Eşimin haberi olmadan 4bin tl kredi çektim

kendi kazanıyor ama kartı kocasına maaşı onda adamdan 30 tl harçlık alıyormus bu borç da adamın korkusundan gizli kredi kartı kullandığı için birikmiş
yani havası boşa kendi maasina söz sahibi bile değil
keşke konu sahipleri en başta bütün ayrıntılari yazsalar da parça parça arkası yarın gibi öğrenmek zorunda kalmasak
bu detay da çok ironik.
kredi için hesap vermem diyen kadın 30 tl harçlık alıyormuş eşinden.

Mesele fazla kazanmanız yada az kazanmanız değil sadece kredi çekerken bilgi vermeniz olabilirdi
Neticede evlilik yapmışsınız hayat arkadaşınız .
Benim onun gibi bir kavram olmamalı...

kendi kazanıyor ama kartı kocasına maaşı onda adamdan 30 tl harçlık alıyormus bu borç da adamın korkusundan gizli kredi kartı kullandığı için birikmiş
yani havası boşa kendi maasina söz sahibi bile değil
keşke konu sahipleri en başta bütün ayrıntılari yazsalar da parça parça arkası yarın gibi öğrenmek zorunda kalmasak

Havanın esiş sebebi buymuş demek ki ..

Oysa böyle bir sorunu olan , konudaki gibi anlatmaz derdini.

Ben herseyin olculu olmasi gerektigini dusunuyorum esinizle fikir tartismasi yada beyin firtinasi yapabilirdiniz ben sizi haksiz buldum

Merhaba Kızlar. Çalışan bir kadınım. Ayda elime çektiğim krediden fazlası geçiyor. Ancak bir kaç kredi kartımın fazlalaşmasından dolayı eşime sormadan 4bin tl gibi toplu bir kredi çektim. hepsini kapattım. Ayda 118 tl ödüyorum. Bugun hesaplara bakarken eşim bunu gördü. Ben de evet çektim dedim. Epeyce kızdı tabi. Bana yalan söylemişsin diyor. Ancak ben bunda kızılacak bir yan göremiyorum. Bugüne kadar hep kendi paramı kendim kazandım. Sizce bende mi bir gariplik var?

Bir de eşim para konusunda tutumlu davranmayı sever, ben ise daha rahatımdır. Örneğin ona göre ihtiyaç dahilinde olmadan çorap dahi alınmamalıdır.Hani cicili biciliydi hoşuma gitti aldım dersem direkt müsriflikle suçlar. Ben de bu huylarını yadırgıyorum. Sonuçta kadınım. süse püse düşkün olmam normal diye düşünüyorum. Eşim ise eskiyene kadar kullanır, bişi eskiyince yada yırtılınca gider en pahalısını kalitelisini alır. Bu açılardan da uyumsuzuz.

Açıkçası aldığım her finansal kararı eşime sormak gibi bir huyum yok benim ve daha önce bu konularda tartışma yaşamamıza rağmen de böyle bir huy oluşmuyor. içimden hiç gelmiyor. O ne kadar bana sor derse desin benim ayda 4bin küsur tl kazanırken ona bişi sorasım gelmiyor. Ben eksik akıllı mıyım diyorum kendi kendime. Bakalım aramız limoni ama suçlu olduğumu da hissetmiyorum garip bir şekilde. Siz hiç böyle bir durumla karşılaştınız mı? tepkiniz ne olurdu merak ediyorum.

Ben eşini haklı buldum. Eksik akıllı olmakla yada kazancının hesabını vermek değil ki siz karı kocasınız haberdar etmek fikir almak saygıdır. Huy olarak ben de eşine benziyorum ihtiyaç dahilinde olmayan şeylerin ay çok cici alalım denmesi müsrifliktir. Süse püse her kadın düşkündür, ama iyisi olsun 2 tane olsun. Tutumlu olmak güzel şey

bu detay da çok ironik.
kredi için hesap vermem diyen kadın 30 tl harçlık alıyormuş eşinden.
Kızlar ben en baştan beridir tavrımı koydum ancak eşimle sürekli kavga ettik. O hesap kendinde olsun ihtiyaç oldukça ortak keseden harcıyalım istedi hep. Ben buna karşı çıktım. Benim de ayrı bir kredi kartım olması gerektiğini söyledim. Ama artık huzurm hiç kalmayınca tamam dedim senin dediğin gibi yapalım. o 30 tl alma meselesi odur. İçime sinmeye sinmeye huzur kaçmasın diye ok dedim. Ama benim maaş kartım bende dururdu. Fakat online işlemlerden hesabıma baktığı için ben maaş kartımdan da bişi alamıyordum. Ama kurum değiştrince yeni kurumumun çalıştığı bankadan tarafıma otomatik kredi kartı gönderildi. Ben de bu kez o kartı kullanmaya başladım. Bunun yanında bireysel emekliliğimin olduğu bankadan da kart gönderildi. Avantajına göre onu da kullandım. eksi hesaba da kredi çektiğim dönemde çok inmiştik. Ama kendi harcamalarım dolayısıyla değil. Normal ev harcamaları dolayısıyla. Toplamda tüüüüüüm taksitli işlemler de dahil 3500 tl lik bir kredi kartı borcu ve 500 tl lik de nakit avans borcunu 1 kerede 4 bin tl çekerek kapattım. Çünkü kredi kartı ekstrem ayda 300-400 tl geliyor ya örneğin, hesapta eksik çıkıyor haliyle. Bunun da sorununu yaşamaya başladık. O yüzden de ayda 118 tl taksitle kredi çekip hepsini kapattım ki laf etmesin. olay budur. Ben zaten kendi kazancımı kendim harcamayı seven biriyim ki böyle bir yola girdim. Kimseye artistlik yaptığım da yok ayrıca. NEden size bu izlenim verildi anlayamadım.

Kızlar ben en baştan beridir tavrımı koydum ancak eşimle sürekli kavga ettik. O hesap kendinde olsun ihtiyaç oldukça ortak keseden harcıyalım istedi hep. Ben buna karşı çıktım. Benim de ayrı bir kredi kartım olması gerektiğini söyledim. Ama artık huzurm hiç kalmayınca tamam dedim senin dediğin gibi yapalım. o 30 tl alma meselesi odur. İçime sinmeye sinmeye huzur kaçmasın diye ok dedim. Ama benim maaş kartım bende dururdu. Fakat online işlemlerden hesabıma baktığı için ben maaş kartımdan da bişi alamıyordum. Ama kurum değiştrince yeni kurumumun çalıştığı bankadan tarafıma otomatik kredi kartı gönderildi. Ben de bu kez o kartı kullanmaya başladım. Bunun yanında bireysel emekliliğimin olduğu bankadan da kart gönderildi. Avantajına göre onu da kullandım. eksi hesaba da kredi çektiğim dönemde çok inmiştik. Ama kendi harcamalarım dolayısıyla değil. Normal ev harcamaları dolayısıyla. Toplamda tüüüüüüm taksitli işlemler de dahil 3500 tl lik bir kredi kartı borcu ve 500 tl lik de nakit avans borcunu 1 kerede 4 bin tl çekerek kapattım. Çünkü kredi kartı ekstrem ayda 300-400 tl geliyor ya örneğin, hesapta eksik çıkıyor haliyle. Bunun da sorununu yaşamaya başladık. O yüzden de ayda 118 tl taksitle kredi çekip hepsini kapattım ki laf etmesin. olay budur. Ben zaten kendi kazancımı kendim harcamayı seven biriyim ki böyle bir yola girdim. Kimseye artistlik yaptığım da yok ayrıca. NEden size bu izlenim verildi anlayamadım.

bence burnu kaf dağına kimin çıktığını karıştırdılar

Siz avm de bir ayakkabı gördünüz örneğin ve fiyato 8o tl. Yani makul bir rakam. Ben bunu alıp eşimin yanına gittiğimde Offf alışveriş mi yaptın ee ihtiyaç mıydı bu, neden aldın ki diye tonla laf işitiyordum. Bir süreden sonra kız arkadaşlarımla bir yere gittiğimde herkes beğendiğini çatır çutur alırken, ben elimde telefon eee alabilir miyim diye sorarken buluyordum kendimi. Bu bana saçma geldiği için gelen kartımı kullanmaya başladım ama yine de eşimin radarından kaçamadığım için bu sefer de ekstrenin toplu ödemesi sorun olmaya başladı. Eeee şuraya ne ödedin 200 tl eksik var neden bu yok bilmeme ne diye başlayınca yine tartışmalar ben de başlarım bu işe tamam ya hiç bişi de almıyorum diye tepem attı gittim kredi çektim kapattım alışveriş de yapmamaya tövbe ederek. Çünkü gerçekten huzurum çok kaçıyor öyle böyle değil.

Habersiz çekme konusu dışında haksız bulmadım seni söylenebilirdi belki ama yapmışsın gitmiş :)

bundan sonraki planın nedir?

maaş ayın 15inde yatınca ben kendi adıma çektiğimiz araba kredisini ve ortak ve tek olarak kullandığımız kredi kartını öderim. geri kalanını ise eşime gönderirim. O da ödemeleri yapar, kalanından bana harçlık verirdi. Sistem buydu. İşte be bu sisteme girmeden önce kendi eksimi ve eşimden habersiz olarak kullandığım kredi kartlarının tüüüüm borçlarını toparlayıp 4 bin tl çekip ayda 118 tl olarak ödüyorum.

zeytin konunun başından ben seni haksız bulmuştum ama bu harçlık verme meselesi işi başka yöne döndürdü..seni bu duruma eşin itmiş..sen çalışan kendi ayakları üzerinde duran bir bayansın ihtiyaçlarını alman kadar doğal bir şey olamaz ona göre fuzuli ama sana göre ihtiyaç..
bende konut kredisi ödüyorum yüklü miktarda..ama yinede maaşımdan hatırı sayılı bir rakam artıyor..eğer istersem çocuğun servisini vs ödüyorum yoksa ben kenara atacağım yada şunu alacağım vs diyorum ..eğer benden alması gereken bir tutar varsa kartımı veriyorum çekiyor ve sonra kartımı bana geri veriyor..
eşin sana harçlık verecekse çalışmanın ne anlamı var

çalışan kadınım ekonumik özgürlüğüm var, kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum tribine girmişsen sen. belkide eşinin baskıcı tutumu seni buna itti. nasıl düşünsem bilemedim

Ya ben o konuda çok relax bir insanım. Gitsin istediğiyle görüşsün alsın satsın etsin. umurumda bile olmaz. Örneğin biz evlenirken benim arabam vardı onun yoktu. 2012 model daha 20bin km de olmasına rağmen arabam sırf eşim yeni araba istiyor diye tamam bunu satalım üstüne de tüm altınları koyalım senin istediğin gibi sıfır bişi alalım dedim. Altınlarım gitmiş dert edip ortalığı birbirine katmadım mesela. Belki de ben fazla umursamazım ondan da bana da öyle davranılmasını istiyorum.

Bence dedıgınızın tam aksıne bunu umursamıssınız kı burda anlatıyorsunuz bu anektodu
Hem rahatım alsın satsın sormadan rahatım deyıp hem tum maasını esınıze vermenız cok uc noktalarda
Çelişkıler....

Herkese düşüncelerini paylaşmasından dolayı teşekkür ederim. Evet bende de hata var onun farkındayım. Evde saksılar vazolar yere dahi inse ben buyum ben kart istiyorum ve sana bunu açık açık da söylüyorum demeliydim. Başımın ağrımasını göze alamadığım için tamam dedim ama kendi bildiğimi okudum yine de. Çünkü daha önce de bu tarzda bir konu yaşadık ve boşanma noktasına gelmiştik. O konuda da nişan döneminde aileme vermek üzere 10bin tl çektim bir kısmı nişana gitti bir kısmı da araba kredisine ve ben bunu eşime söylemedim. Neden söylemeliydim ki daha evlilik öncesi çektiğim be maaşımdan ödediğim bir krediyi diye düşündüm. Gerçekten aklıma dahi gelmedi. Neden sonra aradan 1 yıl geçince söyledim ortalık birbirine girdi. Boşanıcam fln diye tutturdu. Böyle bir olaydan sonra bu bütçe meselesine gelindi ben deidm ki adıma kart olsun. O hayır dedi sen çok harcarsın. Ya dedim harcamam en fazla ayda 500 tl harcarım işteki harcamalarım da dahil olmak üzere. Yok dedi olmaz dedi bilmem ne ve ben eksi hesabımdan harcama yaptım. Bu harcama kaelmlerini gördü ve yine ortalık birbirine girdi. Harcadığım da vallahi taş çatlasın 400 tl flndır. Sen bana hani o etek var demiştin bak yeni almışsın ya da hani tren biletini annen almıştı vs. sen bana yalan söylüyorsun diye ortalık birbirine girdi. Ben onu aldatmışım enayi yerine koymuşum fln diye epeyce ağır konuştu. Ve işte son durum ortada. Soranlar için evet tüm borçlarımı 1 seferde ödeyecek gücüm vardı ama eşime maaşımı göndermiyor olsaydım vardı. Sorunu analiz ettiğimde sorunun tüm kesenin eşimde olmasından kaynaklandığını anladım. Onun onayından geçmeden harcama yapamadığım için bu beni sıkmıştı ve bu yola yönelmiştim. Kavga etmek istemediğim için de idare etmek yolunu seçtim. Ama artık boşanacak dahi olsak kendi fikirlerimde ısrarcı olup doğru bildiğimi söyleyeceğim. ne olacaksa olsun.

Bence dedıgınızın tam aksıne bunu umursamıssınız kı burda anlatıyorsunuz bu anektodu
Hem rahatım alsın satsın sormadan rahatım deyıp hem tum maasını esınıze vermenız cok uc noktalarda
Çelişkıler....
Hangi noktada çelişki var? Ben eşime her derim git istediğini al sat bana da söylemene gerek yok. Ama o öyle değil, o kontrol altında tutmak istiyor bütçeyi. Onun ortak keseden anladığı para onda duracak o gerektikçe verecek. O yüzden de tartışmalardan bunalıp tamam al senin dediğin gibi olsun ödemeleri yapıp maaşı da sana göndericem dedim. Çünkü boşanma noktasına geldik bu yuzden.

Herkese düşüncelerini paylaşmasından dolayı teşekkür ederim. Evet bende de hata var onun farkındayım. Evde saksılar vazolar yere dahi inse ben buyum ben kart istiyorum ve sana bunu açık açık da söylüyorum demeliydim. Başımın ağrımasını göze alamadığım için tamam dedim ama kendi bildiğimi okudum yine de. Çünkü daha önce de bu tarzda bir konu yaşadık ve boşanma noktasına gelmiştik. O konuda da nişan döneminde aileme vermek üzere 10bin tl çektim bir kısmı nişana gitti bir kısmı da araba kredisine ve ben bunu eşime söylemedim. Neden söylemeliydim ki daha evlilik öncesi çektiğim be maaşımdan ödediğim bir krediyi diye düşündüm. Gerçekten aklıma dahi gelmedi. Neden sonra aradan 1 yıl geçince söyledim ortalık birbirine girdi. Boşanıcam fln diye tutturdu. Böyle bir olaydan sonra bu bütçe meselesine gelindi ben deidm ki adıma kart olsun. O hayır dedi sen çok harcarsın. Ya dedim harcamam en fazla ayda 500 tl harcarım işteki harcamalarım da dahil olmak üzere. Yok dedi olmaz dedi bilmem ne ve ben eksi hesabımdan harcama yaptım. Bu harcama kaelmlerini gördü ve yine ortalık birbirine girdi. Harcadığım da vallahi taş çatlasın 400 tl flndır. Sen bana hani o etek var demiştin bak yeni almışsın ya da hani tren biletini annen almıştı vs. sen bana yalan söylüyorsun diye ortalık birbirine girdi. Ben onu aldatmışım enayi yerine koymuşum fln diye epeyce ağır konuştu. Ve işte son durum ortada. Soranlar için evet tüm borçlarımı 1 seferde ödeyecek gücüm vardı ama eşime maaşımı göndermiyor olsaydım vardı. Sorunu analiz ettiğimde sorunun tüm kesenin eşimde olmasından kaynaklandığını anladım. Onun onayından geçmeden harcama yapamadığım için bu beni sıkmıştı ve bu yola yönelmiştim. Kavga etmek istemediğim için de idare etmek yolunu seçtim. Ama artık boşanacak dahi olsak kendi fikirlerimde ısrarcı olup doğru bildiğimi söyleyeceğim. ne olacaksa olsun.
Evlenırken para konusunda boyle oldugunu bılmıyormuydunuz

Hayır bu konulardaki tavrını kesinlikle bilmiyordum. Aynı evin içinde olmadan bu türlü konulardaki tavır anlaşılmıyor ki. Sevgiliyken sonuçta kahve içip gidip kasaya onun parasını ödüyorsunu sonuçta. Ha ailede bu şekilde kim var derseniz ki kayınvalidem aynı eşim gibi. Üstündeki yırtılana kadar yeni birşey almaz. Hiç güzel giyinmeye özen göstermez. Örneğin dısarda dolaşırken tansiyonu düştüğinde hadi bişiler yiyelim anne diyecek olsam dışarıyı çok pahalı bulur eve kadar dayanırım fln der. Evlilik döneminde gelinlik ne ki çul çaput tül ne gerek var çok paralara diyip 2500 tl sınır koymuştu mesela. Onun kafasına göre sadece beyaz eşya ve elektirikli aletlere çok para verilmeli geriye kalanlar zaten eskidiği için en ucuzundan olsa da olur. Eline geçen en küçük parayı kenara koyar fln. Mesela gelin saçı makyajı 500 tlye bir yer bulmuştum ooo zaten 1 gece bozulcak ne gerek var diye 250 tl lik br yerle anlaşmıştı. Eşim de ona çekmiş bu huyları

Anladıgım kadarıyla en onemlı konularda huzurunuz yok

Evlenmeden oncede cok bellı etmıs halbukı

Sız yemegı ıcmeyı harcamayı seven bırıyken bukadar tutumlu adamla evlenıp lades demıssınız
Kendınızı oyle baskıda hıssetmıssınız kı gızlıce kart borc kredıye bulasmıssınız

Aranızdakı daglar baglar coktan yıkılmış
Hele hele maasınıza esınızın el koyması...
Benım aılemde de kendı evınde de parayı kadın yonetır neye ıhtıyac var kadın bılır hıc babamın yada esımın para ıstedıgını hatırlamam cok enteresan yanı bu adamlarla evlenmeyın omur boyu bekar kalırlarsa buyuzden duzelırler belkı

Bence artık esınıze ondan habersız yaptıklarınızı anlatmayın sonuc ne olursa olsun haklıyken haksız durumundasınız ve evlılıgın temelı olan guven dönüşümsüz sarsılır biter
Calısıp kazandıgınız emegınızın karsılıgına esınız el koymasın bence ılk bunu halletmelısınız derım sızı bugun bu yere getıren maasınızda soz sahıbı olmamanız
Sızınle paranız ıcın evlenmedıyse yanlışı duzeltır

haber verilmeli. Eş bu süs eşyası değil ya. İzin almak değil, bilgi vermek demek arasında çok far var..

X