Eşimin gereksiz bonkörlüğü beni sinir ediyor..

Ben olsaydım cocuk formayı bir daha hatırlattığında tatlım kuzenlerin için ödemeler yapıyoruz elimiz sıkışık dayın bişi alamaz derdim gülümseyerek görümcemin yanında. Onlar arsız arsız soruyorsa sizde her seferinde aynını yapın
Bir işe yaramıyor. Görümcem susturmuyo çünkü çocuğu 😩

Eşiniz aynı benim eşim. O da yeğenlerine döker dünyaları ama benim görümcelerim böyle fırsatçı değildir. Birinin durumu iyi değil diğeri de orta halli ama üç çocuğu var anca yetişiyor. Ben yeğenlerine harcadıkça sorun yapmam çocuktur sevinsin ama sizin yerinizde olsam sorun ederdim. Şu devirde 10 lira ne ki bi çikolata dışında hiç bir şey alınmaz . Çocuktan esirgiyor. Sakız alacakmış ne büyük hediye dalga geçer gibi.

Eşinize onu anladığınızı , yeğenlerini sizin de çok sevdiğinizi ama bu 10 lira ve sakız mevzusunda çok kırıldığınızı eğer eşiniz böyle devam ederse ister istemez görümcenize ve yeğenlere karşı dolacağınızı söyleyin. Herkes sınırını bilirse daha huzurlu oluruz benim de beklentim olmaz diyin. Madem eşiniz nasıl söylendiğii çok umursuyor onu suçlamadan onu anladığınızı belirterek bunun aile huzuru için gerekli olduğunu anlatarak konuşun bence.

ay bu konu beni boğdu boğdu duvara attı 🤣 nolur kocanı acil bi borca sok ev varsa araba, araba varsa bir üst modeli. Yoksa senin kocan akıllanmaz. Kocanla nasıl uygun dille konuşursun bilmem ama görümcene lafını esirgeme o anlasın bari
Arabayı yükseltmek için kredi basvurusu yaptırdım ama çıkmadi. Onuda anlamadım zaten neden cikmadiysa ☹️ bende banyoları yenilicem bana her ay 3 yada 4bin ver dedim olur dedi veriyor işte yoksa formayı şimdiye kadar on kere alirdi

ay oda 10 lirasını vereydi ne olacak çoçuk o yani şey gibi sen bütün bağları bahçeleri bağışlıyorsun sana bir salkım üzüm vermek istemiyorlar eşinizde illa ayrdım edecekse ihtiyaç sahiplerine yardım etsin kuruldum görümcene :sinirli:
Ay söz çok hoşuma gitti 🥰 ihtiyaç sahiplerine de yardım yapıyor. Yani deprem oldu oraya gönderdi. Snra ben nasılsa yolladım demedi başka şeylerde yaptı. Durumu olmayan birinin lafı geçsin hemen diyor şunu yapalim para verelim fln

Aynılarını yaşamış biri olarak sizi anlıyorum bizde ki farklı durum benim görümcemde istiyor😂 mesela daha geçen forma istedi :) Ne kadarlık evlisiniz ? Ben ilk evlendiğimde çok rahatsız olmuştum bu durumdan. Kardeş abi arasına girmesemde elimize kalan 100 liraya göz dikerdi kardeşi. Yok tatlı yok hamburger yok çocuğuna oyuncak. Almayınca kavga kıyamet. Fesatta oldum kötü de. Çocuğa alınan oyuncağı kıskanıyorsuna kadar da yedim lafı umrumda değil sen ayda 6 kere oyuncak alamazsın. Hem ihtiyaç değil hemde biz yoluncak tavuk değiliz hemde borç için son altınıma kadar satmışken.
Tabi görümcem durmuyor doğumgününde para veriyoruz beğenmiyor hediye alıyoruz altın istiyor. Anlamanız için söylüyorum mesela biz 200 lira verdik görümcem eşime 50 lira verdi :) her bayramda alıyoruz yeğenine kıyafet gocunmuyorum bende alırım misafrliğe giderken tatlımı da alırım ama görümcem çöp bile getirmez. Teşekkür de etmez üstüne aldığımızı beğenmezde.
Siz burda hatayı kendinizde alarak yapmışsınız ve alıştırmışsınız. Ben mesafeliyimdir benden isteyemez kimse. Ortamda ben bana eli boş gelene giderken birşey almam diyede laf çarparım.
Şu noktadan sonra nasıl düzelir bilmiyorum. Alışmış herkes. Göze alıp eşinizi karşınıza alıp bu istekler biraz dengesiz olmaya başladı diceksiniz. Senin kardeşin almıyor moduna girmeyin. Rahatsız oluyorum ayda 1 kere istekleri alınıcak diceksiniz azalta azalta gidiceksiniz. Eşinizden istediğinde şuan müsait değiliz diceksiniz. Görümceniz sakız alıcam dediğinde zahmet etme canım pahalıdır o diceksiniz. Veremem halam dediğinde 10 lira içinde çocuğu kırmasaydın keşke biz seninkilere böyle yapmıyoruz diceksiniz. Diceksiniz ki onlarda kendilerine çeki düzen vericekler.

ohooo iş çığrından çıkmış. çocuklar iyice alışmış dayılarından bir şey istemeye. Bakın benim eşim de görümceme zaman zaman yardım eder, yeğenimin okul taksidinin bir kısmını biz ödüyoruz ama yeğinimin ağızından bir kere bile "dayı bana şunu al" lafı duymadım. Yeğenime doğum gününde vs bir şeyler almak ister, yeğenime sorar istemez. Harçlık verir onu bile almaz. Yeğenimin bir kumbarası var oraya atar. Bir kere bir şey istememiştir. Görümceniz çocuklarına hiç terbiye vermemiş siz de (eşiniz daha doğrusu) bu yanlış terbiyeyi bir güzel beslemiş. Görümceniz nasıl sizin kızınıza hayır 10tl veremem demiş (bu konuda çocuğunuz adına ne kadar üzüldüğünüzü anlıyorum ve haklısınız da) Siz de başta aynısını yapacaktınız. Çocuklar sizi resmen istismar ediyor. Bu konuda eşinize söz geçiremediğinizi anlıyorum. Ne yapılır ben de bilmiyorum. Ben de kolay istismar edilen bir insanım. Biri benden bir şey istediği zaman hayır demekte çok zorlanırım. Ama bu durum çok yanlış. Yarın büyüyünce araba bile ister dayısından. Lütfen eşinize bunun iyi bir şey olmadığını anlatmaya çalışın. Gerçekten yeğenlerinin iyiliğini düşünüyorsa bu yanlış terbiyeyi beslememesi gerekir. Doğum gününde ya da özel günlerde vs olur ama durup dururken olmaz ve istemek de ayıp. Olmadı bunu dayısı (eşiniz) anlatsın çocuklara. "Doğum gününde / veya bayramda vs alırım hediye ederim sana forma" gibisinden.

Son düzenleme:
Ben kedilerime laf edeni kim olursa olsun bozuyorum, evimden uzaklaştırıyorum siz çocuğunuza böyle davranmalarınq nasıl izin veriyorsunuz?

Eşinizle tartışma çıkacakmış çıkarsa çıksın ya adam laf anlamıyorsa tartışarak anlatın olsun bitsin.

Ne münasebet ya niye aliosunuz anlamadim. Ailecek arsızlar. Bana şunu ne zaman alcam desem annem onlar gidince agzima bi tane çarpardi heralde çok da iyi yapardi. Ben boyle yüzsüz bi aile görmedim. Üstelik de benciller. Kızın da bence farkindadir her seyin. Cocukken böyle şeyler insanin içine oturur. Ben de halamin bi çöpünü görmedim babam hep verirdi. Bi gün halam karpuz kesiodu bana göbek kısmından bi parça verir misin dedim. Azarlayarak kovaladi beni yürü git sen göbeğini yicen de biz neresini yicez diye. Her karpuz yememde aklıma gelir :) bunu bi arkadasima anlatiodum o da seninki gene iyiymis benimki ogluyla beni okuldan almaya geldi cocuguna simit aldi ben de hala ben de istiorum dedim baska param yok sen sonra yersin demis. Aldigini da bölüsturmemis kuzeni suratina baka baka yemis :) mesele para falan degil karsindakilerin bencilligi arsizligi. Ben böyle şeylere cok bilenirim ve icerlerim. Eşin saçmalıyor bana kalirsa. Benim eşim de yapio arada ama karsi taraf iyice şımarıo gereksiz bence anasi babasi olan cocuga böyle jestler yapmak. Tatile gidicez önümüzdeki ay eşim yegenine de bilet aldi ablasiyla enistesi ayrilar. Oglanin babasi benimle gelirsin gitme demis bu sefer. Bilet çöp. Aldirirken de bi seslerini cikarmiolar. Bilet parasindan fakirlesmem ama düşüncesiz salak insanlar tansiyonumu ziplatio. Bence azaltin yapmayin ne gerek var hem bu devirde birden cok cocugunuz var sizin birikim yapin ev araba alın. Elaleme sacacak kadar cok degildir paraniz heralde. Bisey aldir eşine borca sok. Gereksiz vericisiniz.
Aynen şimdilik çareyi borca sokmakta buldum bende. Daha önce tartisinca tamam haklısın diyip istekleri geri çevirdi ama şuan resmen başa saracak tekrar bı konuşma yapmam lazm

Aklıma kendi ailemle sorunlarım geldi. Yeğenime neredeyse böbreğimi çıkarıp verecektim ama abim bize gelince yaptığı alışverişin lafını yapmıştı. Kendilerine aldığım hediyeler de cabası. Yengem de onlara gittiğimizde “500 liralık erzak aldım” demiş falan. İnsanlar çok acayip. Yeğenime harcadığıma üzülmüyorum ama abimlerin bu yaklaşımı resmen canımı acıtıyor. Eşinize acilen dur deyin yoksa daha çok sinir harbi yaşarsınız.
Aynı durumu yaşıyoruz şuan resmen.

İlk başta ne var bunda diyecektim hayatta tek kardeşim var çocuklarının çocuğumdan farkı olamaz,kardeşim de kırmızı çizgimdir.Ama bilirim ki o da yeğenlerine doğduğundan beri uyutur,yedirir,eğlendirir,hediye alır.
Sizdeki durum çok farklı,tek taraflı çıkar var resmen ve maddi sorunları da yok.

O yüzden kavga da çıksa bir cinnet geçiririm ki herkes ayağını denk alsın.
Bilerek bişey istediklerinde de yüzlerine vururum annelerinin.
Yeğenlere de sakız alabiliriz ancak çocuklar der geçerim.

Hala yüzsüz ve çıkarcı o yüzden direkt yüzüne vururum, kayınvalideniz ılımlı birine benziyor ona bu duruma artık katlanamayacağınımı söyler eşimi de gerekirse bir hafta evden yollarım ablasına gitsin lokmalarını saysınlar bak nasıl akıllanıyor.
Bu durumu siz kavga,bağrış çağrış olmadan çözemezsiniz gibi geldi umarım eşiniz de ailesine bağımlı değildir.

Bu sorunu daha da büyümeden çözmeye bakmalısın babamda yeğenlerine düşkündü bize çöp alınmadı.En son ben(12) yeğeni (16) yaşında kavga edince haksız olan yeğenini öyle savundu ki ben çocuğu değilmişim gibi, annem için ipler daha da gerilip kopmuştu,gidip şikayetçi olduk o günden sonra bizden uzak durdular.
Demem o ki pişkin ve yüzsüzler,bas kavgayı ama çocuklarının hakkını hiç yedirme.
Çok güzel yazmissiniz teşekkür ederim. Evet tartışma çıkacak çünkü daha önce bu mevzu yüzünden tartıştım ozaman hak verdi ama tartışmayı sevmiyor buyuzden konuya odaklanmak yerine tartistigim icin eleştiriyo ama güzel yollada nasıl bahsederim bilmiyorum çünkü mevzular kafamda dönerken gorumcemi Boğazlıyorum arada 🤦🏻‍♀️

Vay arkadas şimdi olaylar oturdu. Eşiniz kardeşi diye göremiyor fakat daha açık olabilirsiniz bu niyette insana ben asla cop vermem bırak sakız almayi
Ya aslında eşimde farkında biz konuşurken bazen konuşmayı kestirip atiyor aşırı doluyorum ablama karşı görünce sürekli kavga ediyorum boşver kapat konuyu falan diyor. Yüzüne karşı pinti cimri paraya tapiyorsun tobe haşa falan diyor yani görümcem sadece sırıtıyor 😩

Ya aslında eşimde farkında biz konuşurken bazen konuşmayı kestirip atiyor aşırı doluyorum ablama karşı görünce sürekli kavga ediyorum boşver kapat konuyu falan diyor. Yüzüne karşı pinti cimri paraya tapiyorsun tobe haşa falan diyor yani görümcem sadece sırıtıyor 😩

Çocukların tavrından belli ztn duruşları. Yapacak tek şeyiniz var çocukları kırıp uzaklaştırmak yoksa bu 18 yaşında dayı bana araba al işine bağlanır.

Eşiniz aynı benim eşim. O da yeğenlerine döker dünyaları ama benim görümcelerim böyle fırsatçı değildir. Birinin durumu iyi değil diğeri de orta halli ama üç çocuğu var anca yetişiyor. Ben yeğenlerine harcadıkça sorun yapmam çocuktur sevinsin ama sizin yerinizde olsam sorun ederdim. Şu devirde 10 lira ne ki bi çikolata dışında hiç bir şey alınmaz . Çocuktan esirgiyor. Sakız alacakmış ne büyük hediye dalga geçer gibi.

Eşinize onu anladığınızı , yeğenlerini sizin de çok sevdiğinizi ama bu 10 lira ve sakız mevzusunda çok kırıldığınızı eğer eşiniz böyle devam ederse ister istemez görümcenize ve yeğenlere karşı dolacağınızı söyleyin. Herkes sınırını bilirse daha huzurlu oluruz benim de beklentim olmaz diyin. Madem eşiniz nasıl söylendiğii çok umursuyor onu suçlamadan onu anladığınızı belirterek bunun aile huzuru için gerekli olduğunu anlatarak konuşun bence.
Evet bu mevzuyu onun kafasında oturtmam lazım. Neden anlamıyor onuda anlamıyorum yani senin ablanın durumu bizden çok çok iyi. Onlar sakız alcam sana diye yuceltirken sen neden enayi gibi herseferinde para saciyorsun 😩

Çok güzel yazmissiniz teşekkür ederim. Evet tartışma çıkacak çünkü daha önce bu mevzu yüzünden tartıştım ozaman hak verdi ama tartışmayı sevmiyor buyuzden konuya odaklanmak yerine tartistigim icin eleştiriyo ama güzel yollada nasıl bahsederim bilmiyorum çünkü mevzular kafamda dönerken gorumcemi Boğazlıyorum arada 🤦🏻‍♀️
Tartışmayı sevmiyorsan tartışmaya mahal verme deyin sert yapmadan ciddiyetin farkına varmıyorlar,bizde keyfimizden kavga çıkarmıyoruz.
Günün sonunda eşinizi de boğazlamamak için şimdiden dişinizi gösterin:KK14:

Aynılarını yaşamış biri olarak sizi anlıyorum bizde ki farklı durum benim görümcemde istiyor😂 mesela daha geçen forma istedi :) Ne kadarlık evlisiniz ? Ben ilk evlendiğimde çok rahatsız olmuştum bu durumdan. Kardeş abi arasına girmesemde elimize kalan 100 liraya göz dikerdi kardeşi. Yok tatlı yok hamburger yok çocuğuna oyuncak. Almayınca kavga kıyamet. Fesatta oldum kötü de. Çocuğa alınan oyuncağı kıskanıyorsuna kadar da yedim lafı umrumda değil sen ayda 6 kere oyuncak alamazsın. Hem ihtiyaç değil hemde biz yoluncak tavuk değiliz hemde borç için son altınıma kadar satmışken.
Tabi görümcem durmuyor doğumgününde para veriyoruz beğenmiyor hediye alıyoruz altın istiyor. Anlamanız için söylüyorum mesela biz 200 lira verdik görümcem eşime 50 lira verdi :) her bayramda alıyoruz yeğenine kıyafet gocunmuyorum bende alırım misafrliğe giderken tatlımı da alırım ama görümcem çöp bile getirmez. Teşekkür de etmez üstüne aldığımızı beğenmezde.
Siz burda hatayı kendinizde alarak yapmışsınız ve alıştırmışsınız. Ben mesafeliyimdir benden isteyemez kimse. Ortamda ben bana eli boş gelene giderken birşey almam diyede laf çarparım.
Şu noktadan sonra nasıl düzelir bilmiyorum. Alışmış herkes. Göze alıp eşinizi karşınıza alıp bu istekler biraz dengesiz olmaya başladı diceksiniz. Senin kardeşin almıyor moduna girmeyin. Rahatsız oluyorum ayda 1 kere istekleri alınıcak diceksiniz azalta azalta gidiceksiniz. Eşinizden istediğinde şuan müsait değiliz diceksiniz. Görümceniz sakız alıcam dediğinde zahmet etme canım pahalıdır o diceksiniz. Veremem halam dediğinde 10 lira içinde çocuğu kırmasaydın keşke biz seninkilere böyle yapmıyoruz diceksiniz. Diceksiniz ki onlarda kendilerine çeki düzen vericekler.
Bu laf sokmalarin alasını yaptık hiç bir işe yaramadı tam gaz istemeye devam ediyor çocukları. Eşimle tartisinca gorumceme suratına cimri pinti kıskanç herşeyi saydırdı ama görümcem sadece sırıttı :) hatta en sonko olayda telefonda dayanamayıp eşime müdahale ettim sakızı baannesi alacak çocuk oyuncak istiyor diye yüksek sesli söyledim gorumcemde heeee dedi sadece ama sakız gelirse aynen derim zaten zahmet olmuş ya kaç taksit yaptırdınız falan diye ama inan anlamiyorlar

Merhabalar
Konu eşimin paraya maddiyata değer vermemesi. Asıl beni huzursuz eden aslında GÖRÜMCEM.
Esim her konuda eli açık biri. Öncelikle beni ve çocuklarımizi asla kisitlamaz. Birşey alınacaksa fiyatını sormaz pahalıysa bile alma demez.
Yardımlar yapar arkadaş ortaminda münakaşaya girmez o hiç ismarlamadi hep ben ödüyorum demez elini cebine atar. Buraya kadar sorun yok.
Ama gelin görün ki beni rahatsız eden durum yegenlerine yaptığı harcamalar.
Şimdi o mu batıyor demeyin en baştan soyliyim ki benimde 3 çocuğum var ve görümcem bizimkilere bir sakız bile almış insan değil abartmıyorum..
Yeğenleri sürekli bişey ister. Dayı bana şunu al bunu al. Maddi değeri yüz lira bin lira farketmez isterler. Eşimde alır. Hatta bu zamana kadar bende aldım Yegenlerine. Eşim ay başı benim hesabıma belli miktar para atar bende çocuklara eve kendime falan harcarim.
Yeğeni büyük olan (15)yenge bana bu romanı su test kitabını su kalemleri alirmisin fln der bende alırım parasını bazen vermeye kalkar kabul etmem.
Taki geçen yil yaşanan olaya kadar...
Görümcem yere 10 TL düşürdü evdeydik. benim kızımda (7yas) hala bunu bana versene yarın kantinden bişey alırım dedi. Gorumcemde ayyy veremem halam bana lazım dedi. Kızım okadar çok utandiki istediğine.
Bizden maaşları daha fazla durumları bizden daha iyi yani 10tlye ihtiyacı olduğundan değil. Dondurmaciyla bile 2tlnin pazarlığını yapar.
Beynimden aşağı Kaynar sular döküldü. Biz kerizmiyiz de çocukları sevindiriyoruz dedim içimden.
Eve gelince eşimle konuştum. Benim cocugumdan 10lirayi kıskanan birine bundan snra çocuğuna sakız bile almayacaksin dedim. Beni sinir eden de 10 lirayı vermemesi yine değil çocuğumun o hissiyatı.
Bir süre eşim yegenlerinin isteklerini reddetti.

Taa ki İki ay önce yeğeni (12yas) dayı bana forma al dedi. O a takımı tutuyor. Eşimde b takımı. B takımına geç alcam dedi oda tamam sen alırsan giyerim dedi. Ogunden beri her gördüğünde dayı bana ne zaman formayı alacaksın diyor. Eşimde tamam alcaz biraz işlerim var halledeyim diyor. Ama alacak yani. Tekrar aynı mevzuyu açıp konuşmak istemiyorum esimle.. ama ciddi anlamda sinirlerimi bozuyor bu durum. Benim sorunum parayı kıskanmak degil. Ama neden benim cocuklarimada aynı ilgi gösterilmiyor. Böyle şeyler karşılıklı olmaz demeyin. Bı yere kadar karşılıklı olmaz bence. Sürekli alıp sevindiren taraf biziz. Geçen de eşime söyledim formasinida babası alsın bı zahmet. Bizden tabiki bişey olmaz falan dedim birikim yapma konusunda falan. Çünkü görümcem iki liranın bile hesabını yapan biri. E tabi haliyle ona göre de maddi durumu şekilleniyor. Bu arada,

küçük kızım bezi bıraktığı için onu oyuncakla odullendirdik. Tabi dedeleride aldığımızı duyunca onlarda oyuncak bebek sözü verdi. Gorumcemde bı paket sakızı hakettin dedi. Çünkü gorumcem eşim gibi salak değil yüksek mebla bişey sözü vermez. Sakızı bile alırım demesi buyuk olay da neyse.
Kayınvalidemde durumu daha önceden bildiği için kızıma dedi halana soyle sakızı babaannemde alır siz oyuncak alın de diye anlattı. ( Bence kayınvalidemde farkında benim kizdigimin)
Bu akşamda telefonda konusu açılınca kızımda sakızı babaannemde alır diye kendini daha anlatmaya cabalarken eşim resmen susturdu çocuğu. yok öle demek istemedi falan diyor. Be mübarek başkası 10kere isteyip aldırana kadar hatırlatiyor kimse çocuğunu susturmuyo belki sıkışiklardir diye sana ne oluyor yani.

Bu konuyu tekrar dillendirirsem eminim tartışma yaratır. Ama kizdigiminda farkında. Lütfen alsın sanane gibi yorumlarda bulunmayın. İsteklerimizi red etmiyor diye Ultra zengin birileri değiliz. Kazancı doğrultusunda istiyorum bende sonuçta. Çocuklarım kiz erkek demeden büyüğünden kalan kiyafetleri küçüğüne giydiriyorum biyerden kısıp tutumlu olmaya çalışıyorum sonuçta ama eşimin bu tavrı beni huzursuz ediyor.

Bu arada eşime birşey söylerken ne dediğime değil nasıl dediğime odaklanır. Buyuzden işi yokuşa sürmeden halletmek istiyorum. Düşüncelerinizi merak ediyorum ☺️
Eski konularınizdan biliyorum sizi gorumceniz kiziniza para mevzusunu eşi iki işte çalışıyordu sürekli birikim yapıyor diye hava atan biri bdncede mesafe koymak artık şart kadın birikim yapicam diye çocukların masraflarını başkalarına yüklemeye alışmış...sende lafı gelince birikim yapın diye söylerse sende söyle milletin ihtiyacı bitmiyor ki yatırım yapalım diye açık açık söyleyin belki anlar

X