- Emoji Skoru
- 4.121
- Puanlar
- 48
Çocuk yoksa ayrılın kendinize bi hayat kurunşunu da ekleyeyim eşim en ufak bir tartışmada kendine kalacak bir yer bul sana şu kadar süre veriyorum deyip resmen evden kovuyor sonra sinirle söyledim diyor. Aslında işte bu yüzden evlilikten sonra alınan ev eşlerin olmalı ki böyle problem durumlarında iki taraf da birbini evden kovamasın.
Ay uyanığa bak. Bir insan evladından önce nasıl kardeşlerini babasını düşünür yahu. Bence sizin boşanacağınızı düşünüyor p yüzden evi üstüne almaktan tamamen vazgeçmişşimdi de son zamanlar ben babama böyle bir şey diyemem bizim her şeyimiz ortak demeye başladı. başta bir yıl sonra alıcaz diyordu şimdi bahane buluyor. ev bizim zaten kira vermiyosun sen de öyle düşün diyor ama benim düşündüğüm daha derin şeyler var örneğin yarın bir gün çocuk olsa hiç güvencemiz hakkımız olmayacak ev üstünde, kardeşleri de hak sahibi oluyor onlar zaten çekilmez aradan
Resmen katikulliye getirmişler seni. Altınlarına çökmüşler her ay da eşin ödüyor krediyi. Demek ki boşanma durumu olursa eşin evi alıp çıkacak. Sen de el elde baş başta kalacaksın. Bu işi çözmezsen 1 lira bile eline para verme. Ve bir şekilde mesajlaş. Zorla altınlarımı alıp ev aldırdın babanın üzerine yaptın gibi birşey olsun ki ileride boşanırsan altınlarını alabil. Sakın da hamile kalma. Bu işin sonu iyi görünmüyor
ya kusura bakmayın da konuyu ilk açtığıız şekliyle şu anda anlattığınz şeyler birbirine uymuyorbize konut kredisi çıkmıyorum dedim iyi okuyun, eşim o yüzden ihtiyaç kredisi çekti ha konut kredisi gerçekten çıkmadı mı orasını irdelemedim. bana zaten önceki borçlardan ötürü hiç çıkmadı sadece altınları vererek yardımda bulundum
siz bir baştan okuyup gelin bence. bana kredi çıkmadı ama eşim ihtiyaç kredisi çekti ev tutarının fazlasını o ödüyor, babası 300 çekip 120sini ödüyor kalanı yine biz ödüyoruz bunun neresi bedavadan oluyor?? 2milyonluk evin 300ünü babası verdi diye bedavadan mı oturmuş oluyorum ben ondan fazla yatırım yapmıl oluyorum tüm altınlarımı verdim.Başta siz hatalısınız.Saf ayağına mı yattınız yoksa.
Eşinize ve size kredi çıkmamış kayınbaba kredi çekip bir süre de ödemiş.
Madem böyle bir durum istemiyorsunuz. Ödemeleri ilk aydan ödemeye Baba kredi senin üzerine çıktı teşekkür ederiz. Şimdi evimizi bize devredebilirsin diye noterden bir yazı çıkarttırsaydınız.
Hem ödemenizi yapardınız hem resmi olarak evin sizin olduğu kesinleşirdi. Siz nasıl memursunuz. Malınızla ilgili bira, gözünüzü açsaydınız onlarda nerde duracaklarını bilirlerdi.
Hem adama kredi ödetmişsiniz Hem krediyi o çekebilmiş.. Siz herhalde bedava eve konmak istediniz sonuç pek karlı olmamış .
Babası evi eşinizin üstüne geçirse bile öteki kardeşler bizden mal kaçırıyor diye dava açabiliyorlar diye biliyorum. Baştan o 1 sene sonra alırız mevzusu hikaye yani.Boşanma aşamasına geldiyseniz artık zaten hiç öyle bir şeye izin vermezler. Umarım altınlarıızı falan verdiğinizi ispatlayabilirsiniz çünkü bir onu kurtarabilirmişsiniz gibi görünüyor.Merhaba kızlar, uzun zamandır çok rahatsız olduğum içimi kemiren bir durum var sizinle paylaşıp fikirlerinizi almak istiyorum çünkü bu yaşadığım olayda herkes benim gibi mi düşünürdü yoksa farklı bir yaklaşım mı sergilerdi bilemiyorum.
Öncelikle biz evleneli 1.5 yıl oluyor ve evliliğimiz benim tayin durumlarım nedeniyle biraz aceleye geldi o sırada evimizi eşyalarımızı bile alamadan evlendik sırf tayin yetişsin diye. Bir ev almayı düşündüğümüz için 3-4 ay eşimin ailesinin yanında kaldık bu sırada ev bulup eşyalarımızı alıp çıkacaktık. 4. ayın sonunda evimizi bulduk ve anlaşma için emlakçıya gittik, emlakçıda sözleşme imzalanırken emlakçı kimlik istedi ve eşimin babası bir anda kimliği uzattı ben o an anlam veremedim. Neyse sözleşme yapıldı ama daha tabu alınmamıştı. Oradan çıktıktan sonra eşime neden baban kimliği verdi dedim o da bana kredi çıkmadığı için babam konut kredisi çekecek evi onun üzerine yapmamız lazım dedi ve o an şok oldum. bunun üzerine tabi baya şiddetli bir kavga ettik ben evden gittim eşim daha sonra gelip 1 yıl sonra üzerimize alıcaz şu an mecburiyetten böyle falan diye açıklama yaptı.
türlü hır gürden sonra bizim düğün altınları satıldı ev alındı biz oturuyoruz 1.5 yıldır ama hala kavgasını ediyoruz çünkü eşim üzerine almaya yönelik bir girişimde bulunmuyor şu an alamam kredisi var bilmem ne türlü bahaneler. Tartışmalar esnasında bana sen de kira vermeden oturuyorsun o zaman kira ver, bu ev babamın böyle kabul et gibi söylemlerde bulunmaya başladı.
Bu konu yüzünden yazın büyük bir kavga daha yaşadık benden kredi için destek istedi ben de babasının evi olduğunu kendilerinin ödemesi gerektiğini karışmayacağımı söyledim. bunun üzerine evi terkedip ailesinde kaldı 1 hafta onlara da anlatmış rahatsız olduğumu, tabi biz o ara karakolluğuz. Ailesi bu süreçte bir kez aramadı ne oldu ne bitti sormadı zaten normalde de daha bir kez beni aramış değiller, yan yana gelince bir şey yokmuş gibi iyiyiz. İnsan olsalar yuvanız yıkılmasın tamam evi alın üzerinize ya da bizim krediyi siz ödeyin ev sizin olsun gibi tekliflerle gelebilirlerdi.
Eşim hala evin kredisini ödüyor ben karışmıyorum çünkü artık gurur yaptım. keşke alınmasaydı da kirada otursaydık. Bu arada babası geçen ay araba almış artık benim ev kredisini de siz ödersiniz demeye başladı krediyi bize yıktı zaten 1 yıl ödedi aylık 8 9 bin. Biz burda aylık 50 bin öderken o aylık 8 bin lira verip ev sahibi oldu.
Bizim aramız bu süreçte bayağı açıldı çok soğudum eşimden ve ailesinden. Ne zaman bir şey yapmak almak gezmek istesem eşimden duyduğum cevap kredi ödüyorum param yok. Tamam benim de gelirim var ama ben buna bana yaşattıkları için ödemeye karışmıyorum ama mutfak şu bu masraflarını karşılıyorum. İnanır mısınız daha balayına bile gitmedik neden çünkü kayınbabanın evinin kredisini ödüyoruz . Eşimin 2 tane daha kardeşleri var ve bu ev üzerinde onların bile hakkı oluyor tek hakkı olmayan benken niye yardımda bulunayım??
Bunlar yetmezmiş gibi bu ay benden kredi için para istedi aynı kavgalar çıktı ben de vermek istemeyince eşim boşanmak istedi dilekçeyi bile hazırlamış ben de durur muyum ben senden boşanıyorum diyip kendim dilekçemi yazdım ama sonra kimyasal bir gebelik yaşadım ve bu konu yine ertelendi…
Sizce bu durumda kim haklı ne yapmalıyım fikirlerinizi bekliyorum kızlar
Aman anaç tarafınız ağır basmasınbizim durumlar böyle işte maalesef, evet ev sebebiyle tartışmalarımız oluyor ama bir şekilde barışıyoruz o arada kimyasal gebelik oldu şu an çocuğumuz yok. Aramız iyiyken anaç tarafım ağır basıyor bir evlat ben de istiyorum fakat sonra bir kavga çıkıyor çocuk yapasım gelmiyor
Acilen takıları hesapla ve geri iste resmen seni kaziklamislar ay esin tam dolandirici üzüldüm yaaMerhaba kızlar, uzun zamandır çok rahatsız olduğum içimi kemiren bir durum var sizinle paylaşıp fikirlerinizi almak istiyorum çünkü bu yaşadığım olayda herkes benim gibi mi düşünürdü yoksa farklı bir yaklaşım mı sergilerdi bilemiyorum.
Öncelikle biz evleneli 1.5 yıl oluyor ve evliliğimiz benim tayin durumlarım nedeniyle biraz aceleye geldi o sırada evimizi eşyalarımızı bile alamadan evlendik sırf tayin yetişsin diye. Bir ev almayı düşündüğümüz için 3-4 ay eşimin ailesinin yanında kaldık bu sırada ev bulup eşyalarımızı alıp çıkacaktık. 4. ayın sonunda evimizi bulduk ve anlaşma için emlakçıya gittik, emlakçıda sözleşme imzalanırken emlakçı kimlik istedi ve eşimin babası bir anda kimliği uzattı ben o an anlam veremedim. Neyse sözleşme yapıldı ama daha tabu alınmamıştı. Oradan çıktıktan sonra eşime neden baban kimliği verdi dedim o da bana kredi çıkmadığı için babam konut kredisi çekecek evi onun üzerine yapmamız lazım dedi ve o an şok oldum. bunun üzerine tabi baya şiddetli bir kavga ettik ben evden gittim eşim daha sonra gelip 1 yıl sonra üzerimize alıcaz şu an mecburiyetten böyle falan diye açıklama yaptı.
türlü hır gürden sonra bizim düğün altınları satıldı ev alındı biz oturuyoruz 1.5 yıldır ama hala kavgasını ediyoruz çünkü eşim üzerine almaya yönelik bir girişimde bulunmuyor şu an alamam kredisi var bilmem ne türlü bahaneler. Tartışmalar esnasında bana sen de kira vermeden oturuyorsun o zaman kira ver, bu ev babamın böyle kabul et gibi söylemlerde bulunmaya başladı.
Bu konu yüzünden yazın büyük bir kavga daha yaşadık benden kredi için destek istedi ben de babasının evi olduğunu kendilerinin ödemesi gerektiğini karışmayacağımı söyledim. bunun üzerine evi terkedip ailesinde kaldı 1 hafta onlara da anlatmış rahatsız olduğumu, tabi biz o ara karakolluğuz. Ailesi bu süreçte bir kez aramadı ne oldu ne bitti sormadı zaten normalde de daha bir kez beni aramış değiller, yan yana gelince bir şey yokmuş gibi iyiyiz. İnsan olsalar yuvanız yıkılmasın tamam evi alın üzerinize ya da bizim krediyi siz ödeyin ev sizin olsun gibi tekliflerle gelebilirlerdi.
Eşim hala evin kredisini ödüyor ben karışmıyorum çünkü artık gurur yaptım. keşke alınmasaydı da kirada otursaydık. Bu arada babası geçen ay araba almış artık benim ev kredisini de siz ödersiniz demeye başladı krediyi bize yıktı zaten 1 yıl ödedi aylık 8 9 bin. Biz burda aylık 50 bin öderken o aylık 8 bin lira verip ev sahibi oldu.
Bizim aramız bu süreçte bayağı açıldı çok soğudum eşimden ve ailesinden. Ne zaman bir şey yapmak almak gezmek istesem eşimden duyduğum cevap kredi ödüyorum param yok. Tamam benim de gelirim var ama ben buna bana yaşattıkları için ödemeye karışmıyorum ama mutfak şu bu masraflarını karşılıyorum. İnanır mısınız daha balayına bile gitmedik neden çünkü kayınbabanın evinin kredisini ödüyoruz . Eşimin 2 tane daha kardeşleri var ve bu ev üzerinde onların bile hakkı oluyor tek hakkı olmayan benken niye yardımda bulunayım??
Bunlar yetmezmiş gibi bu ay benden kredi için para istedi aynı kavgalar çıktı ben de vermek istemeyince eşim boşanmak istedi dilekçeyi bile hazırlamış ben de durur muyum ben senden boşanıyorum diyip kendim dilekçemi yazdım ama sonra kimyasal bir gebelik yaşadım ve bu konu yine ertelendi…
Kesinlikle haklisin. Birde altinlar sana ait madem altinlar satildi ev alindi nasil senin hakkin yokmus. Basta bunu ispatlarsan zaten onlar zararli cikar. Mutlaka altinlarinin alindigini mahkemeye sun.Merhaba kızlar, uzun zamandır çok rahatsız olduğum içimi kemiren bir durum var sizinle paylaşıp fikirlerinizi almak istiyorum çünkü bu yaşadığım olayda herkes benim gibi mi düşünürdü yoksa farklı bir yaklaşım mı sergilerdi bilemiyorum.
başta bana babamın üzerine olacak demedi ben emlakçıya gidince kendim anlıyorum. Sonra sorduğumda bana konut kredisi çıkmıyordu o yüzden babamın üzerine yapıcaz diyor,ya kusura bakmayın da konuyu ilk açtığıız şekliyle şu anda anlattığınz şeyler birbirine uymuyor
şu anda anlattıklarınız da
"bilmiyordum"
"irdelemedim"
"sonra öğrendim"
yine kusura kalmayın da bu kadar cahil cahil iş yaparsanız herşey olur...insan hayatında kaç kere ev alıyor? sanki pazardan patates almışsınız da çürük çıkmış gibi bilmiyordum diyorsunuz ya...bilmiyoduysanız da öğrenseydiniz. belli ki işleri kocanıza bırakmışsınz o da kafasına göre takılmış.
başta sizin de eşinizin de kredisi çıkmıyordu k.pedere çıkıyordu gibi anlaşılıyor
sonra anlaşılan eşiniz de kredi çekmiş
e madem eşiniz konut kredisi çekseymiş ev de onun üstüne olsaymış
hemen olmuyorsa 10 ay sonra olsaymış, başta kirada otursaymışsınız.veya ev alınsaymış ondan sonra tayin isteseymişsiniz. ihtiyaç kredini altınlarla kapatabilirdiniz.
hayır tüm bunlar oluyor siz bir de karakolluk oluyorsunuz boşanma lafları havalarda uçuyor
sonra gebe kalabiliyorsunuz
hiç normal kafada bir insan izlenimi vermiyorsunuz -şu konuda en azından
Zaten birbuçuk senedir evlisiniz. Kredi ödemesi çok yapılmamıştır. Boşan geç. Daha uzun yıllar ödeyecektir onlar.Merhaba kızlar, uzun zamandır çok rahatsız olduğum içimi kemiren bir durum var sizinle paylaşıp fikirlerinizi almak istiyorum çünkü bu yaşadığım olayda herkes benim gibi mi düşünürdü yoksa farklı bir yaklaşım mı sergilerdi bilemiyorum.
Okudum okudum. Konuyu eksik anlatıyorsunuz.siz bir baştan okuyup gelin bence. bana kredi çıkmadı ama eşim ihtiyaç kredisi çekti ev tutarının fazlasını o ödüyor, babası 300 çekip 120sini ödüyor kalanı yine biz ödüyoruz bunun neresi bedavadan oluyor?? 2milyonluk evin 300ünü babası verdi diye bedavadan mı oturmuş oluyorum ben ondan fazla yatırım yapmıl oluyorum tüm altınlarımı verdim.
Biz o bahsettiğiniz devretme işini yapmadık aradaki güven yıkılmasın diye 1 yıl sonra üzerimize alırız diye konuştuk fakat şimdi eşim babama öyle söyleyemem demeye başladı ailesi vermeye yanaşmıyor bu sebeple fikir soruyorum burada.
kayınbabanın kredisi bitince biz ona geri ödeyecektik zaten kendi borcumuz bitince . babasının evinin kredisini niye ödeyelim mevzusuna şöyle geliyoruz, eşim artık ben babamdan evi isteyemem o benim babam her şeyimiz ortak demeye başlıyor ben de o zaman kendisi ödesin madem onun evi ben yardımcı olmam kafasına giriyorum. Bunlar kıvırmaya başladı yani, evi bize vereceklerine inansam tabii kimde borç bizimAnlamadığım bir nokta var. Şimdi size ev alınacak. Siz altınları veriyorsunuz, eşiniz arabasını satıyor, babası ve eşiniz de kredi çekiyor. Ev de kayınbabanızın üzerine oluyor ama ileri bir tarihte sizin üzerinize alacağınızı söylüyor eşiniz. Durum bu şekildeyken, siz neden kayınbabanıza kredileri ödettiniz? İlk aydan krediyi ödemeliydiniz ona. 1 yıl adam ödemiş o da kendini ortak etmiş bir şekilde işler iyice karışmış. Siz bile şuan kayınbabanın evine neden kredi ödeyelim kafasındasınız. O kafaya nasıl gelindi hep birlikte? Çünkü yola çıkarken kimse bu şekilde düşünmüyordu, emaneten bir kredi çekilmiş, tutar size verilmiş, siz de o tutara karşılık borcunuzu ay ay ödemeliydiniz. Kredi bitince de evi üzerinize alırdınız. Neden şimdi kayınbabanın evi diye düşünüyorsunuz? Acaba başta gerçekten herkes bu şekilde düşünüyordu da sonra sizin bu karakolluk olma durumlarınız vs olunca mı onlar da mal kaçırma adına böyle bir şey yaptılar? Siz eşinizle boşanmayacaksanız karşınıza alın, güzelce kavga etmeden konuşun. Kredinin kalan tutarını siz ödeyin, kayınbabanızın ödediği miktarı da dolara/altına sabitleyin o da borcunuz olsun. Krediler bitince evi üzerinize alın ve adamın ödediği tutarı da geri verin.
ablacım 1 sene sonra evlenin, şimdi çok mu güzel oldu böyle yaptınız da?başta bana babamın üzerine olacak demedi ben emlakçıya gidince kendim anlıyorum. Sonra sorduğumda bana konut kredisi çıkmıyordu o yüzden babamın üzerine yapıcaz diyor,
baba 300 eşim 500 çekiyor gerisi araba altın şu bu satılıp alınıyor. Ben babasının üzerine olacağını öğrendiğimde tartışıyorum evet ama beni 1 yıl diye ikna etti şimdi babama öyle bir şey söyleyemem diyor burda iyi niyetinin kurbanı olan benim siz cahillil diyosunuz ben aile olduğumuz için güvenmeyi denedim başta.
evet eşim bu dediklerinizi yapabilirdi fakat yapmadı eşim olduğu için inandım ta ki artık evi üzerimize almayacağının sinyallerini verene kadar . Tayin durumları sizin bildiğiniz gibi olmuyor maalesef istediğimiz zaman tayin alamıyoruz yılda bir oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?