• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin eski eşi sürekli para istiyor :(

Ayy neler yaşamışsınız peki siz annesiniz o da baba neden bu 64 bin küsür parayı baba vermek zorunda anne olarak sizn göreviniz ne öğrenebilirmiyim neden adamlara yapmak zorundaymış muamelesi yapıyosunuz maşşallah çocuğunuz iyi şartlarda yaşıyor daha siz ne nafakası bekliyorsunuz ki bunları sağlayan bi babası olduğu için şükredin ve ayrılıp gitmiş el olmuş bi adamdan kendi kişisel ihtiyaçlarınız için beklentiye girmekten vazgeçin bırakın yeniden düzen kurup evlensinler
Ve yeni hanımları eski eşi gözlerinde büyütüp sorun gibi görmesinler.

okudunuzu anlama yetiniz var mi?
kurusu kurusuna bunlari benim annem odedi hanimefendi. eski esten ben bir kurus ne kendim ne de cocuk icin almadim.

Bazı yorumları okuyunca o kadar şaşırıyorum ki... kimse kusura bakmasın ama ben bir erkek olsam eski eşime -eğer mesleği yoksa,çalışmıyorsa- asla para falan vermem. Çocuğumun ihtiyacını karşılayacak nafakayı veririm o kadar. Kadınlar kendilerini neden erkeklere muhtaç hâle getiriyolar anlamıyorum. O verilen para boşanıldığı için kadına verilmesi gerekilen bir para değil,kadının hakkı değil. Üç bin lirayı kim bulmuş da nafaka olarak ödüyor o da ayrı. Yok sosyo kültürek ortammış,eğitimmiş,sertifikaymış anlamam ben. Herkes ayağını yorganına göre uzatıcak. Bir erkek olarak şöyle düşürüm: Bu kadın ben evlenmeden önce nasıl geçiniyordu peki? Boşandık ve bitti. Ben bu kadına bakmak zorunda değilim. Aksi düşünceler bana aptalca geliyor

Gerçekten müsriflik bence...
Insanlar ne kadar da lüküs yaşıyormuş.:KK53:

Ahh yada biz cok fakiriz :KK51:

Hayır bide adam aldatmış galiba, aldatılan bir kadın daha nasıl para ister anlayamıyorum, aldatma geçmişi olan bir adamla konu sahibi neden evli o da ayrıntı

Eşin verdikçe vermiş. Maaşallah. Eşinin verdiği nafaka benim evime bile girmiyor. Ev,araba, nafaka, harici her istenene evet. Eşinin eski eşi olmak ne güzelmiş. Kadın, kocanı kaz gibi yoluyor. El insafff.

tatili karsilamak zorunda evet, o tatile cocuk icin cikiliyor cunku. bunu avukata da sorabilirsiniz. estetik ve botoks da konu sahibinin iddiasi. kusura bakmayin, belki de kendini hakli gostermek icin bu sekilde bir iddiada bulundu?
ya saçmalamayın allah aşkına yaa botox şu bu yaptıran kadın tatile çocuğu için mi çıkıyor sadece

Bazı yorumları okuyunca o kadar şaşırıyorum ki... kimse kusura bakmasın ama ben bir erkek olsam eski eşime -eğer mesleği yoksa,çalışmıyorsa- asla para falan vermem. Çocuğumun ihtiyacını karşılayacak nafakayı veririm o kadar. Kadınlar kendilerini neden erkeklere muhtaç hâle getiriyolar anlamıyorum. O verilen para boşanıldığı için kadına verilmesi gerekilen bir para değil,kadının hakkı değil. Üç bin lirayı kim bulmuş da nafaka olarak ödüyor o da ayrı. Yok sosyo kültürek ortammış,eğitimmiş,sertifikaymış anlamam ben. Herkes ayağını yorganına göre uzatıcak. Bir erkek olarak şöyle düşürüm: Bu kadın ben evlenmeden önce nasıl geçiniyordu peki? Boşandık ve bitti. Ben bu kadına bakmak zorunda değilim. Aksi düşünceler bana aptalca geliyor

Zaten genelde öyle denirdi, kocanın maaşı yetmiyorsa çalış derlerdi hali hazırda evli olan kadına ama eski eş olunca yaşam standardı önemli, eski eş ödemeli yapmalı etmeli, yaşam koçluğu ne bana biri anlatabilir mi

Ayy neler yaşamışsınız peki siz annesiniz o da baba neden bu 64 bin küsür parayı baba vermek zorunda anne olarak sizn göreviniz ne öğrenebilirmiyim neden adamlara yapmak zorundaymış muamelesi yapıyosunuz maşşallah çocuğunuz iyi şartlarda yaşıyor daha siz ne nafakası bekliyorsunuz ki bunları sağlayan bi babası olduğu için şükredin ve ayrılıp gitmiş el olmuş bi adamdan kendi kişisel ihtiyaçlarınız için beklentiye girmekten vazgeçin bırakın yeniden düzen kurup evlensinler
Ve yeni hanımları eski eşi gözlerinde büyütüp sorun gibi görmesinler.
Iyi de adam burda babalik gorevini yapmamis:KK53:

kurusu kurusuna bunlari benim annem odedi hanimefendi
kurusu kurusuna bunlari benim annem odedi hanimefendi. eski esten ben bir kurus ne kendim ne de cocuk icin almadim.
Hanfendi durumunuz varmışki yapabilmilmişsiniz
Bu devirde hangi aile çocuğuna bu imkanı sağlayabiliyor ki şükredin şikayet etmek yerine.

Valla ne desem bilemedim, 5500 net gelir toplam, araba masrafları, tatil vs de eşinize aitmiş. Siz ekonomik zorluk yaşıyorsunuz sanırım bu nedenle. Yani onlar nasıl geçinemiyorlar anlamıyorum. Ben hayatım boyunca ailemden hep idareli olmayı öğrendiğim için bana saçma geliyor bazı şeyler, anlayamıyorum. Benim annem ve babam da ayrı, ikisinin de maddi durumu ne bu eski eş ne de sizin eşiniz gibi. Nafaka vs zaten yok. Masraflarımızın çoğunluğunu annem karşıladı bugüne kadar. Yani ben üniversitedeyken aldığım kyk kredisine ek olarak para yollayan taraf annemdi. Şimdi ehliyet kursuna gidiyorum mesela çünkü ehliyet almam lazım çalışabilmem için, onun da masrafı annemde. Babam sadece biraz harçlık verir, kardeşimin okul için yol parası vs. hepsi bu ve sürekli sızlanır. Sanki benim için birşey yapıyormuş gibi arada bi işsizliğimden dem vurur falan halbuki ondan para bekleyen/isteyen yok. Annem ehliyet kursumun ücretini ödemek zorunda değil ama ödemek istediği için ödüyor. Bu masrafı karşılayamayacağım deseydi teşekkür ederdim sadece. Yani geçen sene ehliyet konusunu babama açtığımda "iş bulunca yazılır ödersin" demişti, anneme konuyu açtığımda "hangi kursu istiyorsan pazartesi gidip kaydını yapalım" dedi mesela. Aradaki fark buydu benim için. O nedenle boşanmış ailelerde özellikle baba üzerine düşeni mutlaka yapmak zorunda. Benimki gibi olmamalı yani.

Altına imzamı atarım yazdıklarınızın .

Hayır bide adam aldatmış galiba, aldatılan bir kadın daha nasıl para ister anlayamıyorum, aldatma geçmişi olan bir adamla konu sahibi neden evli o da ayrıntı
Belkide konu sahibiyle aldatmıştır karısını:KK14:
Yüzsüzse demek ki kadın vallahi bana aldatan kişiyle konuşmak hatta yüzüne bakmak bile terss :kahve: mümkünse cocugumuda görmesin ondan gelecek 5 kuruşuda istemem. Vallahi kuru soğan yerimde namert için o pisliğe el açmam. :olamaz:

Bence sağlam bir silkeleyin eşinizi,maile verdiğiniz yanıta önce ses çıkarmayıp ardından eski eşine ben yazmadım eşim yazdı demekte ne demek?
Çocuk mu bu adam :olamaz:

Çok edepsizce tüm bu olanlar kesinlikle eski eşin hakkı da değil bu kadarını istemek..bu resmen hadsizlik,yüzsüzlük,arsızlık

Eşinizin size karşı sorumlulukları var sizi kesinlikle kısıtlayamaz buna izin vermeyin.

bu konu ozelinde su bir gercek ki, herkes kendi hayatina gore yorum yaparken sahip olamadiklarinin hirsiyla karsisindakileri de topa tutuyor.
konu sahibi,
esiniz bilincli bir baba. sosyo-ekonomik ve kulturel yapisina gore sahiplenmis eskide biraktiklarini. kadin ve erkek degil, gecmiste omuz omuza vermis iki insan olarak dost kalmislar. sizin bunu sindirmediginiz izlenimi aldim ben.

ve ayrica,

pamukkksekerrr pamukkksekerrr

botoks bir iddia, gercek oldugunu bilerek yorum yapiliyor. ya konu sahibinin kendini hakli gostermek icin bir iddiasi yahut sanisi ise bu?

Zaten genelde öyle denirdi, kocanın maaşı yetmiyorsa çalış derlerdi hali hazırda evli olan kadına ama eski eş olunca yaşam standardı önemli, eski eş ödemeli yapmalı etmeli, yaşam koçluğu ne bana biri anlatabilir mi
Baya da saglam para kazaniyor yasam koclari. Ne is yaptiklarini net bilmiyorum da psikologla danisman karisimi bir sey gibi;) zenginlerin sectigi zengin meslegi

eşiniz bildiğin iki ev geçindiriyor. eski eş tr şartlarında baya lüks yaşıyor maşallah. ama eşiniz de bu masrafları karşıladığına göre geliri baya iyi olmalı.

eğer eşinin durumu gayet iyiyse sıkıntı yok. bugün haberlerde asena erkin in aylık 10.000tl yoksulluk(!) nafakası aldığı yazıyordu. ne kadar adaletsiz bir dünya böyle

saka gibisiniz gercekten.
konumuz benim sukrum degil. sikayet etmedim ayrica da, orneklendirdim.
Hanfendi ne şaka gibi olcam bebenizin bütün masraflarını yazmışsınız kuruş kuruşa artık nekadar dolmuşsanız adamdan hiç nafaka almadım diyosunuz yılda 70bin nafakayı kimse veremez zaten memnunsanız dile getirmeyin dile getirdiyseniz şikayet etmiyorum demeyin. İyigünler.

Back