eşimin öğretmesi mi direksiyon dersi mi ?

denizkizi7

karmakarışıkbirhayat
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2014
422
326
Mrb bayanlar lyakin zamanda otomatik vites araba aldık benim daha kolay ogrenebilmem için. Ben yeni yeni kullanmayı öğreniyorum ama çok stresliyim resmen arabadan indikten sonra kendimi sıkmaktan bütün vücudum kasilmis oluyo. Yarım saat zor kendime geliyorum. Eşimle araba kullanmayı öğrenmek zaten işkence gibi her denemeden sonra kavga ediyoruz . Bana hic cesaret vermiyo durmadan el frenini cekiyo en ufak bi hatamda ben bi yıldır surekli olmasada alıştırma yapiyorum. Hala böyle davranmasi hevesimi kırıyor. Bugün tek başıma yakin bi yere gidcektim sürekli dikkatli ol diyip durdu en son vazgectim dedim gitmicem. Ama ben böyle ogrenemem ki eşimin bu kadar mudahale etmesi normal mi hic begenmiyo benim araba kullanmami evlenmeden once bundan daha iyiydim. Cok moralim bozuluyor gidip arabayi duvara carpasim geliyo onla surerken sakin kalmam lazim benim halbuki ders mi alsam ne dersiniz ? Ya da tek başıma mi ogrenmeliyim ?

Not : konuyu guncelledim 5. Sayfada

Son düzenleme:
Canım bana da eşim öğretecekti. Her dışarı çıkmamızda,
"Hadiii çabuk ol bi arabayı kaldıramadın, araba geliyo çabuk ol, şu arabayı güzel sür.."
Ona sinir olmaktan araba süremezdim,üstelik otomatik vitesli değildi :) sonra bi hocadan 10 saat ders aldım..
Eşim isteyken araba evde kalıyordu, aldım önce evin çevresinde dolaştım,sonra da yavaş yavaş uzaklara gitmeye başladım..
Sonuç, şimdi eşimden daha güzel kullanıyorum :))
Yani kesinlikle eşinle öğrenemezsin..
Onlar sanki annelerinin karnında öğrenmiş gibi gelip onu yapma bunu yapma diyip durur başımızda..

Kesinlikle ders almalısınız. Benim eşim çok sakindi hatta birkaç kez arabayı çizdirdim gel dedim tepkisini merak ettiğimden, hiç sesi bile değişmedi. Sonra bir gün gerçekten çizdirdim hem de çok çok fena. Kapı falan değişti o kadar yani. Aradım ağlıyorum o sakinleştirdi düşünün. Ama yine de eşimden öğrenmedim ders aldım. Yani demek istediğim istediği kadar sakin olsun eşiniz, insan kasıyor. En iyisi ders almak ve sonrasında sürekli pratik yapmak.

Eş ile öğrenmek zor

Araba oyomatikmiş yavaş yavaş geze geze öğreneceksin

Otomatik araba yokken ben ders aldım o da gıcık sen mi sürüyor hoca mı belli olmuyo bazen

Sadece araba senin olmadığı için kasmıyorsun çarparsam sürteesem diye

Eşin de ilginç oto arabada el frenini niye çekiyor geriye kaçmaz frene başardan durur sadece istop etmediği için hep gider

Müdahale zorlaştırıyor birde benim eşim örneğin az kelime kullanır anlaşamıyoruz döndür diye örneğin

Ben de diğer yöne çeviriyorum

Öyle değilmiş önce çevirdiğim yere hızlı döndürecek mişim

Kısaca trafik olmayan saatlerde al çık öğrenirsin

Bir yılda pratik yapmak için uzun bir süre sanki. Eşiniz bu kadar baskı yapmasa belkide şimdiye şoförlüğünüz daha iyi olacaktı. Yada siz bu konuda pek iyi değilsiniz bilemiyorum.

Her iki durumda da bu işin uzmanından ders almalısınız. Onların özel araçları oluyor sizin hatanıza rahatlıkla müdahale edebiliyorlar.

Valla benim eşim öğretmeye kalktı zaten sabırsızdır tövbe ettim o kadar yani.Bu sene yazın bir hocadan ders almayı düşünüyorum.Eşten alma sinirlerin harap olur sonra:))

Yas 18...babamla ciktik arabam manuel vites. İki dolandik sonra sacma sapan yerlerde don buradan, geri geri cik vs demeye basladi. Yani yurumeden kos dedi bana. Yapamadim ama cesaretimde kirilmadi. Dedim nasilsa araba benim al cik ne olacak. Emin olun kendi kendime cok daha rahat oldum. Yas oldu 19 kendi kendime uZun yola gider olmustum :) boyle anlatirkende nasil yaslandigimi farkettim :) 13 yil gecmis vay vay vay

Bencede kesinlikle ders almalısınız. Aynı şeyi biz yaşadık bir dönem eşim sürekli müdahale ediyordu. Adam 20 yıldır araba kullanıyor benim de onun gibi olmamı istiyor bir anda sanki. Böyle mi olur, gaza yüklensene biraz, gaz veriyorum yavaş ol çenesi hiç durmadı. Ne zaman araba kullanmaya gitsek gülerek gidip kavga ederek dönüyorduk. Hevesimi yerle bir etti resmen. Bıraktım bende artık hevesim kaçt. Geçenlerde dedim ki direksiyon dersi alacağım sen öğretemiyorsun olan hevesimi de kırıyorsun, bana verdiği cevap olabilir tabii al ama mümkünse bayan hoca olsun :) Bir karışmadığın o vardı ona da karıştın tam oldu dedim bende.

Biz eşimle sadece bi kere çalıştık. Onda da eşim bu debriyaj olayını kafamda oturtayım diye bana böyle böyle yap demek yerine arabanın mekanizmasını anlatmaya başladı:) tabi benim kafam çok karıştı bildiğimi de unuttum:) Hala gülüyorum aklıma geldikçe:)

Valla benim eşim öğretmeye kalktı zaten sabırsızdır tövbe ettim o kadar yani.Bu sene yazın bir hocadan ders almayı düşünüyorum.Eşten alma sinirlerin harap olur sonra:))

Kızlar bende bu yaz hoca ile öğrenmek istiyorum nereden buluyorsunuz ki özel hoca? eşimle olmuyor sinir ediyor beni

Baba koca abi bunlar en son öğretecek insan olmalı. zira aile faciasına sebepler :))

aynı şeyleri yaşamış biri olarak diyebilirim ki, kesinlikle hocayla çalışmalısın.
eşim ehliyet sınavından önce ve sonra beni çalıştırdı sağolsun. ama ben mi kırılganım
o mu asabi sonuç hep gerginlik, hep sinir. onun stresine arabayı da vurdum.
ciddi bi şey değildi ama oldu yani. sonra bi hoca buldum şimdi onunla vızır vızır geziyorum.
bu hafta benim arabaya geçicez inş. zaten senin araba otomatik vitesmiş. kontrol etmesi manuele göre daha kolay.
üstündeki hali atman için yanında seni germeyecek, aksine rahatlatacak güven verecek birine ihtiyacın var.
bu da profesyonel bi hoca.. tecrübeyle sabit.
inş yakın zamanda bu işi halleder, erkeklerin bize ettiği lafları yuttururuz kızlar!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…