Kabul etmemişlerYa bişey söylücem bilmiyorum okuduklarımdan çok okuyamadım ama kp 300 çekmiş 120 sinii Ödemiş 180 borçu kalmış. Siz onu kapatın evide üstünüze yapın olmuyor mı öyle
Aaa tamam o zaman çok kötü bi durum yaKabul etmemişler
ne kadar inanarak boş konuşuyor görüyorsunuz değil miKendisinin boşanmak gibi bir derdi yok zaten adam kovup duruyor hala gevşek gevşek gülüp sevişiyor çok ilginç
Bakın ben konu sahibinin başta her şeyden haberdar olduğunu düşünüyorum.
Belki de o aile de dürüstçe yaklaşmıştı Yeni evlilerin evleri olsun diye uğraştılar.Sonucta bu ailenin malvarlığı var. Tutumlu insanlar,paralarını boşa.harcamamışlar 2 milyonluk ev nasıl bir sey olacak sanki yatırım amacıyla krediler çekilmiş alınmış.
sonra konu sahibi abartılı tepkiler verince, karakolluk olunca eş.ve ailesi garip tepkiler vermiş.
Ve ben şunu söyleyebilirim konu sahibi boşanacak ve altınlarını verecekler..
Biz kardeşime ev alırken, ben memur olduğum için, hemen krediyi çektik. Bzim aldığımız ev de yatırımlıktı. Onlar da hemen ödemelere başladılar ne beni zor durumda bıraktılar, ne kendileri kavga ettiler. Ne güzel şimdi aldıkları evin kirasını yiyorlar.
Aileler bir şey yapıyorsa hatta ne yapıyorlarsa evlatları için yapıyorlar. Zamanı gelince her şeyi evlatlarına bırakacaklar.
Normal,klasik Türk ailesi böyledir.
tatlım sen neyden bahsediyorsun. Senin yazdıklarınla benim yaşadığının gram alakası var mı sence??Arkadaşım bu ev sizin için alınmış size kredi çıkmadığı içinde kayınpederin kredi çekmiş, ev kredisi çektiyseniz şayet tapununda krediyi çekenin üstüne olması lazım. Olması gereken bu evin kredisini sizin odemeniz zaten çünkü o evde siz oturuyorsunuz ve ev sizin her ne kadar kp üzerine olsada. sizi kim doldurmuş bilmiyorum ama bu konu eşinizle aranızı iyice açmış ve aranızda hem güvensizlik hem soğukluk oluşmuş. Aile olmak karşılıklı güven değil mi o ev ha sizin adiniza olmuş ha eşinizin babası adına ne farkeder ki.
Bizim oturduğumuz evde kayinpederin üstüne hatta çoğu zaman tapuyu üstünüze alın der biz önemsemeyiz eşimin kardeşleri de ilerde kalkıp o evde bizimde hakkımız var demez bu karşılıklı güven ahlaka dayalı çünkü. Keşke sizde en başından böyle fitne fesatlar sokmasaydınız ilişkinize
ay canım sen geldin burda bu saçma sapan yorumlarında (ki anaokul çocuğu bile böyle senin gibi özelden özele akıl yürüten yorumlarda bulunmaz) gram mantık görüyor musun?Ay o elleriyle verdiği altınları alabilmenin yolu olarak mirasçı doğurmak istiyo, yoksa o nefret ettiği aileye bir torun, defalarca boşanma dilekçesi yazan evden kovan eşe çocuk yapmaz
Tabi ki herkesin aile yapısı, çevresi bir değil ki..
Konu sahibi kendine güzel gaz vermiş , burdan da güzel gaz aldı ama hala çocuk yapma peşinde. Tek başına çok güzel de büyütürmüş. Böyle insanların eline düşen çocuklara acırım sadece.
Ne yapacağını şaşırmış açıkçası.
sen bu beyinle bu yaşına kadar geldiysen ben de her şeyi yoluna koyarım merak etmeBu düşünce yapısıyla hiç bir zaman huzurlu bir hayat süremez, umarım her şeyi yoluna koyar
tamam hakim hanım siz mal kaçırma yok diyorsanız öyledir aynennnn, geldi yine çokbilmişler kraliçesi, herkes sizin gibi evlenirken sözleşme resmi evraklar vb imzalamıyoBende arkadaşın hiç bu kredi durumlarından yasalardan haberi olmadığını düşünüyorum. Burada bir mal kaçırma vs yok ayrica bu kadar güvenmiyorsa altınları verirken bi taahhütname gibi bir şey hazirlasalardi şu şu tapulu ev için düğünde takılan şu kadar gram altın verilmiştir vs gibi. Olan olmuş bu evlilikten daha hayır gelmez.
boşanmayacağım izlenimine nerden kapıldın tam olarak?? gebelik olduğunda ben hala 1 yıl sonra üzerimize alıcaz diye biliyorum sonra anlıyorum ki bahaneler üretiyor evin babasında kalmasını istiyor o zaman boşanma dilekçemi yazıyorum zatenMüneccim olmama gerek yok, annesinin babası tarafından dolandırıldığı ve sürekli kovulduğu bi yuvada mutlu olma ihtimali YOK. Neden bu adamdan boşanmak yerine, bi çocuğu tek başına büyütmeyi göze alıyorsunuz?
hayır herkes ego kasmaya, saçma sapan yorumlar yapıp beğeni kasmaya gelmiş gibi, hoşlarına gidiyor bilgi sahini olmadan fikir sahibi olmak16 sayfayı okumadım ama ilk defa konusuna yazan herkesle kavga eden bir üye görüyorumhelal olsun valla, yettin kız herkese
Ev konusunu da eşinle böyle konuşuyorsan çözmen zor.
Sen çifter çifter korun, başka da bir şey demiyorum.
Şimdi, herkes bilir ki bir ev krediyle alınacaksa o krediyi kim çekerse ev onun üzerine olur. Olmak ZORUNDADIR. Yasalar gereği bu böyle. Öncelikle dolandırılmışsınız diyenleri anlayamadım. Siz ve eşiniz kredi çekemediğiniz için kayınpederiniz yardımda bulunmuş ve kredi çekmiş zaten. Siz tabi ki KENDİ eviniz için altınlarınızı vereceksiniz. Kredi bitince de ev kimin üzerine olacaksa o şekilde olur. Siz öncelikle durumun böyle olması gerektiğinin bile farkında değilsiniz. Kredi kartı bile kullanmadım diyorsunuz kredi olaylarını bilmediğiniz çok ortada. Size yardım eden insanları da pişman etmişsiniz belli ki. Bu süreçte çocuk düşünmeniz konusuna hiç girmiyorum bile. Ayrıca üstteki arkadaşıma da sonuna kadar katılıyorum.
Boşanıcam kız, her şeyin farkında geç de olsa şimdi vardımSizinki sıradan bir yeni evli çift tartışması değil. Bunu gerçekten algılayamıyor musunuz? Adamlar resmen kafa kafaya verip sizden mal kaçırmış. Eşiniz sizinle bir yastıkta kocamayı düşünmüyor, beraber yaşlanır ölürüz demiyor. Boşanma durumu her zaman aklının bir köşesinde, kendi çıkarını düşünüyor. İnsan düşmanına böyle davranır ancak. Dolayısıyla böyle bir adamdan çocuk yapmak çok saçma olur, mutsuz olacağınız aşikar çünkü.
Ayrıca krediyi de eşiniz ödemiyor sadece. Siz evin masraflarına katkıda bulunuyorsunuz çalışan bir kadın olarak. Maaşınızın hepsi size kalsa, eşiniz de hem krediyi ödeyip hem evi geçindirse tamam ama bu şekilde o evin yükünü almaya hala devam etmiş oluyorsunuz. Hadi altınları kaptırmışsınız bir kere, acemiliğinize gelmiş. Her insan hata yapar. Ama bile bile buna devam etmek düpedüz enayilik. Biraz da sizin tercihiniz olmuş bu.
Sonuna kadar al paranı, ödediğin kredi borçlarını da al. Sonuçta evliyken eşinin odediklerinin yarısı da senden çıkıyor. O maddi sıkıntıyı sen çektin. Uyanıklık yapmışlar güya. Seninle konuşmadan kendi aralarında karar vermeleri hiç iyi niyetli gelmedi. Keşke kirada otursaydınız da bunlar yaşanmasaydı.hayır herkes ego kasmaya, saçma sapan yorumlar yapıp beğeni kasmaya gelmiş gibi, hoşlarına gidiyor bilgi sahini olmadan fikir sahibi olmak
Ev konusunda artık bir çözüme kavuşacağımı düşünmüyorum, boşanıp altınlarımı alıcam zaten boşanırken kız tarafına takılan altınları erkek taraf vermek zorunda elimde düğün videoları ve mesajlar var.
Erkekler geniş düşünmüyor bizim kayınbabanın üzerineydi arabamız yakın zamanda vefat etti ablası zorla kavgayla imza attı malımızı alamıyordukMerhaba kızlar, uzun zamandır çok rahatsız olduğum içimi kemiren bir durum var sizinle paylaşıp fikirlerinizi almak istiyorum çünkü bu yaşadığım olayda herkes benim gibi mi düşünürdü yoksa farklı bir yaklaşım mı sergilerdi bilemiyorum.
Öncelikle biz evleneli 1.5 yıl oluyor ve evliliğimiz benim tayin durumlarım nedeniyle biraz aceleye geldi o sırada evimizi eşyalarımızı bile alamadan evlendik sırf tayin yetişsin diye. Bir ev almayı düşündüğümüz için 3-4 ay eşimin ailesinin yanında kaldık bu sırada ev bulup eşyalarımızı alıp çıkacaktık. 4. ayın sonunda evimizi bulduk ve anlaşma için emlakçıya gittik, emlakçıda sözleşme imzalanırken emlakçı kimlik istedi ve eşimin babası bir anda kimliği uzattı ben o an anlam veremedim. Neyse sözleşme yapıldı ama daha tabu alınmamıştı. Oradan çıktıktan sonra eşime neden baban kimliği verdi dedim o da bana kredi çıkmadığı için babam konut kredisi çekecek evi onun üzerine yapmamız lazım dedi ve o an şok oldum. bunun üzerine tabi baya şiddetli bir kavga ettik ben evden gittim eşim daha sonra gelip 1 yıl sonra üzerimize alıcaz şu an mecburiyetten böyle falan diye açıklama yaptı.
türlü hır gürden sonra bizim düğün altınları satıldı ev alındı biz oturuyoruz 1.5 yıldır ama hala kavgasını ediyoruz çünkü eşim üzerine almaya yönelik bir girişimde bulunmuyor şu an alamam kredisi var, ben babama böyle bir şey söyleyemem, ayrımız gayrımız mı var bilmem ne türlü bahaneler. Tartışmalar esnasında bana sen de kira vermeden oturuyorsun o zaman kira ver, bu ev babamın böyle kabul et gibi söylemlerde bulunmaya başladı.
Bu konu yüzünden yazın büyük bir kavga daha yaşadık benden kredi için destek istedi ben de babasının evi olduğunu kendilerinin ödemesi gerektiğini karışmayacağımı söyledim. bunun üzerine evi terkedip ailesinde kaldı 1 hafta onlara da anlatmış rahatsız olduğumu, tabi biz o ara karakolluğuz. Ailesi bu süreçte bir kez aramadı ne oldu ne bitti sormadı zaten normalde de daha bir kez beni aramış değiller, yan yana gelince bir şey yokmuş gibi iyiyiz. İnsan olsalar yuvanız yıkılmasın tamam evi alın üzerinize ya da bizim krediyi siz ödeyin ev sizin olsun gibi tekliflerle gelebilirlerdi.
Eşim hala evin kredisini ödüyor ben karışmıyorum çünkü artık gurur yaptım. keşke alınmasaydı da kirada otursaydık. Bu arada babası geçen ay araba almış artık benim ev kredisini de siz ödersiniz demeye başladı krediyi bize yıktı zaten 1 yıl ödedi aylık 8 9 bin. Biz burda aylık 50 bin öderken o aylık 8 bin lira verip ev sahibi oldu. Bizim kredimiz bitince babasınınkini ödeyip üzerimize alacaktık zaten fakat hem daha kendi kredimiz bitmeden onunkini de bizim ödememizi istiyor hem de evi vermekten yana değil. E ben de madem bize vermeyecek neden harcama yapayım kafasına girdim. Eşimle baştan birlik olup beni kandırdıklarını düşünüyorum çünkü eşim 1 yıl sonra üzerimize alıcaz derken şimdi son zamanlarda evi almamak için bahaneler üretmeye başladı babasından evi isteyemezmiş, ayrı gayrısı yokmuş..
Bizim aramız bu süreçte bayağı açıldı çok soğudum eşimden ve ailesinden. Ne zaman bir şey yapmak almak gezmek istesem eşimden duyduğum cevap kredi ödüyorum param yok. Tamam benim de gelirim var ama ben buna bana yaşattıkları için ödemeye karışmıyorum ama mutfak şu bu masraflarını karşılıyorum. İnanır mısınız daha balayına bile gitmedik neden çünkü kayınbabanın evinin kredisini ödüyoruz . Yahu hadi üzerinize vericem dese tamam tabiki ev bizim der öderim ama bunlar hiç bir zaman adım atmıyor, eşim de bahaneler üretmeye başladı. Eşimin 2 tane daha kardeşleri var ve bu ev üzerinde onların bile hakkı oluyor tek hakkı olmayan benken niye yardımda bulunayım??
Bunlar yetmezmiş gibi bu ay benden kredi için para istedi aynı kavgalar çıktı ben de vermek istemeyince eşim boşanmak istedi dilekçeyi bile hazırlamış ben de durur muyum ben senden boşanıyorum diyip kendim dilekçemi yazdım ama sonra kimyasal bir gebelik yaşadım ve bu konu yine ertelendi…
Sizce bu durumda kim haklı ne yapmalıyım fikirlerinizi bekliyorum kızlar
Erkekler geniş düşünmüyor bizim kayınbabanın üzerineydi arabamız yakın zamanda vefat etti ablası zorla kavgayla imza attı malımızı alamıyorduk
Bence tamamen siz haklısınız ama bu tür durumlarda ola biliyor tabiki benimde evim var ama babamın üstüne kendi üstüme geçirmeyi düşünmüyorum babam başımızda olsun yeterki senin yaşadıgın durum biraz karışık sizin yerinizde olsam bir meslegim var ise ayaklarnın üstünde dura biliyorsan karşı taraf nasılki ayrı iş yapmış bende kendi paramı biriktirirdim ve bütün giderleri eşimin karşılamasını isterdim kimse enayi değil sonuçta burdaki art niyette yarın bir gün boşanır sanız ev yarı yarıya bölünecek gidecek kafasının olması başka bir izahı yok bunu bayan olarak sen yapsan haklısın derim kendini garantiye almak ister kadın yarın bir gün bişi olursa bir evim olsun benim ve babamın emegi nasıl olsa diyip ama bir erkegin bunu düşünüp yapması ve sonrası sözünü tutmaması üstüne evi almayıp bide borcu yüklenmesi açıkça ortada yuvanı ayakta tut ama mantılıda hareket et kendi ihtiyaçlarını kolla çünkü çıkar var bu evlilikteMerhaba kızlar, uzun zamandır çok rahatsız olduğum içimi kemiren bir durum var sizinle paylaşıp fikirlerinizi almak istiyorum çünkü bu yaşadığım olayda herkes benim gibi mi düşünürdü yoksa farklı bir yaklaşım mı sergilerdi bilemiyorum.
Öncelikle biz evleneli 1.5 yıl oluyor ve evliliğimiz benim tayin durumlarım nedeniyle biraz aceleye geldi o sırada evimizi eşyalarımızı bile alamadan evlendik sırf tayin yetişsin diye. Bir ev almayı düşündüğümüz için 3-4 ay eşimin ailesinin yanında kaldık bu sırada ev bulup eşyalarımızı alıp çıkacaktık. 4. ayın sonunda evimizi bulduk ve anlaşma için emlakçıya gittik, emlakçıda sözleşme imzalanırken emlakçı kimlik istedi ve eşimin babası bir anda kimliği uzattı ben o an anlam veremedim. Neyse sözleşme yapıldı ama daha tabu alınmamıştı. Oradan çıktıktan sonra eşime neden baban kimliği verdi dedim o da bana kredi çıkmadığı için babam konut kredisi çekecek evi onun üzerine yapmamız lazım dedi ve o an şok oldum. bunun üzerine tabi baya şiddetli bir kavga ettik ben evden gittim eşim daha sonra gelip 1 yıl sonra üzerimize alıcaz şu an mecburiyetten böyle falan diye açıklama yaptı.
türlü hır gürden sonra bizim düğün altınları satıldı ev alındı biz oturuyoruz 1.5 yıldır ama hala kavgasını ediyoruz çünkü eşim üzerine almaya yönelik bir girişimde bulunmuyor şu an alamam kredisi var, ben babama böyle bir şey söyleyemem, ayrımız gayrımız mı var bilmem ne türlü bahaneler. Tartışmalar esnasında bana sen de kira vermeden oturuyorsun o zaman kira ver, bu ev babamın böyle kabul et gibi söylemlerde bulunmaya başladı.
Bu konu yüzünden yazın büyük bir kavga daha yaşadık benden kredi için destek istedi ben de babasının evi olduğunu kendilerinin ödemesi gerektiğini karışmayacağımı söyledim. bunun üzerine evi terkedip ailesinde kaldı 1 hafta onlara da anlatmış rahatsız olduğumu, tabi biz o ara karakolluğuz. Ailesi bu süreçte bir kez aramadı ne oldu ne bitti sormadı zaten normalde de daha bir kez beni aramış değiller, yan yana gelince bir şey yokmuş gibi iyiyiz. İnsan olsalar yuvanız yıkılmasın tamam evi alın üzerinize ya da bizim krediyi siz ödeyin ev sizin olsun gibi tekliflerle gelebilirlerdi.
Eşim hala evin kredisini ödüyor ben karışmıyorum çünkü artık gurur yaptım. keşke alınmasaydı da kirada otursaydık. Bu arada babası geçen ay araba almış artık benim ev kredisini de siz ödersiniz demeye başladı krediyi bize yıktı zaten 1 yıl ödedi aylık 8 9 bin. Biz burda aylık 50 bin öderken o aylık 8 bin lira verip ev sahibi oldu. Bizim kredimiz bitince babasınınkini ödeyip üzerimize alacaktık zaten fakat hem daha kendi kredimiz bitmeden onunkini de bizim ödememizi istiyor hem de evi vermekten yana değil. E ben de madem bize vermeyecek neden harcama yapayım kafasına girdim. Eşimle baştan birlik olup beni kandırdıklarını düşünüyorum çünkü eşim 1 yıl sonra üzerimize alıcaz derken şimdi son zamanlarda evi almamak için bahaneler üretmeye başladı babasından evi isteyemezmiş, ayrı gayrısı yokmuş..
Bizim aramız bu süreçte bayağı açıldı çok soğudum eşimden ve ailesinden. Ne zaman bir şey yapmak almak gezmek istesem eşimden duyduğum cevap kredi ödüyorum param yok. Tamam benim de gelirim var ama ben buna bana yaşattıkları için ödemeye karışmıyorum ama mutfak şu bu masraflarını karşılıyorum. İnanır mısınız daha balayına bile gitmedik neden çünkü kayınbabanın evinin kredisini ödüyoruz . Yahu hadi üzerinize vericem dese tamam tabiki ev bizim der öderim ama bunlar hiç bir zaman adım atmıyor, eşim de bahaneler üretmeye başladı. Eşimin 2 tane daha kardeşleri var ve bu ev üzerinde onların bile hakkı oluyor tek hakkı olmayan benken niye yardımda bulunayım??
Bunlar yetmezmiş gibi bu ay benden kredi için para istedi aynı kavgalar çıktı ben de vermek istemeyince eşim boşanmak istedi dilekçeyi bile hazırlamış ben de durur muyum ben senden boşanıyorum diyip kendim dilekçemi yazdım ama sonra kimyasal bir gebelik yaşadım ve bu konu yine ertelendi…
Sizce bu durumda kim haklı ne yapmalıyım fikirlerinizi bekliyorum kızlar
işte tümdengelim yaparak yorum yapan birisi. Kesinlikle haklısınız çok fazla çıkar var işin içinde. Ben eşime aynısını söylemiştim bundan sonra ben de bir menkul ya da araba alırsam ailemin üzerine yapacağım diye o da yapabilirsin demişti. Demek ki o zamandan belliymiş kendi yaptığını normal görüp evi üzerine almak istemediği.Bence tamamen siz haklısınız ama bu tür durumlarda ola biliyor tabiki benimde evim var ama babamın üstüne kendi üstüme geçirmeyi düşünmüyorum babam başımızda olsun yeterki senin yaşadıgın durum biraz karışık sizin yerinizde olsam bir meslegim var ise ayaklarnın üstünde dura biliyorsan karşı taraf nasılki ayrı iş yapmış bende kendi paramı biriktirirdim ve bütün giderleri eşimin karşılamasını isterdim kimse enayi değil sonuçta burdaki art niyette yarın bir gün boşanır sanız ev yarı yarıya bölünecek gidecek kafasının olması başka bir izahı yok bunu bayan olarak sen yapsan haklısın derim kendini garantiye almak ister kadın yarın bir gün bişi olursa bir evim olsun benim ve babamın emegi nasıl olsa diyip ama bir erkegin bunu düşünüp yapması ve sonrası sözünü tutmaması üstüne evi almayıp bide borcu yüklenmesi açıkça ortada yuvanı ayakta tut ama mantılıda hareket et kendi ihtiyaçlarını kolla çünkü çıkar var bu evlilikte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?