valla bu konuda genelleme yapmamak lazım çünkü hiç bir eş birbirine benzemez ,genelleme şu yüzden yapılır kadınların aldığı herşey erkeklere göre gereksizdir,konu sahibinin eşi cimri bu net, böyle birisinede haber vermek bana çok komik gelir zaten kadının kartı adamda daha ne istiyor ,benimde eşim tutumlu mesela ayakkabı alırsın sesi çıkmaz ama bir sürü ayakkabın var der lafı sokar ,bizim hesaplarımız ev alınana kadar 2.ye bölünüyordu bir kısım ödemeler bende diğer kısım eşimde, zaten zar zor ev aldırdım yıllarca konuşa konuşa ,şimdi yüküm fazlalaştı kredi,faturalar,çocumuzun masrafları servisi vsvs bana ait ,evin kirası ve gıda eşime ,lakin 4 aydır biraz ödemelerde bunalıyorum ama ona göre maaşım yetiyor , her ay hesapta olmayan bir sürü şey çıkıyor hesaplayınca da onu yapmasaydın bunu almasaydın diyor ama mecbur almak veya oraya vermek zorundasın ki gereksiz diyor çoğu şeye, bende söylemiyorum uzun süredir ,ona göre her şey süt liman ,bende kaç kredi ödeyip kapattım evi her anlamda çeviren benim kusura bakmasın sıkıntısını ben yaşıyorsam giderlere baktığı zaman o su busunu geçiyorsa ve de sormuyorsa sen nasıl yetiştiriyorsun diye bana da hesap soramaz yani .yok evlilikler yürümüyormuş yok eşden hiçbirşey saklanmamalıymış karşıdaki bunu anlarsa bu dedikleriniz ozaman olur hiç bir kadında gizli saklı iş yapmak zorunda kalmaz .evin erkeği benim diye burnu kaf dağına çıkan erkekler varsa kadınlarda da olsun biz zahmet bizim durumumuz onlara 2 beden büyük bile gelir hem evde çalış hemde işte , bu arada evliliğim çok da güzel yürüyor 18 yıllık evliyim