Eşımın maddı konularda tavrı rahatsız edıyor

Kpss garanti değil ki atanacağınızın bir garantisi yok. İşe girmelisiniz. Şu KPSS çalışıyorum diyenler ilk seferde atanacağın garantisi mi oluyor tam anlamıyorum.
Eşinizin yaptığı doğru değil ama artık ekmek aslanın midesinde kimse kimseyi çekmek bakmak istemiyor heybeye mi geliyor bu para demiş kazanırken yoruluyor olabilir.
🤔
Evi geçindiriyor zaten bir evi geçindirmek kolay değil.
Kişisel harcamalara para vermek zorunda değil diye düşünüyorum..
Ya ailenizden düzenli para alın ya da çalışın derim kendiniz için yoksa yediğiniz içtiğiniz bile bir süre sonra size batar
Bu konuda size katılmıyorum, evlendiğin adamın maddi gücü varsa, ki konu sahibi var demiş karşılamak zorunda bence tabiki absürt şeyleri değil bakım işlerinde de abartmamak şartıyla,menfi olarak bakarsak,sonuçta adam dışarda calisyorsa bu kadinda evde çalışıyor yemeği çamaşırı bulaşığı adam hepsini yaptırsın bakalım her birine ne kadar para ödeyecek.Sadece her gün bı lokantaya gidip yemek yese inanın karısının pilates parası kadar para öder diğer hizmetler de cabası.Kadin hem evde tam mesai çalışsin , hem de dışarda çalışsın.Maddi olarak zorlanirsin çalışırsın ,ya da kariyerin için calisirsin,kendi paranı kazanmak icn çalışırsın,velhasıl şartlara göre İsteyen çalışır istemeyen çalışmaz.ama bu konuda konu sahibi haklı adam haksız,durumu varken bı ceketin lafını bile ediyorsa daha 5 aylık evliyken işi var bu hanımin.Son pek iyi değil.Adam cimri belli

Ben çok üzüldüm konu sahibine sizin masraflarınızi kişiler harcamalarınızıda hala aileniz karşılıyorsa bu evliliğin ne anlamı var o zaman ve böyle yapan bir adaminda ben asla yemek temizlik çamaşır vs işlerini görmem de o evi ona cehennem ederdim konu sahibi bu şekilde pasif davranırsa çok ezilir daha...

Bu konuda size katılmıyorum, evlendiğin adamın maddi gücü varsa, ki konu sahibi var demiş karşılamak zorunda bence tabiki absürt şeyleri değil bakım işlerinde de abartmamak şartıyla,menfi olarak bakarsak,sonuçta adam dışarda calisyorsa bu kadinda evde çalışıyor yemeği çamaşırı bulaşığı adam hepsini yaptırsın bakalım her birine ne kadar para ödeyecek.Sadece her gün bı lokantaya gidip yemek yese inanın karısının pilates parası kadar para öder diğer hizmetler de cabası.Kadin hem evde tam mesai çalışsin , hem de dışarda çalışsın.Maddi olarak zorlanirsin çalışırsın ,ya da kariyerin için calisirsin,kendi paranı kazanmak icn çalışırsın,velhasıl şartlara göre İsteyen çalışır istemeyen çalışmaz.ama bu konuda konu sahibi haklı adam haksız,durumu varken bı ceketin lafını bile ediyorsa daha 5 aylık evliyken işi var bu hanımin.Son pek iyi değil.Adam cimri belli
Ya konudan bağımsız, şu ev işleri için ütüyü disarda yaptırsa, yemeği bulasigi dışarıya yaptirsin falan diye verilen örneklere gıcık oluyorum ya. Alt tarafı bir yemek bir bulaşık ya ne dram yapılıyor, sanki evli olmayan herkes evine aşçı temizlikçi bahçıvan falan alıyor. Herkes işten gelip paşa paşa kendi yapıyor zaten.

Konu cimri kocadan bağımsız, eski konulardan belli adam karaktersiz ve cimri zaten. Ben bu ev isi muhabbetlerinin dramindan bıktım.

Merhaba herkese

Uzun zamandır boyun ağrım vardı doktora gıttım ve şıddetlı şekılde boyun düzleşmesı,dört-beş tane fıtık olduğunu söyledı. Doktor sadece ağrı kesıcı yazabılırım dedı. Tedavısı spormuş. 2 sene sporu hayatına katarsan düzleşme gerıler dedı. Pılates, yoga önerdı. Fızık tedavı merkezı de araştırdım haftada üç günden fızık tedavının aylık ücretı yaklaşık 11 bın tlye gelıyor. Pılatesın bır buçuk aylık ücretı 4900 tl. Ben şu an çalışmıyorum. Evlenelı beş ay oldu. Kpssye hazırlanıyorum. Ben pılatese başlamayı düşündüm eşım de pılatese gıdersın dıye plan yaptı. Bugün pılates ıçın bırkaç yerle görüştük. Benım asıl amacım spor olmadığından pılateste grup derslerıne katılmamım pek uygun olmayacağı boynumu sakatlayabıleceğımı söyledıler kı ben de öyle düşünüyorum. Daha kayıt olmadan tedavıye bıle başlamazken eşım pılates ıçın,hocayla süreklı bırebır mı çalışacaksın, bu para verılır mı, sen bu para haybeden gelıyor sanıyorsun ben sana gıtme demıyorum, 20 ders hocayla bırebır al sonra grup derse katıl demeye başladı. Neden grup dersıne katılayım dört kışıyle pılates yapsam belkı boynuma bır şey olur hoca herkese yaptırdığı hareketı yaptırır sakatlanır boynum dedım. Sebebı maddıymış grup ders olursa 1000 tl daha düşük ücret. Maddı gücü90 günde 4900 tl verecek durumda. Burda mesele benım sağlığımken para konusunda tedavı başlamadan pazarlık yapması canımı sıktı. Ben de ıstemıyorum senın paranı falan gıtmek ıçın aılemden alırım gerekırse gıtmem, benı düşünüyor olsan tedavıye başla sonrakı süreçte nasıl devam edeceğıne beraber karar verelım dersın neyın pazarlığı dedım. Inanın ne saçımı boyuyorum ne kestırıyorum. Beş ay oldu evlenelı dıp boyam yarıya kadar geldı annemın kartını alıp gıttım kuaföre. Sankı süreklı kıyafet mı alıyorum dedım bır şey mı harcıyorum dedım. Bana bır butıkten ceket almıştı 1000 tlye onu söylüyor, bı de 800 tlye çanta aldı bakın evlendık evlenelı. Kolajen gıbı şeylerı bakımı sevıyorum ama pahalı dıye anneme aldırıyorum. Sanırım bunları da kendı alıyor sanıyor. Bu konu bana mı tuhaf gelıyor bır tek sız olsanız nasıl bır yol ızlersınız
Tuhaf değil ben olsam en baştan çalışırım kendi param olur sonra bu adam şut hatta ben en baştan bununla evlenmem evlenmişsen beş ay dip boyam beklemez madem size anneniz bakacaktı kalsaydınız anneninizin yanında

Öncelikle ne desem bilemedim eşiniz belli etmese de cimrilik gibi bir huyu olabilir bunu da anlamanın ilk yolu herkese karşı mı böyle ? Öncelikle bunu gözlemleyin evlenmeden önce böyle miydi ? Gibi gibi bir çok soru sorulabilir bu konuda , yapmanız gereken en iyi şey çalışmaya başlayıp benim param harcarım moduna girin belki o zaman hatasını anlar, insan eşinin sağlılığı için afedersiniz parası yoksa kredi bile çeker söz konusu sağlık ise , bana garip geldi umarım bir hal çaresi bulunur çünkü bu şekilde hep kavga gürültü olur özellikle sessiz kaldıkça daha çok yapar .

Ya konudan bağımsız, şu ev işleri için ütüyü disarda yaptırsa, yemeği bulasigi dışarıya yaptirsin falan diye verilen örneklere gıcık oluyorum ya. Alt tarafı bir yemek bir bulaşık ya ne dram yapılıyor, sanki evli olmayan herkes evine aşçı temizlikçi bahçıvan falan alıyor. Herkes işten gelip paşa paşa kendi yapıyor zaten.

Konu cimri kocadan bağımsız, eski konulardan belli adam karaktersiz ve cimri zaten. Ben bu ev isi muhabbetlerinin dramindan bıktım.
Kesinlikle aynen ben zaten burada öyle yapıp eşine öyle davranan insan sayısının en fazla 2-3 olduğunu düşünüyorum bayılıyorlar akıl veriyorum ayağına milleti ezmeye :)
Aynen en çok onlar Ali kıran baş kesenler .

Şu kadınlar kulübündeki çalışmıyorum KPSS’ye hazırlanıyorum grubunu gerçekten hiç anlamıyorum. Atanma niyeti olanlar sınavına çalışıp atandıktan sonra evlense olmaz mıydı? Adam bu, eldeki malzeme bu yani. Daha 5 ayda laf yapar olmuş verdiği paraya. Annenize de yazık. Bekar dahi olsanız koca kadınsınız kuaförünüzü annenizin ödemesi çok saçma. Bir an önce çalışmayı başlayın derim

Ben de sağlık sorunlarıyla ilk başlamıştım pilatese. Parayı seven kişiler, senin yalnız alman gerekiyor demişlerdi. Ancak en son gittiğim yerde hocam rahatsızlıklarını önceden biliyorsak grup derslerinde sizin için riskli hareketleri yaptırmıyoruz, onun yerine başka hareketler yaptırıyoruz dedi. Nitekim; senelerce gittim ve hocam hep benim rahatsızlığıma göre grup dersinde bana ayrı hareket gösterdi. Bu şekilde bir yer bulun diğer türlü kişiye özel şeyleri herkesin bütçesi kaldırmaz. Eşiniz kabul etse de sürdürülebilir olmaz her ay böyle bir bütçe ayırmak, tercih sizin.

Ben evde yoga yapıyorum youtube'da dersler var ama sizin sorununuz sağlık olduğu için bir uzmanın yardımcı olması gerek. Eşinizin durumu olmasa anlarız ama aldığı 800 liralık ceketin bile lafını ediyorsa yuh. İnsan sevgililerine bile alıyor. Eşine aldığı ceketin lafını yapan adam mı olur ya? 🤢
Rahatsızlık olunca evde yapmak çok riskli yanlış harekette sakatlık ihtimali yüksek oluyor.

Ben de sağlık sorunlarıyla ilk başlamıştım pilatese. Parayı seven kişiler, senin yalnız alman gerekiyor demişlerdi. Ancak en son gittiğim yerde hocam rahatsızlıklarını önceden biliyorsak grup derslerinde sizin için riskli hareketleri yaptırmıyoruz, onun yerine başka hareketler yaptırıyoruz dedi. Nitekim; senelerce gittim ve hocam hep benim rahatsızlığıma göre grup dersinde bana ayrı hareket gösterdi. Bu şekilde bir yer bulun diğer türlü kişiye özel şeyleri herkesin bütçesi kaldırmaz. Eşiniz kabul etse de sürdürülebilir olmaz her ay böyle bir bütçe ayırmak, tercih sizin.
Bu dediğiniz farklı bişey yalnız. Parayı seven kişiler demeniz yanlış. Doğru olan, rahatsızlığı olan kişinin bir uzman, fizyoterapist eşliğinde rahatsızlığınızı hafifletecek, iyileşmeye yönelik hareketler yapmak. Sizin dediğiniz ise sadece “riskli hareketlerden kaçınmak” Mesela bileğinizde bi rahatsızlık var. Plank pozisyonunda duramıyosunuz. Sınıf plankte dururken hoca size sen de şöyle durabiliyosun diye alternatif bir duruş gösteriyor. Bu sizin rahatsızlığınıza yönelik iyileştirme değil, alternatif spor sadece.

Madem ihtiyaçlarınızı aileniz karşılayacaktı sınava ailenizin evinde çalışsaydınız o zaman. Bir de araba çekmişsiniz bu tipin altına.
Siz atanınca ev arkadaşı gibi her şeyi yarı yarıya ödeyelim der kesin. Evde elini bir işe de sürmez.
Sağlık söz konusuyken böyle davranan adamdan bir yol olmaz.

Bu dediğiniz farklı bişey yalnız. Parayı seven kişiler demeniz yanlış. Doğru olan, rahatsızlığı olan kişinin bir uzman, fizyoterapist eşliğinde rahatsızlığınızı hafifletecek, iyileşmeye yönelik hareketler yapmak. Sizin dediğiniz ise sadece “riskli hareketlerden kaçınmak” Mesela bileğinizde bi rahatsızlık var. Plank pozisyonunda duramıyosunuz. Sınıf plankte dururken hoca size sen de şöyle durabiliyosun diye alternatif bir duruş gösteriyor. Bu sizin rahatsızlığınıza yönelik iyileştirme değil, alternatif spor sadece.
Yok tam öyle değil durum. Sınıf riskli hareketi yaparken ben problemime yönelik hareketler yapıyorum, risksiz basit olanı değil. Zaten konu sahibi gittiğinde de sadece boyun hareketleri yapmayacak vücut bir dengeden ibaret tüm vücudu çalıştırması gerekiyor herkes gibi o hareketleri yapacak sadece boynuna özel bazı hareketler yapması gerekiyor, ilgili kasları güçlendirecek. Hocam beni böyle çalıştırdı en azından rahatsızlığım iyiye gitti. Bundan 6 sene önce birebir ders fiyatlarını bana 4 bin demişlerdi, o zaman daha yeniydi bu işler. Bu şekilde bir sene gitmeden kaldım, bahsettiğim hocamı bulmasaydım belki hiç başlamayacaktım.

Evlenip te saçımı boyatmaya bile hala annemden para alıp kocamdan alamıyorsam niye evliyim ben. Boşanırım bari kirli donlarını da yıkamam adamın.
Konu sahibi çalışın bu adamın eline bakmayın. İyi korunun uzun süre çocuk yapmayın. 60.000 alıp 3,5 binin hesabını yapıyorsa hala boşanın

Neden kişisel ihtiyaçlarınızı anneniz alıyor. Demiyor mu, 'kızım biz seni evlendirdik, bu adam ne işe yarıyor' diye. Hayır annedir alır ama evlendikten sonrada ihtiyaçlarınızı aileniz alacaksa niye evlendiniz?
Eşiniz cimri. Sağlıkta bile cimri olan insanla bi ömür nasil yaşayacaksınız.
işin garip tarafı işi bırak kpss ye hazırlan diyen de oymuş.

Ya berbat bir eşiniz var. Nasıl seçtiniz de evlendiniz bu adamı? Vajinismus sürecinde doktora verilecek paradan kaçan adam pilatesi karşılamaya yanaşmayınca şaşırdınız mı gerçekten? Saç boyanınızı bile annenize ödetmeniz ayrı skandal bana göre.İşi bırakıp eşin yanına yerleşen yeni evli kadının klişe senaryosu.
Mesleğiniz nedir bu arada? Bulunduğunuz şehirde kadro durumu me? Bulunduğunuz şehre atanamazsanız ne olacak?

10. yıldan bildiriyorum düzelmiyor.. he biraz törpüleniyor ama tam anlamıyla düzelmiyor.. ben çalışıp kendi paramı kazanıyorum 6 yıldır artık ihtiyacım da yok ama yine de doktor tedavi hastane ilaç vb şeylerimi eşime aldırırım kendim alıyorsam da parasını isterim. Bazen param olmasına rağmen kuaför masrafımı da isterim. sana bir öneri bu tipten asla mahcup mahcup para isteme sen para istemediğin için ona ekstra bir masrafın olmayacağı için değerli olmayacaksın haberin olsun :)

Hayır şu an çalışmıyorum kpssye hazırlanıyorum. Öncesınde çalışıyordum. Beş ay oldu ışten ayrıldım. Iyı de kazanıyordum. Arabamı alıp evlendım. O da bana böyle davranıyor
Erkek için güzelim işi bırakırsanız böyle olur Evin, erkeğim diye fedakarlık yaptuginiz herşey gün gelir ayağınıza takılan taş olur birden kendinizi yerde bulursunuz.Cok geçmiş olsun,iyi çalışıp kpss de atanmaya bakın.
( Burda okuduğum konulardaki çoğu kadın kpss ye çalışıyor umarım herkesin gönlünce olur,ama herkes buna bel bağlayınca atananların sayısı az olur,siz yinede iş arayin derim)

Ben de yalnız yaşıyorum.yapıliyor ama aile evi gibi de olmuyor şimdi.eskiden ben de sizin gibi düşünüyordum ama yemek en zoru.hergün hergün saatlerce.ütüyü sadece o gün giyeceklerimi ütülüyorum .ama şöyle resmi kıyafetlerin giyildiği bir işte çalışsaydım zorlanacağıma eminim.o kadar kolay işler değil onlar gerçekten.haa kendi yiyeceği yemeği yapmiş, oturacağı evi de temizlemiş oluyor.o da var.ona birşey diyemem.o kadar hafifr alınacak şeyler de değil.hazır hâliyle aşırı konfor sağlıyor insana.

Sizin önce fizik tedavi almanız gerek sakin spora başlamayın fizik sonlarına doğru size hareketler verecekler onları yapacaksınız ztn
Devlet hastanesi ile görüşün çok acil aşırı agriniz yoksa. Ben felç gibi kalıyorum o yüzden hep özel hastane+ en yakın hastaneye gidiyorum
Eşiniz ile ilgili birsey diyemem her aile bu kdr toplu masrafı çat diye cikaramayabilir bazı insanlar akım derken b.kum der acaba size en iyisini istedi ama anlatamadı mi?
Bunların önceden konuşulması planlanması lazım bu iş anneye saç boyası aldırmak ile yürümez ki
Yada düğün altını bozdurun

X