- 3 Kasım 2015
- 2.547
- 3.237
- 63
- 34
- Konu Sahibi pamukkksekerrr
-
Merhaba. ..tam o yaşta bir kızım var ve Eşimin ilk evliliginden de iki kızımız var. ..çocuklarla ilgili her ne olursa elbette senin yerin eşinin yani arkadaşım. ..çocuk sizi bir bütün olarak kabullensin ki görsün. ..önemli olan verdiğiniz mesaj ...Kadın elbette çocuğuna zarar veriyor aklisira evladını doldurarak ..size ve evliliginize ancak faydası olur ortak hareket etmenin....eşinizle beraber olun ve hatta siz destekleyin daha çok vakit geçirmeyi. ..hem Hak katında hem halk katında makbul denir ya öyle iste. ..küçük çocuk sonuçta tam bu yaşta ne görse onu kabullenir. ..ya eşiniz sizi istemeyip yalnız olmayı tercih etseydi? Musterih olun nihayetinde çocuk. ..hatta keşke çocuğu ailenizin evine getirseniz ve hep beraber mutlu olumlu bir ortamda olsaniz. ..merhaba arkadaşlar. kaç gündür kafamda dönen bi bilmece var. yaklaşık 1.5 yıllık güzel giden bi evliliğimiz var çok şükür.. eşimin önceki evliliğinden 11 yaşında bi kızı var. bizim şuan oturduğumuz yere 1300 km uzaktalar. aynı zamanda benim ailem ile eşimin kızı aynı ilde oturuyor. biz de bu ay sonuna uçak bileti aldık, eşim hem kızını görecek, hem de bizimkilerde 2 gün geçiririz diye.. cuma akşam orada olabilicez . cumartesi pazar , 2 günümüz var. pazartesi öğlen tekrar yola çıkıcaz. her neyse, başta eşimle bunu planlarken şöyle demiştik. zaten 2 günümüz var kurban bayramında tekrar gidicez, cumartesi kızımla zaman geçiririm, pazar da sizinkilerle zaman geçirirz dedi , kabul ettim. eşim aynı zamanda açıktan bi bölüm okuyor, referandum münasebetiyle sınavları tam bizim gideceğimiz haftasonu olacak, aksilik ya, iki sabah da sınava gitmesi gerekiyor. sınav yerini değiştirdi. şimdi başladı işte pazar günü de sınava gidicem , kızımı gene alayım hatta sen de gel , öğleden sonra 3 gibi geliriz sizinkilerle bişey yapalım diyor. ben de bi yandan kızdım hani pazar günü tüm gün burda kalacaktık dedim. o da işte kızımı zaten ayda yılda bir görebiliyorum , öğlen gibi geliriz dedi. neyse ben çok sesimi çıkarmadım, haklı sonuçta.. bu arada atlamadan söyleyeym eşimin eski eşi çok sorunlu bi bayan. yani sürekli kızını doldurup bize yönlendiriyor. öyle ki eşim daha biz tanışmadan önce kızını görmeye okula gitmiş. okulun güvenliği de kızın annesini aramış babası geldi diye. vermeyin alın demiş, eşimi uzaklaştırmışlar hemen.. bu yüzden ben biraz çekiniyorum,, amaann bana ne gitsin görsün kızını hiç bulaşma diyorum. ama bi yandan da o çocuk da beni tanıması lazım sonuçta olmayan şeyler söyleniyor o çocuğun aklını bulandırıyor o kadın diyorum.. annesinin söylediklerinin doğru olmadığını göstermek istiyorum. sizce ne yapayım gitmeli miyim ?
not: eşimin kızıyla geçen yıl tanışıp bi gün vakit geçirmiştik.
Haklısın canımTabi ki gidip vakit geçirmeli ve kulağınızı tikamalisiniz. Yanliz iyi olun ama fazla sevginizi göstermeyin çünkü bu ilgiyi anneye anlatıp anneyi iyice çıldırtma ihtimali var ve böyle bi durumda eşiniz bi daha kızını asla göremez diye düşünüyorum.
Harika yazmışsın tatlımHaklısın sanırım gitmeliyim ve bu ilişki daha çok pekişmeli , ama abartmadan :)Merhaba. ..tam o yaşta bir kızım var ve Eşimin ilk evliliginden de iki kızımız var. ..çocuklarla ilgili her ne olursa elbette senin yerin eşinin yani arkadaşım. ..çocuk sizi bir bütün olarak kabullensin ki görsün. ..önemli olan verdiğiniz mesaj ...Kadın elbette çocuğuna zarar veriyor aklisira evladını doldurarak ..size ve evliliginize ancak faydası olur ortak hareket etmenin....eşinizle beraber olun ve hatta siz destekleyin daha çok vakit geçirmeyi. ..hem Hak katında hem halk katında makbul denir ya öyle iste. ..küçük çocuk sonuçta tam bu yaşta ne görse onu kabullenir. ..ya eşiniz sizi istemeyip yalnız olmayı tercih etseydi? Musterih olun nihayetinde çocuk. ..hatta keşke çocuğu ailenizin evine getirseniz ve hep beraber mutlu olumlu bir ortamda olsaniz. ..
Aslında çok zor oldu daha önceki konuma bakarsanız görürsünüz:) hatta çok zor zamanlar geçirdim ailem istemediği için ama aştık o sorunları görüşüyoruz artık :) sen tabi elinden geldiğince ikna etmeye çalış onlar senin ailen , ben dinlemedim ailemi ama Allah beni kararımdan utandırmasın inşallah :) biraz sabır gerekiyor bu süreç için .. ama erkek arkadaşının kızını görüp zaman geçirmen güzel :)bu konuyu okuyunca aklıma şu durum geldi, benim de bir ilişkim var ve erkek arkadaşım evlenmiş boşanmış ve 3 yaşında kızı var. İlişkinin başlarında bu durum beni geriyordu, aslında erkek arkadaşımdan gram gerilmiyorum da aile durumları anneme babama nası soylerim vs. vs... şunu merak ettim, bu süreçleri nasıl atlattınız? konuyu süistimal etmiş gibi oldum ama, yanlış anlaşılmasın. Bu arada onun eski eşi de baya sorunlu ama ben çocuğuyla tanıştım pazar günleri parka vs gidiyoruz, şimdiden alışsın, beni tanısın istiyorum.. Ama gelecekte sizin başınıza gelenden farklı bir durum olmayacak eminim..
Sağol canım mutlaka aileme daha çok vakit ayırmak istiyorum tabi :)Ailenize de vakit ayırabilirsiniz nasıl içiniz rahat edecekse öyle yapabilirsiniz
siz de haklısınız aslında ... yanı o kadın da çoçuğun belli bi yaşa kadar etkileyebilir . Bi de bizim bulunduğumuz yerden önümüzdeki yıl tayin isteyip gidicez. O zaman yakın olacağımızdan daha güzel olur diye düşünüyorum , inşallah ..size karşı yakınlık duyması açısından iyi olabilir belki ancak babasının sizin yanınızdaki davranışlarını gözlemleyecektir.
ve eşinizin size karşı her davranış ve sözlerini kendiyle kiyaslayacaktir.
belki daha mutsuz hissetmesine neden olabilirsiniz.
bırakın baba kız vakit gecirsinler.babasının zamanını sadece ona ayırdığını hissetsin
daha önünüzde birlikte zaman geçireceğiniz günlerde olacaktır.
yaş ilerledikçe size karşı tutumu farklı olur zaten.merak etmeyin kim ne kadar doldursa doldursun belli bir zamandan sonra herkes neyin ne olduğunu kendi ayırt edebiliyor..
Bence cumartesi esiniz kiziyla basbasa vakit gecirsin, siz ailenizle olun. Pazar gunu de 3e kadar sizlr gidin esiniz ve kizi ile. 3 te yine annenlerin yanina donecekmissiniz zaten
Kızı çok tatlı bi kız , yani o gün çok eğlenmiştik beraber . Ama ara ara kurduğu cümlelere hayret ediyorum o yaşta bi çocuktan çıkmaz yani annesi söyletiyor belli . Ondan gitsem daha iyi olur gibi
dün akşam gidicem diyordum, şimdi de gitmeyeyim diyorum. bi taraftan da çok istemiyorum gitmeyi , yani sırf geçen sefer eğlenmiştik, şimdi de gidersem beni artıkbabasının eşi olduğumu kabullenir ve annesi benim hakkımda kötü bişey söylese bile bi yerden sonra aldırmaz diye düşündğüm için.. çünkü eşim de etkileniyor doğal olarak ,bana farkettirmemeye çalışıyorsa da ben anlıyorum.. ççocuk ters bişey söylediğinde üzülüyor..yoksa tabiki kendi ailemle daha iyi vakit geçiririmBenim anne babam da ayrıydı ve babamla baş başa geçirdiğim hiçbir an olmadı, hep eşi vardı yanımızda. Elbette karısı, onunla olması doğal ama çok rahatsız ediciydi benim için. Babamı da kaybettim. Telafisi de mümkün değil artık. Kardeşlerim var o nedenle hala görüşüyorum eşiyle de. Ama arada zaman tanımak da lazım. Biz mesela yaz tatillerinde görüşürdük ve hep eşinin ailesine giderlerdi, malum babamın da tatili tekti. E kadının anası babası abisi kız kardeşi bilmem nesi. Hayatımda kendimi bu kadar yalnız, mutsuz ve dışlanmış hissetmedim bir daha. Aklım ermeye başladığı ilk zamanda da asla gitmek istemediğimi belirttim. Kendi babannemi, amcalarımı, kuzenlerimi görmeyi tercih ettiğimi belirttim. Konuyla ilgisiz gibi oldu biraz ama zaten yakın şehre taşınacakmışsınız. O zaman görüşürsünüz. Kırk yılda bir görüştükleri durumda yalnız kalmaları daha iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?