Esimin hareketleri tavirlari artik bana cok dokunuyo..

Kimse sizin ailenizin her işini yapmak onlara sıcak davranmak zorunda değil

Kardeşleri de sizi aramak zorunda değil
Siz arayın mesela

Benim eşimde öyledir..yapacak birşey yok herkesin karakteri farklıdır ya onu öyle kabul edeceksiniz yada aytilacaksiniz. Ama siz anlasiyorsaniz genel olarak önemli bir sorununuz yoksa neden ailenize soğuk davranıyor diye ayrilasinizki?takmaya bile değmez. Kabullenin onu olduğu gibi.

Cnm insan 7 sinde neyse 70 inde odur
Enistenle kiyaslama herkes farklidir
Boyle dusunup uzme kendini
İnsanların yapisi degismez esin sicak kanli olamiyorsa enistende soguk olamaz
Bosver gerektiginde kendin sicak ol kendin git ailenle vakit gecir bol bol illa herseyi esinle yapman gerekmiyor

kendimiz söylemişsiniz; kendinize eziyet

düşündümde; bende soğuk yapılıyım ama ısınana kadar. ama sürekli ara, sor, falan bana ters. eniştenizi kıskanmanız da gereksiz.
5 parmağın 5i bir değil.
ne kendinizi ne eşinizi başkalarıyla kıyaslamayın.

Daha yeni evlisiniz. Evlilige adapte olamamisken neden esinizi olmadigi bir insan haline getirmeye calisiyorsunuz? Zamanla her sey yoluna oturur ama sen israr edersen ya da surekli soyleyip durursan is inada biner.

Herkes farklı onunda yapısı bu demek.bende aynı eşin gibiyim hic sevmem telofonla hal hatır sormayı,benim akrabalarimi bile eşim aratıyor bana sağolsun:)eşimin ailesi beni aramaz ben onları,öyle geçinir gideriz..
Özellikle telofonla arayip hal hatır sorma işi nedense bende baskı oluşturuyor.sanki mecburiyet duygusu uzerimde baskı kuruyor ve ben aramaktan kaçıyorum.bayramlarida bu yüzden sevmem.acaba icinde bulunduğum psikolojinin bir aciklamasi varmidir,diye düşünmeden edemiyordum.

sen takıntılı ve detaycısın. eşin içine kapanık ve soğuk. idare edeceksin.
ama enişteni kıskanman ayıp.

Ben esinizde bir sorun göremedim yapi meselesi sonucta herkes canim cicim.modunda olacak değil
Sanirim.enisteyi kiskanmaya bagli esinizi onunla kiyaslama soz konusu
Ne esinizi ne kendinizi kimseyle kiyaslamayin herkesin karakteri, yasanmisliklari ve hayata bakışı farklidir
Takintili olmayi bırakıp esinizle mutlu olmaya bakın, kapıyı kapatinca dört duvar içinde kimse ne yasiyor bilemeyiz ama.siz esiniz icin "iyi ki benim.esim.iyi ki onunla bir yuva kurmusum.beni mutlu ediyor" diyebiliyorsaniz sorun yok

Son düzenleme:
yapısı bu demekki.
kendi kardeşleriyle olan yakınlığı bile sınırlı. sizin ailenizle içli dışlı olmak zorunda değil.

benim ailemde izole bir ailedir. bundan dolayı ben kendi ailem çok şükür hayattayken bile ayda yılda bir görüşürüm benim yapım böyle.. onlara gelmiyorum gitmiyorum diye onları sevmediğim anlamına gelmiyor. sizde eşimin düşüncelerini gördüm ve irkildim yani.. herkes sizin gibi olmak zorunda değil soğuk ailede yetişen insanlar böyle sıkı fıkı aile ilişkilerinden sıkılr ve de bunalırlar. bilmiyorum 1.5 yılda eşime anlatamadım siz beni anlarmısınız bilemiyorum... lütfen eşinizi olduğu gibi sevin ailenizi değil sizi mutlu etsin...

Herkesin yapısı aynı değildir. Ayrica eşiniz sizi eltinizle kiyaslasa hoşunuza gider mi? Enistenizle kiyaslamyin, hatta hiç kimseyle..

ben de sevmem hep aransin sorulsun yani esinize baski yapmayin adamin yapisi bu
Evli degilim.ama evlenecek olsam da esimi olduğu gibi kabul.ederdim
Sonucta bir ömür didismekle.gecmez
Önce kendi olumsuz yonlerinizi torpulemeye sonra da esinizi oldugu gibi kabul.etmeyi ogrenin

Ben de bayram/düğün gibi kalabalığın olduğu mecburi gorusmeleri sevmem uzerimde baskı oluşturuyor yani icimden gelmeyince bana yapmacik geliyor bu tarz seyler

+1
Ben de kendi halinde cekirdek bir ailede büyüdüm aile ziyaretleri yılda bir kez babam yıllık izindeyken yapılırdı ben de öyleyim akraba vs benim icin ikinci plandadir yıllık izinlerde önceliğim ailemdir digerlerini bayramda ararim yilda birkac kez gorusmek yeter :) ic ice iliskileri sevmiyorum o yuzden yazdıklarınızda kendimi buldum.ve ne demek istediğinizi.cok.iyi anladım.

Anne babasi vefat etmiş bunun eksikliğini yaşiyor ve nasıl davranacağini bilmiyor olabilir ve ayrica ailede öyle yani ailesinden öyle görmüş yapisi öyle olabilir herkes sicakkanli olacak diye bi şey yok..

Sen bu adamı degistirmek için mi evlendin. Onu boyle kabullenmen lazım yapısı böyle demekki herkesin bi yetiştirilme tarzı vardır ve her çift aynı olacak diye bi kaide yoktur önemli olan aynı konularda farklı düşüncelerinizi örtüştürebilmeniz bide herseyden önce eşini kardeşinin eşiyle kıyaslama çok çok yanlış böyle yapmaya devam edersen daha da soguyacaksin. Ayrıca eşinin bu tarz davranışları sogumani gerektirecek davranislar değil bence madem sen söylemeden aramiyo gitmiyo sen söyle o zaman bu çok zor olmamalı biraz idare etmeyi ogrenmen lazım sen birden degistirebilmek istiyosun herseyi ama bu imkansız yıllar içinde yavaş yavaş değişecek degisecekse bile. Bnm eşim de ailemi ben demeden çok arayip sormaz ben gidelim demeden gidelim demez ama ben dediğimde gideriz arariz bu sıkıntı olmamalı bence. Daha çok yenisiniz siz biraz sen biraz o alttan alarak ilerletebilirsiniz bu ilişkiyi evlilik kolay bişey değil cnm çok fedakarlık istiyo

Cok cok guzel anlatmissiniz..isin detayina da girecek olursak aslinda benm de hatalarim var tabiki ilk iki ayda cok fazla gidip gelmstm anneme hergun ordaydim esim evlilige alisamadgmi dusunup rahatsiz oldu bu durumdan..bu yuzden artk esime bosey soylerken cekiniyorum..yine de soyluyorum ara sor diye hal hatr sor ihtiyaclari varmiymis diye..soyluyorum ya bakalim dedgnz gibi zamanla hersey yavas yavas

Can'ım ben ablamla eltiyim ama eniştem eşimden cok farklıdır anemlere gıder oturur sohbet eder ama benımkı ara sıra gelır ben demeden aramaz gıtmez karakter meselesi Ikı kardeşler ama Ikı farklı ınsan dıyecegım o ki değiştiremezsin olduğu gıbı kabul et

Tabiki karakter meselesi bu adamin sucu gunahi kotu niyeti yook biliyorum onun kardesleri cook farkli yaa ne evlenmemize destek oldular ne maddi ne manevi hic bisey yok madden zaten beklentmiz yok ama annemlerle dunur oldular ama baksanz kac bayram gecti ne aradlar ne geldiler.. esim de bunlarn farknda ben hayatnda yokken de bu sekildelermis ama buna ragmen bana dedgi sey ben onlarla kavga falan etmedmki nasl silip atayim.. hala memlektne gitcegmz zaman bizimklere de gidelm der benm de ayarlarm kacar

Su akar yolunu bulur cnm ben evleneli 2 yıl iki ay oldu ve şimdiye kadar onu değiştirmeye calissaydim haddinden fazla yorulup onu da yoracaktim ilişkimizide hersey zamanla oturuyo yerine sabırlı ol bide annene çok sık gitme yani artık evlisin biraz evinle esinle haşır neşir ol hergün hergün gitmen esinin hoşuna gitmez annenlerde özledim seni biraz mesela hafta sonları ya da hafta da bir gün git. Ben hafta da bir gidiyorum bazen 2 hafta gitmediğim oluyo

İnsanları sidik yarısına sokmayın. Mecbur değil sıkı fiki olmaya.dert göremedim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…