Eşimin köpek sevgisi ve sürekli tartışma

O yavruya acıdım sadece.. Sizin gibi kalbi kir tutmuş bir insanla aynı ortamı paylaşmak zorunda kalıyor.
Lütfen köpeği başka birine sahiplendirin. Siz ondan nefret ediyorsunuz, eşiniz de iyi bakamıyor.

Ben konu sahibinin bıkkınlığını anlayabiliyorum. Zehirleyesim geliyor kısmını da bu bıkkınlığa vermek istiyorum inanmak istemedim. Ben de hayvan sahibiyim hayvanları çok severim, bu kediyle köpekle sınırlı da değildir, timsahları, yılanları da severim.

Hayvan sahiplerinde, hayvanseverlerin bir kısmında etrafa karşı bir vurdumduymazlık var. Doğruya doğru bunu kabul edelim, herkes onların sevdiği gibi sevmek, rahatsız olmamak zorundaymışcasına. Ya arkadaşlar herkes hayvan sevmek zorunda değil, her hayvan sevmeyen de cani değil. Nefret değildir bu yani sevmemektir.

Herkes ortak yaşamın kurallarına uymak zorunda. Köpeğini bilerek evlendin demek şuna benziyor, annesini babasını biliyordun, adam anneci, e bilerek evlendin annesiz biriyle evlenseydin. Yahu bu böyle olmaz ki herkes aynı evin içine girince kendini törpülemek zorunda. Ben konu sahibine de uslubu dışında hak veriyorum. Ki bahçeleri de varmış, bahçeli eve köpek alıp içeri sokmayan ilk aile de değiller.

tüyler için bu yapışkan bantlardan öneriyorum size de konu sahibi. Bir nebze üstünüz başınız konusunda daha rahat olursunuz. Belli ki eşiniz eğitememiş ve beslemeyi bilmiyor. Bir de arada siz besler dolaştırırsanız aranızdaki bağ artar, köpek sözünüzü de dinler hem. Eşinize bırakmamış olursunuz.

haklısın kardeş hele çalışan bir bayansan insan kendine zor bakıyor bide köpek düşünemiyorum
ayrıca hayvanseverler ülkemizde insana değer verilmezken hayvanların bu derece göklere çıkarılmasını saçma buluyorum
haklısın ben dayanamazdım evlenirken şart koysaydınız köpek türü bu tür hayvanlar ev ortamına uygun değil evde köpek beslenmez...
çünkü köpeklerde temizlik anlayışı sıfır
o hayvanada zulüm onun koşmaya ihtiyacı var fizyolojisi dışarıya uygun.
Benim de köpeğim var şu an 5 yasinda bir alman kurdu.ve hiçte söylediğiniz gibi temizlik anlayışı sıfır filan değil. Gerekli eğitimi verdik çünkü. Köpek beslemeyi bilmeyenler için belki geçerli bu sözleriniz..
Ayrıca tabiki koşmaya ihtiyacı var o yüzden dışarı çıkarıp koşturuyoruz zaten.Bu arada şunu da ekleyeyim
İnsana değer vermiyorum ben.Hayvanlar benim için daha değer li göklere de çıkartırım bu yüzden. Hayvanların içinde bir damla kötülük yoktur çünkü. Sizden bekledikleri sadece şefkat ve beslenmedir.Siz düşünen bir varlık olarak bu ikisini hayvanlara çok görüyorsanız insanları da sevmeyin.

Ne çok seviyormuşsunuz hayvanı:KK57:zehirleyesim geliyor ne demek ya. Bu kadarda değil. Bakın evde hayvan besleyemem,titizlikten öldüğüm için değil,onunda çocuk gibi bakıma muhtaç oluşundan,sorumluluk oluşundan dolayı. Sonuçta köpek evde duramaz sürekli,yürüyüşe çıkarmak gerek hayvanı. Ayrıca eğitmekte gerekli,yemesi içmesi,temizliği ciddi sorumluluk. Bu anlamda eşimin köpeği olsaydı sanıyorum bahçeli bir evimiz,bahçesinde klube olmadığı sürece kabul etmezdim evlenmeyi.
Siz bile isteye evlenmişsiniz,ne yapsın adam o rezil barınaklardan birine mi bıraksın yoksa sokağa mı atsın evde yaşamaya alışmış,sokakta yaşayamayacağı belli olan bir canlıyı?
Umarım eşiniz sizin korkunuza eve hapsetmiyordur hayvanı,arada yürüyüşe çıkarıyordur.
Yazık,üzüldüm hayvana. Sahibinin dokunmasını bile istemeyen bir eşi var.

6 dönüm bahçemiz var geziyor, oynuyor, bütün gün serbest özel battaniyesi, yastığı her şeyi var uyuma alanı parke zemin neye kızdığımı anlatamıyor muyum acaba ben

anlatiyorsunuz gayet güzel merhametsizliginizi
ama benim sizi anlamam mümkün değil
isterse saray olsun yattığı yer o köpek evin içinden dışarı atildiginin farkında
iyi bakilmadigi ortada
tavrınız değişmediği sürece düzelecek bir durum değil
bir veteriner götürün anlatsın eşinize yanlış olduğunu hayvanın belki bir rahatsızlığı var ona bakilsin
onların bir duygusu var hissdeiyorlar negatifligi
benim köpeğim dedemi çok severdi dedem yatağa düştükten sonra o da aynı oldu herhangi bir hastaligi da yoktu ve aynı zamanda vefat ettiler bu tesadüf olamaz

Köpeğin kurufasulye yememesi gerektiğini ben eşime anlatamıyorum. 20 kg mama aldık inatla yemek veriyor. Biz ne yiyorsak onu yiyecekmiş. Banyosunu, tüy taramasını ne kadar yaparsak yapalım insan gibi beslediği için tüy dökmeye devam ediyor. Eski evi çiş kokuyordu çünkü canı nereye isterse oraya yapıyordu tuvalet eğitimi olduğu halde.. Goldenlar çok kıskanç oluyorlar veteriner çiş olayını buna bağladı zira bir hastalığı yok.
Acıdım zavallı hayvana..siz nefret ediyorsunuz eşinizde severken zarar veriyor. Köpeklere ev yemeği verilmez.hem sindirimi için hemde sağlığı için çok zararlı. Yılda iki kere tüy dökerler onun haricinde fircalarsaniz fazla dökülmez.
Tuvalet eğitimi almış olan bir köpek eve çiş yapmaz.Yapıyorsa ya yediklerindendir yada yeteri kadar eğitim verilmemiştir. Ha ilgi de bekliyor olabilir.hayvanın sizler gibi bilinçsiz insanların yanında psikolojisinin bozulmaması imkansız zaten..
Kıskançlık değil ilgisizlik o hayvanın sorunu..
Bence sahiplenmek isteyen gerçek bir hayvansevere verin köpeği de hayvan kalan ömrümü mutlu yaşasın.

Eşimin Golden cinsi bir köpeği var bekar evinde ona arkadaş olsun diye almış..evin içindeydi ev inanılmaz pisti kıl, tüy,koku, salya, çiş ne ararsanız vardı. Ben titiz bir insanım, kavga kıyamet evin içine almamaya ikna ettim. Evlendik evimizin iki girişi var kapı içine alıyoruz.. aldığımız yerde öbek öbek tüyleri kalıyor sürekli süpürüyorum ama kokuyor ve asla temiz olmuyor.. ayakkabımı oraya koymaya iğreniyorum o derece tüy ve koku var. Sürekli köpekle ilgili sürtüşüyoruz. Yemek vermeye gidiyor üstü başı kıl içinde geri geliyor dokundun sevdin elini yıka diyorum oğlum pis değil ki diyor.. Dün akşam canım kuru istiyor dedi tam 1 kg kuru fasulye pişirdim. İçine yarım kilo da et koydum 2 gün yeriz diye düşünüyorum sabah mutfaktan gelen tencere tabak sesine uyandım yanına gittim sadece 2 tabak yemek kalmış doldurmuş köpeğe vermiş. Bir dünya bağırdım ama sadece suyunu verdim diyor. Yaptığım yemeği bilmiyor muyum neler söyledim.. şuan konuşmuyoruz delireceğim bu adamın köpek sevdasından. Bazen köpeği zehirleyesim geliyor o derece nefret ettim bu durumdan akıl verin ne olur yardım edin bana... (Hayvan düşmanı değilim, bende onu çok seviyorum)
Hayatim boyunca köpeklerle birlikte yasadim. Golden arkadasim da oldu.hepsine de evde vaktim. Sizin anlattiklarinizdan yola cikarak köpeğe bakamadiginizi düşündüm. Gereken vitaminleri aldiği, yürüyüşlerini düzenli yaptigi ve zamanki geldiğinde tiras edildiği takdirde bu dediklerinizin hiçbiri olmaz. Çiş kokuyorsa yasadigi yere ciş yapmak zorunda kaliyordur. Bu da sizden çok ona eziyet. Zamanında yürüyüşe çikan hayvan yasadigi mekana cis yapmaz. Çok tüy dönüyorsa yillik tirasi yapilmamistir ya da vitamin eksikliği vardır. Kaldi ki kurufasulye yiyen köpeğin zaten bu tip sorunları olur. Elbette az miktarlarda yediğiniz yemeklerden verebilirsiniz ama onların sindirim sistemleri bizim yemeklerimizle uyumlu değil. Lütfen bunlara dikkat edin. Eğer bakamayacaksaniz da o hayvanın gunahina girmeyin o şartlarda. Ve hepsinden önemlisi sakin sokağa birakmayin. Baskasina sahiplendirin bakamayacaksaniz.

6 dönüm bahçemiz var geziyor, oynuyor, bütün gün serbest özel battaniyesi, yastığı her şeyi var uyuma alanı parke zemin neye kızdığımı anlatamıyor muyum acaba ben
Hmm peki eşiniz ne kadar vakit geçiriyor köpekle? Birebir ne kadar ilgileniyor, ne kadar oynuyor, ne kadar seviyor? Kocaman bahçesi olması gezmek istemeyeceği anlamına gelmiyor.

Evin içinde sahibiyle dip dibe yaşarken birden bahçeye atılan köpeğin önüne maddi imkanları sunmak ilgi göstermek mi oluyor?

Benim de köpeğim var şu an 5 yasinda bir alman kurdu.ve hiçte söylediğiniz gibi temizlik anlayışı sıfır filan değil. Gerekli eğitimi verdik çünkü. Köpek beslemeyi bilmeyenler için belki geçerli bu sözleriniz..
Ayrıca tabiki koşmaya ihtiyacı var o yüzden dışarı çıkarıp koşturuyoruz zaten.Bu arada şunu da ekleyeyim
İnsana değer vermiyorum ben.Hayvanlar benim için daha değer li göklere de çıkartırım bu yüzden. Hayvanların içinde bir damla kötülük yoktur çünkü. Sizden bekledikleri sadece şefkat ve beslenmedir.Siz düşünen bir varlık olarak bu ikisini hayvanlara çok görüyorsanız insanları da sevmeyin.

ben karşıyım anormal byuttaki hayvanseverlikten
hepimiz seviyoruz ama ona insan imajı yüklemiyoruz maalesef onlar hayvan ve onların doğal ortamı var sen aç bırak bakalım o çok sevdiğin dostunu napıyor sana...
ssağ elin verdiğini sol el görmeyecek sizi ilgilendirmez yardımlar şu bu ama
gidin çocuk esirgemeye sizi karşılıksız sevecek çok '' insan'' var onları görmek lazım
size hep kötüleri denk geldiyse birşey diyemeyeceğim

arkadaş madem bahçeliymiş orda yaşasın alamyın içeriye yapın bir kulube orda yaşasın
bu arada YAZIIIIK diyenler gitsin arkadaşın evini bir dip köşe temizlesin bir zahmet

Eşimin Golden cinsi bir köpeği var bekar evinde ona arkadaş olsun diye almış..evin içindeydi ev inanılmaz pisti kıl, tüy,koku, salya, çiş ne ararsanız vardı. Ben titiz bir insanım, kavga kıyamet evin içine almamaya ikna ettim. Evlendik evimizin iki girişi var kapı içine alıyoruz.. aldığımız yerde öbek öbek tüyleri kalıyor sürekli süpürüyorum ama kokuyor ve asla temiz olmuyor.. ayakkabımı oraya koymaya iğreniyorum o derece tüy ve koku var. Sürekli köpekle ilgili sürtüşüyoruz. Yemek vermeye gidiyor üstü başı kıl içinde geri geliyor dokundun sevdin elini yıka diyorum oğlum pis değil ki diyor.. Dün akşam canım kuru istiyor dedi tam 1 kg kuru fasulye pişirdim. İçine yarım kilo da et koydum 2 gün yeriz diye düşünüyorum sabah mutfaktan gelen tencere tabak sesine uyandım yanına gittim sadece 2 tabak yemek kalmış doldurmuş köpeğe vermiş. Bir dünya bağırdım ama sadece suyunu verdim diyor. Yaptığım yemeği bilmiyor muyum neler söyledim.. şuan konuşmuyoruz delireceğim bu adamın köpek sevdasından. Bazen köpeği zehirleyesim geliyor o derece nefret ettim bu durumdan akıl verin ne olur yardım edin bana... (Hayvan düşmanı değilim, bende onu çok seviyorum)
son cumleye kadar hak vererek okudum ama zehirleme dusunceniz beni urkuttu. her hayvani herkes sevmek zorunda degil ama kilina zarar gelmesini istemem.

Ben konu sahibinin bıkkınlığını anlayabiliyorum. Zehirleyesim geliyor kısmını da bu bıkkınlığa vermek istiyorum inanmak istemedim. Ben de hayvan sahibiyim hayvanları çok severim, bu kediyle köpekle sınırlı da değildir, timsahları, yılanları da severim.

Hayvan sahiplerinde, hayvanseverlerin bir kısmında etrafa karşı bir vurdumduymazlık var. Doğruya doğru bunu kabul edelim, herkes onların sevdiği gibi sevmek, rahatsız olmamak zorundaymışcasına. Ya arkadaşlar herkes hayvan sevmek zorunda değil, her hayvan sevmeyen de cani değil. Nefret değildir bu yani sevmemektir.

Herkes ortak yaşamın kurallarına uymak zorunda. Köpeğini bilerek evlendin demek şuna benziyor, annesini babasını biliyordun, adam anneci, e bilerek evlendin annesiz biriyle evlenseydin. Yahu bu böyle olmaz ki herkes aynı evin içine girince kendini törpülemek zorunda. Ben konu sahibine de uslubu dışında hak veriyorum. Ki bahçeleri de varmış, bahçeli eve köpek alıp içeri sokmayan ilk aile de değiller.

tüyler için bu yapışkan bantlardan öneriyorum size de konu sahibi. Bir nebze üstünüz başınız konusunda daha rahat olursunuz.

Bıkkınlığımdan, yorgunluğumdan zehirlemek istiyorum dedim zira hiç bir canlının kılına zarar veremem.. Hayvan sahibi olurken ben hayatında yoktum, müşterek bir karar değilken neden bu kadar özveride bulunmam isteniyor bunu da anlayamıyorum.

haklısın kardeş hele çalışan bir bayansan insan kendine zor bakıyor bide köpek düşünemiyorum
ayrıca hayvanseverler ülkemizde insana değer verilmezken hayvanların bu derece göklere çıkarılmasını saçma buluyorum
haklısın ben dayanamazdım evlenirken şart koysaydınız köpek türü bu tür hayvanlar ev ortamına uygun değil evde köpek beslenmez...
çünkü köpeklerde temizlik anlayışı sıfır
o hayvanada zulüm onun koşmaya ihtiyacı var fizyolojisi dışarıya uygun.
Artik su saçma bakis acisindan kurtulmak milletçe. Millet insana değer vermiyor diye biz de hayvana vermeyelim. Boylece daha sevgisiz kuşaklar yetişsin ve insana hic değer verilmesin. Hatta bütün hayvanları katledelim çünkü insana değer verilmiyor ve bunun nedeni de hayvanlar. Nasil bir ilkelliktir bu. Bu dünyanın asil sahibi onlar ve onlar içinde kendimiz için de dünyaya cehenneme çeviren biz insanoğluyuz. Hatta inanin hayvanları ne kadar çok seversek insanlara da o kadar değer veririz.

Artik su saçma bakis acisindan kurtulmak milletçe. Millet insana değer vermiyor diye biz de hayvana vermeyelim. Boylece daha sevgisiz kuşaklar yetişsin ve insana hic değer verilmesin. Hatta bütün hayvanları katledelim çünkü insana değer verilmiyor ve bunun nedeni de hayvanlar. Nasil bir ilkelliktir bu. Bu dünyanın asil sahibi onlar ve onlar içinde kendimiz için de dünyaya cehenneme çeviren biz insanoğluyuz. Hatta inanin hayvanları ne kadar çok seversek insanlara da o kadar değer veririz.
bana görede sen ilkelsin neyapacağız polemik yaratmayın hanımefendi herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil...

ülkemizde insana değer verilmezken hayvanların bu derece göklere çıkarılmasını saçma buluyorum
haklısın ben dayanamazdım
HAYvanları mı bizim insanımız göklere çıkarıyo hayvana tecavüz yuvalarını yakıp yıkma sokaktaki yuvasına bile tahammülü olmayan insanlarla dolu boşverin öyle bi devirde yaşıyoruz ki ne insan ne hayvan sevgisi var insanlarımızda:KK64:

hepimiz seviyoruz ama ona insan imajı yüklemiyoruz maalesef onlar hayvan ve onların doğal ortamı var sen aç bırak bakalım o çok sevdiğin dostunu napıyor sana...
gidin çocuk esirgemeye sizi karşılıksız sevecek çok '' insan'' var onları görmek lazım

arkadaş madem bahçeliymiş orda yaşasın alamyın içeriye yapın bir kulube orda yaşasın
bu arada YAZIIIIK diyenler gitsin arkadaşın evini bir dip köşe temizlesin bir zahmet
Şu cevabınızı gördükten sonra inanın hiçbirşey yazmam size. Çünkü ne yazsam anlamayacaksiniz.Hayvanları tanımıyorsunuz belkide sevgisizliginizin nedeni budur..
Aç bırak bakalım ne yapıyor sana"gibi saçma bir argümanla fikrinizi savunmayın komik oluyor.)

Valla gelip temizlesin o da can diyenler. Gelip her akşam 5 kişilik yemek yapsınlar mesela hayır demem
Can demiyorum, ağzı dili yok ben verirsem yiyor yoksa aç, ben bakarsam temiz ama sahibi ben değilim.. Yoruluyorum 2 insan kadar sorumluluğu var bunu anlatmak istiyorum.

bana görede sen ilkelsin neyapacağız polemik yaratmayın hanımefendi herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil...
herkes sizinle aynı düşünmek zorunda deil evet haklısınız ama dediğiniz cümleye dikkat edin insana değer verilmezken hayvana değer veriliyo insana vermeyen gene insan zaten hayvanlar bizden ilgi sevgi yemek ve barınak dışında ne kötülüğü var

Konu sahibini eleştirenlerin de konu sahibinden pek bir farkı yok. Hatta onu bile geçtiler. Nefret, kin, beddua, şiddet mesajları ardı ardına. Sözde hayvan sever geçinenlerin beslediği hayvanlara acıdım. Demek ki onlar konuşabilselerdi yeryüzünde hayvan sevgisi diye bir şey kalmayacaktı. Ters bir söz söylediklerinde zavallı hayvanların çekeceği çileyi tahmin edemiyorum.

Konu sahibi siz de eşinize söyleyin. Hayvan beslemeyi iyi öğrensin. Ne tür yemek yiyebilirler. bakımları nasıl olur.
Yemeğin hepsini vermişsin sürekli böyle yapıyorsun yerine hayvana her yemek iyi gelmez. Bilinçli bir şekilde beslemeliyiz. İnternetten ne tür şeyler yiyebileceğine dair araştırma yaptım vs vs diyerek bu işi bir düzene oturtabilirsiniz. Eşinizden önce siz bir kap yemek veya mama ayırın. Eşiniz ona göre versin hayvana.
Hayvanla çok uğraştıktan sonra üzerini değiştirmesini söyleyin. Ama böyle her tarafın tüy of puf diyerek değil yönlendirerek olsun. Benim anladığım karşılıklı inatlaştığınız için hayvan arada kalıyor. Günah keçisi o oluyor. Ortada çözülmeyecek bir problem yok yoksa.

Tam tersine herkes bu konuda benim gibi düşünmek zorunda. En azindan göğsünde az buçuk vicdani olan herkes. Unutmayin onlar Allahin dilsiz kullari ve biz yaptigimiz binalarimizla, yollarimizla onlarin doğal yasam alanlarini yok ettik. Yolda görünce tekmeledik, zehirledik, arabalarla üstünden geçtik. Asil hayvanlar gibi zararsiz kullari sevmeyi beceremeyen insani hic sevemez.

X