Eşimin herşeyi abartması... Hastalık mı?

banabenigeriver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
9.337
4.664
123
Bazen birşeyi yemeye takar tost gibi, çikolatalı ekmek gibi sürekli onu yer.Yada yeni yeni hevesleri türer bir ara elektronik sigara almıştı elinde üç makina vardı.Şimdide hayvan sevgisi başladı evde dört balık bir muhabbet kuşu var.Balık kolay bir zoru yok ama kuş kafesten çıkması bir dert girmesi bir dert bence nasıl davranması gerektiğini hala bilmediği için çok hırçın iki hafta oldu.Hala alışmadı bize.
Gelelim bugün beni sinirlendiren konuya.Bu sıcakta evimizin en serin yeri hol orada bile termometre 26 dereceyken en çok güneşli odada camları kapatıp bırakıyor akşam esinti oluyormuş hayvan sıcaktan ölecek dedim bu kadar abartma herşeyin suyunu çıkarıyorsun.Bana mal dedi dedim doğru konuş ne dedim ki hakaret ediyorsun ailenden aldığın terbiye bu işte fazlası değil sergile dedim.Her zaman söylediğim şey n var dedi eee daha ağırını söyle çekinme o zaman lafını bil insan gibi konuş yeter dedim.Söylene söylene işe çıktı gitti.Dört gün annemlerdeyim konuşmak istemiyorum gidene kadar.Ben çıkmadan yazmış salondan al küçük odaya koy yeni çarşaf yıkanmıştı deterjan korkmasın hayvana yazmış şaka gibi... Gerçekten bu adama ne yapacağım ben?...
Arkadaşlar aslında ben eşimin takıntılarından bahsetmek istedim tabiki hepsi bu değil daha neler sayarım.Kimin ses(fön, bulaşık ve camasiry makinası gibi)koku(yemek vs. cam falan açarım ama yine der yemek kokusu bile evet), yoldan geçen araba yada bahçedeki taşa çıkınca gelen sesten rahatsız olduğunu duydunuz.Yok hassasım falan nohut kadar süzme yoğurt nasıl kötü yapar bir insanın midesini... Gerçekten çok garip yada ben çok rahatım bunlar bende yok çünkü...

Tam bir hafta oldu doğru düzgün konuşmuyorum yüzüm gülmüyor soğuk duruyorum neden böylesin demedi ...

Son düzenleme:
Size mal diyemez bu konuda asla savunulacak yanı yok ama aile terbiyesine kadar değinip siz de aşağı kalmamışsınız. Onun da özrü kabahatinden büyük olmuş tabii.

Dönem dönem ilgi alanının değişmesi, bir şeylere yoğunlaşması normal. damak zevkine kadar takıp siz abartıyorsunuz gibi geldi bana da. Yazdıklarınızdan her şeyi kontrol etmek istermiş gibi bir izlenim bırakıyorsunuz

Size söylediği şey yanlış,ama bu konu dışındaki takıntıları sizi neden ilgilendiriyor ki ? Eğer canı tost yemek istiyorsa her gün bırakın yesin ya da çikolatalı ekmek her neyse.Onun takıntılarını abartmasından çok sizin bu duruma takılmanız benim gözüme battı.Suyunu çıkartıyorsun falan demişsiniz,siz de biraz gergindiniz sanırım.

Deterjan kokusu benı de hasta eder güldüm bence eşiniz iyi biri.

biri benim hayvanımla ilgili bişeyler söylese bende mal diyebilirim ama eşime mal diyorsam saygıyı kaybetmişimdir.

bilemedim.
Evet iyi biri çok şükür...
Ben hayvana birşey demedim ki abartıyorsun dedim.

yıllardır adamın annesine takık onlarca konu açtı kadın hakkında ha ha ha

Çünkü kendi aileside böyle ve onlar gibi insanlar görmedim garipsiyorum.
Onu istesemde kontrol edemem o kadar şeye takık ki...

Hayır eşimin takık olduğu birsürü şey var sadece bunlar değil böyle bir insan daha tanımadım hiçte gergin değildim

kayınvalideni cidden merak ediyorum kadınlar kulübünün en meşhur bir kaç kaynanasından biri ne de olsa .benim hiç kayınvalidem olmadı buradan okuyorum işte kayınvalide sorunlarını

Tamam anladım da konunun ailesiyle alakası yok ki ikiniz arasında geçen bir münakaşa :)

Ailenden gördüğün terbiye bu kadar gibi laflar biraz kötü olmuş, sinirlisiniz anlıyorum onun da canını acıtmak istemişsiniz ama keşke konuyla hiç alakası olmayan aileyi işin içine katmasaydınız. Bence bu tip takıntılarda bir anormallik yok, siz sinir oluyorsunuz sanırım eşinize. Düşünsenize maddeye takık olabilirdi, madde bağımlısı olabilirdi ya da alkol alışkanlığı... Ne bileyim zararlı bir çok şeye takmak yerine ne güzel muhabbet kuşuna takmış adam.
Hayvan sevgisine takıksa bence evinize bir köpek alıp onunla ilgilenmesini sağlayabilirsiniz, daha tatmin edici olur, her gün onu yürüyüşe çıkarır onun komik halleri evde stres bırakmaz. Tabi sorumluluğunu alabilecekseniz alın o ayrı bir mesele, bizim evimizde kedilerimiz var mubişimiz (muhabbet kuşumuz) var onların tatlı komik halleri bazen aramız soğukken bizi yumuşatabiliyor. Kavga edip ayrı koltuklara çekildiğimizde kedilerimiz bunu anlayıp bir ona bir bana gelip şebeklik yapıyorlar, bu bile içimizi ısıtıyor.

Eşimi o laf sinirlendirmedi aksine ben deyince öyle bir kendine geldi.Valla çevremde eşim ve ailesi gibi insanlar görmedim tek takıntıları bunlar değil ki sadece birkaç örnek bu.Bence evcil hayvan kotamız doldu eşim kuşdan yeterince şikayetçi tüy falan döküyor pisliyor o ilgilendiği için sevgiden çok sıkılmış durumda zaten öyle hep bir heves olur elde edince sıkılır hayatımda bu kadar erken sıkılan birini görmedim kuşun ilk geldiği gün demişti nerden aldım diye...

Kesinlikle öyle, bizim de muhabbet ve kedimİ aramızı sıcak tutar. Birbirimize de girsek, babası bak ne tatliş, eşşm bana annesi bak ne yapıyor minik, gibi sanki kavga hiç etmemişiz kedi ana babasıyız

Kesinlikle öyle, bizim de muhabbet ve kedimİ aramızı sıcak tutar. Birbirimize de girsek, babası bak ne tatliş, eşşm bana annesi bak ne yapıyor minik, gibi sanki kavga hiç etmemişiz kedi ana babasıyız

Az önce dışarıdan geliyoruz arabayı mı tanıdılar bizi mi anlamadık, balkona çıktı ikisi de miyaz miyav, nasıl tanıdılar halbuki ev kedisi yani arabayı filan bilmelerine çok şaşırdık, E hayatım her gece bizimle yatıyorlar bırak da tanısınlar dedi eşim :) Hayvan sevgisi çok çok güzel bir şey, evde geçinebileceklerini bilsek bir de köpek bakmayı çok isterim...

Konu sahibine gelince ben yine aynı şeyi tekrarlamış olacağım ama en azından eşinizin zararlı bir takıntısı yok. Ya da sizi ihmal edecek bir hevesi yok, kimi insan oluyor bilgisayar başından ayrılmıyor oyun oynamak için saatlerce gözü başka bir şey görmüyor.

Kuşu alır alır almaz da pişman olmasına kızdım. Hayvanlar eşya değil ki CAN. Hevesle alınmaması gerekir, gerçekten özveri ve sevgi istiyorlar, bir daha bir canlı almak isterse müsaade etmeyin, bakamıyoruz deyin. Onun dışında yeme içme takıntısını dert etmeyin salın gitsin :)

Bizim bşf muhabbet kuşumuz vardı öldü yaşlılıktan 9 yaşında eşimin arabası sokağa girdiğşnde nasıl şakırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…