• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin hediye ettigi ev...

Esinin sana ev satmasi cok abes bir durum
insan kendi karisina iki cocugunun annesine
sirf maasi var memur diye nasil ev satar
geri dönüp dönüp yorumlari okudum
nasil bir yanlisin icine girmissin
ama
hala iyi niyetlisin kocana yardim etmeye
calisiyorsun o seni iyi niyetinin
yüzünden batirmasin zaten haciz geldi falan
diyede yazmissin sonra maasindanda olursun
dikkatli ol

Son düzenleme:
canım bence senin eşin çok ticaretle uğraşmış evliliğide ticaret sanıyor.2 eviniz var 1 ini sana parayla satıyor üstelik epeyde fazlasıyla.sana birini hediye bile etmesi lazım 2. cocuğun var ve sen memursun kendinin hiçbir garantisi yok senin yerinde olsam işten vazgeçmem ama eşine bir şekilde bu tarz şeyleri parayla satma işlerine girmesin.üstelik ilk şıkta satım kiralama ona ait ama tapuda sana ait olcaktı çok saçma geldi bana.bir evlilikte eğer eşler arasında uyum varsa ki eş karısına hediye etme olayına dahi gidebilir.bende şuanda 2. bebeğime hamileyim. eşimde memur üstelik maaşı epey de çokça bir bankada.ve yurtdışına temsilci olarak gitmek istiyor ve başvuruda bulundu.diger ay olurda gidersek bizim aracımız var onu satıp evin kalan borcunu kapatıp benim üstüme yapıp gideceğiz .malum 2 cocuğum var hiç gözüm kapalı dışarılara gidemem .dünyanın bimbirtürlü hali var.kendimi de garanti altına almak adına böyle birşey düşündüm.ve eşim bunun benim hakkım olduğunu ve seve seve yapacağını söledi.senin malın benim malım dedi.ben üstelik ev hanımıyım çalışmıyorum.sırf kariyeri için bulunduğum yeri terkedeceğim mecburen yeni bir yaşama arkamda destek bırakmadan gidemem :27:

kusura bakmasin o zaman konu sahibi
her zaman karsilasmiyoruz bu tur seylerle

esini biraz olsun anlayabilenlere kaliteli yorum
ve "nasil olur?" diyenlere kalitesiz yorum diye siniflandiriyor ve
ancak hic bir aciklama yapmamasi gereken yorumlara cevap veriyor
nasil yani? diyenlere anlamaya calisanlara cevap vermek istemiyor!

bir es
bir ev hediye ediliyorsa "karicim dunya hali ne olur ne olmaz
bu evi uzerine geciriyim cocuklarim ve senin icin" derdi!

sart koymaz
satmaz
ucret talep etmez
faizine kadar hesaplamazdi

calismamas, iflaz etmesi, buyuk yatirimlar yapip borclara girmesi
bir mahcubiyet yaratmis olabilir
gurur meselesi yapmis olabilir bunu hepimiz anlariz
her ne kadar hayat musterek desekte
erkeklerin cogu kolay hazmedemiyor ekonomik sorun yasamayi
ve canim al bu ev senin olsun bildigin gibi kullan
dese "helal olsun ne kadar dusunceli bir es" derdik
ama hayir size satmaya calisip
ustunede sart koyuyor

haaa yanlissak anlatin o zaman
kalite operatorlugu yapmadan
cunku saygisizlik yapan olmadi size karsi

"kaliteli yorum" bunu fark etmemiştim...sen yazınca fark ettim tekrar baktım yorumlara.....bu nasıl bi mantık böle.....gerçi bizde de hata var sanırım...bu tarz düşünen biri için neden üzülüp bişeyler anlatmaya çalışıyoruz ki...bırak kendi düşen ağlamaz de geç dimi ....!

ikinizde menfaatcisiniz demenin bu evlilik ticarethane olmus demenin ki size 3 yil evvelini anlatmama ragmen cozume degil asagilamaya varan yorumlarin ben cocugumu bu okula vermeyecegim demenin neresi kaliteli....Tabiki beni anlayan bir cok arkadasim oldu onlara tekrar tekrar tesekkur etttim ve ediyorum da.... bunlari fark etmemenin benim adima yuzde 90 i begenmedi diye iftira atmanin neresi kaliteli yorum :1::1::1:

Benim adima cevap verme hakkini kimden aldin cok ayip???????:20::20::20:

bunu zaten siz sölemiştiniz..arkadaş sizin adınıza cevap vermiş mi sayılıyo....

bnde şunu fark ettim belirtmeden geçemiycem..eşinizi anlayanlayanlara cevap veriyosunuz anlamayıp sizi korumaya çalışanlara cevap bile vermeyip kalitesiz yorum olarak adlandırıyosunuz..üstelik bişeyleri kendiniz bizlere sormuşken...!

ikinizde menfaatcisiniz demenin bu evlilik ticarethane olmus demenin ki size 3 yil evvelini anlatmama ragmen cozume degil asagilamaya varan yorumlarin ben cocugumu bu okula vermeyecegim demenin neresi kaliteli....Tabiki beni anlayan bir cok arkadasim oldu onlara tekrar tekrar tesekkur etttim ve ediyorum da.... bunlari fark etmemenin benim adima yuzde 90 i begenmedi diye iftira atmanin neresi kaliteli yorum :1::1::1:

o halde,
sizin de içten içe beklediğiniz ''içinde bulunduğunuz durumu olumlama,onaylama'' yorumları dışındakiler, out yani kalitesiz oluyorlar..
ama o zaman konu açarken belki de,''olumlu birşey yazmayacak olanlar,yorum yazmasınlar'' diye belirtmeniz gerekirdi..
bilemiyorum,kırıcı ve abes geldi bana ''kalitesiz yorum'' sözünüz..

Son düzenleme:

sizin yazdıklarınızdan yola çıkarsak evlilik zaten ticarethaneye dönmüş...arkadaşların bu tarz yorumlar yapmasıda gayet normal.normal olmayan eşinizin zaten sizin olan evi banka faizine kadar hesaplayıp nerdeyse 2 katı fiyatına size satması... neyse , allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin...meslektaşım olarak durumunuza üzüldüm...

ben aldim cevabimi. Sonucta bu sizin hayatiniz sizin karariniz,fakat ben sevgilim tarafindan tüm maasimi biriktirmeye "kendi"zor günlerim icin kenara atmaya nerdeyse zorlaniyorum:) onun maasiyla hem geciniyoruz hem borclarimizi ödüyoruz.Bizimde hayatimiz böyle iste...:nazar::nazar::nazar:

bunu zaten siz sölemiştiniz..arkadaş sizin adınıza cevap vermiş mi sayılıyo....

bnde şunu fark ettim belirtmeden geçemiycem..eşinizi anlayanlayanlara cevap veriyosunuz anlamayıp sizi korumaya çalışanlara cevap bile vermeyip kalitesiz yorum olarak adlandırıyosunuz..üstelik bişeyleri kendiniz bizlere sormuşken...!

Bu kalite ve kalitesizden kastim esimi koruyanlar degil aksine esimin 3 yil evveli bu sekilde olmamasina ragmen simdi bu tuhafliklarina getirilen akillica yorumlardir yoksa her hemcinslerimden beni takdir etmelerini ya da onaylamalarini beklemiyorum zaten 3 yillik bir mesele daha simdi konu actim.Kimsenin kalbini kirmak istemem.Esim daima bu sekilde olsaydi zaten adini duzenbaz koyardim ama adam evveli bir lirama dokunmazdi ben versem bile alamam bu senin evi gecindirmek benim vazifem derdi.Su an cok degistigi icin , ortada bir yuva varken neler yapilacagi?Bundan sonra benim nasil bir tavir almam gerektigi?Esime durumumu anlatinca bagirip cagirmasi ikna olmamasi esime verdikce daha fazlasini istemesi karsisinda benim alacagim ince ayar...Kisacasi ben boyle evlilik gormedim demekle is bitseydi keske ! Sizin cozumleriniz neler olurdu?Konu acmaktaki amacim buydu yoksa Ayyy valla şekerim bu sekilde bir evlilik gormedim... demeniz icin degildi.Zaten Madamikse konumu silmesini istedim.farkli noktalara kaydigi icin. sevgiler.

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadaşım 3 yıl önce böyle değildi diyorsun.
Böyle değilmiş çünkü para varmış.
Oysa bir adam yoklukta tanınır.
Varken herkes paylaşır önemli olan yokken verilen tepkilerdir.
Sizin eşiniz ekonomik düşüş yaşayınca size gerçek yüzünü göstermiş bence.

bende kalitesiz bi yorum yapacagim malesef.
okumus bir insan olarak böyle bir düsüncede olmaniz sasirtti beni arkadaslarinda dedigi gibi evlilik degil taiceret isi olmus hadi esiniz size evi satti felan neysede sizde evinize katkida bulunurken bi mal karsiligindami bulunmaniz gerek ne kadar geri kafalilik yarabbim :30::30::30:

Bu forumda neler neler okuduk gördük de böylesini ilk kez duyuyorum.

İnsan kendi evini satın alır mı yahu?

Evet doğru söylemişsiniz; gerçekten de eşinizin süper bi ticaret zekası varmış.

Abartmıyorsunuz kesinlikle, ama abartın lütfen... Bu durumu kabullenmeniz abartı derecede anlayışlılık asıl.

Back
X