• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin hediye ettigi ev...

bu ne saçmalıkmış yaa eşimin 2 evi var ne demek,o ev ikinizin oluyor evliyseniz 2 evimiz var deseniz neyse sizin evi sana satmış hemde değerinin üstünde bu ne saçma bişey yaa,madem borcu var o borçta ikinizin borcu olur aile kurumu olarak diğer evinizi satsın kalan evde de oturun işte oda iş bulup çalışsın attan binip eşeğe binmek zor olsa ne yazar evin erkeği çocuklarınızın babası bulsun iş çalışsın her zaman hayat günlük gülistanlık değil,sizin evi size satmak ne demek hiçç anlaşılacak gibi değill doğrusu kime anlatsan şaşar kalıriev zaten ikimizin benimi kazıklıyosun sen karşında çocukmu var kimi kandırıyosun de hayret ettimmm vallahii,hiç duyulmuş şey değil:19::19:

sıkıntısı olmayan varmı günümüz şartlarında evin hanımında varsa o an hanımınki beyinde varsada onun parası kullanılır ne varki...

Bence de öyle, bizim evde de hiç senin paran, benim param konusu olmaz. Ama konu sahibinin eşi, kendisi ile ilgili beklentisi çok fazla idi belki, onun için başarısızlığı ve kendince bir karşılık vermeden, karısının parasını kullanmayı hazmedemiyordur belki diye düşündüm.

anladigim kadariyla arkadasin esi fazla gururlu biri..issiz oldugu icin, mecburen arkadasin kazanci ile geciniyorlar..ve eside buna bir kilif bulmus kendi gururunu kurtarmak adina..aslinda zaten kendilerine ait olan evi esinin adina geciriyor satmis gibi...ama suan adamin isleri duzelse inaniyorum ki arkadastan para talep etmez ev icin..adam kendi gururunu kurtarmak adina tapuyu esinin uzerine yapip gelirinden faydalaniyor..benim anladigim durum bu...

anladigim kadariyla arkadasin esi fazla gururlu biri..issiz oldugu icin, mecburen arkadasin kazanci ile geciniyorlar..ve eside buna bir kilif bulmus kendi gururunu kurtarmak adina..aslinda zaten kendilerine ait olan evi esinin adina geciriyor satmis gibi...ama suan adamin isleri duzelse inaniyorum ki arkadastan para talep etmez ev icin..adam kendi gururunu kurtarmak adina tapuyu esinin uzerine yapip gelirinden faydalaniyor..benim anladigim durum bu...

bu adam gururlu olsaydi yastik arkadasina
can yoldasina evi satmazdi
altinlarina konmazdi
iyi hos konu sahibi ayrilmaya niyeti yokken
duygusal bir bagi varken
nasil kabul etti bu tartisilir

ilk mesajınızı birkaç kere okudum hala tam anladığımdan emin değilim.
Sonraki yazdıklarınızdan kocanızın kendisini kötü hissetmemesi için bu yola baş vurduğunu anlıyorum eee o zaman neden faizleri bile hesaplıyor.
Kendini huzurlu hissetmek için böyle birşey yapıyorsa o zaman kiraya vermeni ister. Bu onu mutlu eder eğer böyle bir düşüncesi olsaydı.
Benim eşimde ticaretle uğraşıyor. Kaç kere battık çıktık. ama hiç bir zaman birbirimizin kazandığını hesaplamadık. buna vaktimiz de yoktu. bataklıktan çıkmayı düşünüyorduk sadece. keşke eşiniz de sadece bunu düşünseydi, siz de sadece ona destek olan eş olarak kalsaydınız. burda beni yanlış anlamayın bu yazdıklarımı eşiniz için yazıyorum. siz sadece huzur için herşeyi kabul ediyorsunuz.
bilmiyrum ama karı koca arasında bu tür hesaplar bana garip geliyor. :50:

Aynen Iste durum bu ama bu durumda bile adam mutsuz ve beni de mutsuz ediyor.

Ben biraz anlıyorum galiba eşinizi, cünkü bende oradan mezunum. Eğer hala benim zamanımdaki gibiyse eğitim sistemi insani biraz, nasıl söyleyeyim, küçük dağları ben yarattım, şeklinde yetiştiriyorlar. Eşiniz zamanında iyi kazandı, başarılı bir iş adamı oldu (aileden kalmadığını varsayıyorum), şimdi çok zorlanıyor. Herkes için attan inip eşeğe binmek zordur, ama eşiniz gibi çıtayı fazlaca yüksek tutanlar için sanıyorum daha da zor oluyor. Belki biraz gururunun okşanmaya, kendine güvenin geri gelmesi için sizden desteğe ihtiyacı vardır.

Tatlim tum yorumlari okudum.Bayanlarin. bir kismi direkt yargilayip bu ne bicim evlilik demisler.Bir kismi benim cikmazimi anlamislar zaten ben birikimimle istedigim evi alabilirdim esimin issizligini bir kadin olarak tolere etmeye calistim.Bir kismi hem esimi hem beni anlamislar.Bir kismi toptan ikimizide menfaatci ilan etmisler.Kendi evimi alarak nasil bir menfaatim olabilir kiraya bile vermemisim.Ben zaten yalnizda cocuklarimla yasasam ayni masrafi edecektim esimin tum parama haciz getirmesi beni zor durumda birakti.esimi eski guzel gunlerimizin hatirina idare ediyorum ama bu durumunu duzeltmesi gerektigini de ona soyluyorum.Yuva icin fedakarlik yaparim ama esimin bunu vazifem gibi gormemesi gerek.Tabi herkes her yorumu yapar ama yapici olmak empati yapmak muhim.Kaliteli yorum onemli.Tesekkur ederim

kusura bakmayın ama hala eşiniz için iyi bişeyler söleyenlerin sizi anladıklarını belirten mesajlar yazmışsınız.. banada kızıcaksınız ön yargılı falan diceksiniz ama sölemeden geçemiycem..sizinki sadece taicaret hane olmuş...ev, ev değil sanki emlakçı dükkanı..... eşiniz işsiz kaldı diye size böle bişey yapılamaz.... bence ortadan kaybolabilecek bi kocaya hazırlıklı olun....

Canım konunu hayretler içerisinde okudum. Bunu yaşayan sen olduğun için inanamadım. Forumlarda senin yorumlarını hep beğenirim ne kadar mantıklı bir bayan diye düşünürdüm. Gayet akıllı ve zeki bir kadın olduğunu düşünüyorum ama evliliğinde niye böyle pasifsin anlam veremedim.
Bu adam sana evlilik sözleşmesi falan da yaptırmadı değil mi? Eşin o evi sana hediye etmemiş resmen bugünün değeriyle sana satmış.
Bu adama güvenip sakın işini bırakma. Sen bu adamla mutlumusun başka artı özellikleri var mı ki bu durumu sineye çekiyorsun.

Evvela iyi dileklerin icin cok tesekkurler Tanufuk,12 yillik bir evliligim var ve 3 yila kadar esimle maddi olarak hicbir tartismamiz olmamistir.bir ihtiyac olsa ben seve seve veririm esim bir ihtiyac olsa hemen karsilar maasimin bir lirasina bile dokunmazdi.Masallah esim zaten cok iyi kazaniyordu.Benim parama ihtiyaci yoktu.Senin maasin ancak senin ihtiyaclarina yeter derdi.Bende istedigim sekilde evime cocuklarima harcardim.Son 3 yilda ise yurt disindan donunce adami bir parasiz kalma korkusu sardi.Buyuk yatirimlar yapti bunlarin degerlenmesi uzun yillar alacak ve cok borclandi.tabi ben ona elimdeki birikimimi karsiliksiz veririm dedim kabul etmedi ancak ev kaarsiligi olabilir dedi.Ailesinden yardim alamadigi icinde bana ait hersey bitti.Ama esim mutlu degil ufacik bir tartismamizda kiyameti kopariyor.Yani ben hicbir sekilde adami mutlu edemiyorum.

kaliteli yorum nasıl oluyor anlatırmısınız öğrenelim..3 yıldır kk deyim sizin konunuza kalitesiz yorum yazan birine rastlamadım insanlar sizin kendinizi düşürdüğünüz duruma üzülüyorlar sadece...bir kadın ve bir anne olduğunuz için....

kaliteli yorum nasıl oluyor anlatırmısınız öğrenelim..3 yıldır kk deyim sizin konunuza kalitesiz yorum yazan birine rastlamadım insanlar sizin kendinizi düşürdüğünüz duruma üzülüyorlar sadece...bir kadın ve bir anne olduğunuz için....

"kaliteli yorum" bunu fark etmemiştim...sen yazınca fark ettim tekrar baktım yorumlara.....bu nasıl bi mantık böle.....gerçi bizde de hata var sanırım...bu tarz düşünen biri için neden üzülüp bişeyler anlatmaya çalışıyoruz ki...bırak kendi düşen ağlamaz de geç dimi ....!

Kaliteli yorumu ben de anlamadım. Oysa bu konuda ne geyik gördüm ne de hakaret.
Herkes hemcinsimizin yaşadığı bir sorunu anlamakta güçlük çekti.
Çünkü abartıyor muyum diye soran siz oldunuz ve bir çok kişi evlilikte bu şekilde hesap kitap işine girmediği için hayır abartmıyorsunuz dedi.
Bakın okuduğu okul falan önemli değil. Kişinin kendisi önemli. Eğer işinde başarılı olamadıysa bu çok büyük suç değil. Sizin eşinize yardımcı olmanız ise gayet normal bişeydir.
Ama eşiniz istifa et evi vereyim ardından istifa etme sana şu kadara satayım derse burda aldığı eğitimden birşey kazanmadığı çıkar ortaya. Siz evlisiniz bir şirketin ortağı değil.

Back
X