Ne kadar kötü kalplisiniz ya, insan insana yardım eder. O şehri bilen birinden tabii ki yardım istenir.
Ne var ki bunda?
Üstelik dayısının torunu, kuzeninin çocuğu...kız belki bulurdu yolunu ama dayı bir tanışıklık olsun istedi, en azından bir merhabalik durumları olsunlar da kız başı sıkışırsa cekinmesin istedi. Olamaz mı ya?
Benim yakın arkadaşım doğuya atandığında ıdisının didisinin bibisi de o şehirdenmis, ona haber göndermişler. Adam kızı otogardan almış, yedirmis icirmis, ev bulmasına yardımcı olmus, taşınana kadar evine almış.. bu kişi de ne akrabası en bir şey. Bir yerden tanış olduğu adam aramış, 'ya benim yegene göz kulak olur musun' diye (kızın onla da kan bağı yok,bu arada

)
Yani bence bu enayilik değil, insanlık bunu gerektirir.
Ben de hiç bilmediğim bir ülkede uçağa alınmamıştım, öyle kalakaldım mal gibi. bir gün önce tanıdığım kişiyi aramıştım. Sağolsun aldı beni şehir meydanından hem evine götürdü, hem yemek hazırladı, hem üzülmeyeyim diye gezdirdi falan...o olmasaydı ne yapardım Allah bilir.
Boşuna dert ediyorsunuz. Bari düşüncenizi kendinize saklayın da , eşiniz kalbinizin karanlığını farkedip sizden soğumasın