Eşimin haberi olmadan 4bin tl kredi çektim

haklısınız vala ben de durumdan gurur duymuyorum ya d asavunmuyorum ama işte eşim alışverişe çok laf eden biri olunca kaçış yolu buldum kendi kendime.
Ben senin yerinde olsaydım 1 aylik maasimla tüm borcumu kapatirdim sonra da eşime bu ay sana para veremem borcumu ödedim diye aciklardim. Kredi falan da çekip borcu borçla kapatmazdim. Öyle tartisacagima boyle tartisirdim nasıl olsa bi şekilde tartışılacak.
Eşin baya baya cimri ve senin özgürlüğünü kısıtliyor. Bu kadarda olmamali bence biraz ozgur alan bırakmali

Merhaba Kızlar. Çalışan bir kadınım. Ayda elime çektiğim krediden fazlası geçiyor. Ancak bir kaç kredi kartımın fazlalaşmasından dolayı eşime sormadan 4bin tl gibi toplu bir kredi çektim. hepsini kapattım. Ayda 118 tl ödüyorum. Bugun hesaplara bakarken eşim bunu gördü. Ben de evet çektim dedim. Epeyce kızdı tabi. Bana yalan söylemişsin diyor. Ancak ben bunda kızılacak bir yan göremiyorum. Bugüne kadar hep kendi paramı kendim kazandım. Sizce bende mi bir gariplik var?

Bir de eşim para konusunda tutumlu davranmayı sever, ben ise daha rahatımdır. Örneğin ona göre ihtiyaç dahilinde olmadan çorap dahi alınmamalıdır.Hani cicili biciliydi hoşuma gitti aldım dersem direkt müsriflikle suçlar. Ben de bu huylarını yadırgıyorum. Sonuçta kadınım. süse püse düşkün olmam normal diye düşünüyorum. Eşim ise eskiyene kadar kullanır, bişi eskiyince yada yırtılınca gider en pahalısını kalitelisini alır. Bu açılardan da uyumsuzuz.

Açıkçası aldığım her finansal kararı eşime sormak gibi bir huyum yok benim ve daha önce bu konularda tartışma yaşamamıza rağmen de böyle bir huy oluşmuyor. içimden hiç gelmiyor. O ne kadar bana sor derse desin benim ayda 4bin küsur tl kazanırken ona bişi sorasım gelmiyor. Ben eksik akıllı mıyım diyorum kendi kendime. Bakalım aramız limoni ama suçlu olduğumu da hissetmiyorum garip bir şekilde. Siz hiç böyle bir durumla karşılaştınız mı? tepkiniz ne olurdu merak ediyorum.
Haberi olsaydi iyi olurdu bence. Maddi açıdan fazlasıyla karisilmasina ben de gıcık olurum ama böyle bir durumda haber verirdim sanırım.

Elbette kadının parası istediği gibi harcayabilir sadece kredi çektiğini söyleseydi iyi olurdu diyoruz eşinin hesapları kontrol ederken şans eseri görmesi sorun.. Yoksa kimse kazandığı parayı harcarken sormasın zaten..

TEk tek sorar. Öyle bir limit yok işte. Toplu para eşimde duruyor. Bana günlük 30 tl fln verir. hani yeter mi diye de sorar. Ben de haliyle çarşıya pazara çıkamaz olurum. Bir avm ye gidip vitrin bakıcam dediğimde de tamam bendeki kartı al ama limitin max 100 tl ona göre der fln.
Bu da neymiş yaaa yuh o kadar da değil hani tamam sizin tek hatanız kredi çektiğinizi söylememek de eşinizin de kendi kazandığınız paradan size günlük şu kadar maksimum bu kadar falan nedir.. Maaş kartınızı vermeme gibi bir hakkınız var vermeyin eve katkıda bulunursunuz elbette ama kazandığınız paraya da bu kadar müdahale ettirmeyin.. Ben çalışmıyorum ama bu konuda eşimhiç kasmaz beni kredi kartı benim elimdedir har vurup harman savurmadığınız sürece sıkıntı yok

zeytin diyorum ki ne yap ne et barış , al gönlünü. Sonra şu kalan toplu para tutma işini sırayla yapın. Bir ay sen ona günlük harclık ver. :KK66:

Ben anlayamadım gerçekten 4 bin lira kredi çektiniz ve aylık olarak 118 lira ödüyorsunuz. Bu gerçekse eğer en az 1500 lira faize veriyorsunuz.Eşinizin yerinde olsam ben de kızardım.
Aylık 4000 kazanıyorum diyorsunuz madem o zaman tek seferde kapatsaydınız borcu. Ya da aylık 118 lira ödeme yapabiliyorsanız maddi durumunuz çok da iyi değil demektir, bu durumda tutumlu olmalısınız.

İsterse 1 lira olsun çekilen tutar evliliktw herşeyin ortak yapılmasından yanayım...ben olsam eşinizin yerinde aynı tepkiyi verirdim sanırım...kendi kararlarınızı alabilmeniz gizli işler yapmanıź anlamına gelmez...eşiniz farketmeseydi söylemeyecektiniz gizli yapılmış bir iş olarak kalacaktı...sormak değil haber vermek gerek evliliklerde herşey açık olmalı ki güven olsun...söyleyin sonra ne yaparsanız yapın...baslıkta bile gizli çektim demişsiniz

çalışan bayanlara kızıyorum ben hem maaş kartlarını erkeğe verdikleri için hem de çocuk gibi 100 lirayı bile korka korka hesap vererek harcadıkları için.Bu durum bence kendini kocadan düşük görmek hatta özgüvensiz olmaktır

Merhaba Kızlar. Çalışan bir kadınım. Ayda elime çektiğim krediden fazlası geçiyor. Ancak bir kaç kredi kartımın fazlalaşmasından dolayı eşime sormadan 4bin tl gibi toplu bir kredi çektim. hepsini kapattım. Ayda 118 tl ödüyorum. Bugun hesaplara bakarken eşim bunu gördü. Ben de evet çektim dedim. Epeyce kızdı tabi. Bana yalan söylemişsin diyor. Ancak ben bunda kızılacak bir yan göremiyorum. Bugüne kadar hep kendi paramı kendim kazandım. Sizce bende mi bir gariplik var?

Bir de eşim para konusunda tutumlu davranmayı sever, ben ise daha rahatımdır. Örneğin ona göre ihtiyaç dahilinde olmadan çorap dahi alınmamalıdır.Hani cicili biciliydi hoşuma gitti aldım dersem direkt müsriflikle suçlar. Ben de bu huylarını yadırgıyorum. Sonuçta kadınım. süse püse düşkün olmam normal diye düşünüyorum. Eşim ise eskiyene kadar kullanır, bişi eskiyince yada yırtılınca gider en pahalısını kalitelisini alır. Bu açılardan da uyumsuzuz.

Açıkçası aldığım her finansal kararı eşime sormak gibi bir huyum yok benim ve daha önce bu konularda tartışma yaşamamıza rağmen de böyle bir huy oluşmuyor. içimden hiç gelmiyor. O ne kadar bana sor derse desin benim ayda 4bin küsur tl kazanırken ona bişi sorasım gelmiyor. Ben eksik akıllı mıyım diyorum kendi kendime. Bakalım aramız limoni ama suçlu olduğumu da hissetmiyorum garip bir şekilde. Siz hiç böyle bir durumla karşılaştınız mı? tepkiniz ne olurdu merak ediyorum.
Empati kurun. Esiniz cekmis olsaydi kimbilir akliniza neler gelir nelerrrr.

Ğüvenini sarsıyorsunz eşim kendi kazanıyor ama benden habersz kredi çekse şüphe duyarm

Eşim benden habersiz çekmiş altı ay kadar önce on bin sanırım inan ne kadar olduğunu bile sormadım. Bizim kredi var. Bi de ben annesi için kredi çekmiştim. Ee ikisi olunca yetmemiş çekmiş. Hiçbir şey demedim sadece başta deseydin dedim ama üzmek istemedim. Güven bunun için kırılacaksa zaten o ilişkide sorun vardır. Ben biliyorum zaten yetmemiş olay p sadece

Esiniz abartmis ,anladigim kadariyla kontrol etmeyi seviyor ,
Maasiniz kadarmis zaten kredi kartini kapamissiniz ,
Sag cebinizden alip sol cebinoze koymussunuz ,
Esinizle konusun ev icin maddi sorumluluk belirleyin ,aranizda paylasin ,
Onun harici kimse kimsenin aldigina verdigine karismasin,
Herkes kendine birikim yapsin

4 bin maaş alan biri neden o kadar kredi çeksin ki, bir kaç ayda toplayabileceğiniz bir paraymış, bence sıkıntı daha büyük, sonuçta ödemelerden kalan paraları eşinize gönderiyormuşsunuz.
Kredi kartından da eşinizin haberi yok sanırım.
Hazır görmüş, bence ekonomik kararlarınızı gözden geçirin, siz sizi sıkan huylarını söyleyin, artık böyle olmasını istemiyorum, bu durum beni geriyor ve yalana teşvik ediyor diyin.
Yaptığınız yanlış gibi görünse de her harcamanız kontrol ediliyorda insan ister istemez böyle davranmaya başlar. Ama bu şekilde başlar, sonra bu gizlilik durumu artarak devam eder, boşuna yapmayın kendinize bunu. Gerekirse kavga etme yolunu seçin.

Bence paylasmaliydiniz. Ikinizde para kazansanizda ortak bir yasam paylasiyorsunuz. Ayni sekilde esiniz gizli kredi cekseydi sizin tepkiniz ne olurdu bu sekilde dusunun

Klasik erkek egemenliği dayatması :işsiz: sormana yada hesap vermene gerek yok . Ben şu kadar kredi cekecegim demen yeterli . Evlilik birliği de bunu gerektirir . Söyle, izin alma !

Ben maaşını eşine vermene şaşırdım. Zaten kredi kartını ve kredi taksidini ödüyorsan gerisini o halletsin.bide senin maaşından sana harçlık veriyor. O zaman neden çalışasın ki?

İlk iş maaşını vermeyerek başla.. neden derse yaptığın ödemeleri göstererek ben üstüme düşeni yaptım de. Kalan parayla ister ayakkabı al ister pantolon. Paramı istediğim gibi harcıyamıcaksam kimse kusura bakmasın çalışmam. .

X