- 11 Aralık 2024
- 65
- 34
- 3
- 30
- Konu Sahibi kadirbey19
-
Öyle olur zaten, asla bel altı vurmam..Boğazınıza nefesinize kuvvetçok yırtınmayın bebek falan zarar görmesin . Oturun oturdugunuz yerden söylenin.
ama tek vericeğim tavsiye hakaret yada erkekliğe laf edecek ağır sözler değilde gerçekten ne istediğinizi ifade eden tek atışlık cümleler kurun az olsun öz olsun .
Hanımefendi burada yorum yapacağınız şey benim çocuk sahibi olmam değil bırakın ona ben karar vereyim dünyaya getirdiğim çocuğun mutlu olup olmadığına karar verebilecek gözlem yeteneğine sahibim ilgili de bir anneyim. Babasına rağmen 5 yaşına gelmiş ve ekranla hiçbir teması olmayan oyun oynayan iletişimi gayet açık, ilgi ve sevgi gören bir evladım var. Sizden çocuklarım için öneride bulunmanızı istemedim veya bunun için fikir beyan etmeniz talebinde bulunmadım. Tek konuşacağımız şey eşimle aramdaki iletişimi düzeltmem için birileri de bir noktadan yardımcı olur mu bir fikir verir onu denerim. Bazen olayın içindeyken göremiyorsun dışardan göz istiyorsun. Ama insanlar o kadar nefret dolu ki 2. Niye yaptın diye yazmaktan başka bir şey yok. Yaptım size ne? İstedim yaptım. Eşim olsa da olmasa da evlatlarım mutlu olsun diye elimden geleni yaparım kaldı ki o da yapar. Evdeki durumlar o kadar uzun boylu değil yani. Ben geçen vaktimizi daha kaliteli hale getirelim istiyorum. Niyetim bu.Hep kendi açınızdan yazıyorsunuz. Bakarım büyütürüm maddi gücüm var vs. Çocuk için bunlar yetecek mi? Kendisiyle annesiyle ilgilenmeyen, evde yan gelip yatan baba isteyecek mi çocuğunuz? Oyun ekran bağımlısı, konuşurken bile sıkılan adam çocuk doğunca birden bırakacak mı bunları? Oğlunuz bugün kardeş istiyor ama seneye belki istemeyecek? Kendi arkadaşları sosyal çevresi okulu kursu vs olacak ve kardeşiyle ilgilenmek istemeyecek? Ben sevgisizliğe ilgisizliğe alıştım çocuklar da alışır mı diyorsunuz?
Evet bende de var. Ben de artık hissettiğim duyguları suratımda taşıyorum, pek yüzüm gülmüyor kendisi de bana söylüyor bunu. Ama karşımda düzelme görmeden ben de düzeltmiyorum.Eşiniz oğluna eğlenceli bir babaymış. Demek ki adam isterse o duyguyu biliyor ve yaşatıyor.
Sıkıntı sizde o zaman. Size gelince neden ilgisiz? Kendinizi de sorgulayın.
Arkadaşlarıyla cikacagi zaman izin ister mutlaka arayıp o kadar serbestliğimiz yok zaten ben de haftada 1-2 kez müsaade ediyorum kendi programıma göre. Ama ben arkadaş görüşmelerimi bile evde yapmaya başladım onun kafası biraz da ondan rahat. Biraz çıkayım, yeni insanlarla takılayım evet bana da iyi gelecek evde zaman doldurmaya çalışırken..sorsun işte. Bir kere güzellikle sıkıntınızı beklentiniz anlatın. çaba gostermeyecekse kendi bilir dahil etmeyin. suze karisacakaa arkadaşlarıyla çıkmasında sıkıntı çıkarın ama saygı çerçevesinde. Yani aslında net ifadelerle kararlı yüz göz olmadan
Ben de hiç ilgilenmiyorum aslında. Bakıyorum kendi telefon başında ya oğluma ödev yaptırıyorum ya tvde bir şeyler izliyorum. Sorgulamıyorum epeydir o zaman daha rahat olduğu yerde video izlerken uyuyakalıyor. Yatağa gitsin diye bile kaldırmıyorum. Ama bunun sonu yok. O yüzden ben bir yerle bir edicem yine açıcam agzimi yumucam gözümü . Biraz da evden çıkıcam ne hali varsa görsün modunda bi fabrika ayarlarına döndürmek niyetindeyim.Eşinizin sizinle ilgilenmesi için onunla daha fazla ilgilenmeyi bırakın. Hatta komple bırakın. Bazı şeylerin düzenini yapmaktan vs kaçının. Yani sizi robot gibi görüyor sizi sanırım. Herşey hazır, yerli yerinde vs.
Kafasını bi telefondan kaldırıp sizinle ilgilenmeye vakit bulursa, siz de başka birşeyle uğraşıyor olun.
Aynı evin içinde de birbirinizi özleyin yani bi miktar
Ben size niye yaptın yazmadım, isterseniz 10 çocuk yapın. Şimdiki çocuğunuzla doğacak çocuğunuzun karakteri aynı mı olacak? Bu çocuğunuz bu şartlarla mutlu diye diğeri de olacak mı? Bütün gün görmediği babası işten gelince telefonu açıp keyfine bakacak. Bunu siz yazdınız ama şimdi çok ilgi gösteren seven oyunlar oynayan oyalayan baba oluverdi. Bende 2 çocuk var karakterleri o kadar zıt ki. Birini ağzınla kuş tutsan memnun edemezdin, diğerine göz kırp hemen elli tane oyun uydurur güler ederdi. Büyüdüler boyum kadar oldular hala karakterleri mizaçları aynı. Ben niye 2 tane yaptım çünkü benim eşimin işi gücü uğraşı bizdik. Çocuk daha oluşmadan babaları iş planını programını onlara göre yaptı. İşten gelip de eline telefon alıp bizden kaçtığı hiç olmadı. Yemin ediyorum böyle sevgisiz ilgisiz bir baba olsaydı ikinciyi yapmazdım.Hanımefendi burada yorum yapacağınız şey benim çocuk sahibi olmam değil bırakın ona ben karar vereyim dünyaya getirdiğim çocuğun mutlu olup olmadığına karar verebilecek gözlem yeteneğine sahibim ilgili de bir anneyim. Babasına rağmen 5 yaşına gelmiş ve ekranla hiçbir teması olmayan oyun oynayan iletişimi gayet açık, ilgi ve sevgi gören bir evladım var. Sizden çocuklarım için öneride bulunmanızı istemedim veya bunun için fikir beyan etmeniz talebinde bulunmadım. Tek konuşacağımız şey eşimle aramdaki iletişimi düzeltmem için birileri de bir noktadan yardımcı olur mu bir fikir verir onu denerim. Bazen olayın içindeyken göremiyorsun dışardan göz istiyorsun. Ama insanlar o kadar nefret dolu ki 2. Niye yaptın diye yazmaktan başka bir şey yok. Yaptım size ne? İstedim yaptım. Eşim olsa da olmasa da evlatlarım mutlu olsun diye elimden geleni yaparım kaldı ki o da yapar. Evdeki durumlar o kadar uzun boylu değil yani. Ben geçen vaktimizi daha kaliteli hale getirelim istiyorum. Niyetim bu.
Ben size niye yaptın yazmadım, isterseniz 10 çocuk yapın. Şimdiki çocuğunuzla doğacak çocuğunuzun karakteri aynı mı olacak? Bu çocuğunuz bu şartlarla mutlu diye diğeri de olacak mı? Bütün gün görmediği babası işten gelince telefonu açıp keyfine bakacak. Bunu siz yazdınız ama şimdi çok ilgi gösteren seven oyunlar oynayan oyalayan baba oluverdi. Bende 2 çocuk var karakterleri o kadar zıt ki. Birini ağzınla kuş tutsan memnun edemezdin, diğerine göz kırp hemen elli tane oyun uydurur güler ederdi. Büyüdüler boyum kadar oldular hala karakterleri mizaçları aynı. Ben niye 2 tane yaptım çünkü benim eşimin işi gücü uğraşı bizdik. Çocuk daha oluşmadan babaları iş planını programını onlara göre yaptı. İşten gelip de eline telefon alıp bizden kaçtığı hiç olmadı. Yemin ediyorum böyle sevgisiz ilgisiz bir baba olsaydı ikinciyi yapmazdım.
İşten gelip yemek yiyip yan gelip yatan bir adam profilini siz çizdiniz ben uydurmadım. Bu demektir ki çocukla da ilgilenmiyor. Kaç sene önce bitmiş gitmiş diziyi bile size tercih ediyor. Ayrıca hep böyleymiş sonradan olmamış. Biz ne yazalım ne söyleyelim istiyorsunuz, sihirli değnek mi var elimizde? O kadar her şeyden emin konuşuyorsunuz ki, adamın yapısını değiştiririm, doğacak çocuğum da şimdikinin tıpkısı olur sevgiyle büyür vs. Ya çocuğunuz daha fazlasını isterse, baba diye dolanırsa ortada? Kadına acımayan adamı geçtim çocuğa acımayan adamlar peydahlandı.
Klasik kk olayı. Kocalar tepki alınca birden sevgi kelebeğine dönüşüyorlar. Biz de bu adamların günahını alıyor oluyoruz. Konu açtınız biz de yorum yazıyoruz, atar gideri bi zahmet yüzünüze bakmayan adama yapın.
İsteyebilir, umarım da daha fazlasını ister çocuğum ve babasını o anlamda zorlar. Her şeyden fazlasıyla emin konuşan sizsiniz asıl, kıyaslama yapacak yüzünüze bakmayan adama konuşun diyecek kadar da acımasızsiniz da. Siz de emin olmayın bu kadar ileride ne olacağını kimse bilemiyor. Evlatlarınızdan birisi de sinanabilir bu şekilde konuşurken dikkatli olmak lazım. Sevgi kelebeğine dönüşen yok. Atla deveyi karıştırmıyorum. Esimle sevgi ve sadakat anlamında aramızda bir engel yok. Telefonla ilgilenir ama o telefonun şifresi de benim ismimdir ve hep ortadadır. Hamileyken ilgilenmez sorduğumda stres oldugunu söylüyor hastane süreçlerinde özellikle, uzaklaşıyor ama doğduktan sonra ilgi artar çocuk büyüyüp baba demeye başladıkça daha çok idrak eder. Anne gibi olmayabiliyorlar onlar rahme düştüğü ilk anda babalik yüklenmiyor. Benim eşim de işini gücünü her şeyini ona göre ayarlıyor geleceğini garanti altına almak için hepsine ayrı özel birikim yapıyor, benim işime bana yatırım yapıyor yeni bir iş kuracağım onu destekliyor vs. olayları o kadar birbirine karıştırıyorsunuz ki. Bizim tek derdimiz suanda belki birçok ailede olan bir şey. Ama bunu da değiştirmek icin bir yolum varsa diyorum bilmediğim veya aklıma gelmeyen onu da yapayim. Hea yok mu böyle bir yol her şeyi denedim olmadı mı o zaman ben de özelde kendi hayatımla ilgilenmeye başlarım ama o zaman da benim içimdeki ölmeye başlıyor. Ben o noktaya gelmeden halletmek istiyorum. Her şey karşımızdakiyle ilgili değil ben kendi hissettiklerim ve beklentilerimden mesulüm. Kimsenin dört dörtlük olmadığını biliyorum bir taraftan kötü bir huyu varsa diğer taraftan olan iyiliğini de elbette savunucam. Yapıcı olmadıktan sonra, boşan, 2. Yi yapma neden yaptın diye yargı dağıtmaktan ziyade yapıcı eleştiri derdindeyim ondan buraya yazdım. Ama unutmuşum klasik kk olaylarını haklısınız.Ben size niye yaptın yazmadım, isterseniz 10 çocuk yapın. Şimdiki çocuğunuzla doğacak çocuğunuzun karakteri aynı mı olacak? Bu çocuğunuz bu şartlarla mutlu diye diğeri de olacak mı? Bütün gün görmediği babası işten gelince telefonu açıp keyfine bakacak. Bunu siz yazdınız ama şimdi çok ilgi gösteren seven oyunlar oynayan oyalayan baba oluverdi. Bende 2 çocuk var karakterleri o kadar zıt ki. Birini ağzınla kuş tutsan memnun edemezdin, diğerine göz kırp hemen elli tane oyun uydurur güler ederdi. Büyüdüler boyum kadar oldular hala karakterleri mizaçları aynı. Ben niye 2 tane yaptım çünkü benim eşimin işi gücü uğraşı bizdik. Çocuk daha oluşmadan babaları iş planını programını onlara göre yaptı. İşten gelip de eline telefon alıp bizden kaçtığı hiç olmadı. Yemin ediyorum böyle sevgisiz ilgisiz bir baba olsaydı ikinciyi yapmazdım.
İşten gelip yemek yiyip yan gelip yatan bir adam profilini siz çizdiniz ben uydurmadım. Bu demektir ki çocukla da ilgilenmiyor. Kaç sene önce bitmiş gitmiş diziyi bile size tercih ediyor. Ayrıca hep böyleymiş sonradan olmamış. Biz ne yazalım ne söyleyelim istiyorsunuz, sihirli değnek mi var elimizde? O kadar her şeyden emin konuşuyorsunuz ki, adamın yapısını değiştiririm, doğacak çocuğum da şimdikinin tıpkısı olur sevgiyle büyür vs. Ya çocuğunuz daha fazlasını isterse, baba diye dolanırsa ortada? Kadına acımayan adamı geçtim çocuğa acımayan adamlar peydahlandı.
Klasik kk olayı. Kocalar tepki alınca birden sevgi kelebeğine dönüşüyorlar. Biz de bu adamların günahını alıyor oluyoruz. Konu açtınız biz de yorum yazıyoruz, atar gideri bi zahmet yüzünüze bakmayan adama yapın.
Arkadaş çok doğru noktalara parmak basmış niye bu kadar gerildiniz??? Aklı olan her kadın sorar bu kadar ilgisiz adama neden 2. çocuk diye ??? İlk yazdığınız adam ile şimdiki yazdığınız adam profili aynı değil bizi ya da kendinizi kandırıyor olmanız önemli değil önemli olan bu sıkıntıya sizin katlanacak olmanız.Olaylara doğru pencereden bakmaya başlayın .İsteyebilir, umarım da daha fazlasını ister çocuğum ve babasını o anlamda zorlar. Her şeyden fazlasıyla emin konuşan sizsiniz asıl, kıyaslama yapacak yüzünüze bakmayan adama konuşun diyecek kadar da acımasızsiniz da. Siz de emin olmayın bu kadar ileride ne olacağını kimse bilemiyor. Evlatlarınızdan birisi de sinanabilir bu şekilde konuşurken dikkatli olmak lazım. Sevgi kelebeğine dönüşen yok. Atla deveyi karıştırmıyorum. Esimle sevgi ve sadakat anlamında aramızda bir engel yok. Telefonla ilgilenir ama o telefonun şifresi de benim ismimdir ve hep ortadadır. Hamileyken ilgilenmez sorduğumda stres oldugunu söylüyor hastane süreçlerinde özellikle, uzaklaşıyor ama doğduktan sonra ilgi artar çocuk büyüyüp baba demeye başladıkça daha çok idrak eder. Anne gibi olmayabiliyorlar onlar rahme düştüğü ilk anda babalik yüklenmiyor. Benim eşim de işini gücünü her şeyini ona göre ayarlıyor geleceğini garanti altına almak için hepsine ayrı özel birikim yapıyor, benim işime bana yatırım yapıyor yeni bir iş kuracağım onu destekliyor vs. olayları o kadar birbirine karıştırıyorsunuz ki. Bizim tek derdimiz suanda belki birçok ailede olan bir şey. Ama bunu da değiştirmek icin bir yolum varsa diyorum bilmediğim veya aklıma gelmeyen onu da yapayim. Hea yok mu böyle bir yol her şeyi denedim olmadı mı o zaman ben de özelde kendi hayatımla ilgilenmeye başlarım ama o zaman da benim içimdeki ölmeye başlıyor. Ben o noktaya gelmeden halletmek istiyorum. Her şey karşımızdakiyle ilgili değil ben kendi hissettiklerim ve beklentilerimden mesulüm. Kimsenin dört dörtlük olmadığını biliyorum bir taraftan kötü bir huyu varsa diğer taraftan olan iyiliğini de elbette savunucam. Yapıcı olmadıktan sonra, boşan, 2. Yi yapma neden yaptın diye yargı dağıtmaktan ziyade yapıcı eleştiri derdindeyim ondan buraya yazdım. Ama unutmuşum klasik kk olaylarını haklısınız.
Eee asosyal değilmiş ki.arkadaşlarıyla çıkıyormuş.Merhaba arkadaşlar, yazıp yazmamak arasında kaldım geldim gittim ama konuşacak kimsem yok. Arkadaşlarıma güvenemem, ailemi üzemem derken kendi içimde debelenmeye başladım. Aslında bizim problemimiz yeni başlamadı birbirimizi tanıdığımız zamandan beri var. Asosyal diyebileceğim nitelikte bir eşim var. Ben de tam tersi tabi ki ama zamanla beni de kendine benzetti. Yoğun çalışıyor, esnaf kendi işi var ve sürekli ayakta olduğundan şikayetçi. Eve gelince de yemek yerken sonrasında uzanırken elinde hep telefon ya oyun oynuyor ya da belgesel izliyor Kurtlar vadisi vs. Gibi sacmaliklar ama biz konuşurken dahi gözü hep orada oluyor beni arada geçiştirmeye çalışıyor yani oturup beni dinlediği bana odaklandığı çok az zaman olmuştur. Şimdi bir de hamileyim. 2. Gebeliğim. İlk gebeliğimde de mutlu hissetmedim hiç hissettirmedi o zaten hazırlıksız olmuştu bunda gönüllüydük ama ben hamile olunca adama bir haller oluyor sanki zorla başkasının çocuğunu kabul ettirmeye çalışıyormuşum gibi bir his var. Evde video izlerken erkenden uyuyakalıyor yoruluyorum diye arkadaşlarıyla haftada 2 gun dışarı programı var orada saat 12ye kadar oturabiliyor evde 10da tavuk gibi uyumuş oluyor. Cinsellik durumumuz da fazla değil haftada 2 kez falan ancak.. Yalnız hissediyorum kendimi ve fazlasıyla mutsuzum. Açıkçası ne yapmalıyım bilmiyorum.. Bana yardımcı olur musunuz ? Belki hayatıma dokunacak bir tavsiye çıkar.. suan en çok buna ihtiyacım var..
2. Çocuk isteğinizle mi oldu?? Cinsellik durumu bence degisken çünkü bi taraf isterken diğer tarafın cinsellik anlayışı farklı oluyor mesela benimde eşimle hafta da bir iki oluyor o bence kisiden kişiye göre değişir ikinci cocuk yerine kendinize odaklanıp bakim gosterseydiniz esinizi umursamasaydiniz bence size daha cok saygi gösterirdi. Erkeği hayatının merkezine koyduğunda hersey bitiyor sizinde tüm hayatiniz eşiniz olmus çocuğunuz büyüdüğünde kurslara gidin sosyallesin vs yani care bulamiyorum çünkü böyle bir evlilige ikinci cocuk yapmaniz bildiğiniz darbe vurmus gibi olmusMerhaba arkadaşlar, yazıp yazmamak arasında kaldım geldim gittim ama konuşacak kimsem yok. Arkadaşlarıma güvenemem, ailemi üzemem derken kendi içimde debelenmeye başladım. Aslında bizim problemimiz yeni başlamadı birbirimizi tanıdığımız zamandan beri var. Asosyal diyebileceğim nitelikte bir eşim var. Ben de tam tersi tabi ki ama zamanla beni de kendine benzetti. Yoğun çalışıyor, esnaf kendi işi var ve sürekli ayakta olduğundan şikayetçi. Eve gelince de yemek yerken sonrasında uzanırken elinde hep telefon ya oyun oynuyor ya da belgesel izliyor Kurtlar vadisi vs. Gibi sacmaliklar ama biz konuşurken dahi gözü hep orada oluyor beni arada geçiştirmeye çalışıyor yani oturup beni dinlediği bana odaklandığı çok az zaman olmuştur. Şimdi bir de hamileyim. 2. Gebeliğim. İlk gebeliğimde de mutlu hissetmedim hiç hissettirmedi o zaten hazırlıksız olmuştu bunda gönüllüydük ama ben hamile olunca adama bir haller oluyor sanki zorla başkasının çocuğunu kabul ettirmeye çalışıyormuşum gibi bir his var. Evde video izlerken erkenden uyuyakalıyor yoruluyorum diye arkadaşlarıyla haftada 2 gun dışarı programı var orada saat 12ye kadar oturabiliyor evde 10da tavuk gibi uyumuş oluyor. Cinsellik durumumuz da fazla değil haftada 2 kez falan ancak.. Yalnız hissediyorum kendimi ve fazlasıyla mutsuzum. Açıkçası ne yapmalıyım bilmiyorum.. Bana yardımcı olur musunuz ? Belki hayatıma dokunacak bir tavsiye çıkar.. suan en çok buna ihtiyacım var..
Eee tanıştığımızdan beri var bu sorun yazmışsın ilk mesajda?.sert yorumlar yapıldığına katılıyorum ama bu şekilde övgüyü hakedecek seviyede bir adam olduğunu da düşünmüyorum.eee madem çocuk doğunca dört dörtlük birine dönüşüyor.doğum yapana kadar sabredin o zaman.saadetinize kaldığınız yerden devam edersiniz.sayılı gün çabuk geçer.İsteyebilir, umarım da daha fazlasını ister çocuğum ve babasını o anlamda zorlar. Her şeyden fazlasıyla emin konuşan sizsiniz asıl, kıyaslama yapacak yüzünüze bakmayan adama konuşun diyecek kadar da acımasızsiniz da. Siz de emin olmayın bu kadar ileride ne olacağını kimse bilemiyor. Evlatlarınızdan birisi de sinanabilir bu şekilde konuşurken dikkatli olmak lazım. Sevgi kelebeğine dönüşen yok. Atla deveyi karıştırmıyorum. Esimle sevgi ve sadakat anlamında aramızda bir engel yok. Telefonla ilgilenir ama o telefonun şifresi de benim ismimdir ve hep ortadadır. Hamileyken ilgilenmez sorduğumda stres oldugunu söylüyor hastane süreçlerinde özellikle, uzaklaşıyor ama doğduktan sonra ilgi artar çocuk büyüyüp baba demeye başladıkça daha çok idrak eder. Anne gibi olmayabiliyorlar onlar rahme düştüğü ilk anda babalik yüklenmiyor. Benim eşim de işini gücünü her şeyini ona göre ayarlıyor geleceğini garanti altına almak için hepsine ayrı özel birikim yapıyor, benim işime bana yatırım yapıyor yeni bir iş kuracağım onu destekliyor vs. olayları o kadar birbirine karıştırıyorsunuz ki. Bizim tek derdimiz suanda belki birçok ailede olan bir şey. Ama bunu da değiştirmek icin bir yolum varsa diyorum bilmediğim veya aklıma gelmeyen onu da yapayim. Hea yok mu böyle bir yol her şeyi denedim olmadı mı o zaman ben de özelde kendi hayatımla ilgilenmeye başlarım ama o zaman da benim içimdeki ölmeye başlıyor. Ben o noktaya gelmeden halletmek istiyorum. Her şey karşımızdakiyle ilgili değil ben kendi hissettiklerim ve beklentilerimden mesulüm. Kimsenin dört dörtlük olmadığını biliyorum bir taraftan kötü bir huyu varsa diğer taraftan olan iyiliğini de elbette savunucam. Yapıcı olmadıktan sonra, boşan, 2. Yi yapma neden yaptın diye yargı dağıtmaktan ziyade yapıcı eleştiri derdindeyim ondan buraya yazdım. Ama unutmuşum klasik kk olaylarını haklısınız.
ilk anlatımınızla bu mesajınız farklı adamları çağrıstırıyor. bu mesajınızda adamda bir sorun gorunmuyor . siz kendinize odaklanın .İsteyebilir, umarım da daha fazlasını ister çocuğum ve babasını o anlamda zorlar. Her şeyden fazlasıyla emin konuşan sizsiniz asıl, kıyaslama yapacak yüzünüze bakmayan adama konuşun diyecek kadar da acımasızsiniz da. Siz de emin olmayın bu kadar ileride ne olacağını kimse bilemiyor. Evlatlarınızdan birisi de sinanabilir bu şekilde konuşurken dikkatli olmak lazım. Sevgi kelebeğine dönüşen yok. Atla deveyi karıştırmıyorum. Esimle sevgi ve sadakat anlamında aramızda bir engel yok. Telefonla ilgilenir ama o telefonun şifresi de benim ismimdir ve hep ortadadır. Hamileyken ilgilenmez sorduğumda stres oldugunu söylüyor hastane süreçlerinde özellikle, uzaklaşıyor ama doğduktan sonra ilgi artar çocuk büyüyüp baba demeye başladıkça daha çok idrak eder. Anne gibi olmayabiliyorlar onlar rahme düştüğü ilk anda babalik yüklenmiyor. Benim eşim de işini gücünü her şeyini ona göre ayarlıyor geleceğini garanti altına almak için hepsine ayrı özel birikim yapıyor, benim işime bana yatırım yapıyor yeni bir iş kuracağım onu destekliyor vs. olayları o kadar birbirine karıştırıyorsunuz ki. Bizim tek derdimiz suanda belki birçok ailede olan bir şey. Ama bunu da değiştirmek icin bir yolum varsa diyorum bilmediğim veya aklıma gelmeyen onu da yapayim. Hea yok mu böyle bir yol her şeyi denedim olmadı mı o zaman ben de özelde kendi hayatımla ilgilenmeye başlarım ama o zaman da benim içimdeki ölmeye başlıyor. Ben o noktaya gelmeden halletmek istiyorum. Her şey karşımızdakiyle ilgili değil ben kendi hissettiklerim ve beklentilerimden mesulüm. Kimsenin dört dörtlük olmadığını biliyorum bir taraftan kötü bir huyu varsa diğer taraftan olan iyiliğini de elbette savunucam. Yapıcı olmadıktan sonra, boşan, 2. Yi yapma neden yaptın diye yargı dağıtmaktan ziyade yapıcı eleştiri derdindeyim ondan buraya yazdım. Ama unutmuşum klasik kk olaylarını haklısınız.
Kendiniz ile ilgileneceksiniz cocuklariniza odaklanip adam size nasil davranıyorsa öyle davranacaksiniz bir diğeri de lutfen aksamda olsa alin cocuklarinizi çıkın madem kendisi çıkarmıyor siz eve hapsolmak zorunda degilsiniz o kadar alışmış ki evde robot gibi birinin beklemesinden köşede ki mider muamelesi yapıyor size resmen bir erkek avcı ruhludur avladiginin kiymeti olmaz gözü hala avlayamadiklarinda olur lütfen avcunun içinde ki bekleyen konumundan çıkın kendinize de bakim yapip özen gösterin kocanız kiskansin diye yapmayın ama önce kendinize deger verin kendine değer vermeyene bir baskasi zahmet edip deger vermez hepimizin evliliginde ufak illa ki sorun oluyor sorunsuz evliligim var diyen külliyen yalan söyler okey oynuyor demissiniz kumar zor istir bagimlisi olmus birakamiyorHanımefendi burada yorum yapacağınız şey benim çocuk sahibi olmam değil bırakın ona ben karar vereyim dünyaya getirdiğim çocuğun mutlu olup olmadığına karar verebilecek gözlem yeteneğine sahibim ilgili de bir anneyim. Babasına rağmen 5 yaşına gelmiş ve ekranla hiçbir teması olmayan oyun oynayan iletişimi gayet açık, ilgi ve sevgi gören bir evladım var. Sizden çocuklarım için öneride bulunmanızı istemedim veya bunun için fikir beyan etmeniz talebinde bulunmadım. Tek konuşacağımız şey eşimle aramdaki iletişimi düzeltmem için birileri de bir noktadan yardımcı olur mu bir fikir verir onu denerim. Bazen olayın içindeyken göremiyorsun dışardan göz istiyorsun. Ama insanlar o kadar nefret dolu ki 2. Niye yaptın diye yazmaktan başka bir şey yok. Yaptım size ne? İstedim yaptım. Eşim olsa da olmasa da evlatlarım mutlu olsun diye elimden geleni yaparım kaldı ki o da yapar. Evdeki durumlar o kadar uzun boylu değil yani. Ben geçen vaktimizi daha kaliteli hale getirelim istiyorum. Niyetim bu.
benim eşim de biraz böyledir. evdeki huzur beklentisi biraz da sessizlik olabilir ama artık çok geç 2. geliyor. 15 yıllık evliyiz biz. İlk zamanlar çok dert ederdim. onun da haftada iki hali saha maçı vardı. Ne kadar konuşsam da kızsam da olmuyordu. burnu kırılınca bıraktı maçı hepten evde takılmaya başladı. zamanla be de artık bıraktım ve bilmiyorum fikirlerim değişti belki de ve size verdiğim tavsiyesi kendim yaptım. hemen farketmedi ama sonraları sen benimle ilgilenmiyorsuna döndü olay. saçım uzamış vlbak farkında değilsin filan demeye başladı. sonra bizim elimizde olmayan şeyler oldu hastalıklar hastane surecleri girdi araya bu durumlar yaşarken çok zorduArkadaşlarıyla cikacagi zaman izin ister mutlaka arayıp o kadar serbestliğimiz yok zaten ben de haftada 1-2 kez müsaade ediyorum kendi programıma göre. Ama ben arkadaş görüşmelerimi bile evde yapmaya başladım onun kafası biraz da ondan rahat. Biraz çıkayım, yeni insanlarla takılayım evet bana da iyi gelecek evde zaman doldurmaya çalçalışırken.
İkinci çocuk ikimizin de isteğiyle oldu. Hatta ben epey zamandan beri erteledim tamamen kendi bedensel kaygılarım dolayısıyla. Esim de hep 2 cocuk istiyorum diyordu en başından beri.. ama hamilelik durumu olunca ilkinde de bunda da adama bir şeyler oluyor. İlk gebeliğim benim biraz da kanamalı düşük riskiyle ve stresle geçti onun da etkisi oldu biraz stresli geçirdik o süreci. Bende de suan travma var her gün bir şey oldu mu kanama var mı diye kontrol ediyorum kendimi, cinsellikten uzak kalmaya çalışıyorum korkumdan erteliyorum falan.. valla ne sebep oldu ne yaşıyorum bilmiyorum. Ama bu telefon mevzusu bir değişik annesigile gidiyoruz mesela 2 hafta vs. Görmemiş orda da annesinin telefonunda saçma sapan çiftlik oyunu var direkt eline onu alıyor saatlerce.. sohbet ederken bir taraftan da oyun oynayabiliyormus neden ikisini bir arada yapmasinmis. Onlar duruma çok alışkın arada isyan ediyorlar ama kızarak susturuyor onları da fakat ben durumu değiştirebilir miyim umudundayım.2. Çocuk isteğinizle mi oldu?? Cinsellik durumu bence degisken çünkü bi taraf isterken diğer tarafın cinsellik anlayışı farklı oluyor mesela benimde eşimle hafta da bir iki oluyor o bence kisiden kişiye göre değişir ikinci cocuk yerine kendinize odaklanıp bakim gosterseydiniz esinizi umursamasaydiniz bence size daha cok saygi gösterirdi. Erkeği hayatının merkezine koyduğunda hersey bitiyor sizinde tüm hayatiniz eşiniz olmus çocuğunuz büyüdüğünde kurslara gidin sosyallesin vs yani care bulamiyorum çünkü böyle bir evlilige ikinci cocuk yapmaniz bildiğiniz darbe vurmus gibi olmus
Aynen öyle huzur beklentisi sessizlik. Benim evde olmadığım zaman evde yalnız kalamıyor sürekli arıyor hadi eve nerdesin daha vs. Ben evde olayım arka odada olsam yanına çağırıyor ama yanında olucam oturucam kendi konuşurken bir taraftan videosunu izleyecek bir taraftan konuşacak ben de tam odak bende olsun istiyorum herhalde. O da bütün gün zorlanıyorum işim çok yoğun yoruluyorum bir bu zevkim var ikisini de bir arada yapabilirim diye savunuyor. Bugun yine sabah namazindan sonra kiyameti kopardım önce sinirlendi kendi de sonra tamam bakmayacağım artık dedi bakalım kaç gün gidecek bu olay..benim eşim de biraz böyledir. evdeki huzur beklentisi biraz da sessizlik olabilir ama artık çok geç 2. geliyor. 15 yıllık evliyiz biz. İlk zamanlar çok dert ederdim. onun da haftada iki hali saha maçı vardı. Ne kadar konuşsam da kızsam da olmuyordu. burnu kırılınca bıraktı maçı hepten evde takılmaya başladı. zamanla be de artık bıraktım ve bilmiyorum fikirlerim değişti belki de ve size verdiğim tavsiyesi kendim yaptım. hemen farketmedi ama sonraları sen benimle ilgilenmiyorsuna döndü olay. saçım uzamış vlbak farkında değilsin filan demeye başladı. sonra bizim elimizde olmayan şeyler oldu hastalıklar hastane surecleri girdi araya bu durumlar yaşarken çok zordu
şimdi bakıyorum dinamikleri öyle değişmiş ki bizim ilişkinin liseli yeni sevgililer gibiyiz. bazen düşünüyorum çok sağlıklı olsaydı hersey de sessizce videosunu izleseydi.
Bebeğini uyut yanına git sokul omuzunda uyumak istiyorum de. o izlesin yine naparsa yapsın. ten teması çok iyi gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?