Eşimin hamilelik sendromu

Ben de hep öyle dua ederim sana bir şey olmasın, 40 gün ben hasta olayım diye çünkü daha akşamına çileden çıkıyorum ben!
Bu arada çocuklarım dedim de biri 3, diğeri 1 buçuk olmak üzere bebek sayılacak yaştalar.
Biz sersefil olmuşuz evde olağanüstü hal var, benim ailem bize bakmaya gelmiş, çocuklar cıyak cıyak, ben zaten iptalim zehirlenme belirtileri gösteriyoruz, beyefendi sadece ishal diye güçsüz düşüp ayağa kalkamadı 3 gün ya, 3 gün!
Ne çenesi durdu ne eli kolu kalktı, koltuk minderi poposuna deri oldu.

Anaları nasıl dayandı bunlara bilmiyorum ya da bize yapıyorlar sadece.
Ama sizin adınıza çok üzüldüm çünkü yaşayacaklarınızı biliyorum.
Benim gibi pes etmeyin, kök söktürün.
Her ortamda, evde orda burda söylenin canınız bir şey çeksin, asla geride kalmayın.
Çünkü doğumdan sonra lohusalığa da giriyor bu tür koca, o kısım evlerden ırak töbe yarabbim!!!
Önünü kesin ki, haddini yerini bilsin, giremediği sendromdan çıksın hemen.

Bilgiler icin cok tesekkurler yarin cozecegim bu konuyu hayirlisiyla inahh sizede ailecek gecmiş olsun allah sifaaa versin ❤

Simdi soylesen yapmasaydin derler haa. Ben transferden sonra eve gelip yemek yaptim hicte ac birakmadim hergun yaptim pismanim keske yapmasaydm 🙄
Ay yok ben akıllandım. Yoruldum mu ahh ölüyorum deyip yatıyorum dışarıdan söylüyoruz mesela 😁7 yılın sonunda sahur hazırlıyor artık. İşin sırrı kendini acindirip ah yoruldum of bittim demek. Erkek beyni farklı çalışıyor. Yapınca yorulduğunu anlamıyor. Yaptığına göre demek ki sıkıntı yok diye düşünüyor. O zaman yapmayacaksın o düşünsün.

Simdi soylesen yapmasaydin derler haa. Ben transferden sonra eve gelip yemek yaptim hicte ac birakmadim hergun yaptim pismanim keske yapmasaydm 🙄
Şimdi aç kalmayıp ne zaman kalacaktı acaba,yok kardeş yapma,yaptıkça bilmez bunlar,kızdım bak şimdi 😬

Ben de 1 ay önce halı yıkamıştım,aklıma turp suyu sıkayım 😒
Doğum yapmadan 1 gün önce ev temizledim, sabah suyum geldi adam kalkmıyor, kendim hazırlanıp, valizleri taşıyıp kapıya öyle kaldırdım beyefendiyi.
Utanmasam bir koşu doğurup eve gelip kahvaltı da hazırlardım da, bir sonraki doğuma artık kısmetse!!!

Ay yok ben akıllandım. Yoruldum mu ahh ölüyorum deyip yatıyorum dışarıdan söylüyoruz mesela 😁7 yılın sonunda sahur hazırlıyor artık. İşin sırrı kendini acindirip ah yoruldum of bittim demek. Erkek beyni farklı çalışıyor. Yapınca yorulduğunu anlamıyor. Yaptığına göre demek ki sıkıntı yok diye düşünüyor. O zaman yapmayacaksın o düşünsün.

O zaman bugune biraz uste cikarak başlayayim 😂 yazik deyip yardim ettigim gunler bitsin

Doğum yapmadan 1 gün önce ev temizledim, sabah suyum geldi adam kalkmıyor, kendim hazırlanıp, valizleri taşıyıp kapıya öyle kaldırdım beyefendiyi.
Utanmasam bir koşu doğurup eve gelip kahvaltı da hazırlardım da, bir sonraki doğuma artık kısmetse!!!
Ayy doğurup gelsen ruhu duymayacak
Bunları yapınca kimse madalya takmıyor. Ver yıkamaciya gitsin ne uğraşıyorsun...
İyi halımdı güvenemedim,akılsız kafam

O zaman bugune biraz uste cikarak başlayayim 😂 yazik deyip yardim ettigim gunler bitsin
Tabi canım. Bak cefakar analarımıza. O kadar emeğin sonu ne oluyor? Kendini adiyor eline geçen tek şey romatizma, fıtık. Babalar hala TV karşısında elinde kumandayla oturuyor. Yo dostum yoo birinin dur demesi lazım. Çocuk doğunca hele hayırlısıyla her seyi sen sırtlanma yeminle sinir hastası olursun. Alıştır babayı ufaktan ufaga yavaş yavaş.

Iyi geceler hemen konuya gireyim birazdan yazacaklarim başta bana da komik gelmişti ama artik hiç komik gelmiyor..

Biz 5 senedir cocuk istiyorduk sonunda nasip oldu çok sukur. Eşim merhametli ve beni dusunen biridir. Ne olduysa şu hamilelik meselesinden oldu. Madde madde yazacagim.

- Normalde yemek icin beni bekler beni beklemeden hoopp mideye goturuyor bekleyemiyormus artik acikiyormuş yemekten sonra da göbegini gösterip şişmiş mi diye soruyor.

- Cani surekli biseyler istiyor bosver dedigimde trip atiyor ( tatli yiyelim canim cekti , bugun şu yemegi yapsana canim cekti , hadi dondurma alalim canim cekti) resmen olmayinca kafayi yiyor aşeren kadinlar gibi evde dolaniyor sinirleniyor...

- Isten eve gelip uzanip askim cok kotu midem bulaniyor iyi degilim diyor...

- Yattigim yerden beni kaldirip kendi yatiyor uzerine battaniye ortmemi istiyor 🙄 üşüyormş ( hava cok sicak )

- Agzi hiç boş durmuyor dakikada bir birseyler istiyor ya da gidip aliyor. Bana yararli diye aldigi ne varsa kendi yiyor. Gecen brokoli yedi ve ben şok oldum ( hayatta sevmez ) cani istemiş...

- Kanı muthiş derecede guzel bir degere sahipken benim kansizlik surubumu içiyor 😔

- Hergun kahve icmesine ragmen hamileligimi ogrendiginden beri kahve icmiyor tiksiniyormuş 🙄🙄🙄

- Beni ates basti hayatim flan diyor durup dururken

- Normalde gun icinde bana yemek sormaz. Şuan hergun ne yemek yapacaksin canim şunu bunu istedi deyip duruyor. Daha gecen gun yedik deyince sen beni sevmiyorsun biyerlerim mi şişsin beni hiç düsünmuyorsun diyo 🙄🙄🙄

- Hiçbir rahatsizligi yok hastalik yok normalde tutturmaz canim istiyor diye , trip atmaz , bu kadar yemez , iyi degilim midem bulaniyor demez. Yani anlamiyorum neden boyle oldu. Hamileligimi ogrendigi gunden beri boyle. Baslarda cok komikti hehe sen mi hamilesin falan diyordum. Ama suan inanin cok sinir bozucu olmaya basladi.

Kendime gelince asla tutturmuyorum canim sunu bunu istedi diye gunde iki ogun yiyorum 1 i zorla... genelde uyuyorum uykum geliyor. Üsüyorum evet ama 5 dk ürperti seklinde. Kahve iciyorum tiksindigim hicbirsey yok midem bulanmiyor. Kendimi iyi hissediyorum. Sadece uyku var halsizlik yok. Yani benim kocama ne oluyo anlam veremedim...

Bir sıkıntısı da yok...

Ahhh canim benim takma ikinizde birlikte büyütün göbüşünüzu 😂
Bırak hamileymiş gibi takılsın enişte.. sen bu günlerin keyfini çıkar.. şükürler olsun bebiş seninle bırak oda kıskansın seni hamiş takılsın...

Eğer hamileliğinizi davranışlarınıza yansıtmazsanız anlamıyor ve acımıyor erkek milleti.
Aşerin, bunalın, halsiz olun, ağlayın, kapris yapın. Yoksa lohusa sendromunda eşinizi boğacak kıvama gelirsiniz.
İlk gebeliğimde eşimle marketteydik. Kış günü dondurma istedim, hava soğuk hasta olursun dedi diye ben bir ağlamaya başladım. Adam ne yapacağını şaşırdı. İki kutu dondurma aldı.
İkinci gebeliğimde yine marketteyiz. Oklava aldım. Kasadan geçirirken baktım oklava yok. Eşim rafta unutmuş. Vay sen benim oklavamı nasıl unutursun diye ağladım bu kez. :))
O yüzden eşim hep diken üstündeydi.

Ve doğum sonrası da asla yormayın kendinizi. Tek derdiniz yemek, uyumak ve bebek bakımı olsun. Eğer hiç doğum yapmamış gibi davranır, her şeye yetişmeye çalışırsanız eşler yine oduna evriliyor.
Acımayın, acınacak hale düşersiniz.

Geçti diyemem açıkcası. Bizim ki sadece hamilelik dönemi ile sınırlı değil. Farzedelim boynum tutuldu, 2 gün sonra eşimin de boynu tutulur filan. Eşime dedim senin yüzünden hasta olmaya korkar oldum diye çünkü ne zaman hastalansam akabinde eşimde ayni rahatsızlığa yakalanır, kendimi bırakır onunla uğraşırım.
Ayni iste bizde de oyle ama hamilelikte yapmadi oyle seyler

Back