Eşimin köpek sevgisi ve sürekli tartışma

Hayvan sahibi olurken ben hayatında yoktum, müşterek bir karar değilken neden bu kadar özveride bulunmam isteniyor bunu da anlayamıyorum.
Çünkü eşinizi böyle kabul ettiniz.
Baştan köpeğiyle kabul edip evlendikten sonra köpeği istememe hakkınız yok. Madem o kadar rahatsızsınız baştan bahçede bile olsa kabul etmeyecektiniz köpeği. Sonuçta köpek bahçede biblo olmayacaktı, eşinizin köpekle ilgileneceğini biliyordunuz.

Bireyci toplum olduk çıktık maalesef. Yani sevmiyor olman. yoruluyor olma çok doğal. Temizlemek istemeyebilirsin. Ama lütfen yemek verdiğinde lafını etme. Onlara biz vermezsek nereden yemek bulacaklar. Çöpler artık kapalı kutuların içinde oluyor ve çöp arabaları sık sık onları topluyor. E nasıl karınlarını doyuracaklar bu hayvanlar.

Ayrıca aç kalmak onların suçu da değil. Onlar açlığa veya bakıma mahkum edenler de biz insanlarız. Doğada yaşanacak yer bırakmadık. her yer inşaat şantiyesi. Koca koca gökdelenler, beton binalar, bir tane ağaca hasret kalmışken bu hayvaların yaşam alanlarını kendi zevklerimiz için yok etmişken şimdi onları dışlamak hiç vicdani değil.

Dediğim gibi bakımı veya başka zorluğuna laf et ama yediğine etmeyin. Günahtır.

bakın siz hep kendi pencerenizden yaklaşıyorsunuz ve o nedenle hep size göre haklısınız

ama evlenirken eşinizin köpeği varmış ve sizce pismiş

bunu bildiğiniz halde evlenmişsiniz

yaniadamın ilk eşinden huysuz ergen bir çocuğu varmış ve biliyormuşsunuz gibi

nasıl adama bu çocuk bize gelemez gelirse de benim istediğim gibi hareket eder olmazsa atarsın gider diyemezseniz onunla yıllarını geçiren köpeğine de diyemezsiniz

bir de yani adam köpeği sevmesin mi tüy olacak diye

kurufasülye yapmışsınız 1 kg dan ben bir bardaktan yapıyorum 3 kişilik ailemize yetiyor bir öğünde,5 bardak çıkar bir kg dan

köpeğe de yeter size de yeter iki gün

eşinizle tartışmadan güzelce konuşun

gerekirse ona eşiniz özel yemek pişirsin

özel kemik alın pişirsin vs vs

bir de köpek ortaya nedne işiyor köpeğin eğitimi olur salona vs işemez normal şartlarda

bu arada çocuklar da küçükken işer de kusar da bunu da aklınızda bulundurun yarınlar için

1 kg yaptığım yemeğin sabah 2 tabak kadar kalması sağlıklı mı sizce.. Düşünün içine iki tane de ekmek doğramış ve hayvancık hepsini yedi çünkü doyduğunu bilmiyor ve akabinde kusuyor.. Kemik kaynatıyorum zaten haftada 1 3 gün yiyor..Köpeğimiz 4 yaşında yani yetişkin bir köpek.. Köpeğe mama ver dedikçe geriliyoruz. İhtiyacı olan her şey mamada var zaten ama bizimle aynı yemeği yiyecekmiş

Bireyci toplum olduk çıktık maalesef. Yani sevmiyor olman. yoruluyor olma çok doğal. Temizlemek istemeyebilirsin. Ama lütfen yemek verdiğinde lafını etme. Onlara biz vermezsek nereden yemek bulacaklar. Çöpler artık kapalı kutuların içinde oluyor ve çöp arabaları sık sık onları topluyor. E nasıl karınlarını doyuracaklar bu hayvanlar.

Ayrıca aç kalmak onların suçu da değil. Onlar açlığa veya bakıma mahkum edenler de biz insanlarız. Doğada yaşanacak yer bırakmadık. her yer inşaat şantiyesi. Koca koca gökdelenler, beton binalar, bir tane ağaca hasret kalmışken bu hayvaların yaşam alanlarını kendi zevklerimiz için yok etmişken şimdi onları dışlamak hiç vicdani değil.

Dediğim gibi bakımı veya başka zorluğuna laf et ama yediğine etmeyin. Günahtır.

Başka bir köpekle kavga etti kulağında yaralar oluştu her gün kremlerini ben sürdüm çünkü eşim tiksiniyorum diyor. Ben yemek yemesin demiyorum mama yesin ona özel yemek pişiremem ben de can taşıyorum onun gibi

1 kg yaptığım yemeğin sabah 2 tabak kadar kalması sağlıklı mı sizce.. Düşünün içine iki tane de ekmek doğramış ve hayvancık hepsini yedi çünkü doyduğunu bilmiyor ve akabinde kusuyor.. Kemik kaynatıyorum zaten haftada 1 3 gün yiyor..Köpeğimiz 4 yaşında yani yetişkin bir köpek.. Köpeğe mama ver dedikçe geriliyoruz. İhtiyacı olan her şey mamada var zaten ama bizimle aynı yemeği yiyecekmiş

zaten fasülye gibi gıdaların iki gün üst üste yenmesi zararlı zehirleme durumu olabiliyor.

bence gerçekten eşin de sen de o köpeğe bakamıyorsunuz keşke sahiplenecek bir aile bulsanız.

Çünkü eşinizi böyle kabul ettiniz.
Baştan köpeğiyle kabul edip evlendikten sonra köpeği istememe hakkınız yok. Madem o kadar rahatsızsınız baştan bahçede bile olsa kabul etmeyecektiniz köpeği. Sonuçta köpek bahçede biblo olmayacaktı, eşinizin köpekle ilgileneceğini biliyordunuz.

İstemiyorum demiyorum onun bir insan değil hayvan olduğu ayırdına varsın istiyorum

Sizin sorununuz şu bence: Eşiniz elini bir işe sürmüyor, bütün sorumluluk sizde doğal olarak siz de sinirinizi köpekten çıkarıyorsunuz. Aslında öfkenizi kocanıza yöneltmelisiniz. köpeğin bakımı, temizliği ve yemeği ile o ilgilense bir tabak yada tencere yemeği sorun etmezdiniz.

Acıdım hayvana bu kadar vicdansizlik olamaz. Hayvan düzenli taransa, iyi beslense o kadar tüy dökmez, duzenli yuruyuse ciksa, düzenli temizlik yapilsa oldugu yere pislemez hemde kokmaz. Esiniz ayri, sizin nefretiniz ayri. Siz zerre hayvan seven biri degilsiniz. Ama bu yaptiklariniz cikar sizden... Eziyet olmayin hayvana, agzi var dili yok. Gercekten şu saydiginiz şeyleri bi arkadasim filan onumde bana saysa onu mahvederim, forumdayiz diye bukadar yazabiliyorum yoksa soylencek cok sey var.

Ya ne diyeceğemi bilemedim.evet hayvanları çok seviyorum bende bir dönem evimde kedi kuş ve balık besledim. Şuan hala bahçemizde bizimde köpeğimiz var. Evet çok ilgi istiyor. Hergün mama yemek istemiyor. Biri sabahcı biri öğlenci iki çocuğum var günde dört sefer okula gidip geliyorum. Kendimize yemek ve iş yapmsk zor gelirken birde köpeğe yapmak arada birde olsa gerçekten zor geliyor. Sizde çalıştığınız için bu konuda sadece anlayabilirim. Ama zehirlemeyi düşünmek çok acı. Asla kıyamam. Gözleri sevgiyle bakıyor.ama şunuda çok iyi biliyorum hayvan seven ve hayvanlara merhamet eden insandan asla zarar gelmez. O yüzden kızmayın eşinizede. Farklı çözüm yolları arayın

Bıktıysan bosan o zaman cocugun olunca ondan da bıkar zehirlemeye kalkarsın dert böyle anlatılmaz kelimelerinizi düzgünce seçerek yazarsınız alenen hayvanın canına kast etmissiniz bu bir suçtur

Ne kadar rahat konuşuyorsunuz tebrik ederim..

Başka bir köpekle kavga etti kulağında yaralar oluştu her gün kremlerini ben sürdüm çünkü eşim tiksiniyorum diyor. Ben yemek yemesin demiyorum mama yesin ona özel yemek pişiremem ben de can taşıyorum onun gibi
Başka bir köpekle kavga etmesi ilgisizlik ve yanlış eğitimden dolayı olusmustur köpekler durup dururken saldırgan olmazlar.
Eşiniz yarasına ilaç süremiyor tiksindiği için öylemi?
Sizler ikinizde o köpeği haketmiyorsunuz..çok çok acıdım o hayvanada yazık..

İstemiyorum demiyorum onun bir insan değil hayvan olduğu ayırdına varsın istiyorum
Siz kendi gördüğünüz gibi görsün istiyorsunuz ama bu mümkün değil. Ben de köpeğimi sizin bakış açınızda değerlendiremem çünkü o benim evladım. Bu konuda başarılı olabileceğinizi sanmıyorum açıkçası.

Sizin gibi bakmamız, sizin gibi hissetmemiz mümkün değil. Nasıl ki siz bizim sevgimizi anlayamıyorsanız, biz de sizin gibi olamayız bu konuda. Eşiniz de doğrusuyla yanlışıyla köpeğini çok seven bir insan.

Ya ne diyeceğemi bilemedim.evet hayvanları çok seviyorum bende bir dönem evimde kedi kuş ve balık besledim. Şuan hala bahçemizde bizimde köpeğimiz var. Evet çok ilgi istiyor. Hergün mama yemek istemiyor. Biri sabahcı biri öğlenci iki çocuğum var günde dört sefer okula gidip geliyorum. Kendimize yemek ve iş yapmsk zor gelirken birde köpeğe yapmak arada birde olsa gerçekten zor geliyor. Sizde çalıştığınız için bu konuda sadece anlayabilirim. Ama zehirlemeyi düşünmek çok acı. Asla kıyamam. Gözleri sevgiyle bakıyor.ama şunuda çok iyi biliyorum hayvan seven ve hayvanlara merhamet eden insandan asla zarar gelmez. O yüzden kızmayın eşinizede. Farklı çözüm yolları arayın

Sabah patladım işte çünkü her akşam köpeklere ne vereceğiz muhabbeti oluyor maması var verelim işte yok olamaz. Çorba pişecek, süt kaynatılacak benimde canım var anlatmak istediğim bu

Ne kadar rahat konuşuyorsunuz tebrik ederim..

bence konunu düzenle öyle bir yazmışsın ki hayvanın orada boğacaksın gibi.

senin sorunun eşinin köpeğiyle ilgilenmemesi temel sorun bu.o köpeğe düzgün baksa temiz baksa zaten sorun olmayacak gibi.

ama konun sayesinde hıyvınlırı sivinlir çıcıklırı dı sivin cilere gün doğdu

Başka bir köpekle kavga etmesi ilgisizlik ve yanlış eğitimden dolayı olusmustur köpekler durup dururken saldırgan olmazlar.
Eşiniz yarasına ilaç süremiyor tiksindiği için öylemi?
Sizler ikinizde o köpeği haketmiyorsunuz..çok çok acıdım o hayvanada yazık..

Köpeğimiz çok uysal ve oyuncudur. Sokak köpeğiyle oynamak istedi biraz şiddetliydi diğer köpek kulağını ısırdı. İnanın ben eşimden daha çok ilgi ve sevgi gösteriyorum o hayvana.

bence konunu düzenle öyle bir yazmışsın ki hayvanın orada boğacaksın gibi.

senin sorunun eşinin köpeğiyle ilgilenmemesi temel sorun bu.o köpeğe düzgün baksa temiz baksa zaten sorun olmayacak gibi.

ama konun sayesinde hıyvınlırı sivinlir çıcıklırı dı sivin cilere gün doğdu

Evet benim sorunum bu.. Köpekle ilgili hiçbir sorumluluk almayıp ben bu sorumlulukta boğulunca suçlu oluyorum.

Kiz sen allahtan sanaldan yaziyosun bide reelde boyle bi dusunce yazsan sacinda yolunurdu yuzunede tukurulurdu dayak yer tasa bile tutulurdun
basta sinirle o zehirleme kelimesini yazman hataydi ama resmen hakaret iceren yorumlarda cok cirkin..
Bence daha fazla ileri gidilmeden konu kapanmali
Bu kadar ofke dolu olmamali yazan kisi her kimse
Konu sahibini savunmuyorum benimde 2 cocugum 2 kedim var ama cirkin yorumlar var ki buda hic hos degil kimsenin kimsenin dogurganligina kadinligina onsanligina bir tek konuya bakarak saldirmaya hakki yok helede bedduya hic yok

Bilmez miyim. Tüm o hayvan düşmanları inşallah kalpleri gibi kara günler yasasinlar inşallah
Benim kedimi yok eden de karşı komşumdu.
Annem eve girerken dalgınlığından yararlanmış kedim apartmana çıkmış, karşıdaki yaratıklar sokaktan kedi girdi diye atmışlar kuzumu sokağa. Ki herkes bilirdi kedimizi. pamuk gibi beyaz parlak tüylü bir hayvancagizdi günde iki kere üç kere tarardik. Bu hayvan kızgınlığa girdi iki kere sesini de mi duymadin yani. Ki kameralı sistemle açılan her zaman kapalı dış kapısı olan apartmana nasıl girebilir kedi. Sesinden rahatsız oldu attı pislikler. Ama beddualarim onlarla inşallah cesetlerini kokudan bulsunlar, kedimi öldürdüler rsmen onlarda aci ceksin inşallah. Hala suratları mı gördüm yapıştırım bedduayi.

yaa ciddi misin :KK43: nasıl yani öldü mü :KK43: cok uzuldum cnm yaa...ne kadar dayanabilmiş sokaga peki? ooooooff inşallah cuma hurmetıne duam kabul olur ;rabbım sen hayvana zulmeden insanları dipsiz kuyularda aç susuz bırak

X