Eşimin ilgisizligi

Beynine aşılanmış sanki konuşmalari tavirlari normal bir anne sevgisi degil. Ben hiç annemi göremeyecek miyim , beni ailemden koparamazsin , herkesten vazgecerim annemden vazgecmem diyor ki bunlari yapmasini isteyen de yok ama kendi öyle algiliyor.

Görumcem ile konustuktan sonra burda yazilanlarla uyandim evet iletisimi kesmek daha dogru ben de iletisim kurmamaya karar verdim. Esimle de konuşmayi düşünmüyorum dönmek istemiyorum çünki. Benim için bu evlilik bitti.

İnan söyledikleri çoğu erkeğin söylediği şeyler ama tek sorun bunu fazla eyleme döküp seni sürekli yalnız bırakıp annesine koşması. Bir iki senelik evli olsan zaten hemen boşan derim de bir buçuk ay 6 hafta eder aşağı yukarı , çok fazla yeni olmuş her şey. Hakkınızda hayırlısı olsun, keşke eşine dank etse yada birisi sen napıyorsun kimle evlensen bu kadar annene gitmeni kabul etmez yine boşanırsın aklını başına al dese eşine. Annesi ağlayıp sızlanacağına oğluna düzgün akıl verseymiş keşke. İnan barış anlamında yazmıyorum, sadece üzüldüm yaşadıklarına. İnsan ne heveslerle evleniyor , köşe bucak senle zaman geçirmek istemesi lazımken olanlara bakınca çok sinir bozucu. Umarım en doğrusu neyse o olur artık. Babanıza da baba beni haklı görmesen de onlara öyle söyleme arkamda dur deyin , belki babanızla iletişime geçerlerse babası da haksız görüyor kızını demesinler.

Babama aynı cümleyi kurdum zaten aklın yolu bir derler.
Yazdiklarim sadece yasananlarin bir kismi daha yazmadiklarim da var. Bu kadar kisa süreye bu kadar şey sigdirmişiz şaka gibi. Gercekten garip geliyor kime söylesek garip gelecek 1,5 2 ayda ayrilik nasil olur diye. Ama oluyormuş yaşayinca anliyor insan.

Evimiz diyerek konusurdum hep bir defasinda bana şöyle dedi evimiz deyip durma beni evden sogutuyorsun dedi. O gün eve bagliligimi kaybettim.

Ailesi bizde kaldi bir gece o aksam beni çok küçük düşürdü ailesinin yaninda . Gece baska odaya da gecemedim ailesi var diye , bütün gece ayni yatakta yanibaşında agladim derdin ne senin ne aglayip duruyorsun öf püf edip arkasini dönüp yatti . O gün ona olan sevgimi de merhametimi de bir kenara biraktim.

Kendini yavaş yavaş bende tüketti . Sevgi bitti , saygı yerlerde , güven sıfır kime ve neye dönecegim ki ben . Benim dönecegim bir ev de bir eş de yok.

O kadar bezdirmese şuan her şeyi göze alıp evi terk etmezdin, içindeki sevgiyi tüketmiş dediğin gibi.

Evlendiğini bir türlü anlayamamış, ailesinin yanında seni rencide etmesi ayrı hata, insan böyle şeyleri unutamıyor. Şimdi rahatça gitsin anneciğinin evine, flört ederken de kendini belli etmemiş sanırım. Evlenince aileler kıymete biniyor, annesine düşkün olmayan erkekler bile evlenince annem annem diye abartılı sevgi moduna geçiyorlar.

Henüz yeni evlisiniz senelerinizi vermiş gibi konuşuyorsunuz.Burada tek taraflı okuyup size gaz verebilirim boşanın diyebilirim.Bir psikologa gidin ya da Zafer AKINCIyı dinleyin benim demek istediğimi anlayacaksınız.Eşiniz sizden bıkmış gibi konuşuyor bazı cümlelerini yazmışsınız ondan da sizin üstünlük kurmaya çalıştığınızı anladım.zeynepbaharın da yazılarını okumanızı tavsiye ederim.Önce uğraşın sonra vazgeçin.

Vazgecmek için illa senelerimi heba edip antidepresanlarla ayakta duracak hale mi gelmem gerekiyor. Herkesin sınırları var benim sınırım da bu kadar . Bana saçma da gelse nezaketle her yorumu okuyup ayni nezaketle yorumumu yapiyorum. Sadece biraz saygı kimse ayni degil ve herkesin hayati yapisi birbirinden farkli .

Kv beni aradi açmadim annemi aramiş annem açmis . Kv diyormus ki ne var annesi istedi diye bir yere.götirdüyse gittigi yer yabanci mi ne var anneme gidelim diyorsa kötü yere mi götürüyor. Bundan sonrasini dinlemedim annemden sinirimi ziplatmaya yetti.

Ya daha 1,5 AY EVLİSİNİZ, bırakayım gençler birbirlerine alışsın, evliliklerini benimsesin diyecekken ne var ki diyor. Ne kadar bencil bir kadın sinir oldum, telefonu açmamakla iyi etmişsiniz tepkinizi, sınırınızı anlasın kv.

Konunuzu baştan sona okuyabildiğim kadar okudum ve sizi tebrik ediyorum. Elinizden gelen her şeyi yapmışsınız, en azından denemişsiniz. İlk başta boşanma hariç yorumlar diyince boşanmayıp hayatı kendinize zehir edeceğinizi sandım. En güzel geçmesi gereken zamanları zehir etmiş size. Düzeleceğine de ihtimal vermiyorum, belki dozunu azaltır belki biraz çeki düzen verir ama sonuçta yapısı bu. Sanki çocuk var karşınızda. Olgunlaşamamış. Psikolojide bunun bir adı vardı annenin kendine çocuğunu bağlı yetiştirmesi nedeniyle karşılılıklı bir bağımlılık oluşuyor. Sizinki de o hesap gibi geldi. Yolunuz açık olsun, sizi mutlu edecek insanlarla karşılaşın bundan sonra umarım.

Daha dün kizına oglundan sogudugumu evden de sogudugumu soyledim ki annesine soylemistir kesin. Kadinin bunlar umrunda degil kadin hala annesini secti hakli oglum pesinde. Annem duzelmeyecekse kizimin hayatiyla oynamasin ortada cocuk falan yokken yol yakinken ayrilsinlar demis.

Siz çok haklısınız.
Çoğu kadın evlenince kocasının annesi, doktoru, psikoloğu zannediyor kendini.
Kocayı insan edeceğim diye kendini mahvediyor.
Sadece onun karısıyız bu kadar.
Bu tür ciddi sorunları profesyoneller çözer ezilmiş kadın profilleri değil.
Sizi bu açıdan mantıklı davrandığınız için tebrik ediyorum.

Şimdi millet ne der derdine de düşmüştür.
Barışırsanız keskin çizgileriniz olmalı, eşiniz çabuk manipüle edilen biri uyarsa size belki yürür.
Şu an ki tavırlarınız yerinde, olgun birinin verdiği tavırlar. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Anne bagimlisi zaten eşim bunu yeni kabul etti bana bir yazi gondermis anne bagimlisi eşle nasil bas edilir diye. Ben de son zamanlarda belirtilere bakinca farkina vardim esim anne bagimlisi . Ama yillarca nasil uzak yasamis onu çözemedim normalde ayrilamazlar hiç.

Yaranamadim ne yaptiysam . Simdi de kv ne var annesinj bir yete götürdüyse ne var anneme gidelim dediyse diyor.. kendimi zor tuttum kv yi aramamak için.

Bir insanın sonradan değişebileceğine inanmıyorum.
Sorunlu insan ya karşısındaki insanı yıldırır hayattan nefret ettirip pes ettiririr hamur gibi istediği şekle sokar.
Ya da bir süreliğine! değişmiş gibi yapar.
O insan benim mutluluğum için mücadele etmeyip bencillik edip işine geldiği gibi hareket ediyorsa ben neden onun için fedakarlık yapayım?
Erkek olduğu için mi?
Pipisi var diye kimseyi alıp başımın üstüne koyamam kusura bakmasın kimse de.
Konu sahibi haklısınız sonuna kadar.
Senelerinizin heba olmasından baska bir işe yaramaz böyle bir insana sabır göstermek..

Size sanki zorla kendinizle evlendirmişsiniz muamelesi yapmış, kaçmış kaçmış annesine gitmiş. Burası bizim evimiz deme evden soğuyorum ne demek? Okurken ben bile kırıldım burdan ve çok öfkelendim. Yaşı kaç?

Ya yıllarca çekeni gördüm . Oyle bir şey ki artık insan bagışıklık kazanıyor normal görmeye başlıyor bazı şeyleri. Hakaret vs hayatinin rutin bir parcasi oluyor .

Kavga ettiginde agzimi bozdurma diyen adam çok sürmez agzini da bozar. Sinirlenince masayi orayi burayi yumruklayip eline geceni firlatip kiran adam bir fazla surmez masadan etraftan kirdiklarindan hirsini alamayip beni kirip döker. Bunlari mi bekleyeyim illa ki ayrilmak için.

Ben onda bunu gördüm şiddet egilimini farkli seylere vurarak bastiriyor ya bir gün hirsini masadan duvardan alamazsa o zaman bana boşan derler idareci hanimlar. Benim yasadigim buhran yanima kar tabi.

Eşim yonetilen biri ve yönetilmeden yaşayamiyor sanki. Sürekli yönlendirme bekliyor. Akli ipotekli dedim ya ayni öyle kendi akl iyok hep baskasinin akliyla yasiyor. Ah bunu nasil görmedim ben aslinda beni de yanilttilar annesinin sozunu dinliyorsa evlenince senin sozunu dinler cok seviyor ne desen yapiyor falan diye çok fena aldandim.

Işte benim düşündüklerim .

O söz beni fazlasiyla kirdi . Duymak bile istemiyor o evin kendinin oldugunu. Diye diye beni soguttu kendi zaten soguktu.

İyi yapmışsın, kadın hala oğlunu savunma derdinde. Sanki annesini kenara atıp unutsun demişsiniz gibi tavır takınıyorlar. Sizi anlamamak için ellerinden geleni yapmışlar, eğer bu şekilde devam etmesinde ısrar ediyorlarsa davanızı açıp yolunuza bakın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…