Matunumm
benim anlamadığım, eşiniz artık iş dışında görüşmeyeceğim demiş. Akıllanmış yani. Bu durumda siz neden boşanmak istiyorsunuz? Bu tavrı sizi neden tatmin etmedi? Ben mi yanlış anladım? Doğru anladıysam, bence barışın da dediklerini yapıyor mu yapmıyor mu bir görün.
Bunları söylüyorum çünkü o şansı eninde sonunda vereceksiniz. Aileler öğrendiğinde eşiniz ailelere "İstediklerini yapacağım dedim ama bana hiç şans vermedi" diyecek. O değil de şans vermediğiniz için siz suçlu ilan edileceksiniz. Elalem ne der diye kafaya taktığınız için bunları da kafanıza takarsınız diye düşünüyorum. Aileler baskı yapacak. Kendi aileniz dahil. Siz de dayanamayıp o şansı vereceksiniz. Ama o zamana kadar boşanma fikrine kendinizi çok fazla alıştırdığınız için ağzıyla kuş tutsa ısınamayacaksınız.
E o şansı şimdi verin de sonucunu görün. İstediğiniz gibi olursa, onunla iş dışında görüşmezse, size değer verirse, hayatının merkezine sizi ve çocuğunuzu koyarsa, eskiden yaptıklarını telafi ederse ne ala.
Ama yapacağım derse ve yapmazsa, o zaman bunu ayrılma aşamasında ailelere karşı kendinizi korumak için kullanırsınız. Ben sizin yerinizde olsaydım, kafa yapısı olarak da elalemin ne diyeceğini, ailelerin baskılarını önemseseydim ve kesin boşanmak isteseydim, bunu yapan eşe bir değil, iki değil, en az üç şans verirdim. Sonra ailelere o konuşma yapılırken de "ben ona çok şans verdim, ilkinde mesajlarını yakaladım, bu da ekran görüntüsü, ikincisinde kız beni aradı ben çok soğuk ve mesafeli konuştum diye eşim tartışma çıkardı, üçüncüsünde yine mesajlaşıyordu, görmek istedim telefonu vermedi, elimden çekti, başka odaya kaçtı. Ben artık çok soğudum. Kimse ısrar etmesin" derdim. Umarım bu yeterli olur. Çünkü bu durumda bile ısrar eden aile çıkar. "Ama sadece arkadaşmışlar" derler.
O yüzden sizin şu an bu sebeple boşanabileceğinizi düşünmüyorum. Yani elalem ne der ve aile baskısını önemsediğiniz için bu mümkün değil diye düşünüyorum. O yüzden bu şartlar altında, eşinize bir şans verip sonuçlarına göre davranmanız gerekiyor.