Eşimin eksi güncellemesi ve tartışmalar

Evet ben de böyle büyüdüm, hiçbir zaman marka takıntım olmadı. Evlendik ilk yıllar her şeyden kıstım, tuvalet kağıdını kullanırken bile dikkat ettim. Ama durup baktım bir tek ben dikkat ediyorum. Bir tek ben uğraşıyorum. Son 2 yıldır eve katkı haricinde kalan nakitimin bir kısmını altın yapıyorum. Gizlemedim alayım falan dediğimde bile ne gerek var nakit kalsın. Faizler düşüktü eve hiçbir zaman niyetlenmedi hep sözde hep numaradan.
Yani beni oyalamış oldu 7 yıldır. Tayin konusunda da 5. Yılda dilekçe yazarım dedi. Sonra ben gih olacağım dedi. Oldu hemen tayin alamam dedi. Yani her şey palavraydı. Şimdi sabretmekten başka yolum yok. Her şey normalmiş gibi tayin istemesini bekleyeceğim.
Hâlâ yakın arkadaşlarım oğlun var iyi düşün diyorlar. İşte kartlarını al elinden falan. Benim bunlara sabrım kalmadı. Hani 25 -30 olur yaşı anlatırsın. 40 yaşında adama ben ne öğreteyim. 50 sine gelince anca anlar dedi arkadaşım ya benim bir 10 yıl daha vermeye niyetim yok. Millet ikinci evini alır, yazlığını alır biz hâlâ bir ev sahibi olamayız dedim. Hiçbir borcumuz yokken ne ev ne araba bir insan nasıl eksi 150 de olur. Üstelik son 6 ayda 120 bin kredi çekmesine rağmen.

Sanki annesine harcıyor parayı. Bu devirde iki ev geçindirmeye çalışıyosa normal bu kadar eksiye düşmesi

Sanki annesine harcıyor parayı. Bu devirde iki ev geçindirmeye çalışıyosa normal bu kadar eksiye düşmesi
Görümcem de bir miktar destek oluyor kayinvalideme. Ayrıca kayinvalidemi de görüyorum yani, üstünü başını giydiği ayakkabıyı. Ben öyle kendisini bu kadar zora sokacak durum olduğunu düşünmüyorum.
Diyelim ki öyle şu anda evimizin tüm geçimini sağlayan eşim değildi ki. Yani oturdum 2023 te neler yapmışım baktım her ay kirayı göndermişim üstelik kredi kartımda da her ay ciddi ödemeler yapmışım çünkü bir markete gidiyorduk 1000 den aşağı gelmiyordu. Kıyafetler ayakkabı falan yani eşim bana geçen sene bir tane ayakkabı 2500, bir kez de çanta aldı 1500-2000 bindi net hatırlamıyorum hayatımda da ilk kez bu kadar pahalı bir çanta aldım bunca yıllık memurum. Kavga etmiştik yine ve o kavga sonrasında alışveriş merkezinde beğenmiştim o da jest yapmak istemişti sanırım. Yani geride kalan son 1 yılda bana özel olarak aldığı toplasak 10 bini geçmez.
Şakayla karışık altın kolye istiyorum dedim ne gerek var ne yapacaksın deyip durdu bana.
Beceremediği bir ekonomi yönetimi var. Üstelik yardım da istemiyor. Bana söyleyebilirdi işler ilk sarpa sardığında. Kredi çekmek zorunda kaldığında. Ben de kontrol ederdim. Oturup düşünür üstesinden gelirdik.
Hoş sormasam yine haberim olmayacaktı bu eksiden. Ama şimdi çözümü araba satmak. Kenarda üç kuruşu yok. Üstelik 8 yıllık emeğimiz ya. İnsanlar üç beş biriktiriyor gidip araba yükseltiyor insanlar Avrupa turunda 4-5 ülke geziyor. Ben bir kez kendi paramla 160 euro harcayıp selanik e gittim geldim sadece . Hayatımda bir kez.

İyi de kumar değil, aldatma değil, anası değil, bi yere harcanıyo bu para, elinde 5 yıllık tel, üst başa harcanmamış, yani bakıp göremediğiniz nedir o hesaplarda ben anlamadım

İyi de kumar değil, aldatma değil, anası değil, bi yere harcanıyo bu para, elinde 5 yıllık tel, üst başa harcanmamış, yani bakıp göremediğiniz nedir o hesaplarda ben anlamadım
Beceriksizlik. Yatırım yapmama. Yarım gram bile birikimi hor görme. Ufak ufak da olsa kaza yapıp masraf çıkarma. Sürekli hiz sinirini aştığı için insan ceza yer mi? Şehir içinde trafikte telefon kullanması.
Ve tüm bunların yanında benim desteğimi görmeyen bir adam. Ben zaten kirayı da ödeyeceksem bu birlikte yaşamda e ayrı yaşar kirami öderim. Kreşi ben ödüyorum.
Ha bunun yanında benimle paylaşmaması da sorun. Ben destek olurdum, kendim de varsa savrukluğum beklerdim birkaç ay. Biz mart ayında 45 o 35 bin ben maaş alıyordum. Gitmiş 80 bin nakit avans almış. Niye benim haberim yok.
2023 yılında sürekli para göndermişim ben eşime. Yani artık 2024 e geldiğimizde zorunlu ödediği 3 bin kredi borcu , 10 bin de ev kirası, faturalar, bezin. Arada da market alışverişi ben yanında değilsem.
Ki ocak ayında ben 35 bin maaşıma rağmen ona 10 bin göndermişim.
Gerçekten yetiştiremediyse söylemeliydi. Ki ben yetiştirilemeyecek gibi görmüyorum.

Para yönetımı sıfır.
Benım arkadaşımın kocası da böyle.
Yetiştiremedıkce cekmıs Durmuş.
Yığınlarca kredi borcu var.
Arkadaşım kafayı yedi.
Üç çocuğu var sımdı bosanamıyor da.
Bır de adamım ısı gelır uzmanı.
Şaka gibi.

Lütfen birikimlerinizi bu adama söylemeyin ve ev falan almayın. Yarın bir gün boşandığınızda evlilikte edinilen mallar ortaktır diyerek evinize çökebilir. Çocuğunuz adına gerekirse hesap açın ya da bir kiralık kasada yabancı para, altın biriktirin ama bu adamla ortak bir şey yapmayın lütfen.

Gurbetteyim. Küçük bir doğu ilçesinde görev yapıyorum eski eşimle beraber. Eski eşim sanal kumar bağımlısı. Borçlarını kapattık ailelerle beraber. En küçük bir fırsatta tekrar oynadı ve oynadığını asla takip edemiyorum. E devletten banka hesaplarına borçlarına bakmıştım yine de bir yerden bir açık bulup oynadı. En son hesap hareketlerini kontrol edeceğim hesabı kapatmıştı. Bir noktadan sonra insanı borç değil de salak yerine konulmak mahvediyor. Çok zor bir süreç ama en azından benim vicdanım rahat alnım ak diyip kendimi rahatlatıyorum. Bu sanal kumar öyle bir şey ki yolunu buluyorlar ve bizim borcumuz çok çok fazlaydı. Keşke sizinki kadar az olsaydı hala ondan kalan borçları ödüyorum. Bir ilişkiye yalan girdikten sonra o ilişki bitiyor maalesef uzatmalar oynanıyor

Adam 450 liradan aldığı altını 295'ten bozdurmus.arabaya lastik taktirmadigi için araba borcuna girilmiş. Af edersiniz ama bu adam tam mal. Bu adamdan koca olmaz. Karısının sözünden çıkmasa sorun yok ama kafasının dikine gidiyor. Olmaz bu adamdan. Devam ederseniz bu adamın borcunu ödemekle geçer ömrünüz. Aynı yapıda birisini tanıdığım için söylüyorum, değişmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…