Eşimin işleri bozuldu işsiz kaldi işe girmiyor

Valla ya çalışacak ya çalışacak başka çare yok. Rest çek. Ya evde iş yapıp çocuk bakacak yada girecek işe.

Eşiniz evlendiğinizden beri ne kadar çalıştı?
Zaten çalışmayan, evden çıkmayan, asosyal bir adamdı. Ortağı olduğu iş yerinden para geliyordu değil mi?
O iş mi battı?
Böyle bir adamdan 2 çocuk yapmakta anlaşılır gibi değil.
Adam bu.
Çalışmamış, çalışmaz.
Siz sinir ve cocuklariniz magdur olduklarıyla kalacaklar.

O da ne yapacagini bilemiyor. Bunalımda guvenlik gorevlisi sertifakasi alicak muhtemelen ama bizim okadar zamanimiz yok.(

Kusura bakmayın da eşiniz hiç bir çabası olmayan rahata almış tembelikten dolayı bulanıma girmiş yada girmiş gibi yapıyor. Yoksa evde 2 çocuğu olan düşünceli bir adama iş seçmez.

Fabrika da olsa amelelik de olsa girecek çalışacak. Çocuğu var, bahane üretemez. Deliriyorum bu erkeklerin ben fabrikada nasil calisim, ben elin emrinde calismam, kendi isim olmasi lazim triplerine. Benim babam 56 yasinda hala işçi olarak çalışıyor. Kayinpederimin ömrü bu afra tafralarla gecmis, hala ayni bos laflari yapiyor, çocukları ondan tiksiniyor. Bu kadar söylüyorum. Asgari ucret bile olsa hicten iyidir

600 binin 30 günlük getirisi 18 bin civarı iyi para aslında asgari ücretten yüksek. Ama işte para eriyor bi taraftanda. Geçici çözüm ama iyi bir iş bulana kadar idare edilebilir. Sadece faizi yediğiniz ana paraya dokunmadığınız sürece sıkıntı olmaz. Çünkü şu an araç piyasası da durgun ama tabi ne olacağı belli olmaz ülke saatli bomba gibi..

600 binin 30 günlük getirisi 18 bin civarı iyi para aslında asgari ücretten yüksek. Ama işte para eriyor bi taraftanda. Geçici çözüm ama iyi bir iş bulana kadar idare edilebilir. Sadece faizi yediğiniz ana paraya dokunmadığınız sürece sıkıntı olmaz. Çünkü şu an araç piyasası da durgun ama tabi ne olacağı belli olmaz ülke saatli bomba gibi..
Anaparasi faizi yedikleri surece enflasyon cok yuksek oldugu icin eriyecek

Şuana kadar birikmisimiz var ona guveniyor 2tane aracimiz vardi 1ini satti ortalama 600bintl onu mevduata koydu faize karsiyim ama malesef koydu aileside yardim ediyor o sekilde malesef
Bu birikiminizi tekrar ufak da olsa ticaret konusunda değerlendirse eşiniz? Özgüvenini kaybetmiş olabilir mi? Belki bu konuda bir psikolojik bir destek iyi gelebilir eşinize. Bunca yıldır kendi işini yapıp da bir fabrikada çalışmak istememesini anlayabiliyorum. Ama mecbura da kalmadan ya özgüvenini toplayıp kendi işini tekrardan kurmalı ya da iyi kötü demeden bir işe girmeli diye düşünüyorum.

X