bu konuyu açıp açmamayı çok düşündüm ama..

Benim aileminde durumu çok iyi değildir. Babam işçi emeklisi, annem ev hanımı. Çeyizimde olması gereken bazı parçaları annem çok önceden seneden seneye almıştı zaten. Evlenirken ailemden fazla birşeyde istemedim, nişan yaptırmadım mesela masraf olmasın diye. Örneği bir kettle alırken bile en uygunundan aldırdım (altı üstü su ısıtacak). Perde istemedim, tül güneşlik yeter dedim. Bunun gibi şeyler. Öyle çok pahalıya kaçmayın birşeyi alırken emin olun modası çabuk geçiyor :KK61:

Evet ben de öyle düşünüyorum. En iyi markayı en iyi kıyafeti eşyayı alsan bile başlarda üstüne titriyorsun sonra sıradan oluyor senin için. SIkılıyorsun bile hatta bazen aynı şeyleri görmekten. O yüzden ben de ekonomik olmaya çalıştım hep. Paylaşımın için saol canım :)

canım sen calıştıgından beri bu düzen böyle gitmiş. bilemiyorum belkide onlar senin herseye yetebiliceğini düşünüyorlardır. yeni bir yuva kuruyorsun. biraz daha anlayışlı olabirlermiş cidden. şimdi bunları konusmalısın diyicam ama konusuncada seni yanlış anlayıp darılabilirler. sabretmekten baska caren yok canım. kendi yuvanı kurduktan sonra bu sorunlar ortadan kalkar diye düşünüyorum

Evet biraz benim heryere her şeye yetmemden kaynaklı bir durum bu sanırım. Ben onlar talep etmeden herşeylerine yetmeye her istediklerini yapmaya çalıştım, elimden gelebildiğince tabi. Zaten ben bazı şeyleri yapamayınca da hiç bir talepleri olmadı, onlar kendi hallerinde kendilerini geçindiriyorlar. Benim sıkıntım annem bazı maddi şeyleri dert etmesin yani perdemi halımı vs mi ben kendim aldığımda ben kızıma alamıyorum diye düşünmesin. Çünkü biz herşeyimizi kendimiz yapıyoruz. O zaman bu durumda nişanlımın ailesinin de vay ben oğluma düğün yapamadım diye üzülmesi lazım. Ama onlardan da bunu beklemiyoruz ve istemiyoruz. Allah'a şükür kendi yağımızla kavrulacak kadarız, ailelerimiz de bunu kabul etsin istiyoruz.. Düşüncelerini paylaştığın için saol canım...

yeniden borca girmenin size ve onlara fayda degil zarar getireceginden, ipek carsaf olmadan bir yuvanin kurulabileceginden bahsedebilirsiniz. ama suna dikkat edin, anneniz ödemeler konusunda ona olan güveninizden süpheye düsmemeli, bu cok kirici olabilir...

Evet ben de zaten ona çok dikkat edicem canım. Annem çok hassastır, sonra onun kalbini kırarsam kaş yapayım derken göz çıkarmış olurum o vicdan azabı da beni kahreder. Saol canım yardımın için :)

bence aksine çok hayırlı bir evlat ve de gelinsin,
ailelerin bütün maddi yükün altına girmesi gerektiğini düşünenlere kızıyorum.
annen mantıklı davranmıyor, ama o da kendini suçlu hissediyor ne yapsın.
sen de anneni bi şekilde kırmadan ikna ediceksin. inşallah çok mutlu olursunuz.

:KK71:

bence aksine çok hayırlı bir evlat ve de gelinsin,
ailelerin bütün maddi yükün altına girmesi gerektiğini düşünenlere kızıyorum.
annen mantıklı davranmıyor, ama o da kendini suçlu hissediyor ne yapsın.
sen de anneni bi şekilde kırmadan ikna ediceksin. inşallah çok mutlu olursunuz.

:KK71:

Ay canım çok saol :KK17: Ben de ikna etmeye uğraşıcam bakalım..

Güzel dileklerin için de çok teşekkür ederim :KK71:

canım konunu okudum,
çalışmaya başladığından beri ailene yeteri kadar yardım etmişsin ve kardeşine de etmeye devam ediyorsun,
bence artık daha fazla borca girme,
nişanlın ve ailesi bu durumunuza şu anda bir şey demiyor olabilir ama ileride demeyecekleri garanti edilemez,
benim de eşimin ailesi senin ailen gibi, çok borçları var, ev yaptırmışlar iki tane, hepsini borçla aşağı yukarı, yani varlık içinde yokluk çekiyorlar..tabii bu bize de sirayet ediyor, ilk başta bunu bilerek evlendim ama artık bu konu beni çok sıktı , dırdır etmeye başladım mesela,
senin nişanlında bunu bilerek evleniyor ama çok da ileriye dönük borç yapmasan ailen için iyi olur bence, evliliğin için..
sen hayırsız bir evlat filan da değilsin içini ferah tut..
mutluluklar diliyorum

sizin icin son derece üzücü bir durum, insanin ailesi herseyi ayarlamasi gerekir, kitkanaat gecinmeye calisirken dahi bu anne babanin vazifesidir. bende esimle bicok seyi beraber yaptik, ama asla ailemiz bizi bu sekilde üzmedi, hele benimkiler cok fedakarliklar yaptilar, neyse....siz yinede kendinizi üzmemeye gayret edin, sonucta annenizde iyiliginizi istiyordur, belki yanlis bir cözüm sunmustur size ama,anlatirsaniz anliyacagini dusunuyorum.

canım konunu okudum,
çalışmaya başladığından beri ailene yeteri kadar yardım etmişsin ve kardeşine de etmeye devam ediyorsun,
bence artık daha fazla borca girme,
nişanlın ve ailesi bu durumunuza şu anda bir şey demiyor olabilir ama ileride demeyecekleri garanti edilemez,
benim de eşimin ailesi senin ailen gibi, çok borçları var, ev yaptırmışlar iki tane, hepsini borçla aşağı yukarı, yani varlık içinde yokluk çekiyorlar..tabii bu bize de sirayet ediyor, ilk başta bunu bilerek evlendim ama artık bu konu beni çok sıktı , dırdır etmeye başladım mesela,
senin nişanlında bunu bilerek evleniyor ama çok da ileriye dönük borç yapmasan ailen için iyi olur bence, evliliğin için..
sen hayırsız bir evlat filan da değilsin içini ferah tut..
mutluluklar diliyorum

Evet canım bunu ben kendim için bile düşünürüm. Sonuçta insan bazen şeytana uyabilir, bazen bıkkınlık gelebilir vs. O yüzden bu konu beni tedirgin etmiyo dersem yalan söylemiş olurum. Bakalım anneme tatli dille anlatmaya çalışıcam. Anlayacağını umuyorum :) Saol canım fikrin ve güzel dileklerin için..

sizin icin son derece üzücü bir durum, insanin ailesi herseyi ayarlamasi gerekir, kitkanaat gecinmeye calisirken dahi bu anne babanin vazifesidir. bende esimle bicok seyi beraber yaptik, ama asla ailemiz bizi bu sekilde üzmedi, hele benimkiler cok fedakarliklar yaptilar, neyse....siz yinede kendinizi üzmemeye gayret edin, sonucta annenizde iyiliginizi istiyordur, belki yanlis bir cözüm sunmustur size ama,anlatirsaniz anliyacagini dusunuyorum.

Yok ben ailenin herşeyi ayarlaması gerektiğini düşünmüyorum, nişanlım da aynı şekilde. Bizi bu yaşa bu konuma getirdiler bence onların vazifesi buraya kadardı. Biz evlenmeye karar verdiysek, madem o kadar olgunsak bir evi çekip çeviririz diye düşünyorsak bence düğünümüzü de kendimiz yapmalıyız eşyamızı da kendimiz almalıyız. Bu benim şahsi fikrim tabi. O yüzden kendimden başka kimseden bir beklentim yok. Şanslıyım ki nişanlım da benle aynı kafada bi insan. İşte annem de sizin gibi veya daha doğrusu alışılagelmişteki gibi (aile herşeyi yapmalıdır) düşündüğü için kendini mutsuz ediyor. Ben de inşallah (en azından bizim için) bunun gereksiz olduğunu anlatıcam bi şekilde ona. Desteğiniz için teşekkürler :)

Evet canım bunu ben kendim için bile düşünürüm. Sonuçta insan bazen şeytana uyabilir, bazen bıkkınlık gelebilir vs. O yüzden bu konu beni tedirgin etmiyo dersem yalan söylemiş olurum. Bakalım anneme tatli dille anlatmaya çalışıcam. Anlayacağını umuyorum :) Saol canım fikrin ve güzel dileklerin için..

Yok ben ailenin herşeyi ayarlaması gerektiğini düşünmüyorum, nişanlım da aynı şekilde. Bizi bu yaşa bu konuma getirdiler bence onların vazifesi buraya kadardı. Biz evlenmeye karar verdiysek, madem o kadar olgunsak bir evi çekip çeviririz diye düşünyorsak bence düğünümüzü de kendimiz yapmalıyız eşyamızı da kendimiz almalıyız. Bu benim şahsi fikrim tabi. O yüzden kendimden başka kimseden bir beklentim yok. Şanslıyım ki nişanlım da benle aynı kafada bi insan. İşte annem de sizin gibi veya daha doğrusu alışılagelmişteki gibi (aile herşeyi yapmalıdır) düşündüğü için kendini mutsuz ediyor. Ben de inşallah (en azından bizim için) bunun gereksiz olduğunu anlatıcam bi şekilde ona. Desteğiniz için teşekkürler :)

ben tam tersini demedim canim, belki diyorum anneniz yanlis ifade ettiyse kendini, bi yere kadar ailenin vazifesi oldugunu dusunuyorum ben, fakat sizin görüsünüzede hem katiliyorum hemde tasdikliyorum. dedigim gibi, bizde esimle herseyimizi kendimiz ayarladik, fakat ailelerimizin de katkilari olmadimi? olmazmi ...oldu tabiki, inkar edilemez. mutlulugunuz daim olsun canim, bence kafani cok yorma artik bu meseleyle, annelerin anlatmak istedikleri seyleri bazen biz farkli algilayabiliyoruz, belki diyorum komünikasyon bozuklugu olduysa?? anne sonucta, iyilikten kalan bisey istemez bu mubarek varlik.

ben tam tersini demedim canim, belki diyorum anneniz yanlis ifade ettiyse kendini, bi yere kadar ailenin vazifesi oldugunu dusunuyorum ben, fakat sizin görüsünüzede hem katiliyorum hemde tasdikliyorum. dedigim gibi, bizde esimle herseyimizi kendimiz ayarladik, fakat ailelerimizin de katkilari olmadimi? olmazmi ...oldu tabiki, inkar edilemez. mutlulugunuz daim olsun canim, bence kafani cok yorma artik bu meseleyle, annelerin anlatmak istedikleri seyleri bazen biz farkli algilayabiliyoruz, belki diyorum komünikasyon bozuklugu olduysa?? anne sonucta, iyilikten kalan bisey istemez bu mubarek varlik.

Anladım canım saol :) Evet zaten annelerin iyilikten başka bişey istemeyeceğini bilmek değil mi onları vazgeçilmez kılan :) Anneciğimi çok seviyorum inşallah bu görüş ayrılığını güzel bi şekilde atlatabilriz. Çok saol fikirlerini paylaştığın için canım..

Kızlar hepinize yardımlarınız ve fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. İnsan karar verirken böyle farklı yerlerden farklı açılaradan bişeyler duymak istiyorum hakikaten.
Yalnız ben yazdığım konuyu mesaj düzeltme seçeneği ile silmek istiyorum. Çünkü kızlar bazen forumda görüyorum tee 2 sene önce açılmış konu sonra hala yorumlar devam etmiş, geçmişte kalan bir sıkıntı hep insanların önüne gelmiş tekrardan. Ben bunu yaşamak istemiyorum. Şimdi bayram tatili için yarın akşam yola çıkıcam ve bu bayram süresince halledeceğime inanıyorum bu sıkıntıyı inşallah. Sonra geri döndüğümde belki farklı yorumlar olur, ben mutsuz olabilrim. Konular kapatılıyor mu veya yorum yapılmasın diye engel konuyor mu bilmiyorum ama böyle birşey varsa bilgi verebilir misiniz bana?

Kızlar hepinize yardımlarınız ve fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. İnsan karar verirken böyle farklı yerlerden farklı açılaradan bişeyler duymak istiyorum hakikaten.
Yalnız ben yazdığım konuyu mesaj düzeltme seçeneği ile silmek istiyorum. Çünkü kızlar bazen forumda görüyorum tee 2 sene önce açılmış konu sonra hala yorumlar devam etmiş, geçmişte kalan bir sıkıntı hep insanların önüne gelmiş tekrardan. Ben bunu yaşamak istemiyorum. Şimdi bayram tatili için yarın akşam yola çıkıcam ve bu bayram süresince halledeceğime inanıyorum bu sıkıntıyı inşallah. Sonra geri döndüğümde belki farklı yorumlar olur, ben mutsuz olabilrim. Konular kapatılıyor mu veya yorum yapılmasın diye engel konuyor mu bilmiyorum ama böyle birşey varsa bilgi verebilir misiniz bana?

Ana konu başlığı ile ilgilenen modaretör konuyu kitleyebiliyor bildiğim kadarıylşa,
muhtemelen bu konuyu takip ediyordur, buradan okur ama okumasa da bu ana başlığın moderatörü kimse onu bulup onunla irtibata geçersen konunu kitler,
ana sayfada moderatörlerin hangi sayfalarla ilgilendiğini belirten bi kızım var oradan bulursun canım

kesinlikle kredi cekme. zaten 1 tane ödüyorsun, kendiniz herşeyi yapmaya karar verdiniz madem, ailen için extra bir paraya gerek yok! bu zaman içerisinde aileniz sizi düşünseydi, yavaş yavaş sizin için birşeyler yaparlardı. madem yapmadılar, şu saatten sonrada yapmasınlar. kredi çekmek istiyorlarsada baban çeksin.

X