- 11 Aralık 2024
- 65
- 35
- 3
- 30
- Konu Sahibi kadirbey19
-
Haftada 1 dışarımız var genelde zaten yemek yapmak istemiyorum çıkalım dersem sorun çıkarmaz öyle şeylerde çıkarız. Haftada 1 en fazla 2 de arkadaşlarıyla çıkıyor benim de vardı rutinim ama ben onu bıraktım çalışınca da eve çok düşkün oldum.. benim de kendi rutinimi yeniden oluşturup kafa dağıtmam lazım belli ki.. bunu anladım.Haftada 1 de siz dışarı çıkarın. Şimdi dışarıda arkadaşlarla ben de uyuklamıyorum ama evde bütün günün yorgunluğunun ardından yemek yenmiş bulaşık kalkmış hengâme bitmiş azıcık tv karşısına uzanınca ben de mayışıyorum.
Kesinlikle öyle, zaten minik bebişle bir süre eve kapanmak durumunda kalabilirsiniz, şimdi hamileliğiniz izin verdikçe atın kendinizi dışarı. Arkadaşlarınızla buluşun gezin vs.Haftada 1 dışarımız var genelde zaten yemek yapmak istemiyorum çıkalım dersem sorun çıkarmaz öyle şeylerde çıkarız. Haftada 1 en fazla 2 de arkadaşlarıyla çıkıyor benim de vardı rutinim ama ben onu bıraktım çalışınca da eve çok düşkün oldum.. benim de kendi rutinimi yeniden oluşturup kafa dağıtmam lazım belli ki.. bunu anladım.
cok gitmez bu sekilde sizden bile sıkılabilir. Bu yöntem yanlış bence ki siz kizdiniz diye sizinle ilgileniyormus gibi yapması da çok güzel bir dönüş değil bence.Aynen öyle huzur beklentisi sessizlik. Benim evde olmadığım zaman evde yalnız kalamıyor sürekli arıyor hadi eve nerdesin daha vs. Ben evde olayım arka odada olsam yanına çağırıyor ama yanında olucam oturucam kendi konuşurken bir taraftan videosunu izleyecek bir taraftan konuşacak ben de tam odak bende olsun istiyorum herhalde. O da bütün gün zorlanıyorum işim çok yoğun yoruluyorum bir bu zevkim var ikisini de bir arada yapabilirim diye savunuyor. Bugun yine sabah namazindan sonra kiyameti kopardım önce sinirlendi kendi de sonra tamam bakmayacağım artık dedi bakalım kaç gün gidecek bu olay..
Hobi benim eşimin hayatında olan bir sey değil. Adamın bir hobisi var okey oynamak.bir de yatmak zaten oturduğunu evlendiğimden beri neredeyse hiç görmedim.. Bir de belgesel vs veya kurtlar vadisi izlemek sosyal medya vs ilgisi de yok. Gun içinde bir şey olursa sinirlenir güler vs anlatır ama karşı tarafı dinleme özelliği bu adamda yok kesinlikle. Sadece kendime değil bakıyorum annesine de öyle kardeşine de öyle. Hatta onlara daha sert çünkü onlar aman sinirlenmesin mantığında ben sinirlenirse bana yükselirse yükselirim kendi de söylüyor sana daha hassas davranıyorum diye. Ama dediğim gibi tam odaklı dinleme yapsa belki hiç konusmayacagim bile.. bu olayı aşmak istiyorum. Ben iletişim durumu yüksek olan bir iş yapıyorum ama eşimle de kaliteli bir paylaşımda olmak istiyorum çok mu şey istiyorum ya bu da es olarak hakkımdır herhalde..Yani kusura bakmayın hamile birisini üzmek istemem ama;
Adama başta asosyal demişsiniz,esnaf olmasına rağmen (yoğun ve yorucu çalışır çoğunluğu) haftada 2 akşam saatlerce arkadaşlarıyla takılıyormuş asosyallik böyle birşey değil ki
Adam gayet sosyal,oğluna eğlenceli bir baba
İşten eve gelince kim uzanmıyor elinde telefonla ben de çocukları odalarına yollayıp uzanıp bomboş telefona bakıyorum yani
Sizinle muhtemelen ortak hobisi yok ya da konuşacağınız şeyler çok farklı bu yüzden vakit geçirmiyor
Eskiden daha fazlaydı bir arkadaş grubu vardı onlarla haftada 3-4 olmuştu şimdi hiç görüşmüyor haftada 1 yeterli sorun etmiyorum. Aksine zaten bakımlı birisiyim kendime özen gösteririm evde bile giydiğim kıyafetlere çok özen gösterir dikkat ederim saçım makyajım olur yani. Gebelik başladığından beri sürekli yorgunum ve uykuKendiniz ile ilgileneceksiniz cocuklariniza odaklanip adam size nasil davranıyorsa öyle davranacaksiniz bir diğeri de lutfen aksamda olsa alin cocuklarinizi çıkın madem kendisi çıkarmıyor siz eve hapsolmak zorunda degilsiniz o kadar alışmış ki evde robot gibi birinin beklemesinden köşede ki mider muamelesi yapıyor size resmen bir erkek avcı ruhludur avladiginin kiymeti olmaz gözü hala avlayamadiklarinda olur lütfen avcunun içinde ki bekleyen konumundan çıkın kendinize de bakim yapip özen gösterin kocanız kiskansin diye yapmayın ama önce kendinize deger verin kendine değer vermeyene bir baskasi zahmet edip deger vermez hepimizin evliliginde ufak illa ki sorun oluyor sorunsuz evliligim var diyen külliyen yalan söyler okey oynuyor demissiniz kumar zor istir bagimlisi olmus birakamiyor
Doğum yaptıktan sonra gerçekten değişiyor. Babalik güncellemesi o an geliyor çocuk büyüdükçe kendini tanıdıkça da daha da artıyor. Mesela bebekken oğlumla arasındaki ilişkiden çok daha iyi suanda araları. Sakalasabiliyoruz artık beraber gülüyoruz vs. diyor kendisi. Ama evet tanıştığımızdan beri değişmeyen huyu bu evde ve kendi ailesinin evinde hep bu huyu var. Bunu değiştirebilme umudundayım veya ucundan kiyisindan halledebilir miyim niyetindeyim. Çünkü bende de film kopacak hiç konuşmaz olacağım bu gidişatta bu kez herkes kendi tarafına savrulacak bunun olmasını engellemeye çalışmak aslında niyetim. Çünkü o zaman asla yaklaşamam kendimi biliyorum ne bedenen ne ruhen ben de çok uzaklaşırım.Eee tanıştığımızdan beri var bu sorun yazmışsın ilk mesajda?.sert yorumlar yapıldığına katılıyorum ama bu şekilde övgüyü hakedecek seviyede bir adam olduğunu da düşünmüyorum.eee madem çocuk doğunca dört dörtlük birine dönüşüyor.doğum yapana kadar sabredin o zaman.saadetinize kaldığınız yerden devam edersiniz.sayılı gün çabuk geçer.
Ondan önce ben de sıkılabilirim.. bugun konuştuğumuzda açıkça söyledim mutsuzum ben bu durumdan ilerde bir gün bir şey olursa beni uyarmadın benimle konuşmadın deme diye sana bunu söylüyorum dedim bundan sonra ben de evde yanında oturacağıma kendi planımı yaparım keyfime bakarım dedim . Sen çıkarsan ben de çıkarım evde durmam diyor. Ne yapmak istiyorsan bundan sonra öyle yap hatta bence her aksam çık eve gelme en azından “evde yok” olursun bu şekilde de bir farkı yok varlığınla yokluğun bir dedim yani bunu yap şunu yap demedim. Sadece seni uyarıyorum değiştirmek de sana kalmış aynen devam etmek de diye konuştum. Ama bu çıkış benim kendim için gerekiyordu. İçime atmaktan ziyade bu bana daha iyi geldi.cok gitmez bu sekilde sizden bile sıkılabilir. Bu yöntem yanlış bence ki siz kizdiniz diye sizinle ilgileniyormus gibi yapması da çok güzel bir dönüş değil bence.
Evet çok haklısınız. Aslında ben de adım atmaktan çok hep adım bekleme yönündeyim. O atılımı yapamıyorum. Kendimle ilgili aşmam gereken noktalar var belli ki.. bugun sabah moralim çok bozulup birkaç gün içime atınca yükseldim kendi de yükselmişti evden çıkarken görmedim hiç kendini sonra ise gidince geri sabah arayıp gönlümü almaya çalıştı. O sebeple ben de huzursuzluk olarak uzatmayı düşünmüyorum ama kendime zaman ayırmaya yeniden donmem lazım. Beni bastıran da bu noktada kendisi olmuştu ben çok fazla fırsatını verdim esasında fark ediyorum yazdıklarınızı okudukça. Tesekkur ediyorum uyarı içinKocanızın tüm bunları yapmasını beklemektense sizin hem kendinize vakit ayırmanız hem de hobi benzeri meşgaleleri hayatınıza kendiniz dahil etmeye çalışmanız gerek bence. Çünkü onun açısından siz sinirlenip bağırmadıkça sıkıntı yok. Sessizliğin huzurunda yaşayıp gitmeyi tercih etmeye devam edecek. Siz kendi başınıza ya da arkadaşlarınızla dışarı çıktığınızda yaptığı nerdesin hadi baskısını bastırmaya bakın. Başlangıçta ben de iyi niyetli şekilde olsa bile böyle aramalara maruz kalıyodum. Ve kocamı dışarda olduğunda geleceğini söylediği saate kadar mesajla dahi rahatsız hiç etmedim. O da geleceği saatle ilgili ve nerede olduğuyla ilgili hiç tutarsız davranmadı. Aynı saygıyı kendim de bekliyorum. Döneceğiniz saati, gideceğiniz yeri net şekilde söyleyip onun haricinde hadi hadi diye aranmayı istemediğinizi söyleyin. Gerekirse kavga edecekseniz bu konuda kavga edin. Koca kadınsınız. İki taraf da bu çıkmaları suistimal edemesin ama gittiğinde taciz de edilmesin. Haftada bir kendinizle keyifli vakit geçirin. Hatta belki oğlunuzla da bu zamanı geçirin. Belki kocanızın dışarda olduğu saatlere denk getirip birlikte dönersiniz. Keyifli vakit geçirdiğinizi gördükçe, iş dışında konuşacak başka konularınız oldukça istemsiz hayatınız ilginçleşecek. Bi noktada belki kıskanacak belki canı çekecek belki de ne yaptığınızı bu kadar keyifli olduğunuzu merak edecek ve katılmak isteyecek. En kötü ihtimalle anlatmanızı isteyecek.
Ev içindeki oyun halini de sürekli konuşarak, sıkıntılı bi ruh haline girerek değiştiremezsiniz. Aksine her şey sarpa saracak böyle devam ederse çünkü her akşam huzur bulduğunu düşündüğü yerde huzurum da kalmadı diye hissedecek. Daha akıllıca davranıp sözle, kavgayla ve inatla bu meseleyi çözmeye çalışmaktansa evde ortak yapabileceğiniz bişeyi hayatınıza siz katmaya çalışın diyebilirim. Tek atışta en keyif aldığınız şeyi bulamazsınız belki ama zamanla keyifli bi ortak alan bulacaksınız eminim. Ne biliyim oynadığı oyunu siz de bi denemeyi düşündünüz mü mesela? Biraz oynadıktan sonra ay ne kadar sarıyo çok haklıymışsın gel birlikte oynayalım bana da öğret dersiniz. Bi süre sonra da ortak oyun alanınızı başka bi alana çekmeye çalışırsınız. Önce oğlunuzun bile oynayabileceği bi kutu oyunu, sonra telefonların yasak olduğu haftada bir mısır patlatmalı film gecesi, ne bileyim sonra yatak odasına da taşınabilecek bişeyler belki. Sadece benimle ilgilen demekten daha efektif ve çekici alternatifler yaratın demeye çalışıyorum aslında kısaca. Geri kalan her koşul optimumsa ailece bi aile kavramı oluşturmak rutinlerle geliyo gibi hissediyorum. Ve bunun için kim olayın farkındaysa çözüm oluşturmaya çalışmalı diye düşünüyorum. Bu işi ondan beklediğiniz bi kavgaya çevirmeyin. Unutmayın çocuklarınız hep o aile günlerini konuşacak. Ve bunu kimin başlattığının bi önemi yok. Ben bu yaşta hala her akşam dümdüz çay saatlerimizi yetiştiğim ailenin en güzel rutini olarak hatırlıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?