Eşimin kardeşi beni çok sinir etti

Lochos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2020
100
-24
30
Biraz uzun olacak cidden çok sinirlendim ve paylaşmaya ihtiyacım var. İsterseniz 3. veya 4.paragraftan itibaren okuyabilirsiniz.

Eşimle evleneli 1.5 sene oldu fakat o yurtdışında çalışıyor ben türkiyedeyim. Düğün, nişan, evlenme teklifi, benim yurtdışına çıkış işlemlerim derken ev ve eşyalar için para biriktiremedik. Üstüne üstlük çalıştığı iş hava durumuna göre değişiyor. 2-3 ay boyunca işe gitmediği oluyor.

Eşimin kardeşi de çalışmak için yanına geldi fakat olmadı, çalışmadı (uyuşturucu kullanıcam diye) ve eşim ile babasına toplamda 1300 Euro masraf çıkardı. Eşim, kardeşi çalışmadığı için onun yemesi, içmesi ve tuttuğu odanın parasını derken 800 Euro ödedi. Baktılar olmuyor TR'ye geri döndürdüler. Eşimin kardeşi yurtdışına gitmeden önce 5 bin TL kredi çekmiş. Gece'nin yarısında eşim mesaj attı: "kardeşime 500 küsür para versene borcu varmış" diye. Bende "tamam ama söyle bir dahaki ayı ödemem, gitsin çalışsın ayakları üstünde dursun." dedim. Bankaya gittim, ihtiyaç kredisi ve kredi kartını ödedim.

Şimdi gelelim asıl konuya, bu çocuk hem iddia oynuyor aynı zaman da OT(Esrar) içiyor. Bu yüzden normal harcamadan daha fazla harcaması oluyor. Annesinden neredeyse haftanın 4-5 günü 50 ila 100 TL para alıyor. Askerliği yok, lise mezuniyeti yok kendisi daha 20 yaşın da. Defalarca şöyle konuştum: "Ot içmene karşı değilim gençsin yapmak istersin fakat askerliğin yok, lise mezuniyetin yok. Bir yere işe girmek istesen anca ekstracı olarak girersin, fabrikalar askerliğin olmadan almaz. Evlenmeyi düşünüyorsun nasıl olacak." vb. "Tamam askere gidicem" diyor sonra 180 derece dönüp "işe gircem" diyor. İş bulunuyor 1-2 gün gidiyor sonra işe gitmemezlik yapıyor. Para isteyip vermeyince somurtup "tamam ya vermeyin, bir daha istemem" diyip trip atıyor.

Geçen hafta evimizi tuttuk eşya alıcaz ve elimizde ev eşyaları için yeterince para yok. Benim eşimin yanına gitmem için eşimin Türkiye'ye dönüp beni alması gerekiyor çünkü eşim olmadan seyahat edemiyormuşum ve uçak bileti fiyatları 1800-2500 TL arasında. Biz bunları düşünürken gece eşimin kardeşi beni arayıp önce 5 tl hesabına göndermemi "şaka maka 55 lira varsa" göndermemi istedi. Bende "tamam" dedim fakat eşimle konuştuğumuz için unuttum. 2 Saat sonra "atmayacaksan söyle, gerek kalmadı" diye mesajlar atmış. "Abinle konuşurken unuttum hallolduysa sıkıntı yok" dedim. 1 Saat sonra eşimle konuşmayı kapattık ardından eşim bana mesaj göndermiş "200 tl para göndersene kardeşime, kız arkadaşını özele götürecekmiş diğer randevu iptal olmuş mesaj gelmiş" diye. Bende sinirlendim "randevuyu yanımda aldılar, hatta dalga geçtiler telefon numarasını almadı nasıl randevu mesajı gelecek filan diye" dedim ve hemen eşimin kardeşine iptal olan randevu mesajını çekip göndermesini istedim. Eşimin kardeşi de "Benim kimseye kanıt göstermeme gerek yok anladım ki gözünüzde sorumsuz biriyim ama ben o parayı hırsızlık yapar yine bulurum fakat sahtakar biri değilim" vs. yazmış sonra eşime ve bana engel attı. Bende buna engel attım. (eşimin engelini kaldırmış)

Geçen ay kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcum için cüzdanım da 2200 TL bulunduruyordum. O zamanlar eşimin ailesinin yanındaydım. Bu tam kapanma, kafeler kapalı derken ve de çalışmadığım için 3 ayımı evde geçirdim sadece 5-6 kere market için dışarı çıktım. Mayıs ayı kredi borcumu ödemeye gittiğimde ne göreyim 1000 TL para kalmış cüzdanım da!
6 sa
Market alışverişlerimi kredi kartımdan yapmama rağmen ve nakit olarak 300 TL harcamama rağmen 1000 TL kalması çok komik cidden başta eşimin kardeşini suçlamadım, sormadım ama son attığı mesaj da "gerekirse hırsızlık yaparım" dediğinde gerçekten onun aldığını düşünmeme sebep oldu.

Anlattığım konuda bana tavsiye verebilecek birileri varsa veya düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim.

Bacım bakacak yüze tükürülmez, tükürdüğün yüze bakılmaz. Zanla hareket etme, eşin bu çocuğun yumuşak karnı belli ki; çözerse kocan çözer bu işi. Aile içi mesele.

Siz bu kadar kısa sürede nasıl eşinizin kardeşiyle böyle yüz göz olabildiniz ki?

Sorumsuz insanlara tahammülüm yoktur. Siz bir de aynı evde uzun süreler kalıyorsunuz anladığım kadarıyla. Bana çok gereksiz geldi bu ilişkiler açıkçası. Ne yakın olun, ne bu problemlerle uğraşın. Okumak bile insanın içini daraltıyor.

Gençsin esrar içmek istersin mi?
Bu çocuğun neden her dediği yapılıyor? En basitinden neden kız arkadaşının hastane ücreti bile sizden alınıyor?
Asla 5 kuruş para vermezdim. Eşimde söyler asla para vermemesini tembih ederim. Asalak gibi ölene kadar sizden geçinmeye çalışacak haberiniz olsun

Biraz uzun olacak cidden çok sinirlendim ve paylaşmaya ihtiyacım var. İsterseniz 3. veya 4.paragraftan itibaren okuyabilirsiniz.

Eşimle evleneli 1.5 sene oldu fakat o yurtdışında çalışıyor ben türkiyedeyim. Düğün, nişan, evlenme teklifi, benim yurtdışına çıkış işlemlerim derken ev ve eşyalar için para biriktiremedik. Üstüne üstlük çalıştığı iş hava durumuna göre değişiyor. 2-3 ay boyunca işe gitmediği oluyor.

Eşimin kardeşi de çalışmak için yanına geldi fakat olmadı, çalışmadı (uyuşturucu kullanıcam diye) ve eşim ile babasına toplamda 1300 Euro masraf çıkardı. Eşim, kardeşi çalışmadığı için onun yemesi, içmesi ve tuttuğu odanın parasını derken 800 Euro ödedi. Baktılar olmuyor TR'ye geri döndürdüler. Eşimin kardeşi yurtdışına gitmeden önce 5 bin TL kredi çekmiş. Gece'nin yarısında eşim mesaj attı: "kardeşime 500 küsür para versene borcu varmış" diye. Bende "tamam ama söyle bir dahaki ayı ödemem, gitsin çalışsın ayakları üstünde dursun." dedim. Bankaya gittim, ihtiyaç kredisi ve kredi kartını ödedim.

Şimdi gelelim asıl konuya, bu çocuk hem iddia oynuyor aynı zaman da OT(Esrar) içiyor. Bu yüzden normal harcamadan daha fazla harcaması oluyor. Annesinden neredeyse haftanın 4-5 günü 50 ila 100 TL para alıyor. Askerliği yok, lise mezuniyeti yok kendisi daha 20 yaşın da. Defalarca şöyle konuştum: "Ot içmene karşı değilim gençsin yapmak istersin fakat askerliğin yok, lise mezuniyetin yok. Bir yere işe girmek istesen anca ekstracı olarak girersin, fabrikalar askerliğin olmadan almaz. Evlenmeyi düşünüyorsun nasıl olacak." vb. "Tamam askere gidicem" diyor sonra 180 derece dönüp "işe gircem" diyor. İş bulunuyor 1-2 gün gidiyor sonra işe gitmemezlik yapıyor. Para isteyip vermeyince somurtup "tamam ya vermeyin, bir daha istemem" diyip trip atıyor.

Geçen hafta evimizi tuttuk eşya alıcaz ve elimizde ev eşyaları için yeterince para yok. Benim eşimin yanına gitmem için eşimin Türkiye'ye dönüp beni alması gerekiyor çünkü eşim olmadan seyahat edemiyormuşum ve uçak bileti fiyatları 1800-2500 TL arasında. Biz bunları düşünürken gece eşimin kardeşi beni arayıp önce 5 tl hesabına göndermemi "şaka maka 55 lira varsa" göndermemi istedi. Bende "tamam" dedim fakat eşimle konuştuğumuz için unuttum. 2 Saat sonra "atmayacaksan söyle, gerek kalmadı" diye mesajlar atmış. "Abinle konuşurken unuttum hallolduysa sıkıntı yok" dedim. 1 Saat sonra eşimle konuşmayı kapattık ardından eşim bana mesaj göndermiş "200 tl para göndersene kardeşime, kız arkadaşını özele götürecekmiş diğer randevu iptal olmuş mesaj gelmiş" diye. Bende sinirlendim "randevuyu yanımda aldılar, hatta dalga geçtiler telefon numarasını almadı nasıl randevu mesajı gelecek filan diye" dedim ve hemen eşimin kardeşine iptal olan randevu mesajını çekip göndermesini istedim. Eşimin kardeşi de "Benim kimseye kanıt göstermeme gerek yok anladım ki gözünüzde sorumsuz biriyim ama ben o parayı hırsızlık yapar yine bulurum fakat sahtakar biri değilim" vs. yazmış sonra eşime ve bana engel attı. Bende buna engel attım. (eşimin engelini kaldırmış)

Geçen ay kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcum için cüzdanım da 2200 TL bulunduruyordum. O zamanlar eşimin ailesinin yanındaydım. Bu tam kapanma, kafeler kapalı derken ve de çalışmadığım için 3 ayımı evde geçirdim sadece 5-6 kere market için dışarı çıktım. Mayıs ayı kredi borcumu ödemeye gittiğimde ne göreyim 1000 TL para kalmış cüzdanım da!
6 sa
Market alışverişlerimi kredi kartımdan yapmama rağmen ve nakit olarak 300 TL harcamama rağmen 1000 TL kalması çok komik cidden başta eşimin kardeşini suçlamadım, sormadım ama son attığı mesaj da "gerekirse hırsızlık yaparım" dediğinde gerçekten onun aldığını düşünmeme sebep oldu.

Anlattığım konuda bana tavsiye verebilecek birileri varsa veya düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim.
Bence bu çocuk ot dışında şeyler de kullanıyor, bir tanıdığımda sürekli para istiyordu çevresinden gerekli gereksiz sonra hap map bilmemne şeyi çıktı altından. Ayrıca bu çocukta dürtü kontrol bozukluğu var gibi duruyor psikiyatriste götürseniz keşke

Madde kullanan birine gençsin, içersin demek açık görüşlülük değil. Kullandığı şeyi ot diyerek basite indirgeyemezsiniz. Bildiğin uyuşturucu bağımlısı bir insana, bunlar normal şeyler izlenimi verirseniz, hırsızlık da yapar, başkasına da zarar verir. Sizin bu tavrınızdan sonra hırsızlık yapması da normal, sonuçta uyuşturucu bağımlısı bir 'Genç' olduğu için hırsızlık da yapabilir. Siz de açık görüşlü bir insan olduğunuz için bunlar olabilecek şeyler diye düşünebilirsiniz. Ayrıca kız arkadaşının anası babası yok mu? Ne alaka özele götürmek? Her yaptığını normalleştirip böyle tepenize çıkarırsanız olacağı bu. Tedavi olması lazım.

Fazla yabancı film izlemişsiniz galiba, ot içmek gençlerin hakkı gibi konuşmuşsunuz.ayrıca ben okurken çok rahatsız oldum. Sanki eşinizle kardeşime sürekli para verecem sen karışamazsın diye anlaşma yaparak evlenmişsiniz gibi. Ya ne alaka sürekli kendine hayrı olmayan birine para vermek? Borclumusun? Hasta olur eli ayağı tutmaz pekala verirsin destek çıkarsın ama 20 yaşına gelmiş adam olamamış kız arkadaşını özele götürmek için abisinden yengesinden para dilenen birine vermek çok absürd. Herşeyden önce kendinize sahip çıkın. Eşiniz size sahip çıkmıyor.

Eşin kardeşi, kız arkadaşını doktora götürecek diye randevu alıp parayı da yurtdışından abiden istiyor

Nasıl hayatlar bunlar

Randevu alınırken ben de yanındaydım demişsiniz, siz neden 20 yaşındaki uyuşturucu bağımlısı kayın ve onun sevgilisi ile bir arada takılıyorsunuz

Sevgilinin nesi var, kadın Doğum randevusu mu bu neden sizin yanınızda alıyor

Gerçek bir tavsiye istiyorsan yerinde olsam eşimi karşıma alır ciddi konuşurum. Onlarla görüşmem, o kardeşini ve benzeri çevresi (sevgili, kanka manka) kimseyi evime sokmam, 5 kuruş para vermem.
Eşim benzer tavır takınmazsa onunda hesabını keserim. Böyle aile ortamı olmaz olsun.
Farkındaydanız sizin normaliniz olmuş bu olaylar.
Bir de bu adamı evlendirmeyin. Kız da muhtemelen aynı kafadan. Doktor masrafını bile size yükleyenler yarın kiramı öde, çocuğuma kıyafet al, maması yok diyecek size gelecek.
Parasını geçtim, çocuk olursa bu adamdan ve böyle adamı baba yapan kadından da hayır gelmez, çocuğa yazık olur.

Valla bu konuda ciddi sınırlar kararlar koymanız gerek muhatap olmayın bence konuşmayın engelli ise kalsın öyle bu arada eşinizle de ciddi ciddi konuşun. Kimse kimse bakmak zorunda değil . O çocuk yardım aldıkça değişmez.

Ay çok sinir ya. Sizi de tebrik ediyorum. Ot içip de milleti çatır çatır öldürüyorlar bu ülkede. Bir de para için sürekli yüz göz olmuşsunuz. Eşinize kesin bir dille bundan sonra para işlerini kendi halletmesi gerektiğini, sizin hem yıprandıgınızı hem çekindiğinizi iletin bence.

6 sa

Siz onun ebeveyni değilsiniz. Neden bu konuya bu kadar dahil oluyorsunuz anlamadım. Neden nasihat edip sorguluyorsunuz size ne ki? Ne halleri varsa görsünler. Eşinize de kesin ve net bir dille bu problemin sizin probleminiz olmadığını soyleyin.

siz bence filmlerden cok etkilenmissiniz. o sizin dediginiz gibi ot icme isi bagimli gibi oradan buradan para calarak olmaz. insan ayda yilda bir kez stres atmak icin icer ve biter. bu yuzden ot icme konusunda cocugu yureklendirici konusmalar yapmayin.

onun disinda sinirinizi bir kez cizemedikten sonra bir daha zor cizersiniz. hic karismamaya calisin ne derece mumkun olursa artik. esinize de soyleyin kardesiyle para alisverisini baska sekilde yapsin sizin uzerinizden degil.

Bahsi geçen madde alkol yada sigara değil uyuşturucu
Açık görüşlü olmak madde kullanan birine kullan ben karşı değilim deyip güven vermekse ben açık görüşlü değilim
Madde kullanan birinin psikolojik sıkıntıya ihtiyacı yok, uyuşturucu kullanması sıkıntı zaten, uyuşturucu kullanan birinin akli melekeleri-insani yönleri-vicdan muhakemesi ortadan kalkar. Sıkıntı para tırtıklaması değil barındırdığı suç potansiyelidir bana göre. Bugün yengesinden abisinden para tırtıklar yarın bir masumu gasp ederek para temin eder öteki gün bir masumun canına kasteder.
sizin derdinizse para
Allah evlatlarımızı yanlış yollara sapmaktan ve sizin gibi açık görüşlü güven veren insanlardan korusun
Lütfen bana cevap yazmayın. Sizinle muhatap olmak istemiyorum
Eğer yorum yaptıysanız bende görüşümü belirtirim elbet. Anlattığım konuda sinir olduğum ve bu konuda nasıl tavır takınmam gerektiğini bilmediğim için yazdım. Siz uyuşturucu olayını bir araştırın isterseniz. İlaçların içinde OT yani Esrar kullanılır o zaman ilaçta tüketilmesin ne de olsa akli ve insani yönleri kalkıyorsa. Herşeyin fazlası zarardır. Allah akıl fikir vermiş, sen uyarını yaparsın ama dinleyip dinlememesi karşındaki ne kalmış, zorla anlatamazsın. Ayrıca 20 yaşına gelmiş, kendin büyütmediğin bir çocuğa içme, yapma, etme diyemezsin. Ki zaten desen bile seni dinlemezler çünkü kişiliği, karakteri veya yetiştirilme tarzı öyle büyümüş. Sanki ben uyuşturucu kullanmasına teşfik ediyormuşum ve diğer insanlara tavsiye ediyormuşum gibi konuşmuşsunuz. Muhatap olmak istemediğiniz konu'ya yorum yapmazsanız sevinirim, iyi günler.

X