Bi arabada kp katkısı var mı hiç?ev 2 milyondu 300 kayınpeder çekti, 500 eşim çekti 500 600 kada altınlar tuttu geri kalan tutarı da eşim yine arabasını sattı öyle alındı ev
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bi arabada kp katkısı var mı hiç?ev 2 milyondu 300 kayınpeder çekti, 500 eşim çekti 500 600 kada altınlar tuttu geri kalan tutarı da eşim yine arabasını sattı öyle alındı ev
Zaten haksız değilsiniz mirasçılar oluyor bu sefer kardeşleri. Eşiniz tam olarak ne diyor peki üstünüze alma olayı için ?hayır ben o ödesin demiyorum, biz ödeyelim ki ödüyoruz da o halde bize versin evi diyorum sonuçta eşimin kardeşleri de hak sahibi oluyor. Yani benim önerim başından beri şu “ kp çektiği krediyi bize devretsin biz ödeyelim ev bizim olsun o aradan çekilsin ödemesin zaten ama onlar bize vermek istemiyor. Ha vermeyecekse de kendi ödesin ben niye kredi ödeyeyim benim olmayan eve
Direk başlığa yorum yapıyorum adam sana güvenmemiş gitmiş ailesinin üstüne yapmış evi ve bi güzel seni kullanmış altınları alıp babası için nasıl bozdurdu kıydı aklım almıyor sıfırdan ev kurmak basit iş değil seni mi bekledi ev almak için önceden alsaydı yapsaydı altın için mi evlendi yani?Merhaba kızlar, uzun zamandır çok rahatsız olduğum içimi kemiren bir durum var sizinle paylaşıp fikirlerinizi almak istiyorum çünkü bu yaşadığım olayda herkes benim gibi mi düşünürdü yoksa farklı bir yaklaşım mı sergilerdi bilemiyorum.
Öncelikle biz evleneli 1.5 yıl oluyor ve evliliğimiz benim tayin durumlarım nedeniyle biraz aceleye geldi o sırada evimizi eşyalarımızı bile alamadan evlendik sırf tayin yetişsin diye. Bir ev almayı düşündüğümüz için 3-4 ay eşimin ailesinin yanında kaldık bu sırada ev bulup eşyalarımızı alıp çıkacaktık. 4. ayın sonunda evimizi bulduk ve anlaşma için emlakçıya gittik, emlakçıda sözleşme imzalanırken emlakçı kimlik istedi ve eşimin babası bir anda kimliği uzattı ben o an anlam veremedim. Neyse sözleşme yapıldı ama daha tabu alınmamıştı. Oradan çıktıktan sonra eşime neden baban kimliği verdi dedim o da bana kredi çıkmadığı için babam konut kredisi çekecek evi onun üzerine yapmamız lazım dedi ve o an şok oldum. bunun üzerine tabi baya şiddetli bir kavga ettik ben evden gittim eşim daha sonra gelip 1 yıl sonra üzerimize alıcaz şu an mecburiyetten böyle falan diye açıklama yaptı.
türlü hır gürden sonra bizim düğün altınları satıldı ev alındı biz oturuyoruz 1.5 yıldır ama hala kavgasını ediyoruz çünkü eşim üzerine almaya yönelik bir girişimde bulunmuyor şu an alamam kredisi var bilmem ne türlü bahaneler. Tartışmalar esnasında bana sen de kira vermeden oturuyorsun o zaman kira ver, bu ev babamın böyle kabul et gibi söylemlerde bulunmaya başladı.
Bu konu yüzünden yazın büyük bir kavga daha yaşadık benden kredi için destek istedi ben de babasının evi olduğunu kendilerinin ödemesi gerektiğini karışmayacağımı söyledim. bunun üzerine evi terkedip ailesinde kaldı 1 hafta onlara da anlatmış rahatsız olduğumu, tabi biz o ara karakolluğuz. Ailesi bu süreçte bir kez aramadı ne oldu ne bitti sormadı zaten normalde de daha bir kez beni aramış değiller, yan yana gelince bir şey yokmuş gibi iyiyiz. İnsan olsalar yuvanız yıkılmasın tamam evi alın üzerinize ya da bizim krediyi siz ödeyin ev sizin olsun gibi tekliflerle gelebilirlerdi.
Eşim hala evin kredisini ödüyor ben karışmıyorum çünkü artık gurur yaptım. keşke alınmasaydı da kirada otursaydık. Bu arada babası geçen ay araba almış artık benim ev kredisini de siz ödersiniz demeye başladı krediyi bize yıktı zaten 1 yıl ödedi aylık 8 9 bin. Biz burda aylık 50 bin öderken o aylık 8 bin lira verip ev sahibi oldu.
Bizim aramız bu süreçte bayağı açıldı çok soğudum eşimden ve ailesinden. Ne zaman bir şey yapmak almak gezmek istesem eşimden duyduğum cevap kredi ödüyorum param yok. Tamam benim de gelirim var ama ben buna bana yaşattıkları için ödemeye karışmıyorum ama mutfak şu bu masraflarını karşılıyorum. İnanır mısınız daha balayına bile gitmedik neden çünkü kayınbabanın evinin kredisini ödüyoruz . Eşimin 2 tane daha kardeşleri var ve bu ev üzerinde onların bile hakkı oluyor tek hakkı olmayan benken niye yardımda bulunayım??
Bunlar yetmezmiş gibi bu ay benden kredi için para istedi aynı kavgalar çıktı ben de vermek istemeyince eşim boşanmak istedi dilekçeyi bile hazırlamış ben de durur muyum ben senden boşanıyorum diyip kendim dilekçemi yazdım ama sonra kimyasal bir gebelik yaşadım ve bu konu yine ertelendi…
Sizce bu durumda kim haklı ne yapmalıyım fikirlerinizi bekliyorum kızlar
arabayı alırken yardım etmiş biraz evetBi arabada kp katkısı var mı hiç?
eşim 1 yıl sonra üzerimize alıcaz deyince altınları vermeyi kabul ettim. ama o sırada şunu bilmiyordum kredi bitmeden ev devredilmiyormuş ama zaten istemiyorlar bu çok belli yani biz boşanma eşiğine geldik yine de alın evinizi demediler. boşanma mevzusu da kredi için ona yardım etmiyorum diye çıktıOlayların arap saçına dönmesini nasıl başariyorsunuz böyle. Baştan kabul etmeyecektiniz. Altınlarını vermiyorum diyecektiniz. İş işten geçti şimdi o evin tapusunu biraz zor verirler size, heleki gündemde boşanma mevzusu varken.
Çok afedersiniz ama gerçekten anlamadım eşiniz de kredi çekmiş madem ev neden eşinizin üzerine olmadı ?Hadi size kredi çıkmadı sizin üzerinize olmadı?2 kredi var babası ve eşim çekti babası 300 bin çekti 120 bin ödedi kalanı biz ödeyeceğiz. Eşim 500 kadar çekti onu da biz ödüyoruz zaten. evet ben sadece altınları verdim bana kredi çıkmıyordu
cingar çıkarma sebebim bize vermeyeceklerini anlamış olmam zaten yoksa niye sorun edeyim bu durumu. yardım etti etmedi değil ama evin büyük bir kısmının ödemesini biz karşıladıysak sonunda da evi bize vermeyi kabul etmeleri gerektiSize kredi çıkmadığı için kb niz çekmiş, ev size alınmış sizin ödemeniz gerekiyor, evin kredisi bittikten sonra hala eşinizin veya sizin üzerinize yapılmıyorsa o zaman cingar çıkarırdınız, öderken ödemeyip zaten babanın diyip sonra hak mı iddia etmeyi düşünüyorsunuz,
Üzgünüm ama kandırmışlar sizi, ben böyle bir adamdan çocuk yapmazdım. Hem sizin altınlarınızı almış, hem borcu için maddi olarak siz zorluk çekeceksiniz hem de ev kayınpederin üstüne olacak. Şimdi belki kötü bir düşünce yapısı olarak gelebilir ama bu adam yarın ölse ev kime kalacak? Eşine ve çocuklarına siz de kimseye anlatamazsınız valla .ailesinin başka evleri var kendilerine ait orada kalıyorlar. Kardeşler evli değil ama büyükler
ben bunu bilmiyordum işte kredi bitmeden devredilmediğini, eşim bilmesine rağmen ki kendisi avulat, bana 1 yıl sonra alıcaz dedi oysaki kredi 4 yıllık. Şimdi ben babasının çektiği krediyi biz ödeyelim bizim olsun diyorum ailesi yanaşmıyor e ben de artniyey arıyorumAblam da Annemın üstüne krediyle ev aldı 10 sene de bitti kredi 10 sene sonra alabildiler üstlerine. Borç bıtmeden devredilmiyor. Krediyi annem cekınce tapuda anneme oldu
size kredi çıkmıyorbana kredi çıkmıyor düzgün bir üslupla sormayı bilmiyor musunuz nedir bu romanvari üsluplar? bana kredi çıkmadığı için ben çekemedim altınlarımı vermişim zaten 500 bin tllik
Aynen öyle, kardeşleri daha evlerine gidince yüzüme bakmıyor hoşgeldin demekten acizler yarın bir gün babasına bir şey olsa ev bizim derler, hadi o arada çocuk oldu ben ne yapacağım bir güvencem yokÜzgünüm ama kandırmışlar sizi, ben böyle bir adamdan çocuk yapmazdım. Hem sizin altınlarınızı almış, hem borcu için maddi olarak siz zorluk çekeceksiniz hem de ev kayınpederin üstüne olacak. Şimdi belki kötü bir düşünce yapısı olarak gelebilir ama bu adam yarın ölse ev kime kalacak? Eşine ve çocuklarına siz de kimseye anlatamazsınız valla .
kalan kredi toplu ödenirse tapu devri mümkündür .ben bunu bilmiyordum işte kredi bitmeden devredilmediğini, eşim bilmesine rağmen ki kendisi avulat, bana 1 yıl sonra alıcaz dedi oysaki kredi 4 yıllık. Şimdi ben babasının çektiği krediyi biz ödeyelim bizim olsun diyorum ailesi yanaşmıyor e ben de artniyey arıyorum
size kredi çıkmıyor
eşinize kredi çıkmıyor
ama siz baştan beri ev almayı planlamışsınız
e o kredi mecbur birinin üstüne olacak?
nasıl olacak o iş anlamadım
50 bin ödüyoruz demenizi de anlamadım yahu ya ne olacaktı krediler belli faizler belli
yani gerçekten siz ne bekliyordunuz ki? madem istemiyordunuz k.baba üstüne olmasını ben k.baba üstüne ev istemiyorum kredi bize çıkmıyorsa çıkana kadar kirada otururuz deseydiniz?
Eşimiz de kredi çekebildi madem niye evi kendi üstüne yapmadı? O arada çocuk oldu diyorsunuz demek ki hâlâ böyle bir düşünceniz var yapmayın etmeyin lütfen çocuğa da yazık. Çünkü eşinizin tek sorunu evi babasının üstüne yapmak değil size de saçma sapan konuşuyor.Aynen öyle, kardeşleri daha evlerine gidince yüzüme bakmıyor hoşgeldin demekten acizler yarın bir gün babasına bir şey olsa ev bizim derler, hadi o arada çocuk oldu ben ne yapacağım bir güvencem yok
Eşinize kredi çıkmadığı için ev kp nin üstüne nasıl oluyor o zaman? Eşiniz de kredi çekmiş işte. 300 bin liralık mı konut kredisi çekildi yani? Çok saçma. O zaman eşiniz 500 bin konut kredisi çekseydi kendi üstüne alsaydı. Bir yerde yanlışlık var.ev 2 milyondu 300 kayınpeder çekti, 500 eşim çekti 500 600 kada altınlar tuttu geri kalan tutarı da eşim yine arabasını sattı öyle alındı ev
şimdi de son zamanlar ben babama böyle bir şey diyemem bizim her şeyimiz ortak demeye başladı. başta bir yıl sonra alıcaz diyordu şimdi bahane buluyor. ev bizim zaten kira vermiyosun sen de öyle düşün diyor ama benim düşündüğüm daha derin şeyler var örneğin yarın bir gün çocuk olsa hiç güvencemiz hakkımız olmayacak ev üstünde, kardeşleri de hak sahibi oluyor onlar zaten çekilmez aradanZaten haksız değilsiniz mirasçılar oluyor bu sefer kardeşleri. Eşiniz tam olarak ne diyor peki üstünüze alma olayı için ?
Kpderiniz 300 çektiyse nasıl onun üzerine olur ki daireniz.cingar çıkarma sebebim bize vermeyeceklerini anlamış olmam zaten yoksa niye sorun edeyim bu durumu. yardım etti etmedi değil ama evin büyük bir kısmının ödemesini biz karşıladıysak sonunda da evi bize vermeyi kabul etmeleri gerekti