eşimin, kızını ziyaretine ben de gitmeli miyim ?

Size alışmasına gerek yok ki. Babayı bile yılda 10 gün görüyorsa anca. Eee sizi de beş gün görse... o kadarcık için alışmaya gerek yok zaten alışmaz katlanır belki

git görüş bence. kocan da haklı yani kızı ayda yılda bi görüyomuş. babalık edecek bi günü var adamın. sen de o adamın hayatındasın artık. gidip görüşmen uygun olur.

olabilir canım

11 yasindaki cocuk bunun sorumlusu olamaz degil mi senede bi iki kez goren babadan bende sogurdum.
şöyle söyleyeyim o zaman , ben babasız büyüdüm .. kendimi bildim bileli babam hep yurt dışındaydı orda çalışıyordu. bırakın yılda 2-3 defa görmeyi , ben babamı 2 yıl , hatta 2.5 yıl görmediğimi biliyorum. çok küçükken hem de.. geldiğinde de 10 gün y kalır ya kalmaz gene giderdi. ama ben babamdan hiçbi zaman soğumadım , hatta aramasını heyecanla beklerdim , bazen ben arardım.. eşimin şuan kızına yaptıklarını söylediklerini bile söylemedi babam bana ama ben babamı çok seviyorum ona rağmen. demek ki sadece çocuk olmakla bi ilgisi yokmuş... ha benim annem de küçüklüğümden beri babama karşı beni doldursaydı evet, o zaman ben de soğurdum

Ben olsam kesinlikle gider ve bana karşı olumsuz tavri olsa dahi takılmazdım.iyilikle mukabele ederdim.
evet canım ben de takılmam buna , sonuçta içinden geldiği gibi olması lazım. hatta biraz gerildiğini hissetsem ben derim eşime giderim o ortamdan. sorun yapmam yani kendime

canım şubat tatilinde çağırdı eşim , gelmek istemedi, x abla evden gidecekse gelirim dedi. e bu da mümkün değil tahmin edersiniz
Şunu baştan soylesenize. Kiz sizi sevmiyo istemiyo belliki. Sevmek zorunda da degil sonucta onun icin uvey annesiniz. Olayi kendinizi ispatlama sevdirme savasina dondurmussunuz. Annesi dolduruyo falan. Supriz yumurta gib hala bi yerlerden cikma cabasindasiniz.

ben kendimi sevdirme çabasında değilim, hem ben olsam ben de sevmem heralde... kızı babasını takmıyor beni mi takacak ?? benim derdim şu , daha beni bile kabullenmemişken , yarın bi gün bizim çocuğumuz olduğunda nasıl kabullenecek ? sonuçta bu kaçınılmaz bir gerçek.. benim için çok da öenmli değil, beni sevmiş sevmemiş, istemiş istememiş umrumda değil... ama eşim üzülüyor kızı ters bişey söylediğinde.. ben de bu sebepten huzuru bozulsun istemiyorum.

Kardes baska bisey uvey anne baska bisey. Ayrica kardesini de sevmeyebilir. Cunku suan o cocuk. Esinizle ikiisnin iliskisi hala sizi ilgilendirmez diyorum. Sizin uzulmenizin de kizin umrunda oldugunu sanmiyorm bence bi aradan cekilin artik.

Kardes baska bisey uvey anne baska bisey. Ayrica kardesini de sevmeyebilir. Cunku suan o cocuk. Esinizle ikiisnin iliskisi hala sizi ilgilendirmez diyorum. Sizin uzulmenizin de kizin umrunda oldugunu sanmiyorm bence bi aradan cekilin artik.
o beni nasıl sevemiyorsa kardeşini de sevemeyebilir ona da okey.. zaten o zamana gelene kadar belki de 15-16 yaşında bi kız olacak ve işte o zaman benim ona saygı duyduğum gibi o da eğer olursa kardeşine , babasına ve bana saygılı olacak. şu an çocuk olması ilerde herşeye aklı eren bi genç olacağı gerçeğini değiştirmiyor. hele ki karşısında böyle bi anne varken çok da değişeceğini sanmıyorum ya neyse .. bu arada benim babasız büyüyüp babama nasıl davrandığımı yazmıştım, okuduysanız... bi de evlendiğimizden beri annesinin yaptıklarını ben biliyorum, siz değil.. o yüzden yargılarken çift taraflı düşünün bence, saygılar..

Ben sizi yargilamiyorumki. Sadece kizim sizi cok da sevemeyecegini anlatmaya calisiyorum. Hala bana saygi duymasi vs diyosunuz. Kendinizi bi cekseniz bu iliskide bir yer bulmaya calismasaniz. Baba kizin arasina bi girmeseniz.

Canim alakasiz olacak ama esin bodanmis biri ve Sen bekar miydin? Senin de basindan evlilik gecti mi?

Bütün cevapları okumadım. Ama eşinizin kızı ve baştan sona sürekli hayatınızda olacak. Eski eşi hiç takmayın bence kendinizle kız arasında bir bağ oluşturmaya çalışın. Sizi sevmek zorunda değil evet ama saygı duymak zorunda aynı şekilde sizde öyle. Size alışsın en azından. Bunun içinde bence de ilk gün eşiniz kızıyla başbaşa vakit geçirsin. İkinci günde ortak vakit geçirin. Siz de haklısınız gitmişken ailenizle zaman geçirmek istiyorsunuz ama eğer kızla olması gereken iletişimi kurabilirseniz sonraki ziyaretlerinizde işiniz kolaylaşır belki ailenizle hep birlikte yemek falan yersiniz. Babasıyla arasındaki ilişkiyi kurtarmak babaya kalmış ve kaldı ki size alıştıkça o ilişki de tamir olacaktır.

aynen öyle canım.. ben eşime kızıyla ilgili olumsuz hiçbişey söylemedim bugüne kadar ve hiç bu konuda tartışmadık.. zaten haddime de değil... hepsini okumamışsın cevapların ama şöyle bişey diyeyim. benim konuyu açmamın sebebi eşim ile kızı arasına girmek veya onların ilişkisine ben de dahil olmak için değil. sadece gitmem mantıklı mı 2. gün demiştim. bazı arkadaşlar olayı başka bi yöne çekti de.. beni sevmek zorunda değil, açıkçası bunu kafama da takacağımı söyleyemem.. ama bana saygı duymak zorunda, benim ona duyduğum gibi...ha şimdi çocuk ağzına bişey gelse çekinmeden söyler bişey demem. ama bu demek değil ki her lafı da yutucam.. aklı ermeye başladığında saygı göstermesi gerektiğini de öğrenecek elbet.. bu konuda hak veriyorum sana canım..

buket Uzuner iki yeşil şu samuru mu kitap
konu sahibi bu kitabın bir bölümünde
sizin iliskiniz gibi bir ilişki anlatıyor belki size yardımı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…