eşimin öğretmesi mi direksiyon dersi mi ?

Hocada öğrenmeniz en güzeli :) Ehliyetiniz var galiba.. Ama manuelde pratik yapıp işin teorisini öğrenin derim. sonra zaten otomatiği heyli hayli sürersiniz :)

Ben eşimden ögrendım
Bağırdı kızdı sen ögrenemezsin dedi çevremdeki herkez boşver eşini dinleyene kadar sürme daha ıyı dedıler
Dedimki o hevesimi kırmaya çalışıyor beni Yıldırmaya çalışıyor yılmıycam ögrenıcem dedım ögrendım

Ben de esimden ogrenmek istiyorum ama o 10 saat ders almadan olmaz,
Temeli hocadan oturt pratigi beraber yapariz diyor.
Bir de anlamadigim araba kullanamiyorsaniz ehliyeti nasil aldiniz?

17 yasimda hem sürücü kursunda 10 saat geri kalani babamla sürdüm.
avusturyada sistem biraz farkli.
babamla daha rahattim.
sinirlendigi oldu tabi ama cok sey ögrendim - esimden daha iyi araba kullanirim bunu babama borcluyum. güvenirim bu konuda kendime. manuel vites ile ögrendim. bence en iyisi manuel eger onu kullanabilirsen zaten otomatik cocuk oyuncagi gibi.
aslinda cok sey borcluyum babama, bana kendime güvenmemi, emin olmami, arabaya bindigimde korkmamami, uzun yola cikmami ögretti.

öyleki teker bile degistirebilirim. bide arabamiz büyüktü onunla ögrendim simdi her türlü arabayi kullanirim sorun olmuyor.
türkiyeye bile beraber geldik babamla arabayla.

sen de eminim üstesinden gelirsin
Aynen bence de otomatikle kullanan kişiler manuel le zorlaniyorlar bende eşimden öğrendim şimdi çoğu erkekten daha güzel kullanıyorum
Rahat olamiyorum ya kaza yapmaktan çok korkuyorum özellikle bi canlıya zarar verirsem diye :KK43: ömür boyu vicdan azabi cekerim bakin burda bile senaryo yazdim iki dakikada böyle nasil kullaniyim
Neden zarar veresin ki her kullanan zarar vermiyor ki dikkatli kullandıktan sonra hiç bişey olmaz ama en ufak bişeyde korkarsan kullanamazsın sen kendine guvenmezsen esin bişey yapamaz ki

Ben eşimden ögrendım
Bağırdı kızdı sen ögrenemezsin dedi çevremdeki herkez boşver eşini dinleyene kadar sürme daha ıyı dedıler
Dedimki o hevesimi kırmaya çalışıyor beni Yıldırmaya çalışıyor yılmıycam ögrenıcem dedım ögrendım
Bende bugün ilk defa tek başıma çıktım burda yazilanlardan da cesaret alarak gayet iyi geçti biraz kendime guvenim geldi :)

Ben de esimden ogrenmek istiyorum ama o 10 saat ders almadan olmaz,
Temeli hocadan oturt pratigi beraber yapariz diyor.
Bir de anlamadigim araba kullanamiyorsaniz ehliyeti nasil aldiniz?

Evet mantıklı ama hocaya gerek kalmicak heralde benim icin bugün sürünce cesaret geldi: ) aslinda ben hiç bilmiyo degilim cesaretim pek yok bide pratik eksikligim var sinavi gececek kadar biliyorum zaten ben aldığım donemde bu kadar zor degildi almak geri cikma park vs yoktu

Sence direksiyon öğretmenleri neden var? :) Ne babadan, ne abiden, ne sevgiliden, ne eşten direksiyon dersi öğrenilmez. Direksiyon öğretmenleri nasıl öğretilmesi gerektiğini biliyor, terslemiyor, azarlamıyor. panik olmuyorsun. Babamla denedim bir kere denedim yarım saat sürdü, arkadaşım sevgilisi ile denedi kızı bir azarlarmış beceriksiz diye kız sinirinden ön cama 5-6 tekme atmış cam kırılmış. :KK45: Kuzenim abisi ile öğrenmeye kalktı eve ağlayarak geldi. Yani olmuyor bu işler aile bireyleri ile. En temizi bir hoca bul.

Benide esim inat etti ben ogreticem diye.her surusumuz kuslukle sona eriyodu en sonunda iyice kustum trip attım yuzune bakmadım...sonra adam arabanın yedek anahtarını getirdi bana verdi...nasıl sevindim al ne yaparsan tek parca halinde geri donde eve dedi.. cok sukur kullanıyorum onsuz artık...

Sence direksiyon öğretmenleri neden var? :) Ne babadan, ne abiden, ne sevgiliden, ne eşten direksiyon dersi öğrenilmez. Direksiyon öğretmenleri nasıl öğretilmesi gerektiğini biliyor, terslemiyor, azarlamıyor. panik olmuyorsun. Babamla denedim bir kere denedim yarım saat sürdü, arkadaşım sevgilisi ile denedi kızı bir azarlarmış beceriksiz diye kız sinirinden ön cama 5-6 tekme atmış cam kırılmış. :KK45: Kuzenim abisi ile öğrenmeye kalktı eve ağlayarak geldi. Yani olmuyor bu işler aile bireyleri ile. En temizi bir hoca bul.

Keşke bu da bisiklet sürmeyi ogrenmek gibi olsaydı ne kolay olurdu :KK16:
Ama haklisin tek başına bile daha kolay oluyormuş eşle olmuyo kesinlikle özgüven denen bisey kalmıyor

Benide esim inat etti ben ogreticem diye.her surusumuz kuslukle sona eriyodu en sonunda iyice kustum trip attım yuzune bakmadım...sonra adam arabanın yedek anahtarını getirdi bana verdi...nasıl sevindim al ne yaparsan tek parca halinde geri donde eve dedi.. cok sukur kullanıyorum onsuz artık...
Bizde öyle valla birbirimize girecek duruma geldik geril geril:KK35:
Ama eşinin söylediği şey cok hoşuma gitti tek parça halinde dön yeterki demesi arabayı gozden çıkarmış artık yani :)

Kizlar moralim cok bozuldu ya bugün tek başıma hastaneye gittim arabayla sonuclarimi almaya hastane cok uzak bi yer degil ama trafik yoğun sayılır yinede bi kac cadde geciyosun ben yanlış yerden döndüm once donecegim sokağı kaçırdım neyse iste orda bi moralim bozuldu neyse dedim kendi kendime öğrenmiş oldum sokağı sonra hastaneye vardim arkasi arazi olan tarafa park ettim dönüşüm kolay olsun diye sonra isim bitti cikmak icin biraz araziye dogru geri geri gittim dönüşüm kolay olsun diye yanimdan gecen araba bana doğru kafasini cevirip bakti acaba yanlış bisey mi yaptim ben burda bu takildi aklima ? Sonra neyse bi heycanla ileri doğru gidiyim dedim geri vitesteymis hala birden zank diye geriye gittim hemen frene bastim ama o sirada bizim okuldan bi ogretmenle goz goze geldik cok muhabbetimiz yok ama selamlastik yaa ben orda rezil oldum cok canım sıkıldı hepsi ust uste geldi dönüşte bi promlem olmadı ama ben mi buyutuyorum cok heycanliyim bide lutfen iyi araba kullananlar yardimci olsun sizce nasıl kullanmisim bide iyi mi kötü mu yorumlarinizi bekliyorum

araba kullanmasının en kolay yolu kendi kendine yapacağın pratikler (tercübem )haa ilk başta bazı pratikler için hoca derim

ben de bu dönem sınavı geçtim haftaya direksiyon sınavım var.öncelerde yorum yazdım bu konuya ama geçen öyle bir şey yaşadık ki hala geçmedi üstümden etkisi.bir haftalık evliyiz eşimle.geçen haftasonu beni biraz çalıştıracaktı.park etmeye çalışıyorum kuka niyetine koyduğumuz kutuları göremedim diye kızıyor.diyorum ki hoca bana böyle öğretti böyle çalışcam yok acemi acemi olurmu garip garip hareketler yapıyor.sinirlendim ben de birden frene bastım çektim el frenini (çok havalıydım haaa) geç istemiyorum çalışmak dedim.bu bir sinirlendi nasıl gidiyor arabayla 2 tane kırmızı ışıktan geçti ben de duuur diye bağırdım vurdum buna dur diye nasıl hızlı gidiyor.en son 3. ışıktan geçerken önümüze bi araba çıktı son anda kurtardı çarpıyorduk.yemin ettim bir daha ne alırım arabasını ne sürdüğü arabaya binerim.hala da affetmiş değilim onu.

ben de bu dönem sınavı geçtim haftaya direksiyon sınavım var.öncelerde yorum yazdım bu konuya ama geçen öyle bir şey yaşadık ki hala geçmedi üstümden etkisi.bir haftalık evliyiz eşimle.geçen haftasonu beni biraz çalıştıracaktı.park etmeye çalışıyorum kuka niyetine koyduğumuz kutuları göremedim diye kızıyor.diyorum ki hoca bana böyle öğretti böyle çalışcam yok acemi acemi olurmu garip garip hareketler yapıyor.sinirlendim ben de birden frene bastım çektim el frenini (çok havalıydım haaa) geç istemiyorum çalışmak dedim.bu bir sinirlendi nasıl gidiyor arabayla 2 tane kırmızı ışıktan geçti ben de duuur diye bağırdım vurdum buna dur diye nasıl hızlı gidiyor.en son 3. ışıktan geçerken önümüze bi araba çıktı son anda kurtardı çarpıyorduk.yemin ettim bir daha ne alırım arabasını ne sürdüğü arabaya binerim.hala da affetmiş değilim onu.
Inanmiyorum cok büyük bi kazadan donmussunuz resmen hadi carpsaydi :KK43: bide gercekten eşin cok fevri davranmış canım ben o kadar dikkat ettiğim halde ödüm kopuyo carpacam diye . En iyisi sende tek başına öğren ben suan oyle yapiyorum daha iyi esimle ogrenmekten

Araba kullanabilmeyi istiyorsanız= Direksiyon dersi
Araba kullanma fobiniz olsun istiyorsanız= Eşinizin öğretmesi (Bekarlar için baba da olabilir burada)

bana eşim öğretti ama herkes bir olmaz . bi de hala müdahale eder şöle yap böle yap diye o can sıkıcı tabi:p arabada eşim varken hiç rahat kullanamıyorum sanki öğretmenim sözlü yapıyomuş gibi hiisediyorum

Araba kullanabilmeyi istiyorsanız= Direksiyon dersi
Araba kullanma fobiniz olsun istiyorsanız= Eşinizin öğretmesi (Bekarlar için baba da olabilir burada)
Evet ya bu çok doğru bende ikincisinden oldu işte simdi onu yenmeye çalışıyorum tek başıma surerek

bana eşim öğretti ama herkes bir olmaz . bi de hala müdahale eder şöle yap böle yap diye o can sıkıcı tabi:p arabada eşim varken hiç rahat kullanamıyorum sanki öğretmenim sözlü yapıyomuş gibi hiisediyorum

Sansliymissin eşin sakin biri demekki . Tabi öğreten o olduğu için hala etkisindesinizdir bi nevii öğretmenlik yapmış size :)

X