Eşimin haberi olmadan 4bin tl kredi çektim

Kimse izin alsaydın yazmamış ki , tepkı verenler haber verseydın dıye yazmıslar ki bence de dogru olan o. Sımdı kocası kalkıp; hayatım 100000 lira kredi çekip arabayı yenıledım ya da araba aldım dese ekonomik özgürlügü var sorun degıl mı dıyecegız?
4 bin tl ile 100 bin tl bir değil ki canım. 100 bin tl yi kendi çekip üstüne de evin geçimine katkı sağlayabiliyorsa çeksin hani o ayrı :KK70:

Esinize anlatabilirsiniz ben boyel boyle dusunuyorm senden gizli harcama yapmak istemiyorum diye bi orta yol bulunur
öyle yapayım bari canım. Hani ben de guru duymuyorum bu durumdan ama işte tarzlar farklı çok alışamadım ben her adımda haber vermeye. Valla gömleğe pantolona laf etmese ben de abartmazdım ama işte laf ediyor hep. Ben etmiyorum dese deediyor. Yüzünü astırıp oturuyor gün boyu mesela.

Valla canım eşime tek tek şunu aldım bunu aldım, hatta bak şu ay eksiye girmiştik hani 2mizin ortak harcamasıyla onu kapattım, diye tek tek izahat vermektense dedim 118 tl kimseye de koymaz öder geçerim diye düşündüm.
Yani aylik harcama yaptiğiniz ve tek tek incelemediginiz belli özel limitleriniz yokmu .
Tek tek hesap soruyorsa hayat geçmez .Mesela aylik 300 -500-700 filan gibi .

öyle yapayım bari canım. Hani ben de guru duymuyorum bu durumdan ama işte tarzlar farklı çok alışamadım ben her adımda haber vermeye. Valla gömleğe pantolona laf etmese ben de abartmazdım ama işte laf ediyor hep. Ben etmiyorum dese deediyor. Yüzünü astırıp oturuyor gün boyu mesela.
Ben erkek arkadasim oyle ben makul olculerde seviyorm kiyafete para vermeyi o da sizin esiniz gibi bende ondan habersiz koyafet aliyorim ona alisti oda artik kiyafet almaya tabi bizim ko sevgililik maaslar bi eve girmiyor henüz

ilk zamanlar ben de yaşadım aynı seyleri. inanılmaz sinirleniyordum. bir gün yine bişey için neyle alacaksın dedi ; kazandıgım parayla dedim . O zaman dank etti bişeyler kafasına. tutumluluk farklı cimrilik farklı. Nefret ediyorum cimrilerden.

Sormam ama soylerim, kararimi da tartismaya acmam, ayni sekilde ondan da bana soylemesini beklerim. Aksi halde guvenim sarsilir.

Ben erkek arkadasim oyle ben makul olculerde seviyorm kiyafete para vermeyi o da sizin esiniz gibi bende ondan habersiz koyafet aliyorim ona alisti oda artik kiyafet almaya tabi bizim ko sevgililik maaslar bi eve girmiyor henüz

evlilik düşünüyorsanız kesinlikle para konularında onu deneyin . Çok önemli evlilikte bu konu.

Yani aylik harcama yaptiğiniz ve tek tek incelemediginiz belli özel limitleriniz yokmu .
Tek tek hesap soruyorsa hayat geçmez .Mesela aylik 300 -500-700 filan gibi .
TEk tek sorar. Öyle bir limit yok işte. Toplu para eşimde duruyor. Bana günlük 30 tl fln verir. hani yeter mi diye de sorar. Ben de haliyle çarşıya pazara çıkamaz olurum. Bir avm ye gidip vitrin bakıcam dediğimde de tamam bendeki kartı al ama limitin max 100 tl ona göre der fln.

TEk tek sorar. Öyle bir limit yok işte. Toplu para eşimde duruyor. Bana günlük 30 tl fln verir. hani yeter mi diye de sorar. Ben de haliyle çarşıya pazara çıkamaz olurum. Bir avm ye gidip vitrin bakıcam dediğimde de tamam bendeki kartı al ama limitin max 100 tl ona göre der fln.

ohooo.... yarın git 8000 çek :KK70:

Calisiyosunuz para sizin istediginizi yaparsiniz ama haber vermek ayri birsey. Mesela disari cikmak icinde izin almaya gerek yoktur ama ben cikiyorum demek yine farkli.

Kari-koca arasinda bu tür seyler birbirine önceden söylenmeli bence karar yine kendi karariniz.

Ben de hal böyle olunca kendi kartıma sardım ondan habersiz. Kah eksi hesabımı kapattım, kah eve beğendiğim kaşık çatal takımını aldım, kah makyaj malzemesi aldım kardeşime hediye aldm vs vs. işte kıyı köşe ne varsa 3500 tl ediyordu. Ben de 4 çektim 500 de nakit ortak paramıza katarım diye. Kullandığım kartlardan da haberi olmadığı için söylemedim haliyle. ama keike deseydim

Kredi Fazla bir tutar olmadigindan kavga cikarilcak bir durum yok bana gorede. Ama 100 lira 100 lira bitmez o kredi. Off ne kadar uzun vadeli.

Kendinize kart çıkartin otomatik ödeme talimati verin ,maaş hesabınızdan .Bu kadarı psikolojik şiddet.

Çıkar 100 lira ver eline gitsin kendisi vitrin baksın
Seninki hakediyor ya takıl kafana göre :eek:

Merhaba Kızlar. Çalışan bir kadınım. Ayda elime çektiğim krediden fazlası geçiyor. Ancak bir kaç kredi kartımın fazlalaşmasından dolayı eşime sormadan 4bin tl gibi toplu bir kredi çektim. hepsini kapattım. Ayda 118 tl ödüyorum. Bugun hesaplara bakarken eşim bunu gördü. Ben de evet çektim dedim. Epeyce kızdı tabi. Bana yalan söylemişsin diyor. Ancak ben bunda kızılacak bir yan göremiyorum. Bugüne kadar hep kendi paramı kendim kazandım. Sizce bende mi bir gariplik var?

Bir de eşim para konusunda tutumlu davranmayı sever, ben ise daha rahatımdır. Örneğin ona göre ihtiyaç dahilinde olmadan çorap dahi alınmamalıdır.Hani cicili biciliydi hoşuma gitti aldım dersem direkt müsriflikle suçlar. Ben de bu huylarını yadırgıyorum. Sonuçta kadınım. süse püse düşkün olmam normal diye düşünüyorum. Eşim ise eskiyene kadar kullanır, bişi eskiyince yada yırtılınca gider en pahalısını kalitelisini alır. Bu açılardan da uyumsuzuz.

Açıkçası aldığım her finansal kararı eşime sormak gibi bir huyum yok benim ve daha önce bu konularda tartışma yaşamamıza rağmen de böyle bir huy oluşmuyor. içimden hiç gelmiyor. O ne kadar bana sor derse desin benim ayda 4bin küsur tl kazanırken ona bişi sorasım gelmiyor. Ben eksik akıllı mıyım diyorum kendi kendime. Bakalım aramız limoni ama suçlu olduğumu da hissetmiyorum garip bir şekilde. Siz hiç böyle bir durumla karşılaştınız mı? tepkiniz ne olurdu merak ediyorum.
Esinin söylemek istediği bence bir karar alirken söylemen yada ona haber vermen olabilir ihtiyaç doğrultusunda ama eşler arasında gizli işler olması böyle sıkıntılar doğurabilir bak yoktan yere tartışma çıkmış aranızda

Esinin söylemek istediği bence bir karar alirken söylemen yada ona haber vermen olabilir ihtiyaç doğrultusunda ama eşler arasında gizli işler olması böyle sıkıntılar doğurabilir bak yoktan yere tartışma çıkmış aranızda
haklısınız vala ben de durumdan gurur duymuyorum ya d asavunmuyorum ama işte eşim alışverişe çok laf eden biri olunca kaçış yolu buldum kendi kendime.

X