Eşimin haberi olmadan 4bin tl kredi çektim

evli olsaydım ve eşim benden habersiz kredi çekmiş olsaydı çok kırılırdım açıkcası
ben neyim orda benle paylaşabilir bu düşüncesini
belki kredi çekmesine gerek kalmıcak ya da kredi çekecekken daha fazla çekelim tüm borçları kapatalım dicem
Evet haklısınız belki de. İşte bana bi türlü bu düşünce tarzı oturmuyor. Evlilikte bile olsa şu kadarcık hareket alanım olsun istiyorum. Benim kafa farklı çalışıyor belki de.

Ya ben o konuda çok relax bir insanım. Gitsin istediğiyle görüşsün alsın satsın etsin. umurumda bile olmaz. Örneğin biz evlenirken benim arabam vardı onun yoktu. 2012 model daha 20bin km de olmasına rağmen arabam sırf eşim yeni araba istiyor diye tamam bunu satalım üstüne de tüm altınları koyalım senin istediğin gibi sıfır bişi alalım dedim. Altınlarım gitmiş dert edip ortalığı birbirine katmadım mesela. Belki de ben fazla umursamazım ondan da bana da öyle davranılmasını istiyorum.

parayı bende umursamamda bu durum para durumu değil
mesela sizin aldığınız arabayı sizden habersiz birgün değiştirse bambaşka bişey alsa nolur hiçmi tepki vermezsiniz

Eşine haber verseydin hoş bir davranış olurdu. Seni biraz da eşin bu yalana itmiş. Çalışıp da kendine belli bir miktar ayıramayacaksan ne anlamı kaldı o çalışmanın.
Maaşını neden eşine veriyorsun ben asıl onu merak ettim.???

Sormak değil ama haber vermek gerekirdi diye düşünüyorum tabi bu bana göre :işsiz: birde evlilik senin param beni. Param olmamalı ben kazanıyorum falan da garip geldi bana sonuçta bir yuva kurmussunuz böyle şeyler araya girmemeli :cool:
haklısınız hani günlük rutinde nereye gitmişim ne yapmışım kimle görüşmüşüm herşeyi açık açık anlatan bir insanım zaten. Ama iş bu finansal konulara geldi mi herşeyi söylemek zorunda değilmişim gibi bir his doğuyor içime.

Ömür billah değişmez sende taviz verme. Aynısını benim kayınpeder yapar sen birşey al binbir laf. Kendine en kaliteli şeyi alır aldımı. Kayınvalideminde ömrünü yedi. Karıştırma o yüzden. En doğrusunu yapıyorsun. Eğer kendine kaliteli alıyor demeseydin yada ihtiyacınız olsa har vurup harman savursanız size kızardım ama. Çokta müdahale ettirmeyin.kavga etmeden güzelce konuşun. Birde birikim bile yaparsanız sizin hesabınızda kalsın. Kendinizi garantiye almalısınız. allah korusun boşansanız yada çalışmasanız sıkınto yaşamayın

Her ailenin para yonetimi farklidir.

Ben olsam esimden habersiz para cekmezdim.

Esimde benden habersiz cekmez.

Bizde hesaplar ortak her sey seffaftir.

Onun icinde benim icinde.

Boyle biraz ayri gayrilik olmus sanki.

parayı bende umursamamda bu durum para durumu değil
mesela sizin aldığınız arabayı sizden habersiz birgün değiştirse bambaşka bişey alsa nolur hiçmi tepki vermezsiniz
Araba değiştirirken sorsun isterim elbette. Ama hani mesela gitse kendine beğendiği 1000 tl lik takımı alsa, ya d abir gün kolunda saatle gelse umursamam. ama ben bunları yapamam biliyorum eşim ortalığı birbirine katar. Daha önce de bu türlü konularda çok sorun yaşadık belki de ben gizli bir alan yaratmak istedim kendime. o da oalbilir. SAğlıklı bir ruh hali değil ben de farkındayım.

Çok uçlardasin. Bi taraftan bende oda istediğini alsın satsin diyorsun, bi tarafta maaşıni eşine veriyorum. Bence sabit giderleriniz i paylaşın, herkes kendi maaşıni istediği gibi harcasin

Araba değiştirirken sorsun isterim elbette. Ama hani mesela gitse kendine beğendiği 1000 tl lik takımı alsa, ya d abir gün kolunda saatle gelse umursamam. ama ben bunları yapamam biliyorum eşim ortalığı birbirine katar. Daha önce de bu türlü konularda çok sorun yaşadık belki de ben gizli bir alan yaratmak istedim kendime. o da oalbilir. SAğlıklı bir ruh hali değil ben de farkındayım.

eşiniz yüzünden böyle olmuş ama baskı yapmasa böyle olmazdı

Sormak tabii ki gereksiz ama eşim hayatımdaki en yakınım olurdu yaptıklarımı anlatırdım sohbet ederken diye düşünüyorum. Yani kredi kartlarım çok birikti kredi çektim bugün diye bahsederdim. Ama bir çoraba bile laf eden adam neler derdi o kısım ayrı. Çok aradınız mı diyeceğim de sert olacak. Bence düşünce yapısını değiştirmeye çalışın. Sakin bir konuşma halinde.

ayyyy pardon valla maaşını eşinemi veriyomuş o zaman haklı olabilirsiniz
maaş ayın 15inde yatınca ben kendi adıma çektiğimiz araba kredisini ve ortak ve tek olarak kullandığımız kredi kartını öderim. geri kalanını ise eşime gönderirim. O da ödemeleri yapar, kalanından bana harçlık verirdi. Sistem buydu. İşte be bu sisteme girmeden önce kendi eksimi ve eşimden habersiz olarak kullandığım kredi kartlarının tüüüüm borçlarını toparlayıp 4 bin tl çekip ayda 118 tl olarak ödüyorum.

haklısınız hani günlük rutinde nereye gitmişim ne yapmışım kimle görüşmüşüm herşeyi açık açık anlatan bir insanım zaten. Ama iş bu finansal konulara geldi mi herşeyi söylemek zorunda değilmişim gibi bir his doğuyor içime.
Kendim kazanıyorum ne de olsa niye hesap vereyim ki diyorsun bi çok kadın gibi aslında erkeğe de teslim olmamak lazim finansal konularda diğer konularda hepimizin özgürlük anlayışı farklı cizgimiz olsun istiyoruz özel bir alan arayışı belki de ama evlilik birliği karşılıklı güvene ve saygıya dayalı olmalı o yüzden kesinlikle izin alma fikrine çok karşıyım ama haber verilmeli karşılıklı olarak

Çok uçlardasin. Bi taraftan bende oda istediğini alsın satsin diyorsun, bi tarafta maaşıni eşine veriyorum. Bence sabit giderleriniz i paylaşın, herkes kendi maaşıni istediği gibi harcasin
Sorun eşimin benim bu düşüncemin fersah fersah uzağında oluşundan kaynaklanıyor. evet ben herkes itediği gibi davranabiliri savunuyorum. Ancak ona göre bu mümkün değil, herşeyi ortak harcanmalı. Tamam ben bu sefer de ona uydum. PEki senin dediğin gibi olsun dedim. Ama bu sefer de onun kriterlerine göre ihtiyaç varsa birşey satın alınabilir hale geldi. Herşeyde kendimi ondan izin alırken buluyor oldum kendimi. Hayatım şunu beğendim alabilir miyim " ee sende bu ayakakbının bir farklısından yok mu, ya da işte mesela yılan derisi baskılı topuklu ayakkabı beğenmişim, ee sende siyah topuklu var işte buna gerek yok" gibi laflar eder hep.

Merhaba Kızlar. Çalışan bir kadınım. Ayda elime çektiğim krediden fazlası geçiyor. Ancak bir kaç kredi kartımın fazlalaşmasından dolayı eşime sormadan 4bin tl gibi toplu bir kredi çektim. hepsini kapattım. Ayda 118 tl ödüyorum. Bugun hesaplara bakarken eşim bunu gördü. Ben de evet çektim dedim. Epeyce kızdı tabi. Bana yalan söylemişsin diyor. Ancak ben bunda kızılacak bir yan göremiyorum. Bugüne kadar hep kendi paramı kendim kazandım. Sizce bende mi bir gariplik var?

Bir de eşim para konusunda tutumlu davranmayı sever, ben ise daha rahatımdır. Örneğin ona göre ihtiyaç dahilinde olmadan çorap dahi alınmamalıdır.Hani cicili biciliydi hoşuma gitti aldım dersem direkt müsriflikle suçlar. Ben de bu huylarını yadırgıyorum. Sonuçta kadınım. süse püse düşkün olmam normal diye düşünüyorum. Eşim ise eskiyene kadar kullanır, bişi eskiyince yada yırtılınca gider en pahalısını kalitelisini alır. Bu açılardan da uyumsuzuz.

Açıkçası aldığım her finansal kararı eşime sormak gibi bir huyum yok benim ve daha önce bu konularda tartışma yaşamamıza rağmen de böyle bir huy oluşmuyor. içimden hiç gelmiyor. O ne kadar bana sor derse desin benim ayda 4bin küsur tl kazanırken ona bişi sorasım gelmiyor. Ben eksik akıllı mıyım diyorum kendi kendime. Bakalım aramız limoni ama suçlu olduğumu da hissetmiyorum garip bir şekilde. Siz hiç böyle bir durumla karşılaştınız mı? tepkiniz ne olurdu merak ediyorum.

Soyleseniz iyi olurmus, soylememis olmaniz sizi suçlu yapmaz...

Rahat olun ama harcamalarınıza dikkat edin, bol harcamak yerine birikim yapin derim. Zaman kötü. .

maaş ayın 15inde yatınca ben kendi adıma çektiğimiz araba kredisini ve ortak ve tek olarak kullandığımız kredi kartını öderim. geri kalanını ise eşime gönderirim. O da ödemeleri yapar, kalanından bana harçlık verirdi. Sistem buydu. İşte be bu sisteme girmeden önce kendi eksimi ve eşimden habersiz olarak kullandığım kredi kartlarının tüüüüm borçlarını toparlayıp 4 bin tl çekip ayda 118 tl olarak ödüyorum.

çok teslim olmuşsunuz ya kendi maaşınla harçlık ne demek herşey ortak kalanıda sizin paranız zaten
eşinizinde bunu sizden saklamasının anlamı yok
bişey aldığınızda burun kıvırmasınında gereği yok kendi bişey almıyo giymiyo diye sende bişey almayacak değilsin kaç milyarlık arabaya biniyo 40000 hesabını yapmasın

çok teslim olmuşsunuz ya kendi maaşınla harçlık ne demek herşey ortak kalanıda sizin paranız zaten
eşinizinde bunu sizden saklamasının anlamı yok
bişey aldığınızda burun kıvırmasınında gereği yok kendi bişey almıyo giymiyo diye sende bişey almayacak değilsin kaç milyarlık arabaya biniyo 40000 hesabını yapmasın
bende de hata var ben öyle pek insan idare etmeyi bilmem. Biraz erkek gibi bir tarafım var hani bu konularda özellikle. aman başım ağrımasın diye tamam al sen bana harçlık ver yöntemini de denedim işte bu sefer de ağrıma gitmeye başladı. Aksini söylesem ben kendime kart alcam oradan harcıcam desem teki verecek onu da biliyorum. ondan böyle tali yollara saptım sanırım.

4 bin tl bir şey tabi ama yine de soyleyebilirdiniz kredi çektim diye. Saklanacak bir şey değil sonuçta. Eşinizin özel bir hobisi, harcama yaptığı bir zevki yok mu hiç?

X