- 10 Temmuz 2021
- 225
- 244
-
- Konu Sahibi maydanozca06
Eşine konuyu acmanin amacı ne? Adam da senin gibi o aileden muzdarip, dertlesmissiniz işte , birbirinizi anlamissiniz.eşine sahip çık ama ölene kadar da ayırmak için uğraşırlar kendine bu hayatı zindan etme bunlarla ama yine de sen bilirsin dedi. Eşime konuyu açmadım henüz eniştesi gitsin öyle açacağım.
Enişte beyde yangına körükle gitmiş.Gezme sebebiyle eşimin eniştesi bulunduğumuz bölgeye geldi. Teyzesinin eşi. Neyse (teyzesi de düğünde anneme saçmasapan laflar edip tartışma çıkartan bi kadın, özrünü üç sene sonra diledi ama ben affetmiyorum)
Eniştesi de ben gibi bu aileden çok yorulmuş herkesle bağını mesafesini kopartmış biri fakat yine de karısından ötürü olayları az çok biliyor. Bugün bana eşimin annesi ve kız kardeşi için bi amaçları var sizi ayırmak dedi bu zaten benim bildiğim bi şeydi. Kız kardeşinden için yine o öyle kurnazdır ki sakın güvenme dedi (görümcemle 2 aydır doğru düzgün sohbetim bile yok) ayda bi kere bile konuşmam o yazmadıkça yazmam mesafeliyim. Eşim bi önceki kız kardeşiyle buluşmasında şöyle demiş karım senin zamanında söylediğin hiç bi şeyi unutmuyor bu yüzden de her kavgada gelip yüzüme vuruyor demiş.(bunu sert bir dille değil naif bi dille söylediğine eminim çünkü o an sohbet ediyorlarmış) bunu bana eşim söylemişti. O gün bugündür kız bana yazmıyor. Bu benim işime geliyor tabiki sevmiyorsak birbirimizi konuşmayalım benim felsefem bu ama onların felsefesi iki yüzlülük. Defalarca da onlar yüzünden ayrılma yoluna girdik bi şekilde döndük. Neyse eniştesi bana bugün yemek yerken eşimin beş dk bi yere gittiği sırada tek amaçları sizi ayırmak dedi eğer aklında ayrılmak varsa ayrılın çocuk oyuncağı yapmayın dedi bunu kötü bi niyetle söylemedi yada eşine sahip çık ama ölene kadar da ayırmak için uğraşırlar kendine bu hayatı zindan etme bunlarla ama yine de sen bilirsin dedi. Eşime konuyu açmadım henüz eniştesi gitsin öyle açacağım. Benim tepkim şöyle oldu Ayırmak isteyenin asıl kendi yuvası olmasın dedim. Zaten görümcem de benden beter halde. Allah ıslah etsin ne diyim
İşte o yüzden size soruyorum ya hani ne yapayım. Yani siz olsanız ne yapardınız diye gerçekten çaresizim bi de adamın kendini ziyan etme demesi içime oturduEşine konuyu acmanin amacı ne? Adam da senin gibi o aileden muzdarip, dertlesmissiniz işte , birbirinizi anlamissiniz.
Eşinize 'bak senin ailen şöyle şeytan enişte bile gördü uyardı' deyince eşinizi mahcup etmek
Ya da akaninde kavga etmek dışında elinize ne geçecek?
Kitabı bile var kütüphanesine üzerinde bildiğiniz büyü kitabı yazıyor ...Enişte beyde yangına körükle gitmiş.
Bence eşinizi seviyorsanız bütün bu zırvalıkları boşverin, siz zaten herkese mesafenizi koymuşsunuz. Umarım büyü işleriyle ilgilenmiyorlardır bu iki yüzlü insancıklar..
Bıhtık ya bu tiplerden
Bana enişte sizi ayırmaya calisiyormus gibime geldi açıkçasıGezme sebebiyle eşimin eniştesi bulunduğumuz bölgeye geldi. Teyzesinin eşi. Neyse (teyzesi de düğünde anneme saçmasapan laflar edip tartışma çıkartan bi kadın, özrünü üç sene sonra diledi ama ben affetmiyorum)
Eniştesi de ben gibi bu aileden çok yorulmuş herkesle bağını mesafesini kopartmış biri fakat yine de karısından ötürü olayları az çok biliyor. Bugün bana eşimin annesi ve kız kardeşi için bi amaçları var sizi ayırmak dedi bu zaten benim bildiğim bi şeydi. Kız kardeşinden için yine o öyle kurnazdır ki sakın güvenme dedi (görümcemle 2 aydır doğru düzgün sohbetim bile yok) ayda bi kere bile konuşmam o yazmadıkça yazmam mesafeliyim. Eşim bi önceki kız kardeşiyle buluşmasında şöyle demiş karım senin zamanında söylediğin hiç bi şeyi unutmuyor bu yüzden de her kavgada gelip yüzüme vuruyor demiş.(bunu sert bir dille değil naif bi dille söylediğine eminim çünkü o an sohbet ediyorlarmış) bunu bana eşim söylemişti. O gün bugündür kız bana yazmıyor. Bu benim işime geliyor tabiki sevmiyorsak birbirimizi konuşmayalım benim felsefem bu ama onların felsefesi iki yüzlülük. Defalarca da onlar yüzünden ayrılma yoluna girdik bi şekilde döndük. Neyse eniştesi bana bugün yemek yerken eşimin beş dk bi yere gittiği sırada tek amaçları sizi ayırmak dedi eğer aklında ayrılmak varsa ayrılın çocuk oyuncağı yapmayın dedi bunu kötü bi niyetle söylemedi yada eşine sahip çık ama ölene kadar da ayırmak için uğraşırlar kendine bu hayatı zindan etme bunlarla ama yine de sen bilirsin dedi. Eşime konuyu açmadım henüz eniştesi gitsin öyle açacağım. Benim tepkim şöyle oldu Ayırmak isteyenin asıl kendi yuvası olmasın dedim. Zaten görümcem de benden beter halde. Allah ıslah etsin ne diyim
Ya aslında ben de biraz öyle hissettim sonradan ama mesela biriyle konuşurken o samimiyeti hissediyorum inanın yani o samimiyetsiz geliyorsa kesinlikle o an gardımı alıyorum. Umuyorum saflığıma denk gelmemiştirBana enişte sizi ayırmaya calisiyormus gibime geldi açıkçasıçok ikna oldum hatta
Ya mesela eniştesine karşı mesafeli durur bunuda istemiyorumenişte bey size iyilik yapmış, sizi uyarmış.
bunu eşinize anlatmanız doğru olmaz. eşiniz size daha çok mahçup olur ve üzülür.
eşinize söyleyince ne olacak?
tedbirinizi alın yeter.
Ya herkes kendi hayatına baksın, madem öyle kötü sülale adam ne demeye kendi ömrünü ziyan etmiş yüz senedir huyu kötü karısı ve ailesi ile yaşıyor?İşte o yüzden size soruyorum ya hani ne yapayım. Yani siz olsanız ne yapardınız diye gerçekten çaresizim bi de adamın kendini ziyan etme demesi içime oturdu
Yok kuşum benim enişteden bahsediyorumbu konulardan mı ben de açmak istemiyorum da büyüklerimden öğüt alıyorum işte yoksa yanlış yapacakmışım hissi oluyor ve yapıyorumda o yanlışı
BEnce saflığınıza denk gelmis çünkü sizi daha kötülük potansiyeline inandiginiz insanlardan vurmuş .Ya aslında ben de biraz öyle hissettim sonradan ama mesela biriyle konuşurken o samimiyeti hissediyorum inanın yani o samimiyetsiz geliyorsa kesinlikle o an gardımı alıyorum. Umuyorum saflığıma denk gelmemiştir
Haklısınız...Dedikodu yapan bi adamin laflariyla bir yere varamazsiniz.
Ay evet bide lafçı . gevşek ağızlıDedikodu yapan bi adamin laflariyla bir yere varamazsiniz.