Benim aileminde durumu çok iyi değildir. Babam işçi emeklisi, annem ev hanımı. Çeyizimde olması gereken bazı parçaları annem çok önceden seneden seneye almıştı zaten. Evlenirken ailemden fazla birşeyde istemedim, nişan yaptırmadım mesela masraf olmasın diye. Örneği bir kettle alırken bile en uygunundan aldırdım (altı üstü su ısıtacak). Perde istemedim, tül güneşlik yeter dedim. Bunun gibi şeyler. Öyle çok pahalıya kaçmayın birşeyi alırken emin olun modası çabuk geçiyor
Evet ben de öyle düşünüyorum. En iyi markayı en iyi kıyafeti eşyayı alsan bile başlarda üstüne titriyorsun sonra sıradan oluyor senin için. SIkılıyorsun bile hatta bazen aynı şeyleri görmekten. O yüzden ben de ekonomik olmaya çalıştım hep. Paylaşımın için saol canım :)
canım sen calıştıgından beri bu düzen böyle gitmiş. bilemiyorum belkide onlar senin herseye yetebiliceğini düşünüyorlardır. yeni bir yuva kuruyorsun. biraz daha anlayışlı olabirlermiş cidden. şimdi bunları konusmalısın diyicam ama konusuncada seni yanlış anlayıp darılabilirler. sabretmekten baska caren yok canım. kendi yuvanı kurduktan sonra bu sorunlar ortadan kalkar diye düşünüyorum
Evet biraz benim heryere her şeye yetmemden kaynaklı bir durum bu sanırım. Ben onlar talep etmeden herşeylerine yetmeye her istediklerini yapmaya çalıştım, elimden gelebildiğince tabi. Zaten ben bazı şeyleri yapamayınca da hiç bir talepleri olmadı, onlar kendi hallerinde kendilerini geçindiriyorlar. Benim sıkıntım annem bazı maddi şeyleri dert etmesin yani perdemi halımı vs mi ben kendim aldığımda ben kızıma alamıyorum diye düşünmesin. Çünkü biz herşeyimizi kendimiz yapıyoruz. O zaman bu durumda nişanlımın ailesinin de vay ben oğluma düğün yapamadım diye üzülmesi lazım. Ama onlardan da bunu beklemiyoruz ve istemiyoruz. Allah'a şükür kendi yağımızla kavrulacak kadarız, ailelerimiz de bunu kabul etsin istiyoruz.. Düşüncelerini paylaştığın için saol canım...
yeniden borca girmenin size ve onlara fayda degil zarar getireceginden, ipek carsaf olmadan bir yuvanin kurulabileceginden bahsedebilirsiniz. ama suna dikkat edin, anneniz ödemeler konusunda ona olan güveninizden süpheye düsmemeli, bu cok kirici olabilir...
Evet ben de zaten ona çok dikkat edicem canım. Annem çok hassastır, sonra onun kalbini kırarsam kaş yapayım derken göz çıkarmış olurum o vicdan azabı da beni kahreder. Saol canım yardımın için :)