Eşimin haberi olmadan 4bin tl kredi çektim

Tam tersi bi durum olsaydi burada acacaginiz konu eşim benden habersiz kredi cekmis ekstrede görmesem deneyecekti simdi bwn bu adama nasil guveneyim olurdu gibime geliyor:) evlilik bi strateji oyunu gibi dogru zamanda dogru hamleyi yaparsan kazanirsin

Benim için sorun olan kısmı sürekli kredinin kredi ile kapatılmaya çalışılması olurdu. (Varsa öyle bir durum)
Onun dışında sorun olmazdı.

işin özü şu. O benim kredi kartım ayrı olsun istemiyordu. Ben de bunu istemediğimi kendime ayrı kredi kartı istediğimi söylüyordum. O ise bunu istemiyordu. Ben de maaş kartımdan tek çekim harcadım bir süre. baktım hep nakit harcamak sıkıntı yaratıyor, bankam o sırada adıma kredi kartı göndermişti onu kullanmaya başladım. Neden eşime söylemedim çünkü o benim aldıklarıma sürekli laf ediyor. Örneğin 60 tlye pantolon beğenip aldıysam dolapta kaç tane pantolonun var neden alıyorsun der. Ya da makyaj malzemesine 100 tl verdiysem aynı rengin bilmem kaç tanesi yok mu der. Bu da bende hırs yaratttı. Ama işte aldığım maaştan ödemeleri yapıp tüm parayı eşimin hesabına gönderme sistemimiz devam ettiği sürece ben hem eksiye kalıyordum hem de faiz yiyordum. Bundan ötürü de toplu kredi çekip kapatma yoluna gittim.
İyide bu çözüm değilki. Yine kredi kartı kullanıp aynı durumda kalmanız gayet muhtemel.
Sizin burada yapmanız gereken "ben çalışan bir insanım,ihtiyaçlarımı tabiki alacağım,tabiki eksiklerimi tamamlayacağım,bu konuda sorun çıkarman doğru değil,kesinlikte tartışmaya açıkta değil benim açımdan"demeniz ve laf ettiğinde bunları hatırlatmanız gerekiyor. Şimdi kapattınız yine borclanınca yine aynı problem ortaya çıkacak. Kökten çözmelisiniz bu konuyu,geçici çözümler sadece günü kurtarır.
Kredi konusunu doğru bulmuyorum,eşinizde yapsa bunu doğru değil bana göre. Sonuçta hayat müşterek,nasıl ki diğer faturalar ortaya konulup ödeniyorsa gününde,eksrede ortaya konur ve ödenir bu aşamaya gelmeden. Hesap vermek değil bu,sadece size yapılmasını istemediğinizi başkasına yapmamak.

Belki de sizin dediğiniz gibidir ama bunun doğru bir davranış olmadığı gibi bir his uyanmıyor içimde. Hatta eşim bu konuda bana kızarekn gülesim geliyor bu saçma konuyu neden tartışıyoruz ki senin 1 haftalık sigara paran diyesim geliyor. Çok da yoruluyorum iş yerinde ondan mı böyle duyarsız oldum bilmiyorum ki.
Tabiki haber vermeniz gerekirdi ama aslında erkeklere bu kadar karışma hakkını biz veriyoruz sanırım. Yani bende mali konularda biraz sizin kafanızdayım. Bu parayı kazanıyorsam paranın idaresini kendim yapmalıyım bana göre. O yüzden maaşımın üçte birini ( ki bu az bir mebla degil)kendime harçlık olarak ayırıyorum. Gerisi birikim vs. Senin paran benim param olmaz diye tüm sorumluluğu eşime veremem yani. Birikim yapılcaksa da ya ortak hesapta olmalı ya benim hesabımda

Peki yine harçlık almaya mi devam edeceksiniz günlük 30 tl
öyleyse siz bu krediyi de odeyemez siniz işler iyice karışır
maasinizi vermeyin
çalışacak kadar yetiskinseniz kendi maaşınızi da kendiniz yönetebilirsiniz

Merhaba Kızlar. Çalışan bir kadınım. Ayda elime çektiğim krediden fazlası geçiyor. Ancak bir kaç kredi kartımın fazlalaşmasından dolayı eşime sormadan 4bin tl gibi toplu bir kredi çektim. hepsini kapattım. Ayda 118 tl ödüyorum. Bugun hesaplara bakarken eşim bunu gördü. Ben de evet çektim dedim. Epeyce kızdı tabi. Bana yalan söylemişsin diyor. Ancak ben bunda kızılacak bir yan göremiyorum. Bugüne kadar hep kendi paramı kendim kazandım. Sizce bende mi bir gariplik var?

Bir de eşim para konusunda tutumlu davranmayı sever, ben ise daha rahatımdır. Örneğin ona göre ihtiyaç dahilinde olmadan çorap dahi alınmamalıdır.Hani cicili biciliydi hoşuma gitti aldım dersem direkt müsriflikle suçlar. Ben de bu huylarını yadırgıyorum. Sonuçta kadınım. süse püse düşkün olmam normal diye düşünüyorum. Eşim ise eskiyene kadar kullanır, bişi eskiyince yada yırtılınca gider en pahalısını kalitelisini alır. Bu açılardan da uyumsuzuz.

Açıkçası aldığım her finansal kararı eşime sormak gibi bir huyum yok benim ve daha önce bu konularda tartışma yaşamamıza rağmen de böyle bir huy oluşmuyor. içimden hiç gelmiyor. O ne kadar bana sor derse desin benim ayda 4bin küsur tl kazanırken ona bişi sorasım gelmiyor. Ben eksik akıllı mıyım diyorum kendi kendime. Bakalım aramız limoni ama suçlu olduğumu da hissetmiyorum garip bir şekilde. Siz hiç böyle bir durumla karşılaştınız mı? tepkiniz ne olurdu merak ediyorum.
kızardım noktanet ...

Aylıgınızın cektıgınız kredıden cok oldugunu soylemıssınız
O borcu nasıl odeyemeyıpde aylıgınızdan az kredı cektınız anlayamadım mılyon kere odenebılırdı
Hesaplara bakan es 4 bın tl borcunuz oldugunu nasıl anlayamadı bıkerede borcun sıfırlandıgını nasıl anlayamadı yatan 118 tl yı gordu enteresan
Esınızden ızın almak degılde evlılıge nezaketen haber vermek gerektıgını dusunuyorum belkı kredı cekmenıze gerek bıle kalmayacaktı ayrıca esler nekadar borc alacak var bılmelı ölümlü kalımlı dunyada
Bende kızardım arkadan iş cevırılmıs cunku gızlı saklı

Ay o değil de ayda 118 tl ile nasıl biter o kredi, 4000 küsür maaşım olsaydı daha kısa sürede bitirmek isterdim borcu:/

bence tamamen senin mali durumunla ilgili bir konu..bende defalarca çekmişimdir küçük meblağlar,sonrada kapatmışımdır..hiçte haberi olmamıştır..
gerçi sakladığımdan değil,konu olacak bir mevzu görmediğimden..

iyi yapmışsın falan diyenleri görünce ben mi garibim dedim kendi kendime.
4 bin tl maaşınız varsa 120 tl kredi birşey değil evet ama çekerken söylemek nezakettendir.
benimde 4 bin maaşım var ama kredi çekeceksem söylerim yani hatta düşüncesi kafamdan geçince danışırım. O da aynı şekilde. Evlilik biz olmak demek değil miydi?
Hesap vermek, ona bağlı olmak ayrı; danışmak, konuşmak, ortak karar vermek ayrı şeyler.

haber vermeliydiniz
kredi bu karşılıklı haber verilmeli
o size söylüyor mu birde böyle şeyler yaparken
bu arada paranızın hesabını tabi vermek zorunda değilsiniz ama bu durum farklı

maaşınızdan aylık bütçe ayırın ve dilediğinizce harcayın
bu böyle olmaz

yaptığınızda tuhaf bişi görmediyseniz neden sakladınız?
ne diyelim madem öyle düşünüyosunuz kavga etmeye devam edin o zaman

Merhaba Kızlar. Çalışan bir kadınım. Ayda elime çektiğim krediden fazlası geçiyor. Ancak bir kaç kredi kartımın fazlalaşmasından dolayı eşime sormadan 4bin tl gibi toplu bir kredi çektim. hepsini kapattım. Ayda 118 tl ödüyorum. Bugun hesaplara bakarken eşim bunu gördü. Ben de evet çektim dedim. Epeyce kızdı tabi. Bana yalan söylemişsin diyor. Ancak ben bunda kızılacak bir yan göremiyorum. Bugüne kadar hep kendi paramı kendim kazandım. Sizce bende mi bir gariplik var?

Bir de eşim para konusunda tutumlu davranmayı sever, ben ise daha rahatımdır. Örneğin ona göre ihtiyaç dahilinde olmadan çorap dahi alınmamalıdır.Hani cicili biciliydi hoşuma gitti aldım dersem direkt müsriflikle suçlar. Ben de bu huylarını yadırgıyorum. Sonuçta kadınım. süse püse düşkün olmam normal diye düşünüyorum. Eşim ise eskiyene kadar kullanır, bişi eskiyince yada yırtılınca gider en pahalısını kalitelisini alır. Bu açılardan da uyumsuzuz.

Açıkçası aldığım her finansal kararı eşime sormak gibi bir huyum yok benim ve daha önce bu konularda tartışma yaşamamıza rağmen de böyle bir huy oluşmuyor. içimden hiç gelmiyor. O ne kadar bana sor derse desin benim ayda 4bin küsur tl kazanırken ona bişi sorasım gelmiyor. Ben eksik akıllı mıyım diyorum kendi kendime. Bakalım aramız limoni ama suçlu olduğumu da hissetmiyorum garip bir şekilde. Siz hiç böyle bir durumla karşılaştınız mı? tepkiniz ne olurdu merak ediyorum.
Bu yüzden iste evlilikler yürümüyor benim senin mevzusundan dolayı.Ne kadar kazanırsanız kazanın önce esinize danısmalı bilgi vermelisiniz evlilik bi bütündür

Sormak değil söyleseydin iyi olurdu sonucta o böyle birşey yapsa neler olurdu bi düşün.hayatı paylaşiyorsunuz.ne kadardır evlisin bilmem izin almak gibi görmeyin de paylasmak fikir almak gibi düşün ama cokta aman aman büyütücek bişey yok kendi gelirşn var sonucta

Empati yapiyorum sadece haber vermedigi icin,bu isi gizli yaptigi icin kizardim.Siz de deneyin empati iyidir.

4 bin tl. Üzerinde kendi paranızı kazandığınız için mi eksik akıllı değilim diye soruyorsunuz ?

Kendi paranızı kazanmanız demek , hayat arkadasinizdan bunu saklamak veya yalan söylemek anlamına gelmez.

Madem bu kadar kendi kazandığınız paranıza :) güveniyorsunuz , öyleyse hayat arkadaşınıza karşı da açıklama yapacak, anlatacak kadar da güvenin kendinize.

Kendi parasını kazanıyor diye burnu kaf dağında olan bazı hatunlar diyorum ya hep , işte bu güzel bir örnek.

Ben kazanıyorum diyen saçma sapan erkekler varda, kendi paramı kazanıyorum diyen hiç erkek görmedim.

Ah bu çalışıyorum diye dağları oynattigini sana bazı kadınlar..

vala ne yalan sölim bende kendi paramı kendim kazanıyorum tam 4 bin tl çektim ayda cüzi bi miktarla oduyorm kimsede bilmez başımın etini yiceklerini bildiğim için gerek duymadım :KK70:

4 bin tl. Üzerinde kendi paranızı kazandığınız için mi eksik akıllı değilim diye soruyorsunuz ?

Kendi paranızı kazanmanız demek , hayat arkadasinizdan bunu saklamak veya yalan söylemek anlamına gelmez.

Madem bu kadar kendi kazandığınız paranıza :) güveniyorsunuz , öyleyse hayat arkadaşınıza karşı da açıklama yapacak, anlatacak kadar da güvenin kendinize.

Kendi parasını kazanıyor diye burnu kaf dağında olan bazı hatunlar diyorum ya hep , işte bu güzel bir örnek.

Ben kazanıyorum diyen saçma sapan erkekler varda, kendi paramı kazanıyorum diyen hiç erkek görmedim.

Icimden gecenlerin hepsini yazmissin 1Sen.

valla bu konuda genelleme yapmamak lazım çünkü hiç bir eş birbirine benzemez ,genelleme şu yüzden yapılır kadınların aldığı herşey erkeklere göre gereksizdir,konu sahibinin eşi cimri bu net, böyle birisinede haber vermek bana çok komik gelir zaten kadının kartı adamda daha ne istiyor ,benimde eşim tutumlu mesela ayakkabı alırsın sesi çıkmaz ama bir sürü ayakkabın var der lafı sokar ,bizim hesaplarımız ev alınana kadar 2.ye bölünüyordu bir kısım ödemeler bende diğer kısım eşimde, zaten zar zor ev aldırdım yıllarca konuşa konuşa ,şimdi yüküm fazlalaştı kredi,faturalar,çocumuzun masrafları servisi vsvs bana ait ,evin kirası ve gıda eşime ,lakin 4 aydır biraz ödemelerde bunalıyorum ama ona göre maaşım yetiyor , her ay hesapta olmayan bir sürü şey çıkıyor hesaplayınca da onu yapmasaydın bunu almasaydın diyor ama mecbur almak veya oraya vermek zorundasın ki gereksiz diyor çoğu şeye, bende söylemiyorum uzun süredir ,ona göre her şey süt liman ,bende kaç kredi ödeyip kapattım evi her anlamda çeviren benim kusura bakmasın sıkıntısını ben yaşıyorsam giderlere baktığı zaman o su busunu geçiyorsa ve de sormuyorsa sen nasıl yetiştiriyorsun diye bana da hesap soramaz yani .yok evlilikler yürümüyormuş yok eşden hiçbirşey saklanmamalıymış karşıdaki bunu anlarsa bu dedikleriniz ozaman olur hiç bir kadında gizli saklı iş yapmak zorunda kalmaz .evin erkeği benim diye burnu kaf dağına çıkan erkekler varsa kadınlarda da olsun biz zahmet bizim durumumuz onlara 2 beden büyük bile gelir hem evde çalış hemde işte , bu arada evliliğim çok da güzel yürüyor 18 yıllık evliyim

kendi kazanıyor ama kartı kocasına maaşı onda adamdan 30 tl harçlık alıyormus bu borç da adamın korkusundan gizli kredi kartı kullandığı için birikmiş
yani havası boşa kendi maasina söz sahibi bile değil
keşke konu sahipleri en başta bütün ayrıntılari yazsalar da parça parça arkası yarın gibi öğrenmek zorunda kalmasak

X