. Eşim başlamış en temelden tarihçesinden anlatmaya:) :) :)Eşin çok detayciymis canım iyiki arabanin icat edilisinden başlamamış
Rahat olamiyorum ya kaza yapmaktan çok korkuyorum özellikle bi canlıya zarar verirsem diyeBen esimden öğrendim 3 ay için de trafiğe falan cikmistim sizin bir yıl olmuş baya uzun süre en iyisi hocayla konuş o ders versin ama öncelikle senin rahat man lazım sen çok kastigin için kullanamıyorsun bence ayrıca otomatik vites le öğrenme sonradan manueli kullanamazsin
Haha öğretmen filan mi eşinizin mesleği genelde onlar öğretmeyi sever ya :) :)Sorma birgün biri (çok ilgili değil herhalde, biraz da büyük) internete girmek istemiş işte nasıl diye sormuş. Eşim başlamış en temelden tarihçesinden anlatmaya:) :) :)
Yok değil ama ben öğretmenim. Bizde işler ters:)Haha öğretmen filan mi eşinizin mesleği genelde onlar öğretmeyi sever ya :) :)