• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin evlendikten sonra aldığımız evi babasının üzerine yapması

Eğer ispatı varsa hakkınızı isteyebilirsiniz. İspatı yoksa yapacak bir şey yok. Size veya eşinize kredi çikmiyorsa evi almasaydınız keşke. Kp çektiyse ev onun üzerine olur ama o durumda kredileri de onun ödemesi lazım. Sizin hiç bir hakkınız olmuyor o evde.
öyle zaten maalesef durum bu, eşim konut değiş ihtiyaç çıkıyor dedi ihtiyaç çekti ama konutun çıkmaması da uydurma bence sırf babasına alabilmek içindi. Evet madem bize vermeyecek kendi ödesin zaten ben niye burda maddi yokluk çekiyorum. Hem benim evim olmayacak hem kp in evinin borcunu öderken ben ekonomik sıkıntı yaşayacağım. Anca boşanırsam altınlarımı geri alabiliyorum, madem öyle ben de verdiğimi alırım ev tamamen onların olsun

Anca boşanırsam altınlarımı geri alabiliyorum, madem öyle ben de verdiğimi alırım ev tamamen onların olsun
Aynen öyle.... Muz cumhuriyetinde yasamadigimiz ve eşin senin aksine kendi haklarini bilip yasal yollardan koruduğu için yapabilecegin tek şey bu..... Şükür anladın 🥴

yaa tamamen aynı durum. çok üzüldüm geçmiş olsun. ben de eşya alıp altınlarımı verdim. hiç gençliğimizi dilimizi tüketmeye gerek yok boşanıp kurtulalım
Benim böyle böyle nerdeyse10 sene geçti. Sana ileriden bildirmek istedim. Daha fazla zamanını tüketme.

E burda da adam bı dolandırıcılık yapmamış ki...Hatta annenin evini size ev almak için satmışlar, siz de biraz katkı sağlayıp evi almışsınız. Mal paylaşımında yine siz kârdasınız.
Yaptı canım. Annesinin evi eşimin evinin yarısı kadar ediyor. Kendi evini annesinin üstüne yaptı. Anne karlı oldu bu durumda. Ben annesinin evi tutarında para ve düğünde takılan tüm altınlarımı verdim. Üstüne evin yüzde doksanını döşedim.

Yaptı canım. Annesinin evi eşimin evinin yarısı kadar ediyor. Kendi evini annesinin üstüne yaptı. Anne karlı oldu bu durumda. Ben annesinin evi tutarında para ve düğünde takılan tüm altınlarımı verdim. Üstüne evin yüzde doksanını döşedim.
İyi de kendi evini bekarken aldıysa istediğini yapabilir. Kaç lira ettiği sizi ilgilendirmez ki? Sonuçta begenmediğiniz annesinin evini bile satıp size ev almış. Sizin eşit değerde altın vermiş olmanız zaten imkansız.

öyle zaten maalesef durum bu, eşim konut değiş ihtiyaç çıkıyor dedi ihtiyaç çekti ama konutun çıkmaması da uydurma bence sırf babasına alabilmek içindi. Evet madem bize vermeyecek kendi ödesin zaten ben niye burda maddi yokluk çekiyorum. Hem benim evim olmayacak hem kp in evinin borcunu öderken ben ekonomik sıkıntı yaşayacağım. Anca boşanırsam altınlarımı geri alabiliyorum, madem öyle ben de verdiğimi alırım ev tamamen onların olsun
Siz bu evrakları yazışmaları gördünüz mü? Yani konut kredisi başvurusu yaptı da red mi edildi, yoksa hiç başvuru bile yapmadı mı? Yani bulacağınız her evrak size delil olarak lazım olacak. Bilgisayarda, maillerde yazışmaları kopyalamış olabilir veya avukatlık bürosunda önemli evrakları sakladığı yer vardır. Altınları nasıl bozdurdunuz, kendisine mi verdiniz kuyumcuya beraber mi gittiniz? Siz onla bunla dalaşacağınıza önce bir sakin olun ve yapılacak bir şey yokmuş da kabullenmiş gibi davranın. Bir günde aksiyon almayın. Parasını verin avukata danışın, o size yasal yolları söyler. Ev zaten hayal orası kesin de altınları ne şartla verdiğinizi kanıtlamak için lazım o belgeler yazışmalar.

Allah'tan eşin hukuk okumuş da haklarını korumayı akıl etmiş.Zira muz

Siz bu evrakları yazışmaları gördünüz mü? Yani konut kredisi başvurusu yaptı da red mi edildi, yoksa hiç başvuru bile yapmadı mı? Yani bulacağınız her evrak size delil olarak lazım olacak. Bilgisayarda, maillerde yazışmaları kopyalamış olabilir veya avukatlık bürosunda önemli evrakları sakladığı yer vardır. Altınları nasıl bozdurdunuz, kendisine mi verdiniz kuyumcuya beraber mi gittiniz? Siz onla bunla dalaşacağınıza önce bir sakin olun ve yapılacak bir şey yokmuş da kabullenmiş gibi davranın. Bir günde aksiyon almayın. Parasını verin avukata danışın, o size yasal yolları söyler. Ev zaten hayal orası kesin de altınları ne şartla verdiğinizi kanıtlamak için lazım o belgeler yazışmalar.

yoo hiç bankaya gitmedi, mobil bankadan ihtiyaç çekti sadece bu çıkıyor dedi. Babası için bankayla görüşmeye kaç kez gittiler, babasına düşük faizli çıkıyormuş, konut kredisi ona çıkıyormuş denildi.

biz altınları bozmaya gittiği gün kavgalıydık altınlar onda kalmıştı, o da babasıyla kuyumcuya gidip bozdurdu. benim telefon görüşmelerim ve yazışmalarım var .

evet ben avukat tutacağım ona belli etmeden neler yapabilirim bakıp buna göre davranacağım önce delilleri toplayacağım ama en kısa sürede ayrılacağım

avukatla görüştün mü ne diyor peki nasıl bir yol izleyeceksin

avukatla görüştün mü ne diyor peki nasıl bir yol izleyeceksin
Ben kısaca anlatayım olacakları; annesinin evinin satisindan gelen para miras hakkı olduğu için çıkarılıp kocaya geri verilecek, kalan miktar yine ikiye bölünecek. Yani evin değeri 10 liraysa, koca 7 buçuk, üye 2 buçuk alacak... Altınları ispatlarsa belki onlari da geri alabilir ama elden verdiği, veya gönüllü ödediği diğer miktarlar için yapacak bişey yok.

Ben kısaca anlatayım olacakları; annesinin evinin satisindan gelen para miras hakkı olduğu için çıkarılıp kocaya geri verilecek, kalan miktar yine ikiye bölünecek. Yani evin değeri 10 liraysa, koca 7 buçuk, üye 2 buçuk alacak... Altınları ispatlarsa belki onlari da geri alabilir ama elden verdiği, veya gönüllü ödediği diğer miktarlar için yapacak bişey yok.
🙄🙄🙄🙄

İyi de kendi evini bekarken aldıysa istediğini yapabilir. Kaç lira ettiği sizi ilgilendirmez ki? Sonuçta begenmediğiniz annesinin evini bile satıp size ev almış. Sizin eşit değerde altın vermiş olmanız zaten imkansız.
Siz benim yazdığımı düzgün okumuyorsunuz. Eş değer para verdim, altın ve eşyalar ekstrası. Benim bekarken biriktirmiş olduğum para da onu ilgilendirmez. Bu arada evin kredisi devam ediyordu. Evlendikten sonra birkaç sene de ödemeye devam ettik.

Siz benim yazdığımı düzgün okumuyorsunuz. Eş değer para verdim, altın ve eşyalar ekstrası. Benim bekarken biriktirmiş olduğum para da onu ilgilendirmez. Bu arada evin kredisi devam ediyordu. Evlendikten sonra birkaç sene de ödemeye devam ettik.
Eğer eşdeğer para verdiyseniz ve bunu evlenmeden önceki gelir kaynaklarından edinip konut ödemesinde kullandığınızı ispatlayabiliyorsanız miras hakkı kadar kolay olmasa da geri alma şansınız var. Altinlarin bedeli konusunda artık farklı içtihatlar ve uygulamalar var o konuda bişey diyemiycem.

ben bu konu başlığını değiştirmek istiyorum nasıl yapıcam?

Ah tatlım, öneri verirken keşke biraz yazılanların içeriğini iyi araştırıp gelmiş olsan.
KENDİ eviniz diye büyük yazmaz mı birde. Canım benim bak, ben de biliyorum krediyi kim çekerse evin onun olduğunu fakat eşim beni kandırdı 1 yıl sonra alıcaz dedi ama mümkün değilmiş zaten kredi bitmeden kredi 4 yıllık, e şimdi de babama söyleyemem diyor, şu an eş ailesi evi vermekten yana değil, ev için 120bin tl ödediler sadece ve şimdi üzerimize geçirmek istemiyorlar bu her hallerinden belli. Yani evin %90ınını ödeyen biz ama kp 120bin ödedi diye evi kendine hak sayıyor. Şimdi bu kadar ev kendimizin mi oluyor yoksa kayınpederin mi?? Madem kötü niyetli değillerdi ortak tapu yapsalardı, ya da şimdi krediyi üzerimize devretselerdi evi verselerdi, bu işler güven ilişkisine bakmıyor kredi bitince ev kimsinse onun olur demişsin ne kadar saf temiz kalplisin ah canım, e hani vermiyorlar napacağız?? hala yardım diyorsun seni eşimin ailesi mi tuttu naptı buraya yazmak için yoksa bu kadar vasıfsız ve saçma yorumlar yapmazdın diye düşünüyorum 😂
Evin kredisi 4 yıl kalmış hala ödeniyor nasıl sizin üzerinize yapsınlar evi? Eşiniz sizi kandırırken sorsaydınız 5 yıllık kredi çekiliyor nasıl seneye bizim üzerimize olacak ev diye. Madem bunun peşine bu kadar düşecektiniz en baştan oturup konuşsaydınız. Evlilik güven temelinde değilse, siz eşinize ve kayınpederinize güvenmiyorsanız neden böyle bir işe kalktınız onu geçiyorum güvenmediğiniz biriyle neden evlendiniz hatta çocuk düşünüyorsunuz? İşte ülkemizin en büyük problemlerinden biri bu, sırf evlenmek için evlenip hemen çocuk yapmaya çalışan kadınlar hep mağdur oluyor nedense. Ayrıca bu seviyesiz üslubunuz yüzünden bantlanmıştınız hala akıllınmayıp bu üsluba devam ediyorsunuz ama ben sizin seviyenize inmeyeceğim.

keşke sen de biraz aile hukuku ve beyni, kişisel gelişimi destekleyici kitaplar okusan da böyle gelip adalet hakkında gram bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasan. Sen bu görüşlerinle muz cumhuriyetinde bile barınamazsın shjd daha kim kimin malına çökmüş onun ayrımını yapamıyorsanız ilkokula baştan yazılın
😂😂😂😂 Dedi ; ihtiyaç kredisiyle konut kredisini birbirinden ayiramayan, hayatında bütçe yapmamış, miras hakkını duymamış, tapu malikligi ve mal paylaşımı hakkında en ufak fikri olmadan emlakcida çocuk gibi kaldırılarak kendi rızasıyla altınlarıni verip, kayinpederinin üstüne ev alan ve daha da güzeli anca 4 yıl sonra eve çokemeyecegine uyanan zeka küpü scorpio😂😂😂 Çen okudun büyüdün de , bice cahil mi diyoçun bakim, tatlı şey 😂😂😂

Son düzenleme:
Evin kredisi 4 yıl kalmış hala ödeniyor nasıl sizin üzerinize yapsınlar evi? Eşiniz sizi kandırırken sorsaydınız 5 yıllık kredi çekiliyor nasıl seneye bizim üzerimize olacak ev diye. Madem bunun peşine bu kadar düşecektiniz en baştan oturup konuşsaydınız. Evlilik güven temelinde değilse, siz eşinize ve kayınpederinize güvenmiyorsanız neden böyle bir işe kalktınız onu geçiyorum güvenmediğiniz biriyle neden evlendiniz hatta çocuk düşünüyorsunuz? İşte ülkemizin en büyük problemlerinden biri bu, sırf evlenmek için evlenip hemen çocuk yapmaya çalışan kadınlar hep mağdur oluyor nedense. Ayrıca bu seviyesiz üslubunuz yüzünden bantlanmıştınız hala akıllınmayıp bu üsluba devam ediyorsunuz ama ben sizin seviyenize inmeyeceğim.
offff . biz de biliyoruz kredi vadesi bitmeden devr olmayacağını. Eşim babam zaten 300 çekti onu 1 yılda öder borç biter dedi. Yani aylık taksit 8 9 bin olmasına rağmen çabuk bitmesi için fazla fazla ödenir borç biter gibi söylemlerde bulundu. En baştan ben durumu öğrendikten sonra böyle konuşuldu zaten ben de nasıl olsa artık aileyiz dedim ve güvendim nereden bileyim sonunda yan çizeceklerini.

hala beni ve hayatımı bilmeden boş konuşuyorsun. Evlenmek için evlendiğimi kim söyledi sana öyle olsa ilk aydan çocuk yaparım . Ayrıca çocuğu bir güvence olarak görmüyorum kendimin de iyi bir geliri var çalışıyorum.

evet canım oturup susmak yerine seviyesiz üsluplara seviyesiz bir üslupla cevap vermeyi tercih ediyorum diyelim o zaman. Banlanacağım diye susayım mı yani, sizin gibi boş boş burda tüm gün vakit öldürmediğim için, farklı hobilerim ve işim olduğu için banlanmak çok da şey değil yani. ben buraya bir çözüm fikir aramaya geldim sizler bunun dışında her türlü lafı edip beni yargılıyorsunuz anca.

Back