- Konu Sahibi pamukkksekerrr
-
Size alışmasına gerek yok ki. Babayı bile yılda 10 gün görüyorsa anca. Eee sizi de beş gün görse... o kadarcık için alışmaya gerek yok zaten alışmaz katlanır belki="pamukkksekerrr, post: 50939986, member: 798725"]bir günde önyargılarını silmek gibi bi düşüncem yok konuyu okuduysanız. ben sadece kararsız kaldım, çok meraklı değilim , eşim hayatımda sürekli olacağını kabullenmesini kolaylaştırmak için bunu diyor. kaldı ki kızıyla tlfnda konuşurken bile kafasına takmasın diye tekil konuşur, ben yokmuşum gibi.. ama herşeyi erteleyince nasıl olacak onu da kestiremiyorum..
olabilir canımo zaman görüşmek için zorlamaya gerek yok
yani kız zaten iki gün babasını görecek
birinci gün görüp ikinci gün piyangodan senin çıkmana gerek yok
sen ailenle görüş eşin kızı ile
sonuçta akşam gelip ailenle kalacak o arada onlarla da görüşmüş olur
şöyle söyleyeyim o zaman , ben babasız büyüdüm .. kendimi bildim bileli babam hep yurt dışındaydı orda çalışıyordu. bırakın yılda 2-3 defa görmeyi , ben babamı 2 yıl , hatta 2.5 yıl görmediğimi biliyorum. çok küçükken hem de.. geldiğinde de 10 gün y kalır ya kalmaz gene giderdi. ama ben babamdan hiçbi zaman soğumadım , hatta aramasını heyecanla beklerdim , bazen ben arardım.. eşimin şuan kızına yaptıklarını söylediklerini bile söylemedi babam bana ama ben babamı çok seviyorum ona rağmen. demek ki sadece çocuk olmakla bi ilgisi yokmuş... ha benim annem de küçüklüğümden beri babama karşı beni doldursaydı evet, o zaman ben de soğurdum11 yasindaki cocuk bunun sorumlusu olamaz degil mi senede bi iki kez goren babadan bende sogurdum.
evet canım ben de takılmam buna , sonuçta içinden geldiği gibi olması lazım. hatta biraz gerildiğini hissetsem ben derim eşime giderim o ortamdan. sorun yapmam yani kendimeBen olsam kesinlikle gider ve bana karşı olumsuz tavri olsa dahi takılmazdım.iyilikle mukabele ederdim.
Şunu baştan soylesenize. Kiz sizi sevmiyo istemiyo belliki. Sevmek zorunda da degil sonucta onun icin uvey annesiniz. Olayi kendinizi ispatlama sevdirme savasina dondurmussunuz. Annesi dolduruyo falan. Supriz yumurta gib hala bi yerlerden cikma cabasindasiniz.canım şubat tatilinde çağırdı eşim , gelmek istemedi, x abla evden gidecekse gelirim dedi. e bu da mümkün değil tahmin edersiniz
ben kendimi sevdirme çabasında değilim, hem ben olsam ben de sevmem heralde... kızı babasını takmıyor beni mi takacak ?? benim derdim şu , daha beni bile kabullenmemişken , yarın bi gün bizim çocuğumuz olduğunda nasıl kabullenecek ? sonuçta bu kaçınılmaz bir gerçek.. benim için çok da öenmli değil, beni sevmiş sevmemiş, istemiş istememiş umrumda değil... ama eşim üzülüyor kızı ters bişey söylediğinde.. ben de bu sebepten huzuru bozulsun istemiyorum.Şunu baştan soylesenize. Kiz sizi sevmiyo istemiyo belliki. Sevmek zorunda da degil sonucta onun icin uvey annesiniz. Olayi kendinizi ispatlama sevdirme savasina dondurmussunuz. Annesi dolduruyo falan. Supriz yumurta gib hala bi yerlerden cikma cabasindasiniz.
Kardes baska bisey uvey anne baska bisey. Ayrica kardesini de sevmeyebilir. Cunku suan o cocuk. Esinizle ikiisnin iliskisi hala sizi ilgilendirmez diyorum. Sizin uzulmenizin de kizin umrunda oldugunu sanmiyorm bence bi aradan cekilin artik.ben kendimi sevdirme çabasında değilim, hem ben olsam ben de sevmem heralde... kızı babasını takmıyor beni mi takacak ?? benim derdim şu , daha beni bile kabullenmemişken , yarın bi gün bizim çocuğumuz olduğunda nasıl kabullenecek ? sonuçta bu kaçınılmaz bir gerçek.. benim için çok da öenmli değil, beni sevmiş sevmemiş, istemiş istememiş umrumda değil... ama eşim üzülüyor kızı ters bişey söylediğinde.. ben de bu sebepten huzuru bozulsun istemiyorum.
o beni nasıl sevemiyorsa kardeşini de sevemeyebilir ona da okey.. zaten o zamana gelene kadar belki de 15-16 yaşında bi kız olacak ve işte o zaman benim ona saygı duyduğum gibi o da eğer olursa kardeşine , babasına ve bana saygılı olacak. şu an çocuk olması ilerde herşeye aklı eren bi genç olacağı gerçeğini değiştirmiyor. hele ki karşısında böyle bi anne varken çok da değişeceğini sanmıyorum ya neyse .. bu arada benim babasız büyüyüp babama nasıl davrandığımı yazmıştım, okuduysanız... bi de evlendiğimizden beri annesinin yaptıklarını ben biliyorum, siz değil.. o yüzden yargılarken çift taraflı düşünün bence, saygılar..Kardes baska bisey uvey anne baska bisey. Ayrica kardesini de sevmeyebilir. Cunku suan o cocuk. Esinizle ikiisnin iliskisi hala sizi ilgilendirmez diyorum. Sizin uzulmenizin de kizin umrunda oldugunu sanmiyorm bence bi aradan cekilin artik.
Ben sizi yargilamiyorumki. Sadece kizim sizi cok da sevemeyecegini anlatmaya calisiyorum. Hala bana saygi duymasi vs diyosunuz. Kendinizi bi cekseniz bu iliskide bir yer bulmaya calismasaniz. Baba kizin arasina bi girmeseniz.o beni nasıl sevemiyorsa kardeşini de sevemeyebilir ona da okey.. zaten o zamana gelene kadar belki de 15-16 yaşında bi kız olacak ve işte o zaman benim ona saygı duyduğum gibi o da eğer olursa kardeşine , babasına ve bana saygılı olacak. şu an çocuk olması ilerde herşeye aklı eren bi genç olacağı gerçeğini değiştirmiyor. hele ki karşısında böyle bi anne varken çok da değişeceğini sanmıyorum ya neyse .. bu arada benim babasız büyüyüp babama nasıl davrandığımı yazmıştım, okuduysanız... bi de evlendiğimizden beri annesinin yaptıklarını ben biliyorum, siz değil.. o yüzden yargılarken çift taraflı düşünün bence, saygılar..
Bütün cevapları okumadım. Ama eşinizin kızı ve baştan sona sürekli hayatınızda olacak. Eski eşi hiç takmayın bence kendinizle kız arasında bir bağ oluşturmaya çalışın. Sizi sevmek zorunda değil evet ama saygı duymak zorunda aynı şekilde sizde öyle. Size alışsın en azından. Bunun içinde bence de ilk gün eşiniz kızıyla başbaşa vakit geçirsin. İkinci günde ortak vakit geçirin. Siz de haklısınız gitmişken ailenizle zaman geçirmek istiyorsunuz ama eğer kızla olması gereken iletişimi kurabilirseniz sonraki ziyaretlerinizde işiniz kolaylaşır belki ailenizle hep birlikte yemek falan yersiniz. Babasıyla arasındaki ilişkiyi kurtarmak babaya kalmış ve kaldı ki size alıştıkça o ilişki de tamir olacaktır.merhaba arkadaşlar. kaç gündür kafamda dönen bi bilmece var. yaklaşık 1.5 yıllık güzel giden bi evliliğimiz var çok şükür.. eşimin önceki evliliğinden 11 yaşında bi kızı var. bizim şuan oturduğumuz yere 1300 km uzaktalar. aynı zamanda benim ailem ile eşimin kızı aynı ilde oturuyor. biz de bu ay sonuna uçak bileti aldık, eşim hem kızını görecek, hem de bizimkilerde 2 gün geçiririz diye.. cuma akşam orada olabilicez . cumartesi pazar , 2 günümüz var. pazartesi öğlen tekrar yola çıkıcaz. her neyse, başta eşimle bunu planlarken şöyle demiştik. zaten 2 günümüz var kurban bayramında tekrar gidicez, cumartesi kızımla zaman geçiririm, pazar da sizinkilerle zaman geçirirz dedi , kabul ettim. eşim aynı zamanda açıktan bi bölüm okuyor, referandum münasebetiyle sınavları tam bizim gideceğimiz haftasonu olacak, aksilik ya, iki sabah da sınava gitmesi gerekiyor. sınav yerini değiştirdi. şimdi başladı işte pazar günü de sınava gidicem , kızımı gene alayım hatta sen de gel , öğleden sonra 3 gibi geliriz sizinkilerle bişey yapalım diyor. ben de bi yandan kızdım hani pazar günü tüm gün burda kalacaktık dedim. o da işte kızımı zaten ayda yılda bir görebiliyorum , öğlen gibi geliriz dedi. neyse ben çok sesimi çıkarmadım, haklı sonuçta.. bu arada atlamadan söyleyeym eşimin eski eşi çok sorunlu bi bayan. yani sürekli kızını doldurup bize yönlendiriyor. öyle ki eşim daha biz tanışmadan önce kızını görmeye okula gitmiş. okulun güvenliği de kızın annesini aramış babası geldi diye. vermeyin alın demiş, eşimi uzaklaştırmışlar hemen.. bu yüzden ben biraz çekiniyorum,, amaann bana ne gitsin görsün kızını hiç bulaşma diyorum. ama bi yandan da o çocuk da beni tanıması lazım sonuçta olmayan şeyler söyleniyor o çocuğun aklını bulandırıyor o kadın diyorum.. annesinin söylediklerinin doğru olmadığını göstermek istiyorum. sizce ne yapayım gitmeli miyim ?
not: eşimin kızıyla geçen yıl tanışıp bi gün vakit geçirmiştik.
evet canım benim ilk evliliğimCanim alakasiz olacak ama esin bodanmis biri ve Sen bekar miydin? Senin de basindan evlilik gecti mi?
aynen öyle canım.. ben eşime kızıyla ilgili olumsuz hiçbişey söylemedim bugüne kadar ve hiç bu konuda tartışmadık.. zaten haddime de değil... hepsini okumamışsın cevapların ama şöyle bişey diyeyim. benim konuyu açmamın sebebi eşim ile kızı arasına girmek veya onların ilişkisine ben de dahil olmak için değil. sadece gitmem mantıklı mı 2. gün demiştim. bazı arkadaşlar olayı başka bi yöne çekti de.. beni sevmek zorunda değil, açıkçası bunu kafama da takacağımı söyleyemem.. ama bana saygı duymak zorunda, benim ona duyduğum gibi...ha şimdi çocuk ağzına bişey gelse çekinmeden söyler bişey demem. ama bu demek değil ki her lafı da yutucam.. aklı ermeye başladığında saygı göstermesi gerektiğini de öğrenecek elbet.. bu konuda hak veriyorum sana canım..Bütün cevapları okumadım. Ama eşinizin kızı ve baştan sona sürekli hayatınızda olacak. Eski eşi hiç takmayın bence kendinizle kız arasında bir bağ oluşturmaya çalışın. Sizi sevmek zorunda değil evet ama saygı duymak zorunda aynı şekilde sizde öyle. Size alışsın en azından. Bunun içinde bence de ilk gün eşiniz kızıyla başbaşa vakit geçirsin. İkinci günde ortak vakit geçirin. Siz de haklısınız gitmişken ailenizle zaman geçirmek istiyorsunuz ama eğer kızla olması gereken iletişimi kurabilirseniz sonraki ziyaretlerinizde işiniz kolaylaşır belki ailenizle hep birlikte yemek falan yersiniz. Babasıyla arasındaki ilişkiyi kurtarmak babaya kalmış ve kaldı ki size alıştıkça o ilişki de tamir olacaktır.
Demek ki bazen eşten boşanınca çocuktan da boşanılıyor. O kızcağız kaç yaşından beri baba figürü eksik büyüyor babası olduğu halde. Gidip iki gün görecek onu da başkasını katmaya çalışıyor. Bir roman okumuştum gerçek hikayeydi. Kız orda boşanmış babasının sevgilisi için şöyle düşünüyordu. Önceden babam ve ben vardık şimdi babam ben ve o. Tabii orda babası kızına çok düşkündü. Sonunda sevgiliyle çok iyi arkadaş olup sözlerini yıllar sonra bile hatırlıyordu. Neyse siz Gidin tabii bir günde bütün önyargılarını silersiniz kesin.
Evet o kitap. Gerçek değil mi o? Gerçeklere bağlı kaldım genelde diye yazdıpını hatırlıyorum="Jessey, post: 50960060, member: 701016"]buket Uzuner iki yeşil şu samuru mu kitap
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?