eşimin öğretmesi mi direksiyon dersi mi ?

Bende aynı soruyu soruyorum bu arlar arabamızı değiştirdikbende kullna bileyim diye otomatik vites aldı eşim hocayla çalişim dedim eşi ben öğretirim dedi bu hafta bigün başlicaz bakalım. Eşin sakindir çabuk kızmaz bi deniyim olmazsa bende kursa giderim :KK73:

Mrb bayanlar lyakin zamanda otomatik vites araba aldık benim daha kolay ogrenebilmem için. Ben yeni yeni kullanmayı öğreniyorum ama çok stresliyim resmen arabadan indikten sonra kendimi sıkmaktan bütün vücudum kasilmis oluyo. Yarım saat zor kendime geliyorum. Eşimle araba kullanmayı öğrenmek zaten işkence gibi her denemeden sonra kavga ediyoruz . Bana hic cesaret vermiyo durmadan el frenini cekiyo en ufak bi hatamda ben bi yıldır surekli olmasada alıştırma yapiyorum. Hala böyle davranmasi hevesimi kırıyor. Bugün tek başıma yakin bi yere gidcektim sürekli dikkatli ol diyip durdu en son vazgectim dedim gitmicem. Ama ben böyle ogrenemem ki eşimin bu kadar mudahale etmesi normal mi hic begenmiyo benim araba kullanmami evlenmeden once bundan daha iyiydim. Cok moralim bozuluyor gidip arabayi duvara carpasim geliyo onla surerken sakin kalmam lazim benim halbuki ders mi alsam ne dersiniz ? Ya da tek başıma mi ogrenmeliyim ?
Matematik öğrenmek isteseniz eşinizden değil bir öğretmenden ders alacaksınız öyle değil mi? Bir insan bir şeyi çok iyi bilebilir ama öğretme yeteneği herkesde yoktur. Hele ki araba kullanmayı öğretmek inanışmaz zor bir iş. Ama bizim ülkemizde nedense babadan, kıcadan, abiden öğrenilmeye çalışılıyor, doğal olarak olmuyor. Bir sene çok uzun bir süre. Bir profesyonelden ders alsaydınız muhtemelen yaklaşık 11 aydır araba kullanıyor olurdunuz.

Bende es magduruyum maalesef:KK62: Gecen yaz esimle bindik arabaya sozde bana araba kullanmayi ogretecek.araba dizel degildi.ilk baslarda bi turlu kaldiramadim arabayi belki 20 kes stop etti araba:KK48: Tabi her stop edisinde esimin kullaklarindan duman gozlerinden ates agzindan kaynana gibi bi dunya laf cikiyordu:KK47: Sonunda kaldirdim bu seferde hadi bas gaza bu ne boyle at arabasi bile sollar seni at vitesi 5 e demeye basladi:KK55: Adam delirdi artik arabada birbirimize vurmaya basladik okadar cildirdik:KK67: Bigun aldim arabayi attim arkaya 3 kisiyi ( kizkiza ) denize gittik. Gayette guzeldi. Ama nisanda bende ozel ders alcam izmirde ailemin yaninda. Esimin haberi yok o izin vrmiyo ozel derse. İzmire tatile gidicem saniyo:KK31:

Haha :) Hele babadan..
Yeni arabayı kaldırmayı öğreniyorum daha..
Deniyorum deniyorum yapamıyorum..
Arabalar da geçiyor, şu da geçsin öyle diyip duruyorum..
En son babam dedi ki, "bekle kızım şu uçak ta geçsin acelemiz yok..."
xenforo-smilies-kk70.gif

:rolleyes: baba ve koca bizim en yakınımız olduğu için bağırıp sinirlenme hakları olduğunu düşünüyorlar..ama yabancı bir insan normalde sinirli bile olsa bunu hiç yansıtnadan kibarca yapıyorlar..oyüzden başkasından ders almalı :KK3:

Eş ile öğrenmek zor

Araba oyomatikmiş yavaş yavaş geze geze öğreneceksin

Otomatik araba yokken ben ders aldım o da gıcık sen mi sürüyor hoca mı belli olmuyo bazen

Sadece araba senin olmadığı için kasmıyorsun çarparsam sürteesem diye

Eşin de ilginç oto arabada el frenini niye çekiyor geriye kaçmaz frene başardan durur sadece istop etmediği için hep gider

Müdahale zorlaştırıyor birde benim eşim örneğin az kelime kullanır anlaşamıyoruz döndür diye örneğin

Ben de diğer yöne çeviriyorum

Öyle değilmiş önce çevirdiğim yere hızlı döndürecek mişim

Kısaca trafik olmayan saatlerde al çık öğrenirsin
Arabaya carpcam diye cekiyo kendisi.de bazen hizli kullaniyo carpcak gibi ben tak diye elfrenini ceksem onun hoşuna gider miydi acaba
Bir yılda pratik yapmak için uzun bir süre sanki. Eşiniz bu kadar baskı yapmasa belkide şimdiye şoförlüğünüz daha iyi olacaktı. Yada siz bu konuda pek iyi değilsiniz bilemiyorum.

Her iki durumda da bu işin uzmanından ders almalısınız. Onların özel araçları oluyor sizin hatanıza rahatlıkla müdahale edebiliyorlar.
Bir yıl derken hani ayda bir iki ayda bir alistirmalar yapiyodum uzun süreli yapmadim hic ama artik yapcam karaliyim bu defa
Valla benim eşim öğretmeye kalktı zaten sabırsızdır tövbe ettim o kadar yani.Bu sene yazın bir hocadan ders almayı düşünüyorum.Eşten alma sinirlerin harap olur sonra:))

En mantıklisi o gibi ama sürüyorum da cesaretim eksik bide kurallari tam bilmeyince eksiklik hissediyorum

Bencede kesinlikle ders almalısınız. Aynı şeyi biz yaşadık bir dönem eşim sürekli müdahale ediyordu. Adam 20 yıldır araba kullanıyor benim de onun gibi olmamı istiyor bir anda sanki. Böyle mi olur, gaza yüklensene biraz, gaz veriyorum yavaş ol çenesi hiç durmadı. Ne zaman araba kullanmaya gitsek gülerek gidip kavga ederek dönüyorduk. Hevesimi yerle bir etti resmen. Bıraktım bende artık hevesim kaçt. Geçenlerde dedim ki direksiyon dersi alacağım sen öğretemiyorsun olan hevesimi de kırıyorsun, bana verdiği cevap olabilir tabii al ama mümkünse bayan hoca olsun :) Bir karışmadığın o vardı ona da karıştın tam oldu dedim bende.
Kendileri de cok iyi kullandiklarindan değil bence trafikte erkekler kendilerine gore kural koymuş kuralları takan yok . Bi erkek kaza yapsa karşı taraf hatalıdır hep ama bi bayan yapsa bayan işte normal derler

Eşinizin çarpma diye el frenini çektiğini anladım da; frene basınca durur zaten. Biraz öndeki araçlar ile mesafe bırakarak gidin; yalnız gidin ama :)

Ben geçen öyle çıktım; ben acemiyim; önümdeki araçtaki de acemi imiş. Yol ayrımında durdu; ben de arkasında durdum; yola bakacak dönecek sandım; meğerse kalkamıyormuş; arabayı bir hoplattı; ben hemen geriye takıp vınnn; kimsenin yakınına girmemeyi de öğrendim böylece.....

Biz eşimle sadece bi kere çalıştık. Onda da eşim bu debriyaj olayını kafamda oturtayım diye bana böyle böyle yap demek yerine arabanın mekanizmasını anlatmaya başladı:) tabi benim kafam çok karıştı bildiğimi de unuttum:) Hala gülüyorum aklıma geldikçe:)
Eşin çok detayciymis canım iyiki arabanin icat edilisinden başlamamış :KK48::KK48:

Kendileri de cok iyi kullandiklarindan değil bence trafikte erkekler kendilerine gore kural koymuş kuralları takan yok . Bi erkek kaza yapsa karşı taraf hatalıdır hep ama bi bayan yapsa bayan işte normal derler

Aynen öyle eşime göre bayanlar fazla kurallara uygun kullanıyormuş ve İstanbul trafiğinde çoğu sürücü kurallara uymadan kullandığı için kurallara uygun kullanmakta çok doğru değilmiş. Trafiği yavaşlatıyorlarmış. Bir sürü şey dinle dur işte. İyisi mi ben gider yabancı birinden ders alırım daha iyi onun çenesini çekeceğime.

Baba koca abi bunlar en son öğretecek insan olmalı. zira aile faciasına sebepler :))
Zaten ya evliliğim bitcek ya da arabayi öğrenme hevesim çünkü çok gerildik dun eşime ilk defa o kadar bağırdım kes sesini mudahale etme bana yeterrr diye kendimi kaybetmisim :KK23:

Matematik öğrenmek isteseniz eşinizden değil bir öğretmenden ders alacaksınız öyle değil mi? Bir insan bir şeyi çok iyi bilebilir ama öğretme yeteneği herkesde yoktur. Hele ki araba kullanmayı öğretmek inanışmaz zor bir iş. Ama bizim ülkemizde nedense babadan, kıcadan, abiden öğrenilmeye çalışılıyor, doğal olarak olmuyor. Bir sene çok uzun bir süre. Bir profesyonelden ders alsaydınız muhtemelen yaklaşık 11 aydır araba kullanıyor olurdunuz.
1 sene ama çok dolu dolu geçmedi arada bir kullandim hep tam bi heves geliyo başlıyorum sonra geri hevesim kaciyo bu defa kullanicam ama karaliyim birazdan tek başıma yakin bi yere gidip gelcem hatta

çok iyi araba kullanırım öyle otomatik falan değil bildiğin düz vites ama eşim de babam da hala ben araba kullanırken karışırlar, trafiğin ortasında arabadan indiğimi bilirim al sen kullan diye.o nedenle kocadan ve babadan hoca olmaz. paşalar gibi hocanı tut tertemiz stressiz kullan :KK66:

17 yasimda hem sürücü kursunda 10 saat geri kalani babamla sürdüm.
avusturyada sistem biraz farkli.
babamla daha rahattim.
sinirlendigi oldu tabi ama cok sey ögrendim - esimden daha iyi araba kullanirim bunu babama borcluyum. güvenirim bu konuda kendime. manuel vites ile ögrendim. bence en iyisi manuel eger onu kullanabilirsen zaten otomatik cocuk oyuncagi gibi.
aslinda cok sey borcluyum babama, bana kendime güvenmemi, emin olmami, arabaya bindigimde korkmamami, uzun yola cikmami ögretti.

öyleki teker bile degistirebilirim. bide arabamiz büyüktü onunla ögrendim simdi her türlü arabayi kullanirim sorun olmuyor.
türkiyeye bile beraber geldik babamla arabayla.

sen de eminim üstesinden gelirsin

Mrb bayanlar lyakin zamanda otomatik vites araba aldık benim daha kolay ogrenebilmem için. Ben yeni yeni kullanmayı öğreniyorum ama çok stresliyim resmen arabadan indikten sonra kendimi sıkmaktan bütün vücudum kasilmis oluyo. Yarım saat zor kendime geliyorum. Eşimle araba kullanmayı öğrenmek zaten işkence gibi her denemeden sonra kavga ediyoruz . Bana hic cesaret vermiyo durmadan el frenini cekiyo en ufak bi hatamda ben bi yıldır surekli olmasada alıştırma yapiyorum. Hala böyle davranmasi hevesimi kırıyor. Bugün tek başıma yakin bi yere gidcektim sürekli dikkatli ol diyip durdu en son vazgectim dedim gitmicem. Ama ben böyle ogrenemem ki eşimin bu kadar mudahale etmesi normal mi hic begenmiyo benim araba kullanmami evlenmeden once bundan daha iyiydim. Cok moralim bozuluyor gidip arabayi duvara carpasim geliyo onla surerken sakin kalmam lazim benim halbuki ders mi alsam ne dersiniz ? Ya da tek başıma mi ogrenmeliyim ?
Ben esimden öğrendim 3 ay için de trafiğe falan cikmistim sizin bir yıl olmuş baya uzun süre en iyisi hocayla konuş o ders versin ama öncelikle senin rahat man lazım sen çok kastigin için kullanamıyorsun bence ayrıca otomatik vites le öğrenme sonradan manueli kullanamazsin

Ben esimden öğrendim 3 ay için de trafiğe falan cikmistim sizin bir yıl olmuş baya uzun süre en iyisi hocayla konuş o ders versin ama öncelikle senin rahat man lazım sen çok kastigin için kullanamıyorsun bence ayrıca otomatik vites le öğrenme sonradan manueli kullanamazsin
Rahat olamiyorum ya kaza yapmaktan çok korkuyorum özellikle bi canlıya zarar verirsem diye :KK43: ömür boyu vicdan azabi cekerim bakin burda bile senaryo yazdim iki dakikada böyle nasil kullaniyim

Sorma birgün biri (çok ilgili değil herhalde, biraz da büyük) internete girmek istemiş işte nasıl diye sormuş. Eşim başlamış en temelden tarihçesinden anlatmaya:) :) :)
Haha öğretmen filan mi eşinizin mesleği genelde onlar öğretmeyi sever ya :) :)

X